Att vara mammaledig


Publicerat den: 2014-06-12 [07:00:00]

 
 
Att vara mammaledig är precis så underbart som jag har föreställt mig. Det mest magiska är självklart att jag får tillbringa varje minut av mina dagar med mitt barn. Tänkte att jag skulle berätta om hur en vanlig dag ser ut hemma hos oss.
 
Vid 7 tiden vaknar jag av att Noah ligger och skrattar och pratar för sig själv i sängen. När jag tittar ner och säger godmorgon ler han åt mig, bubblar och rullar lite.
Han får ny blöja, mat och sedan lägger jag honom brevid mig i vår säng, han busar lite och sen somnar vi båda om. Vi brukar vakna igen mellan 8.30-9.00 då går vi upp och Noah får ligga i sitt babygym medan jag äter frukost, sen byter vi på honom och sätter på kläder, sen är det ner i babygymet igen medan jag gör mig i ordning sen brukar det vara dags för mat igen för Noah mellan 10-11. Han äter med 3-4 timmars mellanrum och varje matning tar ungefär 5-10 minuter, han äter på båda brösten och helammas fortfarande.
 
Sen här efter varierar det lite beroende på vad som händer under dagen, men oftast ger vi oss iväg på förmiddagen, åker till vänner, Ikea, går ut och solar på ängen, går på promenad.
Noah är nästan alltid (peppar, peppar) en otroligt snäll liten bebis. Ligger gärna i vagnen och busar med något eller sover. Han har inga problem att vara i famnen på andra än mig och kan tycka att det är väldigt mysigt att få sitta i någons knä, titta sig runt och äta på sina händer.
Han skriker och gråter nästan aldrig, det händer ytterst sällan och är oftast bara när han är ordentligt övertrött.
Så våra dagar är mysiga och roliga ihop. När jag går i butiker med Noah pratar jag med honom om han är vaken när han ligger i vagnen och vi ser till att kela, gosa och busa massor ihop under dagarna oavsett vad vi gör.
Vi sjunger, dansar och läser böcker när vi är hemma.
 
Sen försöker vi att alltid vara hemma till ca 17 när Jimmy kommer hem. Noah skiner upp och ler stort när J kommer hem och säger "-Åh Noah, pappa har saknat dig".
J tar hand om Noah och jag åker och tränar nästan varje dag den här tiden och är hemma till ca 19.
Då hoppar jag in i duschen, gör sedan middag lite snabbt. Byter på Noah och sätter på honom  pyjamas sen får han mat.
Jag och J pussar på Noah och säger att vi älskar honom mest i världen och sen lägger vi ner honom i hans säng, då brukar klockan vara runt 19.30-20. Där kan han ligga en stund och antingen gnälla om han är trött, då går vi in då och då, sätter i nappen i munnen när han spottat ut den, klappar och vjyssar lite.
Eller så ligger han och skrattar och busar, efter en stund hör vi att det börjar bli tyst då går vi in och stoppar in nappen för då ligger han och halvsover och äter på höger ärm på pyjamasen. (japp alltid höger).
Noah somnar alltid själv i egen säng, det har han gjort sedan han var ungefär 1 månad.
 
När Noah somnat äter vi middag, glor på tv och har man och fru kvalitétstid. Den stunden är ovärderlig för vårt äktenskap.
Sen brukar vi hoppa i säng vid 22. Vissa kvällar sitter jag uppe en stund till innan jag går och lägger mig. Noah brukar vakna vid 00 tiden, han börjar vända sig i sömnen ryckigt och då plockar jag upp honom. Han skriker alltså inte på nätterna. Han ligger i mina armar och halvsover medan han äter och sen lyfter jag upp honom mot mitt bröst, kramar honom nära för att få känna hans värme, stryker honom över huvudet och viskar några ord om hur mycket jag älskar honom och sen stoppar jag ner honom i hans säng, han somnar om på en gång.
Sen vaknar han vid 4 tiden för mat, samma sak där, snabbt, enkelt och sen somnar han om. Han har varit så enda sen han var nyfödd, mat nattetid går fort och smidigt, han vill bara fylla på lite. Det är väldigt skönt för jag brukar skrapa ihop en 7-9 timmar sömn varje natt beroende på när jag går och lägger mig. Det var lite tyngre när han åt varannan timme, men det var samma läggtider somnade vid 20 tiden och vaknade vid 7, men han åt varannan timme under natten.
 
 
Det var en dag med mig och Noah. Jag kommer fortsätta njuta till fullo varje sekund som jag får vara hemma med min lilla älskling. Varje liten utveckling är så himla häftig att följa.
Jag älskar att vara Noahs mamma och skulle inte vilja byt ut min tid med honom mot något i världen!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback