Julfest


Publicerat den: 2019-12-06 [17:24:05]

(null)

I går var det julfest på jobbet och då passade jag på att ha min nya jumpsuit.

Tacksam


Publicerat den: 2019-12-05 [09:17:30]

(null)

När jag och Jimmy tog beslutet att skilja oss var det så himla mycket tankar som snurrade i huvudet. Framför allt hur sjutton kommer det här bli för barnen? Hur kommer deras liv bli med skilda föräldrar och två hem. 
Kommer dom ha det bra? Kommer dom vara lyckliga?

Det har gått tre år nu idag sen han flyttade ut. Jag och Jimmy har levt efter att barnen har ett liv men två hem. Vi har levt efter att dom aldrig ska behöva välja mellan mamma och pappa, aldrig behöva känna att deras liv är kapat på mitten och man slits mellan oss. 

Vi firar högtider tillsammans, allt från midsommar till julafton och födelsedagar. Vi kommer alltid tillsammans till utvecklingssamtal och luciafiranden. Vi sitter alltid tillsammans och vi har kämpat hårt för att barnen ska se att jag och Jimmy är vänner och att barnen är det absolut viktigaste vi har. 

Vi står aldrig i dörren hos varandra när vi hämtar. Vi klär av oss, kommer in, tar en kopp kaffe ihop. Jimmy har släppt in Kalle i sitt liv också och låter honom få vara bonuspappa till våra barn, visar barnen att Kalle är en given del i deras liv. Kalle behöver aldrig "sitta på bänken" utan Jimmy vill och låter honom vara involverad i våra barn. Ha åsikter, få ta plats. Han spenderar ändå 50% av tiden med våra barn. Jimmy är trygg i sin roll som pappa, ser inte Kalle som ett hot utan en tillgång. En till person våra barn får kärlek och tid av. 


Våra gemensamma vänner kan bjuda in oss alla på tillställningar och veta att det alltid är trevlig stämning. 
Vi kommunicerar, tar hänsyn till varandras liv, stöttar varandra och vill varandra väl. Vi har aldrig någon kamp om att vara "huvudförälder" och vinna över barnen för att tycka om den ena mer, utan snarare stöttar vi varandra och hjälps åt för att barnen ska känna sig bekväma och trygga med att dom kan älska oss båda precis lika mycket. Vi jobbar som ett föräldrateam. 

Vi får höra ibland att vi har tur som har den relationen, men för oss har det alltid handlat om ett aktivt val. Vi valde att skilja oss, inte barnen. Vårt äktenskap var inte bra, då hade vi inte skiljt oss. Men det var inte bara dåligt, vi hade även många fina, vackra stunder med varandra. Så när vi skilde oss tog vi ett beslut, vi valde att inte låta det som förstörde vårt äktenskap förstöra även resten av vårt liv. Vi valde att sålla bort det dåliga och värdesätta det fina vi delat. Vi valde att vara vänner och kliva ur vårt äktenskap med fina minnen av vårt liv ihop, inte kliva ur det med hat och förakt pga alla anledningar till att det sket sig. 

Det är klart att vi inte alltid tycker lika, det är klart att vi ibland inte är överrens. Men vi skilde oss för att slippa bråka mer med varandra, varför ska vi då fortsätta bråka som skilda? 
Vi ger varandra förtroendet och tilliten att vi är dom bästa föräldrarna våra barn kan ha. Om Jimmy har ett sätt att göra något hos sig som jag kanske misstycker, behöver jag då verkligen ha en åsikt om det? Det viktigaste är ju barnen och han skulle aldrig göra något som är skadligt, dåligt eller försätter barnen i fara. Bara för att han inte gör på "mitt sätt" är det inte per automatik dåligt. Så jag respekterar hans tillvägagångssätt och utgår från att han gör det absolut bästa han kan, det han ser är bäst för barnen ur sitt perspektiv. 
Faktum är att mina barn älskar att åka till sin pappa, dom älskar tiden och livet hemma hos pappa. Och dom tittar på sin pappa med extremt med kärlek. Vilket för mig betyder att barnen alltid känner att dom är det viktigaste för Jimmy och att dom trivs och mår bra hos pappa. Så även om han inte alltid gör så som jag vill, gör han det rätta för barnen där och då. 
Barnens välmående handlar inte om mitt ego, barnens bästa i livet är inte baserat på vad jag tycker är bäst. Barnens bästa är att lära sig se att saker kan hanteras på olika sätt, men att dom alltid är älskade. 

Vi kämpar alltid för att barnen ska ha lika mycket tid med oss båda. Vi anser att barnens bästa är att få lika mycket tid med båda sina föräldrar. 


Och jag är så tacksam att jag och Jimmy har den relationen idag. Allting med barnen blir så mycket enklare. Att vi har sådan hänsyn och respekt för varandra, som människor, som föräldrar. Att vi inte behöver bråka och tjafsa om allt. Utan i alla situationer tar han hänsyn till att jag har två personer till i mitt liv och jag tar hänsyn till att han lever ensam och en bit bort. Att vi får det att fungera för att vi tänker på varandra och vad som blir bäst för barnen. 
Inte bara går på egotripp och anser att den andra har fel och jag minsann vet vad som är bäst. 

Vi har varit föräldrar exakt lika länge, vi har varit där för barnen exakt lika mycket. Bara för att barnen legat i min livmoder gör det inte Jimmy till bihang. Han är deras pappa, jag deras mamma. Lika viktiga, lika värdefulla. 
Och om det finns någon annan person på denna jord som älskar Noah och Hailey lika mycket som jag gör och alltid kommer sätta dom först så är det Jimmy. 

Jag vill att mina barn ska växa upp, titta tillbaka på sin barndom och kunna känna jag var alltid älskad och trygg. Vi hade inte allt, vi fick inte allt, men vi var alltid extremt älskade och mamma och pappa var alltid där. 

Så idag, 3 år efter att vi separerat känner jag att vi lyckades. Vi lyckades skilja oss som vänner, vi lyckades bevara en genuin vänskap, vi lyckades med det vi ville. Ge barnen två hem men ett liv. 
Ett barns högsta önskan är alltid att mamma och pappa ska bo ihop. Men om man inte kan ge dom det, känner jag att vi gett dom det näst bästa, en mamma och en pappa som är vänner och försöker fläta samman deras liv så gott det går trots olika hem. 

Hörseltest


Publicerat den: 2019-12-04 [23:36:05]

(null)

Idag klarade lilla madam sitt hörseltest galant! Plus att jag fick en stund med barnen vilket var underbart. 

Styrka


Publicerat den: 2019-12-03 [21:09:39]

(null)Min man


Publicerat den: 2019-12-02 [09:59:28]

(null)

Att få leva med någon som spelar en låt i bilen och säger "när jag hör den här då tänker jag på dig". 
Och sen skickar länk till låten när man pratar på sms en kylig måndag förmiddag. 

En tår av lycka rullar ner för min kind, hur kan jag ha turen att leva med en sådan underbar man? 

Lyssna på låten om ni inte hört den. Så himla fin! 

Älsklingar


Publicerat den: 2019-12-01 [22:58:40]

(null)

Jag älskar er! Som jag älskar er, ni är allt! Ni är det absolut bästa som hänt mig i livet. Finns inga andra människor på jorden som betyder mer för mig än vad ni två gör. 
Mina barn, mina vackra älskade, underbara barn. Bästa människorna på jorden. För er gör jag allt, alltid. 
Mammas älsklingar! 


1 december


Publicerat den: 2019-12-01 [13:57:16]

(null)

1 december och lyckliga barn vaknar till första avsnittet av julkalendern. Efter avsnittet fick man öppna första luckan OCH första luckan i sin chokladkalender, innan frukost dessutom. Lyckliga, spända och förväntansfulla barn. Äntligen börjar nedräkning till julafton.