TIA attack


Publicerat den: 2019-05-18 [09:42:07]

Såhär står det på strokeförbundet
(null)

(null)

Det är alltså TIA attacker Hailey får. Men läkarna kunde se på magnetröntgen att hon haft minst 2 stora strokes. 
Och att hon förmodligen haft TIA attacker tidigare men att vi inte märkt dom då. 

Hela det här är så obegripligt för oss. Jag tror ni andra lever i samma bild som vi gör, en stroke är något en gammal person får. Därför är det så svårt att begripa att vår 3 1/2 åring lider av det. 

Vi har svårt just nu att andas ut. Vi är hemma men hon är inte på något sätt frisk. Hon är jättesjuk. Hon ser frisk ut, beter sig som hon vore frisk men måste ständigt övervakas med risk för att få en ny TIA attack. 
Leva i ovisshet är nog det jobbigaste just nu. Vi vet inte om medicinerna kommer hjälpa, vi vet inte om det kommer gå tillbaka. Vi vet inte om hon kommer få fler attacker eller inte. Vi vet inte om nästa attack övergår i en ny fullskalig stroke som ger bestående men. 

Vi lever fortfarande timme för timme. Jag går och lägger mig med ovissheten, vetskapen om att hon kanske får något i sömnen jag inte ser. Tittar på henne på dagarna springa i solen med vetskapen om att om hennes blodtryck skjuter i höjden kanske inte medicinerna är tillräckligt och blodet stannar och inte kommer hela vägen till hjärnan. 
Jag vet att om blodtrycket sjunker kanske inte blodet orkar hela vägen till hjärnan. 
Jag vet att hon kan sitta ena sekunden precis som vanligt för att i nästa falla ihop. 

Men jag vill inte begränsa henne. Vill låta henne få leva och njuta. Som alla andra 3 åringar. Tänkter hela tiden att om det här är hennes sista stunder i livet ska den stunden fasiken vara bra! 
Jag tror inte att man kan förklara, beskriva eller begripa om man står utanför hur fruktansvärd den känslan är att leva med som mamma.
Att varje kram, skratta, stund kan vara den sista.

Jag är rädd för att söva henne igen, samtidigt som jag längtar efter nästa röntgen för att jag vill höra att medicinerna hjälper och blodkärlen börjar läka. 

(null)

Vill att mardrömmen ska vara över nu!


Kommentarer
Alina

Det gör så ont i mig att ni måste genomlida det här.
Tänker på er massor. Stor kram!

2019-05-18   11:11:37

Kommentera inlägget här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback