Att vara tacksam


Publicerat den: 2018-05-13 [19:12:03]

(null)

Jag är mycket och ofta tacksam över relationen jag har med min ex-make. Vår genuina vänskap, vårt fantastiska sätt att hantera livet som separerade med barn. Den extrema tillit vi har till varandra som föräldrar till våra gemensamma barn. 

Jag är så otroligt glad över att vi har sådan respekt för varandra, sådan acceptans över att vi båda går vidare med våra liv på olika håll, men vill ha en god relation för våra barns skull. 

Jimmy är guld som är så glad för min och Kalles skull. Han backar vårt förhållande till 110%, han vill skapa sig en vänskap med killen jag är tillsammans med och han tycker att det är kul att vi kan umgås tillsammans med barnen. Han litar både på mig och på Kalle och vårt omdöme när det kommer till barnen. 

Jag tycker verkligen från hela mitt hjärta att det är underbart att kunna ha den relationen med mina barns pappa. Livet blir både enklare och roligare utan onödiga tjafs och diskussioner. Vi lägger oss aldrig i varandras liv, vi lägger inga värderingar eller åsikter i vad den andra sysslar med. Vi stöttar varandra, backar varandra i beslut vi tar i livet och det gör saker och ting fantastiskt lätt att vara separerade med barn. 

Vi bråkar aldrig och vi dömer inte varandra. Separationer är inte alltid lätt, ibland är det svårt att gå vidare, svårt att hitta acceptans att livet inte blev som man förväntade sig och svårt att se sin föredetta lycklig, har man då dessutom barn ihop kan det bli ännu svårare att förstå att man inte längre har rätt att ha åsikter eller värderingar i den andras liv. Det kan vara svårt att förstå att bara för att man har barn ihop innebär det inte att man har rätten att bete sig hur man vill, säga vad man vill eller göra som man vill. Man har barn ihop, men är inte längre ett "vi". Separationer där den ena har svårt att se att den andra gått vidare med livet, svår att förstå att man inte längre har den rollen i den andras liv. Där barnen används som spelpjäs i hopp om att man ska kunna söndra och splittra när den andra är lycklig. Man tror sig ha rätten att styra och ställa i den andras liv bara för att man har barn ihop. 

Detta är något jag och Jimmy har lyckats ta oss förbi galant. Vi vill se den andra lycklig, vi vet att vi inte har en plats längre att diktera villkoren för den andras liv utan vi väljer att sammarbeta för våra barns skull. Vi är inte ett "vi" vi är två vuxna som har barn ihop, antingen har man respekt för att den andra har ett nytt liv eller så blir relationen och kommunikationen svår. Vi har valt att lita på varandra som föräldrar och stötta varandra i lyckan i våra respektive liv. Jag ser fram emot den dagen Jimmy hittar någon att dela sitt liv med på heltid, så det finns en person till som vakar över och älskar mina barn tiden jag inte finns där. 

Jag och Jimmy har valt att vara vänner. Och det är nog en av mina finaste vänskaper jag har! En behaglig och trygg relation. 

Elvin och Hailey håller hand på bilden och får symbolisera den vackra vänskap man kan dela med en skopa respekt och acceptans. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback