Attityder och stora offerkoftor


Publicerat den: 2018-05-14 [21:58:52]

Överallt i livet stöter man på dessa människor. Människor med översittaratttiyd och/eller härskarteknik. 

Dessa människor tycker sig alltid vara för mer än alla andra. Offerkoftan är stor som ett cirkustält, alltid är det någon annans fel när saker går utför, aldrig kan man ta ansvar för sin del i saker och ting. Man stannar aldrig upp för att fundera på vad man själv orsakar andra. 

Man tror sig veta mest och bäst jämnt och ständigt. Kör med härskarteknik och dubbelbestraffning. Inget någon annan gör är bra nog, man letar fel och ser bara det dåliga folk gör i allt. Helst med anledning att alla och hela världen är emot en. 

Försöker hävda sig genom att klanka ner på andra, lyfta sig själv. Man själv begår aldrig misstag, det är alltid alla andras fel att man gör som man gör, offerkoftan växer en storlek till, det är så synd om en. 
Påförande av skuld och skam på andra, ytterligare härskarteknik. Det är alltid någon annans fel att saker barkar åt helvete. 
Fullkomligt oförmögna att be om ursäkt. 
Vill lämpa över hela ansvaret för saker som går åt pipan på någon annan. 
Alltid i alla lägen vet man bäst minsann, även på områden där man är helt oförstådd, Backar aldrig, lyssnar aldrig till någon annan, jag vet minsann bäst, så det så! 
Om någon säger ifrån, eller motbevisar en då är offerkofta-tältet på igen. Det är alla andras fel, jag är helt oskyldig, på med lite mer dubbelbestraffning och påförande av skam och skuld. Det är minsann någon annans fel, mig är det synd om... 

Jisses vilken loop av självömkan..

Jag har mina fel och brister, det ska gudarna veta! Ju mer upplyst jag blir av min omgivning på mina fel desstu enklare har jag att jobba med det. 
Men att dra på mig offerkoftan och börja pyssla med manipulativa härskartekniker.. nej då kliver jag hellre i ett bo med jordgetingar! 

Jag bär ansvar för mina handlingar, det är ingen annans fel, det ligger på mig. En gnutta självdistans och människor i sin omgivning som kan ge konstruktiv feedback när man gör något dumt. Ta till sig, begrunda, be genuint om ursäkt, lära sig, utvecklas. Bli en bättre människa steg för steg. 

Jag vet inte allt, jag är inte bäst, jorden befolkas av en uppsjö med kloka, förståndiga människor. Så fantastiskt det är att få öppna sitt sinne för nya vetskaper, nytt tänk, nytt lärande. 

Fan ta människor med översittarattityd, manipulativt tänk och enorma offerkoftor. 

Tack bloggen för 6 år av en plattform där jag kan ventilera och spy galla då och då.
Nog med dramatik för ikväll, läsa bok med öppet fönster till ljudet av fågelkvitter innan jag släcker lampan för idag verkar trevligt. 

God natt

Kommentarer

Kommentera inlägget här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback