Aj min rygg!


Publicerat den: 2020-09-05 [07:09:53]

(null)

Vaknade 6:20 av att min rygg gjorde krampaktigt ont! Så det gick inte alls att fortsätta sova. 
Nu är klockan 7 och det gör fortfarande så ont. Alla andra sover, kul att man tvingas upp ur sängen kl 6:20 en lördagmorgon när till och med barnen fortfarande sover.

Jag vill inte jinxa det nu, men sen barnen fick nya sängar i februari sover dom så himla bra på nätterna.
Senste veckan har inte Hailey kommit på natten en enda gång heller! 
Allt tyckt att jag varit väldigt förskonad, nog för att barnen kommit på nätterna förut men dom har alltid kunnat sova ganska länge på morgonen, vi har sällan gått upp innan 7:30 vilket jag ändå har tyckt är ok när dom var mycket mindre. Senaste året har dom kunnat sova till runt 9 på lediga dagar och på sommaren kan barnen ligga och sova till 10-11! 
Hur skönt liksom?!

Peppar peppar men jag har aldrig haft ungar som ska gå upp klockan 5-6 på morgonen. 
På vardagar däremot kan det vara lite halvknepigt med tre barn som gillar att sova, för det tar en bra stund att få liv i dom när vi ska göra oss i ordning för jobb/skola/förskola.
Jag och Kalle är inte heller direkt morgonpigga människor. Vi är nattugglor båda två, gillar att vara vakna sent och är ganska griniga på morgonen. Jag har lärt mig behärska mitt morgonhumör sen jag fick barn, Kalle däremot verkar fortfarande jobba på det haha. 

Mig är det däremot något fel på jag har alltid haft svårt för att sova länge. Jag har alltid gillat att vara uppe sent men sova länge går inte. 
Sandra berättade för mina barn är för några veckor sen om hur jag var när vi var yngre, när jag gick upp tidigt på morgonen när vi var lediga för att vi inte skulle slösa bort dagen, Sandra var aldrig nämnvärt förtjust i det heller. 

När jag och Kalle är lediga går jag upp vid 8-9 tiden han sover till runt 12-13 om inte jag väcker honom. 
Han skulle säkert sova bort hela dagarna om han inte hade en jobbig fru som börjar slamra så småningom när jag vill sätta fart med dagen. 

Men just idag hade jag faktiskt föredragit att få sova till i alla fall klockan 8 när klockan skulle ringa. 
Inte bli väckt 6:20 av en rygg som gör ont. Jag har massor att göra inför kalaset idag men jag kan ju hur som inte börja vispa tårtfyllning 7:10 på morgonen, så jag skriver lappar till godispåsarna och klistrar paljetter med snöflingor. 

Vi gjorde en stor ballong girlang igår, det har sina fördelar att ha barn som gillar att blåsa ballonger och slänger sig på uppdraget.
(null)

Nej, nu ska jag upp och göra strechövningar och hoppas på att det släpper i ryggen innan jag blir vansinnig! 
Juste jag har ju inte berättat för er varför jag har ont i ryggen. 
Jag har vaknat på nätterna i flera veckor med ont men avfärdat det och bara tänkt att jag bytt från en mjuk säng på landet till en hårdare hemma och att det nog går över. Men natten mellan sön-mån vaknade jag i paniksmärtor, var hos en kiropraktor på måndagen och jag har tydligen ryggskott. Alltså en rejäl låsning i ryggen. Var där igår igen men det sitter fortfarande fast. 
Man ska tydligen inte ignorera ryggsmärta i flera veckor utan jag skulle ha sökt hjälp direkt. 
Så nu får jag jobba med strech och massage övningar för ryggen, ska undvika att vara stilla vilket tydligen kan förvärra det och det är inte jättekul på nätterna som ni säkert förstår.

Och efter en vecka av övningar och två besök hos kiropraktor gör det fortfarande väldigt ont! Jag kommer få spunk snart om det inte går över. 

Så nu vet ni det också. Nu måste jag röra på mig, står upp i köket och skriver det här sitta är typ omöjligt när det gör så här ont. 

Ska dricka massor med kaffe och ladda för 5 års kalas. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback