Lära gamla hundar att sitta?


Publicerat den: 2020-02-10 [12:21:33]

(null)

Sitter här och funderar på att göra förändringar. Min rehab, att lära om. Man brukar ju säga att man inte kan lära gamla hundar att sitta, kan man 32 år gammal lära sig leva ett helt nytt liv. Göra allting man alltid gjort på ett annat sätt, eller inte göra det alls?

Det livet jag har levt fungerar ju uppenbarligen inte med facit i hand. Så nu ska jag, ja inte bli en annan person egentligen, men hitta ett sätt att vara jag, men i ett annat liv. Göra allting annorlunda, tänka annorlunda, leva annorlunda. 
Sålla bort allt som enbart tar energi och inte ger någon energi. Lära mig att ta mig mer tid för mig själv och min återhämtning, inte dundra på i 380 km/h hela tiden. 

Det är lättare sagt en gjort, fundera på vem man vill vara, hur man vill att livet ska se ut, drömma högt och långt för att sen bryta ner det i praktiskt görbara mål. 

Det enda jag egentligen har kommit fram till är att jag brukade vara en positiv och glad person, jag såg livet som något fantastiskt och skrattade gärna mycket och ofta. 

Den långvariga stressen, utmattningen, ja sjukdomen jag dragit på mig har förvandlat mig till en bitter människa. Där saker är omständigt och jobbigt, skratten sitter långt in och livet är något nödvändigt ont typ. 
Jag börjar sakta med säkert hitta tillbaka, men jag ska tillbaka helt! Till tjejen som älskar livet, som skrattar hela tiden och alltid ler. Tillbaka till hon som tar motgångar med en klackspark och ser det som en utmaning att lära sig något nytt snarare än en motgång. 
Jag vill inte vara bitter, jag vill älska livet. Jag brukade tycka att livet var en gåva, jag vill se på det så igen. 
Jag lät inte saker ta min energi, jag lät inte mörkret vinna. 

Jag har fortfarande väldigt svårt att göra saker spontant, går väldigt sällan hemifrån och träffar vänner. Inte om det inte är planerat. 

Men jag jobbar på det, jobbar på att hitta mitt jag igen. 
Jag ser till att le, för jag har läst att om man ler känner man sig automatiskt glad. 

På tal om bananer, har ni provat att sprida ett leende någon gång? 
Le spontant åt någon på tex tunnelbanan, märka hur personen ler tillbaka, i sin tur får ögonkontakt och sprider leendet vidare. Hur man kan lyfta hela stämningen i en tunnelbanevagn med ett leende. 
Dock svårare nu förtiden när folk i regel glor i sina jäkla telefoner hela tiden. 

Hur som, lära gamla hundar sitta... det första jag måste göra är bestämma hur jag vill att mitt liv ska se ut. 
Energitjuvar ska bort, mer positiva saker i mitt liv. 
Saker får såklart ta energi men ska ge mer. Barnen är ett jättebra exempel, att ha barn, framför allt små barn kräver något enormt med energi av en, men energin, kärleken, glädjen och lyckan man får igen är ju tusenfalt. Lite så jag tänker, saker får ta energi men det ska ge mer. 

Oj, blev ett långt inlägg det här. Skulle nog kunna spåna vidare i evigheter. Men vi stannar där.

Vi hörs... jag ska gå och öva på att sitta. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback