Somna själv


Publicerat den: 2020-02-09 [21:22:33]

(null)
 (Bild innan allt var klart)

Nu i och med nya sängarna har vi även tagit bort Noah och Lilys madrasser i vårt sovrum och vi har sagt att dom två ska börja somna själva på kvällarna.
Vi säger god natt och så, men sen får man somna själv. Vi kommer alltså inte sitta/ligga bredvid längre och klappa tills man somnar. 
Noah har somnat själv två dagar i rad nu, Lily somnande själv första gången nu ikväll. 

Vi har även som sagt pratat om nu att man ska sova i sin egen säng hela natten. Man kan få komma in till oss om man drömmer mardrömmar, har svårt att sova eller så, då kan vi gå med tillbaka till deras sängar och ligga bredvid en stund, men sen går vi tillbaka till vår säng. 
Inte bara dom sover bättre i en riktig säng om natten än på en madrass, vi kanske kommer få sova lite bättre om vi inte har hela familjen i samma rum varje natt. 

Jag har läst på massor och pratat med barnpsykolog om vikten av att lära sig sova i egen säng på nätterna, lära sig vara trygg i sin egen säng. Hur viktigt det är, inte bara för att kunna sova borta med kompisar, på läger, utan även för framtiden. Att vara trygg i sin säng när man blir vuxen. Om man inte i tidig ålder lär sig somna själv, sova själv och vara trygg i sin säng kan man (enligt barnpsykologer) få problem som vuxen med sömnen. 
Enligt det jag har fått lära mig ska man inte som barn dela säng med föräldrarna/förälder. Komma på natten, sova bredvid ibland, få närheten vid mardrömmar osv, ja självklart också jätteviktigt, 
Men man ska ha sin egen säng och lära sig vara trygg i den. Som sagt, barnpsykologer säger detta. 

Så vi får se hur det går för våra små älsklingar att lära sig detta nu. Lära sig somna själva och sova i sina egna sängar om natten. Försökt göra det så mysigt och ombonat som möjligt, nya stora sängar och skön belysning för att underlätta. 

Jag tror på barnen, dom kan mer än man tror bara man ger dom chansen och förutsättningarna för det. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback