Ett telegram från exmaken


Publicerat den: 2020-08-11 [15:17:06]

På vår bröllopsdag dök det upp ett "telegram" som min mor läste för oss under middagen. Det var ingen mindre än Jimmy som tagit sig tiden att lämna några ord av kärlek till oss på vår bröllopsdag. 
Det var så enormt vackert, jag blev så rörd av det att jag tänkte låta er andra få ta del av det också. Att ha barn tillsammans med en person som man kan ha en sådan fantastisk, respektfull och kärleksfull relation till fast man inte längre är gifta är förunnat få. 
Tusen tack Jimmy för att du fortfarande väljer, varje dag att vi ska fortsätta vara vänner och visar sådan enorm respekt och acceptans för mig och mitt liv! 
 
Här kommer det: 
 
 
Nämen tjena brudparet!
Exmannen i huset som dyker upp från ingenstans med en liten hälsning på er dag. 
 
Hoppas dagen har varit fin och att fåglarna sjöng som på en äng utanför Normandie. Om fåglarna sjunger extra vackert utanför just Normandie vet jag inte men det lät romantiskt. 
Vid detta lag har Jennifer kallsvettig panna och händerna darrar av nervositet. Vad är det här? Vad ska han säga nu?
Men du kan vara lugn. För en gångsskull ska jag hålla mig hyfsat kort och försöka vara tillräckligt politiskt korrekt även för de smås öron.
 
Vill bara ta tillfället i akt och tacka dig Kalle att du valde att kliva in i Jennifers liv vid den tidpunkt du gjorde. En ganska mörk period för både mig och Jennifer. Vi hade nått vägs ände och det fanns inget kvar att hämta. Vi var inte längre osams utan ville leva på varsitt håll. 
Det är inte en överdrift att jag var orolig för hur livet skulle bli. Vi har barn ihop och jag visste dessutom att Jennifer är ungefär lika bra på att leva själv som Anders Frisk var domare. 
Men då klev du snabbt in i hennes liv och visade henne den kärlek hon förtjänar. Den lycka hon så länge velat uppnå. 
Att se er tillsammans är ren lycka! Många förstår inte hur jag kan vara så glad att min exfru hittat en ny kille men mitt svar är alltid 
-ni känner inte henne, hon vill bara vara lycklig och varför skulle jag inte låta en person jag fortfarande älskar, om än på annat sätt, kanske mer som syskon kärlek få vara lycklig?
Det vore rent vansinne! Hon är desutom mor till de personerna jag älskar mest på denna jord och det banden skulle jag aldrig vilja bryta. 
 
Du Kalle, är betydligt bättre än mig på mycket. Lugn (nåja hyfsat lugn och kontra mitt svallande blod är du faktiskt en filbunke). Du trivs på hemmaplan, något jag vet är viktigt för Jennifer. Du uppskattar överlag samma saker som Jennifer och det gör mig lycklig att se att ni har kul tillsammans.
För vad fan vore livet utan lycka!? 
Oj förlåt barnen, pappa slänger en tia i svärburken på en gång.

Du Kalle, visar förståelse och respekt att Jennifer och jag fortfarande har en stark relation till varandra. Inte en gång har jag tvivlat på att du bara känner lycka över att jag och Jennifer fortfarande är goda vänner. Även om det givetvis ibland brakar loss mellan henne och mig kliver du snyggt undan och låter oss lösa vår konflikt på vårt sätt.. ja som två treåringar alltså!
 
Men min största respekt till dig Kalle landar i hur du tar hand om mina barn. De är mitt allt och jag har aldrig någonsin under dessa år känt mig det minsta otrygg i att du är med dem. De pratar alltid väl om  dig och berättar gärna om hur illa du fiser!
Nåja, jag nöjer mig med att jag ser kärlek i deras ögon när de pratar om dig hemma på vår gata i Järfälla. Och skulle dagen komma när jag skulle bli tvungen att lägga mig i en skyttegrav för mina barns rättigheter, vet jag att du kommer befinna dig i samma skyttegrav på en arms avstånd från mig. Vad mer kan jag begära?
 
Så tack Kalle för att du inte bara förgyller Jennifer liv. Du gör faktiskt mitt enklare att leva också. 
 
Säg Oh-Ah-Kennedy!
 
Skål och ha en fantastisk kväll!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback