”hemliga” besökare


Publicerat den: 2018-10-10 [20:47:25]

Jag har en blogg, en öppen sådan dessutom. 
Finns inga rikshemligheter på min blogg, inga smaskiga detaljer, inga inredningstips, träningstips eller coola bakrecept. 
Min blogg innehåller mitt liv. Jag startade bloggen för mig själv från början, för att samla tankar, idéer, bilder, stunder och tillfällen. Det är precis det den fortfarande innehåller och är en samling för mig, om mig och mitt liv. 
Många gånger genom åren har jag fått mycket uppskattning från både folk jag känner, sådana jag aldrig träffat och sådana jag aldrig träffat men sen träffat och blivit vän med, tack vare bloggen. Tack vare det ärliga innehållet om ett helt vanligt liv. Inga stylade bilder, inga omskrivningar. 

Jag är 30 år gammal, frånskild med två barn. Lever i en lägenhet, med barn, sambo och bonusbarn. 
Jag jobbar som löneadministratör ett stenkast hemifrån. Jag hämtar och lämnar på förskolan, bakar kladdkaka, går på fotboll, hänger med vänner, tränar, är i parken med barnen, bygger tågbanor, städar, har sex, umgås med sambon. Plockar upp leksaker, skrattar, gråter, bajsar, duschar, unnar mig ett bad, drömmer, köper nya gardiner...

Hur normal är inte jag och mitt liv? Ganska så faktiskt skulle jag säga.

Så.. när man då väldigt frekvent besöker min blogg, fast man deklarerat att man inte vill ha något med mig att göra, varför?
Vad hoppas man på att hitta, eller se? Vad vill man få ut av att regelbundet besöka min blogg som innehåller enbart mitt helt normala, vardagsliv om man är en person som inte vill ha med mig att göra?
Vill man bara ha insyn, är man avundsjuk, vill man bara spionera eller är man nyfiken? 
Vad är anledningen till att man regelbundet och frekvent besöker en blogg, som handlar om en persons vardag om personen som har bloggen är någon vars liv man inte vill ha med att göra? 
Den ekvationen går inte ihop i mitt huvud. Att man aldrig kan riktigt stänga av den här personen man säger att man inte vill ha något att göra med, att nyfikenheten nästan i mina ögon slår över i någon form av att vara besatt när man inte ens på semestern kan hitta roligare saker att göra med sin tid än att titta in på människan man inte vill ha något att göra med. 

Det måste vara tråkigt, att spendera sin tid med det, känna att man inte kan låta bli, utan man bara måste kolla. Måste se vad som händer och läggs upp. Att det ens är värt tiden?

Obegripligt för mig, rätt besynnerligt, lite obehagligt. 

Det är 2018, dagens teknologi är rätt grym faktiskt. Framför allt för någon som har en blogg, med bilder från sitt liv, bilder på sina barn där man är mån om att hålla koll på vilka som är inne på sidan, ser bilderna och kunna skydda det man delger om det skulle krävas. 

Jag funderar på att lösenordsskydda min blogg snart, så jag kan styra vem som får kika in i mitt liv. 
Tanken slår mig, men samtidigt så funderar jag på om jag verkligen ska behöva det?

Ska jag behöva göra det för att hålla undan folk?

Nä, vet du vad. Jag gillar min blogg, mitt lilla forum, om du inte har något bättre för dig med ditt liv än att spendera det med att titta på mitt så varsågod! Titta på, döm mig, skratta åt mig, avundas mig, tyck synd om mig, spionera, reflektera eller vad du nu gör här inne.. 

Det är du som spiller din dyrbara tid på att titta på mitt liv istället för att leva ditt egna. 

På tal om att leva sitt liv, min snygga sambo ligger i sängen och väntar på mig, så tänkte nog spendera mer av min dyrbara tid i hans famn. 

Ni andra som är här inne, vi hörs imorgon. 

God natt. 
Kommentarer

Kommentera inlägget här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback