Vår kväll igår


Publicerat den: 2020-08-13 [10:41:52]

(null)

En helt vanlig onsdag drack vi champagne och tittade på våra bröllopsbilder. 
Vi ska vilken dag som helst återgå till vardagen.. ska bara rida på våra lyckovågor lite till innan vi hoppar tillbaka in i ekorrhjulet. 

Samtidigt så är det ju ekorrhjulet man vill ha, bröllopet är startskottet på resten av livet tillsammans. Ett liv som består till stor del av vardag, vilket egentligen inte gör något när det levs lyckligt. 
Men alla som någon gång gift sig vet att dagarna efter bröllopet är man så sanslöst nykär igen. Allt det där i vardagen är som bortblåst, man är nykära igen utan några som helst problem. 
Eller problem, det har vi väl egentligen inte men vi är inte alltid överrens såklart. Vi är två olika personer som delar samma liv, man kan inte alltid tycka lika. 
Men just nu, på våra rosa moln finns bara vi och vår kärlek. 
Allting är likadant fast ändå inte, att ta klivet och gifta sig, lova varandra inför lagen att vara vid varandras sida är ganska stort och speciellt, i alla fall för oss. 
Två personer som varit gifta tidigare och vet att det kan spricka, att det man lovat kanske man inte kan hålla, att göra det igen är ganska stort för oss.
Men å andra sidan vet vi båda vad vi behöver av ett förhållande för att det ska hålla, vi vet vad vi vill ha av varandra för att kärleken ska bestå, för att attraktionen inte ska mattas av och vad vi söker hos varandra för att fortsätta känna känslan av att vilja somna bredvid varandra varje kväll. 

Ett äktenskap är jobb men det ska inte vara jobbigt. Man ska vilja kämpa för varandra men samtidigt kunna landa i trygghet att den andra alltid finns där. 
Man ska acceptera den andra för den man är, inte trots dåliga sidor utan med dom utan att vilja förändra personen. 
Samtidigt ska man vilja vara en människa beredd att kompromissa och förändras inte för någon annan men tillsammans med någon annan. Vilja tänka längre än sig själv, vilja se saker ur ett annat perspektiv än sitt eget. 

Min mamma sa under talet på vårt bröllop att kärlek är som en fågel, håller du för hårt dör den, men håller du för löst flyger den iväg. Det stämmer så fantastiskt bra, kontrollera inte personen du lever med och lås in den, men ta det inte heller för givet. Kärlek är en färskvara, om man inte underhåller den blir den dålig. 

Men när man lever med någon där man varje dag älskar personen, varje dag är lycklig, inte hela dagarna varje dag, men varje dag då blir det enklare att kämpa för att det inte ska dö. 

Min make är min bästa vän, livet utan honom vid min sida skulle vara på tok för tomt. Kommentarer

Kommentera inlägget här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback