En Fenixfågel


Publicerat den: 2019-05-20 [17:28:28]

När livet kastar elände åt ens håll har man flera stadier att hantera skiten. 
Man börjar med att försöka värja sig, ducka, hålla sig undan. 
Sen börjar man fundera på om man är värd det? Om man gjort sig förtjänt av det. Man står still och tar emot det, drunknar nästan i det, kämpar efter luft. Klandrar sig själv, tar det. 
Sen inser man att man är oförtjänt av det. Man börjar kämpa för att ta sig ur det, börjar varje dag med att snöra på sig boxningshandskarna, slåss för sitt liv. 
Man skapar sig en person och en människa som inte är värd att sväljas hel av elände. 

Sen resignerar man, trött på att varje dag leva i en kamp. Lägger handskarna på hyllan, tacklar allt som kommer ens väg. 
Lär sig omvandla allt till stoft som inte berör en, borstar av axlarna och går vidare. 

När vetskapen om Fenixfågeln träffade mitt spektra för många herrans år sen bestämde jag mig för att se mig själv som en Fenixfågel. 
Hur mycket elände som än kommer min väg kommer det inte förtära mig, jag kommer växa mig vackrare och starkare ur askan efter varje gång. 

Ta in eländet, låta det förtära en, för att till slut fatta eld. Brinna i flammande lågor, låta hettan omfamna mig, växa i det, med det. Låta kraften från elden ge mig styrka att ytterligare en gång sprida mina vingar och flyga högt och ståtligt. 
 
Jag har många år velat tatuera en Fenixfågel, symbolen jag har tagit till mig som min egen. 
Ingen och inget kan ta min styrka ifrån  mig.

För några år sen släppte Molly Sandén en låt, den heter Phoenix. Lite makabert att planera för det, men den låten ska spelas på min begravning. 

Just nu står jag och stampar i glöden. Det bränner om mina fötter, väntar på att den här omgången elände ska vara över. 
När jag får höra att Hailey är frisk jag ska fatta eld, låta lågorna förstöra det sista som finns kvar av min glödande kropp och växa mig vacker och ståtlig på nytt. 
Starkare än någonsin förr, flyga högt. När jag landat ska jag tatuera en Fenixfågel, för den här gången gör elden ondare än den någonsin gjort förut...Kommentarer

Kommentera inlägget här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback