Lilla N


Publicerat den: 2013-11-30 [22:05:29]Som ni vet har vi sagt att vi vill hålla hemligt vad vi tänkt att vår kille ska heta. Det är bara ett par personer som vet och så vill vi ha det. 
Men nu kan vi avskölja att han kommer att heta något på N. Så framöver kanske jag pratar om honom som lilla N. 

Det är något speciellt för oss med att inte prata högt om vad vi vill att han ska heta. Det är härligt att få ha lite hemligheter kvar kring vår son. Speciellt eftersom jag bloggar och berättar så mycket annat om honom, mig och graviditeten. 

Nu har vi 9 veckor kvar till beräknad förlossning. Det är makalöst hur mycket man kan längta efter någon man aldrig träffat. 

Välkommen vecka 31 (30+0)


Publicerat den: 2013-11-30 [10:04:52]

(Bild tagen 30+1)


Igår fredag 29 november gick vi in i vecka 31(30+0)

Mamman: Livmodern börjar bli stor och når revbenen. Många känner sig tunga då livmodern är tung. Det är bra att undvika att svanka för att motverka ryggsmärtor. Det flesta har gått upp mellan 8-12 kg men det är väldigt individuellt. Tänk på vad du äter för att undvika att gå upp massor i vikt. Stödstrumpor rekommenderas för att avhjälpa vätskeansamlingar. 

Bebisen: Fostret väger drygt 1,8 kg och är ca 43 cm från huvud till fot. Naglarna har vuxit ut och når nu fingertopparna. Bebisen kan fokusera blicken och ser skillnad på ljus och mörker. Huden börjar slätas ut då bebisen samlar på sig fett och den kan bättre kontrollera sin kroppstemperatur. 

Egna tankar: Veckan sprang förbi och jag har inte riktigt hunnit tänka så mycket. Det sparkar jätte mycket där innefrån och det är en enorm trygghet. Mina foglossningar har gjort väldigt ont och jag börjar känna mig tung. Det börjar bli riktigt jobbigt att sova bekvämt  för att magen börjar kännas otymplig. 
Det var väldigt skönt att gå till barnmorskan och få veta att allt var okej med liten i magen.
Jag har en enorm längtan efter vår son. Jag använder stödstrumpor varje dag och har faktiskt inte svullnat så mycket än som tur är! 

Ledig dag men fullt med jobb!


Publicerat den: 2013-11-29 [19:33:08]


Började dagen med att stryka och sätta upp alla julgardiner.
Sen åkte vi till barnmorskan, allt såg bra ut, hjärtat slog fint och mina järnnivåer var bra igen. Jag hade utomordentligt blodtryck och SF måttet låg på 28, så lite under snittet. 


Sen gick vi och åt en mysig lunch ihop och fikade, efter det hade jag ett besök hos psykologen.

Jag har kört mina föräldrar till flygplatsen och nu är vi hemma hos dom. Vi ska sova här och gosa med katterna. Magen den växer


Publicerat den: 2013-11-27 [20:22:04]Magen blir bara större och större! På fredag går vi in i vecka 31 (30+0) och då ska vi till barnmorskan och mäta magen. 

Det är så härligt att känna hur det bökar och far där inne. 

När tisdagen kom och därmed tankarna


Publicerat den: 2013-11-26 [08:17:05]Det är ingen bra dag idag. Ingen sömn och mycket tårar. Jag delar med mig av mycket, men bara saker som rör mig själv. 
Av respekt för min man kommer jag inte berätta vad som hänt men det är inte alltid lätt att leva i ett förhållande.
Det är speciellt inte lätt att leva i ett förhållande när man går igenom en jobbig graviditet.

Vi är väldigt stormiga jag och min man det har vi alltid varit. Ju längre tid vi är tillsammans, desstu bättre sätt hittar vi att lösa våra menskiljaktigheter men ibland, ibland då tar det hus i helvete hos oss. 

Jag är ledsen och upprörd. Min livskamrat och jag är inte på god fot hos varandra just nu. Det gör ont och det är jätte jobbigt. 
Jag kan inte sova, jag bara gråter och ingenting känns roligt. 
Jag får ont i magen och jag vill bara att vi ska lösa våra problem och bli sams igen. 
Jag tror inte på att den ena helt kommer ändra på sig eller sina åsikter i frågan däremot måste vi gå den ljuva balansgången i vårt förhållande och hitta en kompromiss. 

Jag har från första stund accepterat att jag och min man har ett förhållande där vi kommer bråka. Vi är sådana människor som måste bråka ibland för att vi ska fungera. Alla är vi olika och jag tycker inte att vårt förhållande är sämre än någon annans, snarare är jag glad över att vi båda vet att vi är sådana personer.
Med det sagt betyder det inte att det gör mindre ont när vi är osams. 

Att behöva masa sig upp ur sängen, klä på sig och gå till jobbet och låtsas att man är en glad prick känns fruktansvärt idag. 
Jag vill bara sitta hemma med en näsduk, en kopp te och snörvla i min ensamhet hela dagen. 
Tycka synd om mig själv och tampas med mina tankar och känslor. 

Jag vill inte alls sitta på jobbet, lägga känslorna åt sidan och fokusera på mitt arbete. Idag vill jag bara inte det! Jag kommer att göra precis det, men jag vill inte. 

Lägga mig i sängen, dra täcket upp till öronen och stänga ute omvärlden känns mer som något lockande. 
Jag ser fram emot min lunchrast idag. Få gå iväg och fortsätta grubbla. Kanske äta lunch på donken i min ensamhet och läsa en skvallertidning? Begrunda mina känslor och tankar en stund. 

Om jag känner oss rätt kommer det här hålla i sig ett tag. Dvalan och tysthet som lägger sig hemma hos oss när vi båda är ledsna men inte är redo att lösa det.
Den tunga dimman av förakt, kärlek, passion, avsmak och ilska blandad i en enda kompott hängandes över huvudet på oss. Ogentränglig och tjock tills vi båda börjar släppa igenom mer och mer kärlek tills dimman lättar och försvinner. 
Ibland ligger dimman så tungt att man skulle kunna ta på den, den är så tjock att man kan se den virvla runt kroppen när vi rör oss där hemma. 

Det är jobbigt att vara så här ledsen. Det är tungt att vara så här upprörd. Och nej, det är inte ett allternativ att vi "bara inte bråkar" för vi är inte sådana han och jag. Och nej, det är inte ett allternativ att "bara bli sams" för ibland kräver ett problem mer än ett förlåt för att det ska försvinna. 

Vi är som vi är och vi löser våra problem på vårt sätt. Alla par löser sina olikheter på olika sätt. Det här är min blogg, min värld och min verklighet här får jag spotta ur mig alla mina känslor, all min ledsamhet. Läs eller låt bli.
Det här är jag och jag är idag förjävla ledsen. Min blogg kommer präglas av att jag är ledsen ett par dagar och jag kommer använda min blogg som en ventil, jag måste lätta på trycket, det får inte plats! Alla tårar, alla ilska alla tankar vill bara ut! 

Jag skulle vilja åka till en avlägsen plats, ta ett djupt andetag och skrika för allt vad mina lungor bär! 
Jag står inte ut, det bubblar över! 

Jag är samtidigt matt, så matt, så trött. Har ingen ork, ingen kraft vill bara lägga mig ner. I mörker och stirra. 

Får jag gå hem snart?Nagelfix dags


Publicerat den: 2013-11-25 [19:00:52]Det var verkligen på tiden, nu är naglarna fina igen! 

Dags för hjulskifte


Publicerat den: 2013-11-25 [07:06:02]


Upp med tuppen för att vara på Toyota klockan 7 för att byta hjul på bilen, snark! 

Då var en ny vecka igång! Det är fullt upp den här veckan med kiropraktorer, sjukgymnaster, nagelfix, barnmorskebesök, psykologen, köra föräldrar till flygplats, besök av trygg hansa. Jag kommer vara så slut när det här veckan är över. Allt på samma vecka hur tänkte jag nu! 

Nu har jag bara 23 arbetsdagar kvar sen går jag på mammaledighet! 


Firat mamma och ätit gott


Publicerat den: 2013-11-24 [22:39:28]


Vi blev bjudna på middag idag för att fira min mor som fyllde år i torsdags. 
Jösses så god mat vi fick! Potatisgratäng, kött och grönsaker i ugn och rödvinsås. Till efterrätt hembakt ananaspaj. Jag kände mig väldigt bortskämd med så lyxig söndagsmiddag.

Som alltid var det underbart att vara med min familj och katterna. Jag fylls med kärlek! Sen åkte mamma och bror med till oss och hjälpte oss släpa upp vinterdäcken från källaren som ska på imorgon. Ja menar, hur många har sådana guldklimpar i sin närhet? 
Tack älskade, älskade familjen för en super söndag! 

Min älskling och jag


Publicerat den: 2013-11-24 [16:13:51]Jag är verkligen så himla kär i min make!

En lördag och en natt med en hund


Publicerat den: 2013-11-24 [11:49:47]


Igår var vi på landet en sväng och åt lite lunch och busade med Izno.

Sen åkte vi och handlade och gjorde en gemensam insats i köket med att göra potatiskaka och kyckling. 
Min snygga mamma, alltid lika intresserad av att vara med på kort till min blogg. 

Vi tog många mysiga promenader med Izno i kylan. Och sen har vi haft en liten vovve som velat ligga nära hela natten.Väldigt mysigt, men lite trångt. Snart blir han hämtad och då ska vi åka på födelsedagsfirande hos min mor som fyllde år i torsdags. 

Nu ska jag gosa med Fluffen och min make. Mitt ben fungerar tydligen utmärkt som kudde.Familjemedlem till låns...


Publicerat den: 2013-11-23 [09:47:17]


Vi kommer närmaste dygnet ha en extra familjemedlem, Izno är här! Hans föräldrar är upptagna på annat håll och den här gången fick jag möjlighet att passa Fluffen. 

Vi ligger och myser i soffan och pyret sparkar på i magen. Välkommen vecka 30 (29+0)


Publicerat den: 2013-11-22 [07:00:57]


(Bild tagen 28+6)

Mamman: Det kan vara så att brösten läcker råmjölk, det handlar inte om stora mängder men det kan vara skönt att köpa en amningsbh att ha på nätterna.
Man ska vara uppmärksam på att man inte har smärtsamma förvärkar eller långa starka sammandragningar. 
Har man mycket sammandragningar kan en kontroll vara bra för att se att man inte öppnar sig i förtid. Om man har långa arbetsdagar och stressar kan det vara en bra idé att gå ner i tid och jobba mindre. Man ska tänka på att vila mycket och vara rädd om sig själv. Måttet på livmodern är ca 28-31 centimeter. 

Pyret: fostret växer mycket nu och kommer öka med drygt 200 g per vecka. Det väger runt 1,4 kg i början av veckan och drygt 1,6 kg i slutet på veckan. Fostret har fortfarande gått om plats att snurra runt och det är helt okej, det behöver inte lägga sig tillrätta ännu. En del barn börjar dock redan nu lägga sig med huvudet nedåt, man kan känna det genom starkt tryck nedåt och tydliga sparkar vid revbenen. 

Egna tankar: Jag tycker inte att magen vuxit nämnvärt mycket senaste veckan, jag har dock börjat känna mer sparkar upp mot revbenen.  Jag ser hur det trycker ut kroppsdelar tydligare. 
Jag har haft väldigt ont i foglossningarna senaste veckan, men jag är glad att jag slipper halsbränna och vadkramp. 
Jag är förvånad över hur stor magen ser ut. Sist vi var hos barnmorskan fick jag reda på att magen inte alls var stor jämförelsevis med andra, ska bli spännande att se nästa fredag vad hon säger då. Jag smörjer mycket och hoppas på att jag ska slippa bristningar, torrhud och kli.  Än så länge har jag klarat mig bra. Jag trivs, trots krämpor, faktiskt rätt bra som gravid ändå. Det är väldigt häftigt vad min kropp klarar.  Men jag har så starka känslor av längtan att jag inte vet hur jag ska stå ut. 10 veckor kvar och jag längtar som en galning efter min son! 


Längtan efter vårt barn


Publicerat den: 2013-11-21 [07:19:20]
Jag drömde om vår son inatt. Jag drömde att han var här och spred kärlek med sin lilla kropp och stora närvaro. Han låg i min famn och mötte min blick men sömndruckna ögon. 

Jag kunde känna hans doft, höra hans små ljud. Lägga ett finger i hans hand och känna den där styrkan som små bebisar har i sina nävar redan från start. 

Jag var överväldigad, makalöst lycklig. Förstå min besvikelse när jag vaknade och det bara var en dröm. 
Jag längtar om möjligt mer nu än vad jag gjorde igår!

Nu, föräldrargrupp.

Vi ligger lågt


Publicerat den: 2013-11-20 [21:32:19]Mycket foglossningar, smärtor och trötthet här hemma.
Mamma var här och lagade mat till oss ikväll, så himla lyxigt! Det är guld värt för oss i vanliga fall men speciellt den här veckan när J har fullt upp med att plugga för kursen och jag har så himla ont. Världens bästa mamma har jag! 

Nu måste jag försöka sova, det var mycket spring inatt med smärtor och toalettbesök. Gnäll, gnäll. 
Som jag längtar till helgen! 

Lilla pyret sparkar och far hejvilt där inne, det är i alla fall riktigt mysigt! 

Massiv huvudvärk


Publicerat den: 2013-11-19 [20:12:37]Jag har sådan fruktansvärd huvudvärk så snart blir det sängen. Imorgon måste jag masa mig till jobbet. Det är alldeles för tråkigt att bara ligga hemma i sängen. 

Men kombon jätteförkyld, feber och sammandragningar har gjort mig sängliggande. 

Nu arbetar jag bara 26 arbetsdagar till sen går jag på mammaledighet. Det ska bli mysigt att vara mammaledig. Vet inte om jag berätta det men jag kommer ta ut min sparade semester och gå på mammaledighet 1 månad innan beräknat datum, hur skönt är inte det? 

Den tiden tills liten tittar ut ska jag bara rå om mig själv. Inte känna någon press att göra saker, inte stressa runt bara ta det lugnt och vila upp mig inför det som komma skall. Det ska bli så otroligt skönt! 


Gravid kvinna och hennes ost


Publicerat den: 2013-11-18 [17:58:26]En gravid kvinna som får reda på att hon kan äta ädelost är i himlen!
Pepparkakor och ädelost ligger jag i sängen och mumsar. 

Jag har feber och mår skräp så det är jag värd!
Flyttning och Kinamat


Publicerat den: 2013-11-17 [23:15:58]
Efter att vi fått upp allt i lägenheten bjöds det på Kinamat och bullar. Det är verkligen lyxigt att ha en sån fin familj som jag har. Nu har lillebror flyttat hemifrån och ska nu bo in sig i sin fina 
lägenhet på Svalgränd i Sundbyberg. Inge mer andrahands boende för lillebror! 
Kärlek till familjen


Publicerat den: 2013-11-17 [21:59:40]Jag la upp bilden ovan på Facebook. Längtar tillbaka till vårt bröllop efter att jag var på bröllop igår. Vi har så mycket vackra bilder och minnen från vår dag! 
Hur som kommenterade min far bilden på Facebook, dessa vackra ord gick rakt in i mitt hjärta. Jag älskar verkligen min familj!

"Kråkan, jag gläds med dig, att familjen är lycklig är det viktigaste i livet, och att jag fått en extrason och dessutom snart ett barnbarn är min alldeles egen glädje, jag delar den givetvis, men den har ett eget utrymme i mitt hjärta.
Se varandra och ta hand om varandra.
Den bästa förebilden i världen är din mamma, jag menar inte att du ska leva upp till henne, du lever ditt eget liv, men om du någonsin undrar över vad som är rätt och fel eller vilken väg du ska gå så vet du åt vilket håll du ska se. 
Tack för idag, det är så härligt när familjen samlas och gör gemensam sak. Krams Paps"


Lillebror flyttar hemifrån 2.0


Publicerat den: 2013-11-17 [14:43:35]Lillebror flyttar hemifrån, igen. Den här gången till sin alldeles egna lägenhet! Inte alla som äger sin egen bostad! 

Otroligt glad för hans skull, men de innebär ju även att flyttpatrullen inställer sig! 


3 trappor upp utan hiss, hej mjölksyra!

Fröjden med vackra paket


Publicerat den: 2013-11-16 [17:26:20]Igår slog jag in dessa underbara paket. Jag menar hur fint är inte det där pappret? 
Jag visar er först nu för bruden läser min blogg, även om hon hade fullt upp igår och knappast hade tid med min blogg ville jag inte riskera att hon såg de. Just nu lär hon nog inte läsa bloggar där bröllopet är i full gång och det här inlägget är tidsinställt. 

Men, det är något med att slå in vackra paket som gör mig lycklig. Jag gillar att ge bort paket och roligare är de om dom är fint inslagna. 

Visst blir man lite extra glad när ett paket kommer i fint papper?


Jag älskade i alla fall de här pappret, riktigt krispigt. Finns på Willys för en liten peng, 11 kronor. 


Fru Rytter


Publicerat den: 2013-11-16 [17:23:00]Älskade vän du är så vacker!

Herr och fru Rytter


Publicerat den: 2013-11-16 [15:49:00]Vilken vacker vigsel! Tårarna rinner! 
Idag vankas det bröllop


Publicerat den: 2013-11-16 [13:22:44]

Vi är i fullgång att göra oss i ordning här hemma. Det ska bli så himla roligt att gå på bröllop idag!Jag har verkligen sett fram emot den här dagen. All lycka och kärlek som flödar i luften när man är på bröllop. Det ska bli så roligt att få se brudparet gå ner för altargången, höra alla tal under middagen och framför allt är jag så tacksam för att jag får vara med och dela den här dagen med mina vänner. Att jag får vara delaktig på deras stora dag. Hälsar på liten


Publicerat den: 2013-11-15 [20:43:21]Vi är över gården och hälsar på liten flicka. 
Hon har vuxit massor sedan förra veckan och väger nu 2,3 kg! Det är mycket jämfört med det 1,4 hon hade när hon kom till världen för en månad sen. 

Det är så häftigt att få vara me och följa hennes utveckling! 
Fröken Betzén


Publicerat den: 2013-11-15 [14:00:18]Tro't eller ej men de här är då jag. Fröken Betzén, singel och på hugget. Den jag känns så avlägset från Fru Betzén och blivande mamma, jaget idag. 

Kan ni aldrig känna så? Snubbla över bilder på er själva och tänka jösses är det där verkligen jag? Minnas hela livet i den stunden och bara känna att det är så avlägset.

Inte att det ena är bättre eller sämre, alla epoker av livet har sin charm och är underbara på sitt sätt. Men att man några år senare har svårt att föreställa sig att man levt så och gjort dom sakerna. 

När den där bilden togs bodde jag själv, tränade som satan, och la mer pengar på skor än på mat. Mina helger spenderades på krogen och livet var full fart, satt aldrig still.

Idag vaggar jag runt hemma, med gravidmagen i vädret och boar.
Älskar att kliva innanför dörren och möta Jimmys leende. 
Dom två sätten att leva skiljer sig så brutalt. 
Men, som sagt båda har varit lika härliga. Eller... Nja det är ju underbart att vara någons fru och blivande mamma. 

Skönt att man har lyxen att få uppleva allt! Tycker jag i alla fall...

Välkommen vecka 29 (28+0)


Publicerat den: 2013-11-15 [07:00:37]


(Bild tagen i v 27+6)

Mamman: under sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre. Ämnesomsättningen ökar och man svettas lätt mer pga det. Magen kan ibland bukta ut mer på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen på livmoderns övre del är mitt emellan naveln och bröstbenet. 

Pyret: Lill killen väger ungefär 1400 g och är cirka 40 cm lång. Han är tillräckligt stor för att sparka mot revbenen men även för att slå mot urinblåsan. Alla sinnen är nu utvecklade och pupillerna så pass utvecklade att fostret ser skillnad på ljus och mörker. Bebisen kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Bebisen lär sig känna igen mammans röst och andra personer som mamman träffar ofta. Än behöver han inte vända sig med huvudet nedåt utan har mycket plats att snurra på. Undersökningar har visat att fostret nu drömmer mycket.

Egna tankar: Senaste veckan bara sprang iväg. Jag har haft rätt ont i ryggen och höfterna. Jag har däremot sovit lite bättre senaste veckan och har inte alls vaknat lika mycket. 
Mina fötter pulserar nästan när jag står och går mycket och massage känns fantastiskt! 
Killen har snurrat och sparkat väldigt mycket senaste veckan och jag upplever att magen blivit lite större till senaste veckan. 
Jag har gått upp 11 kg hittills. Som jag berättat tidigare är det tungt för mig att vara gravid, men samtidigt så underbart! 


Men alltså mitt hjärta svämmar över!


Publicerat den: 2013-11-14 [21:21:32]Mitt hjärta fullkomligt svämmar över av kärlek till den här killen. Att varje kväll få mötas av det där fina ansiktet innan jag somnar är bland det bästa som hänt mig!

Jag är så hysteriskt, obegripligt, hejdlöst kär i min man! 

Inga inlägg idag


Publicerat den: 2013-11-14 [19:08:19]Skit trött och mer trött! Föräldrargrupp, jobba, omelett. snart dusch, sen sova.
Jag är bara helt uttömd på energi idag, ni får ha överseende med att det är tomt här idag. 
Har inget vettigt att dela med mig av alls. 


Hörs imorgon. 

Hur man bäst blir ynklig


Publicerat den: 2013-11-13 [15:52:20]För att på bästa sätt tycka synd om sig själv äter man mer och snabbare än vad man bör när man är gravid, helst godis.
Så ser man till att få världens magknip, åker hemåt, kör in mot kanten och hänger ut genom dörren i bältet samtidigt som man kräks.

Tar sig hem och sen sitter man på toaletten i drygt 40 minuter och gör nummer två för första gången på dagar. Vilket känns som man skiter ett lastfartyg! (hur ska de gå för mig att föda barn) 
Jag önskar att någon hade berättat för mig vilken förstoppning man kan få som gravid, jag önskar att någon hade berättar för mig vilka analsprickor man kan få av förstoppning och hur ont det gör!
Jag rekommenderar alla gravida att äta ordentligt, kiwi, linfrön, mycket vatten och motion, undvik förstoppning det gör ont! 

Tillbaka till sak...
När man väl lägger sig i soffan är man kallsvettig med världens huvudvärk.Då känner man sig ynklig och tycker enormt synd om sig själv fast man bara har sig själv att skylla!


Jag ska nog sova en stund. Imorgon är det en ny dag och då provar vi igen. 

Tiden går fort


Publicerat den: 2013-11-13 [07:23:27]Mitten på veckan har kommit. Jag säger som min kollega, onsdagar är en bra dag för när man går till jobbet har man tre dagar kvar till helg, men när man går hem är det bara två kvar och det är ju inte så mycket. 

Idag ska jag hem till Madeleiene en snabbis efter jobbet och lämna nödvändig assessor inför lördag. Wow, jag kan inte fatta att hon gifter sig på lördag det är helt galet! 
Det ska bli så jäkla roligt att få gå på dera bröllop. 
Jag ser framför mig hur jag och Madeleine sitter på golvet, kanske 8-9 år gamla och bygger hus på våra bröders skateboards( som vi för övrigt lånat utan lov)
Vår Barbiedockor har varit med om översvämning och dom bor på husbåtar. Vad man minns... Härliga tider som barn. I somras blev jag fru och på lördag är det hennes tur. Jisses vad tiden går fort!

Här är jag och Modie för drygt 4 år sen, snart 5 till och med!
Middagen är serverad


Publicerat den: 2013-11-12 [21:34:31]


Mamma och lillebror lagade köttfärssås och spaghetti och kom hit med det, riktigt lyxigt!

Det är så mysigt när man får kvalitetstid med familjen. 

Min lillebror hade dessutom köpt en sådan bedårande liten body till Lill monster.
Världens bästa familj!Så kom tisdagen


Publicerat den: 2013-11-12 [07:18:02]
Man vaknar och de är mörkt ute och känslan av att vilja ligga kvar i sängen blir lite extra stark. 
Jag har knappt sovit en blund i natt, jag ska berätta mer om varför senare.
Nu ska jag bara fokusera på att få på mig kläder, göra mig i ordning och ta mig utanför dörren. 
Vilken inte alls är det enklaste när man är gravid i 7e månaden och helt slut! 

Jag önskar att jag kunde krypa ner i sängen igen, inte gå upp fören jag vaknar av mig själv och då sätta mig i soffan i morgonrock, med lite te och titta på en film. Kanske "Älska mig igen" med Rachel McAdams och Channing Tatum. Har ni sett den? Baserad på en verklig historia, ska erkänna att jag grät en skvätt när jag såg den. 

Sidospår... Nu måste jag snart gå hemifrån, berättar mer om min sömnbrist sen. 


Problem hy!


Publicerat den: 2013-11-11 [15:26:16]Jag får finnar lite då och då. Irriterande som f. är det dessutom.
Men jag tvättar och täcker när jag går hemifrån. 
Men sen sitter jag på jobbet och petar på de för att jag känner av de och resultatet blir att jag blir röd och ser ut som skräp i ansiktet. 

Jag blir så trött på mig själv! Jag trodde man slapp finnar i vuxen ålder men det fungerar visst inte så.

Aja, vad gör man? Någon som har en dunderkur mot finnar?


Lik mig eller dig?


Publicerat den: 2013-11-10 [19:35:46]Det där lilla charmtrollet på bilderna ovan är alltså jag under mitt första levnadsår.

Jag har senaste dagarna börjat tänka jätte mycket på om killen i magen kommer vara lik mig eller sin far. 
Så därför letade jag fram lite bebisbilder på mig själv och har suttit en bra stund och stirrat på dom. 
Jag är jätte lik min mamma och det har jag varit sen första stund tror jag, men jag är även väldigt lik min pappa på många sätt. 

Nu tycker ju jag att min make är en väldigt snygg kille och han var bedårande som bebis så det gör mig ingenting om min son blir lik sin pappa! 
Däremot vore de ju kul att kunna se sig själv i sitt barn på något sätt. 

88 dagar kvar till beräknat datum, 88 dagar kvar tills vi får träffa vår son och se hur han ser ut. 


Jennifer & pappa


Publicerat den: 2013-11-10 [19:10:47]


Att vara biologiskförälder är lätt, men för att få titulera sig pappa behöver man anstränga sig. 
Tack för alla gånger du blåste när jag hade ont, uppmuntrade när jag gjorde rätt och skällde när jag gjorde fel. 
Tack för att du alltid älskat mig och funnits där. 
Tack för alla åren du stod i ishallen, alla utvecklingssamtal du gått på, för att du hämtade mig när jag rymde hemifrån och alla gånger du skrattade både åt mig och med mig genom åren. 
Tack för att du fortfarande finns, stöttar och älskar mig trots att jag är vuxen. 
Du förtjänar helt klart titeln pappa och i min värld är du världens bästa pappa dessutom. Jag älskar dig. 


Hur tänkte han här?


Publicerat den: 2013-11-10 [15:44:08]

Jimmy åker iväg till Hornbach här i Rissne och en stund efter att han har åkt får jag ett sms där han överhört ett par prata. 

"Dagens idioti sak att säga.
- är det euro i Sundbyberg?
- nej så klart inte ( hennes man )
- men vad stoppar jag då i kundvagnen om inte en tia passar?
- en femma älskling
- jaha"

Jag skrattade gott här hemma. 

Oh nej förkyld!


Publicerat den: 2013-11-10 [09:34:56]Vaknade idag och är super förkyld! Hosta, snorig och hängig jag hoppas det är något övergående. 

På bordet stod cocosbollar, vilka jag inte kunde låta bli att attackera. Men jag smyg åt lite för att Jimmy inte skulle se, det funkade inte vem tror ni tog bilden samtidigt som han asgarvade. 

Nu ska jag få frukost och kurera mig. Den här dagen kommer nog tillbringas i soffan tror jag. 

Äter taco hos grannen


Publicerat den: 2013-11-09 [23:20:15]Igår har vännerna på andra sidan gården fått komma hem från neonatalavdelningen. Så idag blev vi överbjuda på taco.
Mycket mys med lillskruttan och en hel massa gos med kissekatten Dio.


Pratade mycket bebisar, njöt av deras dotter och längtade massor efter vår son. 

Vi har faktiskt ställt upp spjälsängen idag också. Efter att deras dotter kom för tidigt blev vi medvetna om att allt kan hända. Efter de fick vi tummen ur och började göra färdigt här hemma för att det ska kunna flytta in en bebis. 


Vi flyttade på garderoben mot dörren och jag tycker att det blev väldigt bra. Det blev faktiskt inte trångt vilket jag var lite orolig för. 

Nu svider det i mina ögon av trötthet så nu är det läggdags. 

Förvaring


Publicerat den: 2013-11-09 [15:54:14]Vad tycker ni om vår hall förvaring? Vinterstövlar, mössor, vantar, halsdukar, termobyxor, regnkläder, kepsar, hattar och vi har fortfarande några av lådorna tomma. 
Jippie! 

Vi sa funktion före stil när vi fick reda på att vi skulle bli tre personer i vår tvåa. Men jag tycker att vi hitils har lyckats väldigt bra att öka förvaringen men ändå hålla de snyggt här hemma. 
Eller vad tycker ni? Det ser väl okej ut?

Bara vi här...


Publicerat den: 2013-11-09 [15:35:51]Vi har varit på Ikea. Det var bara vi där... Och alla andra som bor i norrort!
Satan vad folk! Behöver jag berätta att vi inte stannade så länge. 

Bubbel


Publicerat den: 2013-11-08 [18:41:26]Alkoholfritt bubbel från bolaget har maken handlat idag. Riktigt lyxigt måste jag säga och riktigt gott! 

Till middag blir de sill och potatis och sen hemgjord chokladmousse. 
Det är härligt med fredag! 

Julpyssel


Publicerat den: 2013-11-08 [17:48:48]Jag har redan börjat julpyssla, snart är jag klar med julklapparna. 
Jag tycker att de är mysigt att börja tidigt, ta lite i taget. Slippa sitta sista veckan innan jul och hets slå in julklapparna. Mysigare att vara färdig och bara gå runt i december och äta lussebullar och njuta av julmusik. 

Sen tycker ju jag att julen är underbar, så kan man fuska lite och hålla på med julsaker i november är det så härligt. 

Det är så häftigt att vi kommer ha ett litet barn nästa jul och i år kommer jag ha en stor gravidmage när vi firar jul. 

Svårt att låta bli


Publicerat den: 2013-11-08 [14:01:32]


Hittade på den här bilden och det är svårt att låta bli att längta efter julen och att inte sakna mitt blonda hår! 

Jag funderar väldigt mycket på att försöka gå tillbaka mot mitt ljusa hår, men jag har så svårt att bestämma mig. Det är så himla vackert när det är brunrött också. 

Vad tycker ni? Snälla lämna en kommentar och berätta vilken färg ni tycker att jag passar bäst i. Inte alls obehagligt


Publicerat den: 2013-11-08 [08:00:31]Jag kände absolut inte ett visst obehag för att plankorna skulle släppa och fara rakt in i min bil. 

Välkommen vecka 28 (27+0)


Publicerat den: 2013-11-08 [07:00:00]


(Bild från 26+6)

Mamman: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur man kan röra sig. Man kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om man tar i för mycket. Då kan man få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar sig samman och blir hård. Livmoderns mått är mellan 26 och 29 cm. Din viktökning kan vara mellan 7 och 11
kg eller mer. Om din lilla bebis skulle födas nu finns det stora chanser att den
skulle klara sig. Bara moderkakan väger 400 g, nästan ett halvt kilo

 Pyret: Fostret väger omkring 1200 gram, och är cirka 39 centimeter långt.Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar kraftigt i vikt nu och har börjat drömma. Lungorna är i princip färdigutvecklade och bebisen är van sin mammas röst. Hjärnans ytskikt börjar forma sin rätta form. Ögonbryn och ögonfransar har vanligtvis vuxit fram nu Mellan vecka 28-32 är en kraftig tillväxtperiod.
 
Egna tankar om föregående vecka: Senaste veckan har kantats av enorma mardrömmar. Jag drömmer väldigt mycket, men som jag förstått det drömmer jag lika mycket som vanligt bara det att jag vaknar oftare och därför minns det. Mina nätter består fortfarande av att jag vaknar varann timme och framför allt vaknar jag av att jag är kissnödig eller att det krampar och domnar i mina höfter.
Det märks att han fortfarande har plats där inne och det rör på sig otroligt mycket. Däremot börjar han få styrka i sparkarna och boxarna nu och ibland gör det nästan ont när han boxas.
Vi har snart fixat färdigt allting hemma och till helgen tänkte vi ställa upp spjälsängen. Vi har ett par småsaker kvar vi vill införskaffa innan han kommer så det kommer vi satsa på att få färdigt till jul så jag bara kan strosa runt hemma från januari och ta det lugnt.

Grymt! Då har vi koll .. Eller?


Publicerat den: 2013-11-07 [10:25:39]Nu har vi varit ett par timmar på föräldrargrupp så nu har vi stenkoll på hur man blir bästa föräldern!

Öh, älskling jag tror vi får höfta ihop hur man uppfostrar barn. Lill krypet blir nog men vettig människa ändå... Hoppas jag! 
Han kommer i alla fall vara älskad av de här två nötterna!
Vi älskar dig pyret och vi lovar att göra vårt bästa och lite till! 
Tar sikte på föräldrargruppen


Publicerat den: 2013-11-07 [07:15:39]


Idag på morgonen ska jag och J iväg på föräldrargrupp på vårdcentralen.
Det känns helt galet och overkligt att vi ska dit för att vi ska bli föräldrar!
Jag undrar när det ska sjunka in att vi faktiskt ska ha barn?

På bilden ovan ser ni min utsikt från vår säng, en barnvagn. Hela lägenheten är fullkomligt över belamrad av bebissaker och ändå har jag svårt att förstå att det kommer en liten bebis snart.  

Att jag ska bli någons mamma känns inte riktigt klokt. I vinter knuffar jag den där barnvagnen framför mig med ett barn i, mitt barn! Det är helt enkelt fantastiskt. 

Så, idag ska vi alltså gå till vårdcentralen och prata med andra om hur man förbereder sig för att bli förälder. Jag vill inte förbereda mer nu, jag vill att tiden ska springa iväg så det blir februari så jag kan få bli mamma. Vad blir det för mat?


Publicerat den: 2013-11-06 [19:00:18]


Hur många gånger har vi inte tittat på programmet med Per Moberg och önskat att vi var lika snitsiga som honom när det kom till middagar.

Vi försöker vara duktiga och storhandla och göra matlistor men så blir det inte alltid. Så idag sitter vi igen med frågeställningen "Vad blir det för mat?" Och introt till Per Mobergs program ekar i mitt huvud. 

Tycker ni att det är lätt att få ihop billig, lättlagad och hälsosam middagsmat? Har ni några tips? 

Häftigaste stunden i mitt liv


Publicerat den: 2013-11-06 [14:00:11]Den häftigaste stunden i mitt liv måste ha varit när ett starkt plus visade sig på graviditetstestet.

Som jag berättat tidigare hade vi enorm tur och det gick på första försöket. Jag satt där med stickan i handen och hade svårt att ta in att de var på riktigt. 

Känslan av lycka, glädje, förhoppningar och ruset av att veta att jag bar på ett litet barn var makalös. 
Jag hoppas att alla som vill ha barn någon gång får uppleva den känslan jag hade den där morgonen. 

Tårarna rann av obeskrivlig lycka. Jag var dessutom så enormt lättad. Jag har alltid skyddat mig ordentligt och har därför aldrig varit gravid innan det här, så jag visste inte om jag kunde bli med barn. Självklart är det tankar som snurrar i huvudet när man som par bestämmer sig för att skaffa barn, tankarna som säger tänk om det inte går? 
Så ja, enorm lättnad rusade även genom kroppen när jag insåg att jag var gravid. 
Den morgonen, den stunden som jag och min älskade man tittade på varandra länge och bara log. Log över att vi visste att vi skulle få bli föräldrar. Log för att vi visste att vi skulle bli en till i familjen. 

Den var så häftigt hela scenariot. Alla tankar jag hade men försökte att inte ha när jag öppnade förpackningen, det var ju som sagt bara första försöket.

Alla känslor som jag inte ens visste att jag hade fören jag såg att det var ett plus och att min hjärna hade hunnit bearbeta och förstod vad det innebar. 

Jag vet att jag gnäller mycket på symtomen av min graviditet, vissa dagar är det bara jätte tungt, 
Men jag skulle aldrig byta ut det eller ta bort det. 
Det är så jäkla häftigt att få gå igenom en graviditet. Det gör ont och är jobbigt, ja. För en del är det inte fluffigt och rosa men det gör det inte mindre häftigt vad min kropp gör just nu.
Jag skapar ett nytt liv, en ny människa. 

Jag och killen jag älskar har tillsammans skapat en ny individ. 
Jag längtar varje dag efter att träffa min son. Mer än ni kan föreställa er.


Ny dag, nya tag


Publicerat den: 2013-11-06 [07:15:56]Morgon igen och lika trött som alltid. Saknar mina morgonpromenader till jobbet som fick mig att vakna till. När jag tog den där bilden förra året låg frosten över allt och det var underbart vackert ute. 
Jag längtar efter frost, kyla och snö. Less på regnrusk och blåsigt.Skadat emballage? No shit!


Publicerat den: 2013-11-05 [17:57:52]

Idag fick vi efter mycket om och men hem barnvagnen. Det var det värsta jag någonsin sett! Kartongen är så skadad så det känns som att någon skojar med oss. Jag känner mig enormt frustrerad!
Jag försöker få tag på företaget vi köpt vagnen ifrån så jag kan få veta vad det är för reklamationsregler som gäller. Jag vill inte öppna kartongen om jag blir ansvarig om innehållet är skadat, men jag kan ju inte heller se om innehållet är skadat om jag inte öppnar. 
Samtidigt som jag känner mig osäker på om vi verkligen ska ha den om den levereras sådär. Tänk om det är massa skador vi inte ser som dyker upp senare? 
 
Åh, så jäkla frustrerande! Som vi dessutom längtat efter att barnvagnen ska komma! Här kommer en bildbomb på vår skadade kartong som står i hela hallen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att känna sig knäpp


Publicerat den: 2013-11-05 [14:13:25]Jag står inne i vårt serverrum på jobbet och ordnar med passerkort, när jag behöver lyfta luren till den fasta telefonen och ringa via mina kollegor i växeln för att bli kopplad till en annan kollega för att kunna ordna det jag ska. 
Jag står där inne bland alla sladdar, surrande och skramlande och känner mig bara sådär alldeles perfekt, lagom fjantig. 

God morgon folket


Publicerat den: 2013-11-05 [07:00:47]För drygt ett år sedan var min kamp mot kilona i full rulle. Jag skulle bara ner det sista.

Augusti 2011 vägde jag 57 kilo, jag var enormt väl tränad, med god fysik och jag mådde bra i kroppen.
Italien juli 2011


Början på september 2011 bröt en bröstkorgsinflammation ut i kroppen och doktorn ordinerade vila. I december 2011 var jag fortfarande inte frisk. Jag fick inte träna, det gjorde så ont så jag i flera månader sov med en kudde i famnen för att inte riskera att bröstkorgen sjönk ihop i sömnen.
Utan träning ökade jag i vikt, min goda fysik försvann och musklerna tvinade. I januari 2012 visade vågen 68 kilo!
Jag fick äntligen börja gå och simma och med sallad som enda kost var jag till sommaren nere på 63 kilo.

Sri lanka juli 2012

 Sen låg det stadigt. I juli 2012 började jag träna på gym, men kombinationen av jag fick börja om från noll, rädslan för att göra illa bröstet igen och dåliga kostvanor och småätande gjorde att de sista på magen och låren och de sista kilona envist höll sig kvar. 
Gymmet, kombinerat med simhall och promenader till jobbet varje dag gjorde mig starkare men både vikten och kroppsformen bestod.

3 juni 2013 visar stickan ett starkt plus, vi ska bli föräldrar!
De första 14 veckorna kantas av kaskadspyor och massiv trötthet. Att komma iväg och träna är inte möjligt, de gånger jag försöker är jag antingen på väg att tuppa av på crosstrainern eller så får jag springa och spy.
Vid 16 veckor börjar jag gå till jobbet och tar mig till gymmet 1 gång, foglossningarna är ett faktum!
Inga fler promenader till jobbet och all fysisk aktivitet gör ont. 

5 november 2013. Jag är inne i graviditets vecka 27. Jag växer på alla håll och kanter. Vågen visar 73 kilo, mina muskler är long gone och flåset borta. 
För 26 månader sen var jag på topp enligt mina mått mätta. Jag mådde bra, var stark, kläderna satt bra, jag kunde äta vad jag ville och kroppen var stark och tålig.

Jag har alla intentioner att ta mig tillbaka dit när ungen min är i mina armar. Jag ska ner under 60 kilo igen och bli stark och må bra! 

För att hjälpa till på traven har jag packat gymväskan, trotsar alla smärtor, foglossningar och svagheten som råder och ska i eftermiddag ta mig till gymmet. 
Jag tänker att 10 minuter crosstrainer är bättre än inget alls. 2 rep på armarna är bättre än inget alls.
Alla tips mottages, någon som sitter på en bra hemsida eller bok med träning för gravida? 

Jag har 13 veckor kvar och jag kommer bara bli större, jag måste sätta fokus och hjälpa kroppen på traven att hålla sig stark! 
Hör av er med tips! 

Snabb chokladmousse för två


Publicerat den: 2013-11-04 [19:27:41]

Ibland skräms jag nästan av mitt enorma sötsug. Idag kunde jag inte behärska mig så jag höftade ihop en chokladmousse i brist på annat gott hemma. 
Det tar lite drygt 5 minuter att vispa ihop. Du behöver 
1 ägg
1,5 dl grädde
0,5 dl kakao
2 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
50g smör
En liten skvätt starkt kaffe att smaksätta med. 

Smält smöret.
Vispa ägg och sirap fluffigt. Rör ner kakao, vaniljsocker, kaffe och smör.

Vispa grädde relativt hårt. Vänd ner grädden i chokladsmeten. 
Om man inte gillar kaffe kan man ha i lite mer kakao istället. 
Det blev super gott!


Pingu till pyret


Publicerat den: 2013-11-04 [18:07:03]


Vi har köpt en sängmobil till pyret. Det är mjuka pingu som hänger och den har en speldosa som får allt att rotera. Fästarm ingick. 
Otroligt fin! Jag är väldigt nöjd med köpet. 
Sängmobilen kostar 349 kronor och finns på www.lekmer.se 
Projekt klädkammare avslutad


Publicerat den: 2013-11-04 [17:57:47]


Äntligen är vi klara med projekt klädkammare. Det blev super bra! Jag är otroligt nöjd och vi har verkligen optimerat utrymmet. 
Kanske är lite svårt att se på bilderna men på vänster sida har vi alltså 31 lådor och längst ner har vi en tvättkorg. Vi har skjortor och finklänningar kvar på "hängdelen" av stora garderoben i sovrummet, pyret får bara ena sidan av den garderoben, i övrigt har vi fått in alla våra kläder i de 31 lådorna. 

På högersidan har vi alla våra jackor fördelade i lila klädpåsar. Den svarta skoförvaringen ni ser på översta bilden är 1 av 3, de andra två gömmer sig mellan jackorna. 
Under är det inte mindre än 18 lådor som innehåller gardiner, dukar, handdukar, kökshanddukar och grytlappar, påslakan, örngott, filtar, väskor. 

När jag flyttade in för 3 år sen fanns två klädstänger uppsatta på varsin sida och ovanför stängerna en vit hylla. 
That's it. Så jag tycker verkligen att vi har gjort det bästa av utrymmet. 
Trådbackar är verkligen ett jätte smidigt sätt att öka sin förvaring på små utrymmen. 

Jag är som sagt väldigt nöjd!

Buffé


Publicerat den: 2013-11-04 [12:34:01]Idag har jag haft förträffligt lunchsällskap, min mor och jag träffades för Kinamat! Det var ytterst trevligt! 
Älskade mamma!
Måndag och projekt klädkammaren


Publicerat den: 2013-11-04 [07:15:13]

Då var de måndag. Trots att vi höll på hela dagen igår är vi fortfarande inte klara med klädkammaren. 

Mina kläder är inte sorterade och vad vi trodde skulle fungera, visade sig vara vägg av enkelgips och saker gick inte alls! Så nu har vi tänkt om och får prova igen. 
Allt ska flyttas runt och hål ska borras i betong, hoppas att grannarna inte klagar den här gången, men de är en annan historia. 
Jag har starka förhoppningar om att det kommer bli riktigt bra när de är färdigt.

Sen när projekt klädkammaren är klart ska vi sortera alla pyrets kläder i stora garderoben och sen ska vi flytta på garderoben och få upp spjälsängen. 

Det är ingen liten garderob vi har så de är också ett helt projekt, speciellt eftersom jag inte får lyfta och bära tungt och Jimmy krossade några revben för 6 veckor sen. 
Men, men det går säkert bra. Jag måste vara optimistisk att det här kommer att fungera utmärkt! 

Som jag önskar att vi bara hade haft ett rum till. Ett rum där pyret kunde fått en alldeles egen garderob. Där vi kunde förvara hans kläder och leksaker. Sätta upp barngardiner och göra fint. Även om spjälsängen stått inne hos oss till en början hade vi i alla fall inte behövt flytta runt massa saker och försöka hitta ställen där vi kan förvara alla grejer Lill killen behöver. Ju större han blir, desstu fler saker kommer han ju dessutom behöva! 

Som sagt, positiva tankar. De är lugnt, det löser sig alltid på ett eller annat sätt. 
Det viktigaste är att han har lite kläder, någonstans att sova och att han mår bra. 
Resten tar vi sen.

Nu måste jag åka till jobbet. Ha en bra dag. 

Önskemål från maken


Publicerat den: 2013-11-03 [10:45:53]


Han tyckte att jag var "såå söt" när jag ligger i soffan mer slut än vanligt och glor på tv och han ville ha den på bloggen, så här är den. Allt för min älskling. 
Han älskar verkligen mig min make om han tycker om mig när jag ser ut sådär

Nyvaken och inte alls exalterad


Publicerat den: 2013-11-03 [09:14:14]Vi vaknade precis och jag insåg att vi måste åka till Ikea och köpa trådbackar, jag är sådär sugen på det. Vill helst bara sova och titta på film hela dagen. Men vi måste så vi blir klara med projekt klädkammare. 
Jag blir inte direkt mindre och jag föredrar ju att vi blir klara med det innan jul i alla fall. 

Nu är det frukostdags

Alla helgons afton och en möhippa


Publicerat den: 2013-11-02 [21:48:21]

Min vackra älsklingDet var väldigt svårt att fota med telefon i mörkret men helt okej bilder blev det ändå.
Vi gick en promenad ner till kyrkogården för att tända ljus på mormor och morfars grav och tända ljus för Jimmys mamma i minneslunden.
Det är så otroligt vackert på kyrkogården under alla helgons-helgen, jag kan inte låta bli att gå dit och bara suga till mig av allt det vackra. 

Sen har vi börjat städa i klädkammaren och göra i ordning. Vi ska flytta våra kläder från garderoben i sovrummet till klädkammaren så pyret får garderoben i sovrummet.
Ja ni ser ju hur vårt vardagsrum ser ut just nu, saker överallt! 


På förmiddagen jag var jag med en stund på Maddes möhippa. Jag hade så gärna velat vara med hela dagen men mina foglossningar hade aldrig klarat det. Bara den stunden jag var med och sedan promenaden med Jimmy har gjort mig helt slut och foglossningarna värker som tusan. 
Den stunden jag var med var riktigt roligt, Madde fick posera i olika outfits vi valt som så småningom ska bli en kalender. Sen åt vi lunch och tårta, skålade i bubbel och sen fick Madde para ihop saker med personer och historier.
Det skrattades gott. Jag hoppas verkligen att resten av dagen blev fantastisk för bruden, men det tror jag så bra som Linda och Sara planerat och ordnat. 

Här är en bild på bruden och hennes fina tärnor som har ordnat med den fina möhippan.
Nu längtar jag verkligen till 16 november och deras bröllop, det ska bli så himla roligt!

Nu blir det hemgjord chokladmousse och lite "Star Wars" sen blir det sova


Maddes möhippa


Publicerat den: 2013-11-02 [11:34:00]

Idag går Maddes möhippa av stapeln!!


Välkommen vecka 27 (v.26+0)


Publicerat den: 2013-11-01 [13:23:00]

 
 
Bild kommer ikväll...
 
 
 
 
 
Mamman: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu mellan naveln och revbensbågen.. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.  Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen. Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Pyret: Fostret väger runt ett kilo, och kan vara omkring 37 centimeter långt. Håret kan ha börjat växa ut. Vissa barn kommer att födas med mycket och långt hår, medan andra inte har något hår alls när de föds. Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont. Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.
 
Egna tankar: Jag har sovit fruktansvärt dåligt senaste veckan. Jag vaknar ungefär varann timme av att jag har ont eller är kissnödig. Jag drömmer väldigt mycket konstiga drömmer och har även upptäckt att jag blir så varm på nätterna att jag vaknar och nästan är andfådd.
Magen blir märkbart rundare och nu syns det nästan vad jag än har på mig att jag väntar barn. Jag har mycket tankar kring förlossningen och har en enorm längtan efter att bli mamma.