Det här med vikt och träning


Publicerat den: 2020-05-07 [12:53:25]

(null)

Senaste året har som de flesta av er vet lagt krokben för mig rätt rejält gällande kost och träning. Av förklarliga skäl har varken ork, motivation, tid, engagemang eller vilja funnits att bry mig om min hälsa. 
Min kost har bestått av energidryck, kaffe, cigg, alkohol, godis och all mat som kommer färdig på kartong. Träning? Ja, gå runt med gymkortet i plånboken väger väl lite eller?

Nej, jag har inte levt som jag brukar. Jag som alltid tränat och rört på mig, klart jag har både käkat skit och druckit alkohol och så, men det har aldrig varit överdrivet eller i samband med brist på motion. 

Så vad händer? Jo man blir svag, går upp i vikt, får dålig kondition, dålig hy, dåligt självförtroende. För att inte tala om fattig när inget man har i garderoben längre passar och man på riktigt funderar på om onepiece är ok outfit dygnet runt för att slippa köpa nya kläder. 

Men det är så ja jag vet inte orättvist hur det fungerar. Gå upp 1 kilo i veckan? Gör bokstavligt inget. Sitt still i soffan, käka en 200g chokladkaka om dagen utöver din vanliga kost, POFF grattis du har gått upp 1 kilo på 7 dagar. 
Gå ner 1 kilo på en vecka utan att svälta sig och samtidigt träna? 
Man måste ligga på ett kaloriunderskott på ca 1000 kcal per dag för att bli av med 1 kilo på en vecka. 
Ska man dessutom träna behöver jag minst 120 g protein per dag, ungefär 130 g kolhydrater. Sen behöver man en allsidig kost som ni vet med alla fetter kroppen behöver, vitaminer och mineraler. Så hur fasiken ska man få ihop det och samtidigt äta typ 6 jävla gånger på en dag för att inte vara hungrig, låg, trött och håglös men inte äta mer än 1000-1200 kalorier per dag? 

Så vad gör jag, jo jag får väga och föra all mat jag äter. Räkna kalorier, gram protein, gram kolhydrater, känner mig som en piller knaprare med alla burkar med vitaminer, omega 3 och fan och hans moster. 

Sen får vi inte glömma allt slit, svett och tårar som tillkommer med träningen också. 

Jag veeeet fan vad jag gnäller! Lata fanskap om jag bara skött mig senaste året så hade jag inte haft det här problemet. Får skylla mig själv när jag misskött mig så länge. Men nu blev det så. 

Så nu sitter jag här, x antal kilon tyngre, i onepiece, med dålig kondition och tycker synd om mig själv medan jag äter grönkål och halloumi.

Det är lätt att vara efterklok va... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback