En sväng till förlossningen och tillbaka


Publicerat den: 2013-10-31 [20:50:16]

Vi tog en sväng till förlossningen ikväll. Lilla pyret har inte gett sig till känna på nästan 24 timmar då började oron komma i mitt lilla mammahjärta.

Så vi åkte in. Så himla trevliga barnmorskor som satte elektroder på lilla magen och visade att hjärtat slog fint på killen.
Sen kom en läkare, gjorde ett ultraljud och bekräftade att allt var bra. Han hade nog bara varit väldigt trött senaste dygnet.

Hon tittade på oss och sa :-"Hemma har man inte CTG, ultraljud och läkare. Är ni oroliga ska ni alltid komma in." Det kändes super bra! Hon var go och rar och förklarade att de är vanligt att man blir orolig när de blir still i magen och de är nästan aldrig något, men de är bättre att komma in och kolla för säkerhetsskull.

Så nu är vi hemma igen med lugn i kroppen och snart ska vi alla tre gå och sova.
Det är bra skrämmande att vara gravid emellanåt. Att man kan vara så orolig och älska något så himla mycket är obegripligt! Min älskade son, åh vad mamma längtar efter dig!


Förlossningen


Publicerat den: 2013-10-31 [20:42:12]


Idomin-fjortis?


Publicerat den: 2013-10-30 [18:18:25]

Jag har en viss förkärlek till idominsalva när jag har torra läppar. När jag är hemma finns ingen lagom gräns.
Jag kladdar till förbannelse i hopp om att känslan av torra läppar ska försvinna.


100 dagar till pyret


Publicerat den: 2013-10-29 [20:42:49]

Idag är det 100 dagar kvar till lillhjärtat är beräknat att komma till världen.
Som vi längtar efter dig där inne hela tiden.

Vi har varit hos barnmorskan idag. Pyret hade en bra hjärtrytm och hicka. Magen ligger precis ovanför kurvans snitt och är alltså inte så mycket större än normalt. Vi trodde att magen var jätte stor, men det tycker vi förmodligen för att vi är så vana vid att jag har liten mage förmodligen.

Jag hade lite lågt järnvärde och min barnmorska vill att jag äter mina järntabletter ordentligt. Annars såg allt bra ut, det var mysigt att höra hjärtljuden från pyret.

Sen vi kom hem har vi ätit stekt potatis, falukorv, stekt ägg och stuvad spenat, det var riktigt gott.
Jag fick en liten provburk med ansiktsmask från body shop förra veckan som jag provade idag.
Jag kröp ner i ett varmt bad och tände lite ljus och njöt av den avkopplande värmen.

Nu ska jag dricka en kopp te, titta på
Simpsons och sen sova.


En gravid med förhoppningar


Publicerat den: 2013-10-29 [07:09:00]

Jimmy köpte en strechmark olja till mig i början av graviditeten. Jag smörjer magen med den och varierar med en vanlig fuktgivande och mjukgörande hudlotion från Apoteket för att undvika bristningar. Även om jag skulle få bristningar är de skönt att ha salvor att smörja med om de börjar klia.

Känsla läsare varnas för att fortsätta....

Hur som, i samma Weleda serie som strechmark olja finns en perineum olja. Den är alltså till för att smörja mellangården för att undvika sprickor i underliv och kring ändtarm vid förlossning.
Vi köpte den också och det ska masseras in 3-4 gånger i veckan fr.o.m. Nu ungefär fram till förlossning.
Jag tänkte att jag förlorar väl inget på att prova? Det värsta som kan hända är ju att det inte ger någon effekt och då lär ju eventuella sprickor vid förlossning vara samma som om jag inte skulle ha smort, det kan väl knappast göra saken värre?

Eller, vad tror ni? Tror ni på de här, är de värt att prova?


Fantastiska, älskade make!


Publicerat den: 2013-10-28 [21:17:57]

Min man är så bäst, hämtar min fotkräm och masserar mina fötter. Bara så där, utan att jag bett om det, bara för att han vet hur mycket jag gillar det.

Åh älskade make, vad jag önskar att du kunde känna hur tacksam jag blir över dina små grejer du gör för mig i vardagen.

Oj, jag glömde nästan, han hade dessutom... städat hela lägenheten när jag kom hem.
Vi skulle gjort det tillsammans imorgon men han gjorde det idag så jag skulle slippa.

Jag är så fruktansvärt bortskämd! Tack älskling!


När man känner sig som efterdyningar av en jordbävning!


Publicerat den: 2013-10-28 [20:56:24]

Jag är så slut! Jag känner mig som om jag varit med om en stor jordbävning och bara sitter kvar i rasmassorna.

Drama och lite överdrivet jag vet! Men jag är verkligen färdig!
Strax är dessertmästarna slut och då blir det bums i säng!


Nagelfix dags!


Publicerat den: 2013-10-28 [20:52:38]

Dags att göra naglarna snygga igen. Det var efterlängtat då en nagel hade spruckit.


Magen i fokus


Publicerat den: 2013-10-28 [10:08:44]

Magen ökar för var dag som går känns de som. Den börjar breda ut sig även på sidorna nu och börjar få en rundare form.

Det är fantastisk mysigt med bebismage, framförallt när han sparkar. Det är även väldigt härligt att man möts på stan av blickar och stora leenden.
Jag måste säga att jag tycker att de är lite kul när främmande personer frågar om dom får röra och ställer frågor om bebisen.
Det är svårt att känna sig besvärad när man bara blir mött med lycka, glädje och förundran över det häftiga med att man väntar barn.
Folk kommer ju inte fram för att vara till besvär eller för att tafsa, utan för att de är något magiskt med hur barn blir till. Hur ska jag kunna vara besvärad över det? Främmande människor som visar genuin glädje för vår skull, hur otroligt är inte de!?

Lite jobbigt är det med magen, det börjar bli tungt och svårt att få på sig kläder. Det är svårt att ta sig upp från liggande eftersom mina magmuskler är obefintliga.
Senaste veckan är de svårt att ligga bekvämt för att magen är lite i vägen.

Det är inte bara en ren fröjd att var gravid, till och från är det väldigt tungt och jobbigt och det är verkligen en påfrestning på kroppen att vänta barn.
Men när jag sitter på jobbet och lutar mig tillbaka i stolen, lägger en hand på magen och klappar och man får en buff som svar då är min gravidmage, alla krämpor och smärtor så värt de!

Jag tog ett par bilder nyss, så ni får ha överseende med att det inte är världens bästa bilder.


Makens favorit syssla


Publicerat den: 2013-10-27 [21:42:16]

Smygfotografera mig! Han sitter och fnittrar för sig själv när han smygfotar dessutom, han är ju för söt min man.

Såhär ser jag tydligen ut när jag är inne i en film.


Söndag


Publicerat den: 2013-10-27 [17:39:47]

Pågående Twilight-maraton här hemma, vi tog en kort sväng till Kista gallerian men jag hade ingen energi, tuppade nästan av i gallerian.
Så vi köpte en skarvsladd sen åkte vi hem igen.

Min fina make lagar mat just nu och jag ser fram emot att gå och sova, sovit fruktansvärt dåliga i flera dagar, det krampar och domnar i benen hela tiden.

Pyret är nog en blivande cirkusartist, jisses vad han bökar runt där inne. Sparkar och knölar runt, han kanske är som sin mamma och hatar när det är trångt och knöligt.
Det är hur som riktigt härligt att känna hans starka rörelser.


Alicia


Publicerat den: 2013-10-26 [22:27:37]

Nu har jag pratat med Alicias föräldrar och det var helt okej att jag visade bild på henne för er.
Jag kan inte ens beskriva hur det värmer i mitt hjärta av att titta på bilderna på henne. All kärlek man känner för sina vänner tre dubblas för deras barn.

Så här kommer hon, 1,6 kg med ett litet fullkomligt bedårande och älskat flickebarn!


Klappa katter, äta glass och träffa Alicia


Publicerat den: 2013-10-26 [22:20:59]

Idag har vi varit på landet och hälsat på mamma och pappa. Vi åt glass och kelade med katterna.

Efter det åkte vi och köpte med oss pizza och hälsade på våra vänner på neontalen som förra veckan fick sin lilla dotter Alicia 8 veckor för tidigt. Vi åt middag med dom, pratade om hur allt hade hänt och klappade försiktigt på bedårande lilla Alicia som enbart väger 1,6 kg!

Sen när vi var på väg hem fick jag ont i magen och började må illa. Så först provade jag att ta ett bad och sen kaskad kräktes jag.
Förmodligen blev det bara för trångt i magen av all pizza.
Nu ligger jag i sängen och tänkte sova. Jag är helt slut!


När vätskan i kroppen och ömma bröst kom på tal


Publicerat den: 2013-10-25 [23:24:14]

Än har jag inte (peppar,peppar) börjat känna av vätska i kroppen. Jag får fruktansvärt ont i fötterna när jag står och går mycket, men liksom inte så att dom svullnar.

Jag har dock sett att jag får märken från lakanen och kläder, har för mig att jag läst att det har med att göra att man har vätska i kroppen, någon som vet om det stämmer?

Jag dricker även väldigt mycket vatten om dagarna, mellan 1-1,5 liter. Det är ju lustigt men bästa sättet att motverka vätska i kroppen är att dricka mycket vatten.

Men jag har faktiskt även investerat i stödstrumpor. Eller, nya stödstrumpor mina andra var trasiga, jag började använda stödstrumpor när jag jobbade på hemtjänst och stod och gick hela dagarna för att undvika tidiga åderbråck och onda fötter.
Jag tycker att stödstrumpor fungerar fantastiskt bra!

Jag har för övrigt haft horribelt ont i mina bröst i ett par dagar. Det känns som om någon smält mina tuttar i en dörr, ömmar och värker. Idag upptäckte jag även en antydan till bristningar på undersidan av brösten.

Bristningar över lag är väl inget jag är nämnvärt sugen på. Jag smörjer och hoppas på att vikten och hormonerna är snälla mot mig.

Skulle jag få bristningar, ja då är de så. Det viktigaste är att min son kommer till världen hel och välmående och att jag får må bra och slippa komplikationer.
Men om jag får välja så slipper jag gärna bristningar och allt för uttänjd hud. Jag vill ju gärna att magen med tid och kraft ska gå tillbaka till sitt forna utseende. Det är drömmen.


Sandra och Izno på besök


Publicerat den: 2013-10-25 [18:58:42]


Vecka 26 (25+0)


Publicerat den: 2013-10-25 [07:00:00]


 
 
Bebis: Nu väger bebisen ungefär 850 g och är 23 cm lång mellan huvud och stjärt. Från vecka 24 kan bebisen höra ljud, inne i livmodern kan ljudnivån bli så hög som 80 decibel. Det är lika mycket som på en livligt trafikerad gata.
 
Mamman: 6 cm ovanför naveln kan du känna livmodern som är mellan 24 och 27 cm från blygdbenet till toppen. Viktökningen är omkring 7 och 10 kg. Du kan bli trött i ryggen, känna av trötthet, kramp i benen, tryck mot bäckenet och du kan bli varm och svettig. Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.
 
Egna tankar: Mina foglossningar har inte alls varit lika jobbiga senaste veckan, jag tror det har mycket med att göra att jag varit i värme och simmat varje dag. 
Magen har haft växtspurt och blivit mycket större senaste 2 veckorna. Lilla pyret rör sig och sparkar väldigt mycket, framförallt på kvällar och nätter men även mycket dagtid.
Tidigare har jag bara känt av rörelser när jag ligger eller sitter, men senaste dagarna har jag även känt av det när jag står och går. 
Han börjar bli stor nu min lilla kille! Jag har mycket tankar kring förlossningen och livet som mamma. Framför allt tänker jag otroligt mycket på att få hålla min son och känna hans värme mot min kropp.
 


Tingeling och glada tankar


Publicerat den: 2013-10-24 [18:58:54]

Vi har sagostund här hemma, vi läser Peter Pan för pyret.
Vi får sparkar till svar och det är bara så underbart!


Gäsp!!


Publicerat den: 2013-10-23 [16:10:32]

Jag ljög för er, ledsen för det. Jag kommer berätta om Kap Verde och vår honeymoon imorgon kväll. Jag orkar inte starta datorn.
Jag ska titta på film, dricka julmust och gå och lägga mig snart igen.

Jimmy tog ett kort på mig nyss, kolla vad magen växer! Han sparkar och far mest hela dagarna och det är så himla underbart!


Boa Vista möter Stockholm


Publicerat den: 2013-10-23 [05:49:45]

Vi är hemma! Från jättevarmt till kallt och 3 timmar framåt i tiden!
Mitt huvud dånar, måste sova några timmar.
Sen ska jag berätta allt och ge er en stor bildbomb!


På svensk mark?


Publicerat den: 2013-10-23 [04:10:00]

Om saker gått som det ska har vi landat och står på svensk mark nu. Ser fram emot att komma hem till min säng. Ni kan ju kolla in klockslaget på när det här inlägget är publicerat, det är tiden vi är beräknade att landa.
Roligt med långa flygresor och korsande av tidzoner. 
 
 

Flyga lite flygplan


Publicerat den: 2013-10-22 [10:00:00]

 
Så var det dags. Dags att hoppa på flygplanet igen, dags att ta några timmar med rövont. Dags att säga hej då till Kap Verde och hej till Sverige. 
Som jag skrev i början av semestern så är flygresan en del i semestern, den går liksom inte att komma undan. Eller jo, man kan låta bli att flyga, men det blir liksom en annan typ av semester i så fall. Jag tror ju inte att jag kan ta tåget till Kap Verde precis.
 
Så, idag är ni nog inte avis på alla dessa timmar som jag ska sitta på ett plan. Snart är vi hemma igen! 
 
Tycker ni om att flyga?

Slutet på vår honeymoon


Publicerat den: 2013-10-21 [19:30:00]


Tunisien juli 2013
 
 
Så har sista dagen på vår honeymoon passerat. Jag kan tänka mig att jag känner som jag alltid gör efter semester, att jag kommer sakna att få dela varje minut av mina dagar med min man.
Det bästa nu förtiden är inte semestern i sig, att resa eller att vara ledig utan att jag får tillbringa tid med den jag älskar. 
Man tillbringar så mycket tid av sin vardag ifrån varandra att när ledigheten kommer är varje sekund ovärderlig. Att få äta frukost tillsammans varje dag. 
 
Ah, ovärderliga semester! 
 
Kuba oktober 2012
 
 
Sri Lanka juli 2012
 
 

Så stor längtan efter något så litet


Publicerat den: 2013-10-20 [12:00:00]

 
 
 
 
När man väntar barn så är känslan ibland överväldigande. Längtan blir så stor att det känns ohållbart, det känns som att man inte kommer kunna hålla ut sista tiden.
Vi är lite mer än halvvägs, men varje dag känns som en evighet till februari. Jag längtar så mycket efter min lilla son. Jag funderar på hur han ser ut, hur han låter, vad han har för färg på ögonen. Jag funderar på hur det kommer kännas att ha den här lilla killen i min armar, mitt barn, känna hans värme. 
 
Eftersom det är mitt första barn så vet jag inte alls hur det är att vara mamma, hur jag kommer tänka, känna eller hur vårt liv kommer se ut. 
Men jag längtar så mycket, så mycket att det känns som att hjärtat ska hoppa ur kroppen på mig!
 
Ni som har kids, längtade ni också här mycket? Lämna en kommentar och berätta om när ert första barn skulle komma till världen.

Drömmar om något att drömma i


Publicerat den: 2013-10-19 [09:00:00]

God morgon folk. Hur står det till i era hushåll denna lördag morgon? Skulle jag sitta såhär i förväg och gissa på vad jag gör just nu så sitter jag nog och smaskar frukostbuffé på vårt underbara hotell, jag vet skryt, skryt. 
Jag tänkte att det här inlägget skulle handla om drömmar om heminredning. Jag har senaste, ja 1½ året suktat efter en ny sängstomme och matchande sängbord. Det är egentligen inget speciellt, det är en vit sängstomme från Halens, den här  är det mitt hjärta vill åt, men plånboken inte tillåter.
 
När vi har en väldigt bra och fungerade uppsättning med sängstomme och sängbord känns det liksom inte legitimt att lägga 5000 kronor på nytt "bara" för att man vill ha.
Men den är ju så fin! 
 
Har ni någon heminredningsdetalj ni drömmer om, men aldrig tycks ha pengar över till?
 

Den speciella känslan av fredag


Publicerat den: 2013-10-18 [17:00:00]

 
Så var det fredag. Det innebär att ungefär halva vår semester har gått och ni är förmodligen väldigt glada över att få gå hem från jobbet och njuta av helg. 
Den där fredagskänslan är något alldeles speciellt, när man tittar på klockan och inser att nu, nu får jag stänga av och gå hem för helgen. 
Man känner inte av att man måste gå och sova tidigt, man tänder lite ljus och njuter av två dagars kommande ledighet. 
Speciellt nu i höstmörkret är det svårt att inte vilja tända ljus och krypa ner under en filt. Något jag suktar efter är en ljusslinga från Carlsson interiör. Ni hittar den här, är den inte bedårande?
 
Hur ser din perfekta fredag ut?

Välkommen vecka 25 (24+0)


Publicerat den: 2013-10-18 [15:31:53]


(Bilder från vecka 24+6)

Bebisen: Lilla pyret väger ungefär 700 g och är cirka 22 cm. Bebisen dricker av fpstervätskan som smakar ganska sött. 

Mamman: Livmoderns mått är mellan 23-26 cm, som en fotboll!
Det är viktigt att tänka på att röra på sig när man är gravid. 

Egna tankar: Eftersom vi är utomlands har både vila, värme och mycket simning gjort sitt för mina foglossningar som känns bättre den här veckan. Det är skönt att ligga i poolen och flyta runt. Jag bränner mig mycket enklare i solen än vad jag gjorde innan graviditet och måste därför smörja in mig extra noga. När jag ligger ner i solstolen och det sparkar kan jag se hur magen rör på sig. 

Tick tack


Publicerat den: 2013-10-17 [09:00:00]

 
 
 
 
 
Ni har säkert förstått vid det här laget att inlägg som dyker här är tidsinställda. Jag hade lite svårt att tänka mig att lämna bloggen tom en hel vecka medans vi var borta.
Jag vet inte, vi kanske har wifi på hotellet så jag har kunnat uppdatera här med lite inlägg, men just nu när jag skriver det här så vet jag faktiskt inte hur det kommer att se ut där nere. 
 
Vad är din absoluta dröm semester? Om du fick välja precis vart i världen du skulle resa, hur länge du skulle vara borta och vad du skulle göra. Hur skulle det se ut då? Lämna en kommentar och berätta.

Förlossningstankar


Publicerat den: 2013-10-16 [19:00:00]

När jag tänker på förlossningen så är det både med spänning och lite rädsla. Jag är medveten om att det kommer göra ont, men jag kan inte föreställa mig exakt hur ont.
Jag hoppas verkligen på att jag kommer få en komplikationsfri, vaginalförlossning och framförallt att mitt lilla hjärta kommer ut och mår bra. 
 
Men allt som kan hända är inget jag kan styra över så jag försöker och inte tänka på allt som kan gå fel, för om jag tänker på de, kommer jag nog bara bli galen.
 
Ni som har barn, hur gick er förlossning och vad hade ni för tankar kring det innan? Någon som vill dela med sig?
 
 
Det här är min absoluta favorit bild på lilla hjärtat i magen, det är från KUB ultraljudet i vecka 14. Han var fortfarande så liten att man såg hela honom.
 

Med Kap Verde i sikte


Publicerat den: 2013-10-15 [08:00:00]

 
 
Just nu sitter vi på planet om allt går som det ska. Vi har en lång flygresa framför oss och jag hoppas att det kommer gå bra med mina foglossningar. 
Det domnar i rumpan och höfterna om jag sitter på för hårt underlag för länge, eller om jag sitter för länge över huvudtaget, så jag är lite nervös inför en sådan lång flygresa.
 
Jag tror ju att det kommer gå bara bra, men med lite smärta till och från. Men jag får så pass ont att jag grubblar redan i förväg över hur ont jag kommer ha. 
 
Jaja, hoppas vi får en fantastisk semester, flygresan ingår liksom.

Honeymoon


Publicerat den: 2013-10-15 [06:42:40]

Nu sitter vi på Arlanda. Strax bär det av mot Kap Verde och vår honeymoon.
Det ska bli så skönt med en vecka semester.


Älskade Shiloh


Publicerat den: 2013-10-13 [17:09:15]

Är hemma hos mina päron och fikar lite. Min mysiga lilla katt Shiloh bor hos dom nu förtiden så när jag väl är här kelar jag lite extra.

Shiloh är en riktig knä-katt. Hon älskar att ligga i knät och hon sover mer än gärna nära. Så nu har hon legat en lång stund hos mig, magen fungerade utmärkt som kudde tydligen.

Jag menar, kolla på henne hur mysigt ser inte de här ut!


Maken smygfotar


Publicerat den: 2013-10-13 [14:14:05]

Här blir man tydligen smygfotad när man gör lite svampomelett på en söndag.


Livet bjuder på mörkrost och kärlek


Publicerat den: 2013-10-12 [21:18:03]


Vi promenerade in hösten


Publicerat den: 2013-10-12 [20:47:55]

 
Vi åkte till Hagaparken och bara fullkomligt njöt av den fantastiska höstdag som bjöds på idag. Ibland, då har vi turen att vår svenska höst ger oss dagar som den här, dagar då det är varmt och skogen lyser som guld.
 
 
 
Jag hade nog ångrat mig bittert om vi inte tagit tillfället i akt och tagit tillvara på den här dagen. Nu ska jag inte klaga på att vi åker till Kap Verde på tisdag, men jag har en jätte stark känsla av att den här vackra hösten kommer vara förbi när vi kommer hem. Löven kommer alla ligga på marken och det kommer vara kallt och rått i luften.
 
 
Vi var smarta nog att ta med oss vår digitalkamera, där av alla dessa fantastiska bilder! Har ni sett att jag bytt header? Det är maken som knäppt bilden och jag måste få skryta lite, det var nämligen jag som lyckades byta den helt på egen hand! Wow, säger jag bara, jag har alltid bett om hjälp när jag bytt header tidigare. Okej, det kanske inte ser jätte proffsigt ut, men jag är stolt att jag lyckades på egen hand. Eller vad tycker ni? Har jag lyckats bra, ser det okej ut?
 
Nej, nu blir det inget mer text, nu tänkte jag bildbomba er med alla dessa underbara härliga bilder vi knäppte i Hagaparken idag. 
Sen tänkte jag återgå till att luta huvudet mot axeln på min man, känna pyret sparka och fröjdas över att det är lördagkväll.
 
Tjing!
 
 
 
 
 
 
Ni förstår hur vackert det var i Hagaparken! Det blir mycket bilder nu, men det gör inget ni måste bara få se så mycket som möjligt av den vackra naturen! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Livet när de är som lyxigast


Publicerat den: 2013-10-12 [13:11:35]

Just nu sitter jag och njuter av att bli ompysslad.
Någon som fixar fötterna på en, ger en gudomlig massage och sedan målar tånaglarna, de är guld värt!


Vi är på äventyr


Publicerat den: 2013-10-12 [11:48:21]


Vecka 24 (23+1)


Publicerat den: 2013-10-12 [10:09:00]

 
Igår gick vi in i vecka 24.
 
Pyret: Nu börjar det bli trångt, bebisen är 21 cm och väger ungefär 530 g. Nu börjar nästa viktiga utvecklingsstadium av bebisens hjärna. Undvik all alkohol, om du röker bör du sluta genast. Balansorganen i örat har utvecklats och redan nått vuxenstorlek. Bebisen vet vad som är upp och ner, du känner hur den vrider och vänder sig i magen.
 
Mamman: Livmoderns mått är mellan 22 och 25 cm och mäter 4 till 5 cm ovanför naveln. Magen växer och putar. Om du har mycket magmuskler sen innan graviditeten så kan du klara dig ganska bra. Har du inte det så finns det bra övningar för gravida magar också. Det kan dra och smärta runt livmodern och ner mot ljumsken. Det är lätt att drömma mycket livliga drömmar just nu, det kan vara det undermedvetna som förbereder dig på att ett nytt liv väntar.
 
Egna tankar: Foglossningarna har senaste veckan varit lite bättre. Men jag har vaknat om nätterna och det har domnat i vänstra sidan. Lilla pyret rör sig mer än någonsin förr, han börjar bli stor nu och det syns tydligt utan på magen när han rör sig.
Det blev lite dåligt ljus i bilden, min kära man orkade inte med vår kamera. Men man ser verkligen att magen har vuxit sedan förra veckan. Jag börjar undra hur stor jag kommer vara i slutet av den här graviditeten. 
Vågen står på +9 kilo sen jag fick reda på att jag väntar barn. Jag skulle gärna vilja att min viktökning stannade av i alla fall lite grann. 
 

Idol fredag


Publicerat den: 2013-10-11 [20:33:58]

Sandra är på besök för att följa den spännande utvecklingen i Idol tillsammans med oss. Men först måste hon uppdatera sig lite från förra veckan. Har du missat vad som händer i Idol kan du följa det på deras hemsida, den hittar du här.
 
 
 
 
 
 
 

Att vara stressad


Publicerat den: 2013-10-11 [10:44:29]

Jag stressar till psykologen jag går hos för att lära mig att inte stressa. Det kan inte vara ett gott tecken!?


Mina mirakel


Publicerat den: 2013-10-11 [07:01:00]

Att träffa någon och bli upp över öronen kär, dessutom få kärleken bevarad kan inte vara annat än magi.
Att kärleken växer sig till att man älskar varandra, obegränsat och innerligt, mer och mer för varje dag är en lycka jag önskar alla.
Jag har den lyckan i mitt liv, jag är min kärleks enda, han är min enda.
Varje dag är det bara vi och snart kommer en till kille kliva rakt in i mitt liv och överväldiga mig med ännu mera kärlek.

Mina grabbar är mina mirakel!


Liten kille bökar massor


Publicerat den: 2013-10-10 [19:00:00]

Mamman bara njuter! Böka mer ungen min, böka allt du orkar!


På hög volym


Publicerat den: 2013-10-10 [18:45:14]

Spelade skrillex- Kill everybody på svin hög volym, på repeat på vägen hem.
Säger väl det mesta om mitt humör och tillstånd idag.

Snabbmakaroner och ketchup till middag. Snart drar jag täcker över huvudet och säger god natt.
Den här dagen vill jag bara bli av med!


Kvarg till frukost och vanlig onsdag


Publicerat den: 2013-10-09 [21:09:36]

Som rubriken säger, en onsdag likt det flesta.
Åt kvarg till frukost, var hos barnmorskan och fick intyg så jag kan flyga nästa vecka.
Jobbade på, åt lunch gick till Willys och 14.00 var jag hos kiropraktorn och flyttade tillbaka lite kotor i ryggen.
Jobbade lite till, åkte hem. Potatissoppa till middag, Simpson på tv, älskling har tvättstuga och nu är det läggdags.
En helt vanlig onsdag i en helt vanlig tjejs liv helt enkelt.
Roligare än så blev det inte idag.

Pyret sparkar och jag gäspar stort. Ska ropa på maken och flörta till mig att få lite gos innan jag somnar.

Natti, natti


En knippsad historia


Publicerat den: 2013-10-09 [07:13:59]

Som jag längtade hela dagen igår efter att få gå till simhallen. Det skulle bli så skönt att röra på mig lite och sen det bästa med när man är i simhallen, få duscha och basta efter att man varit duktig och simmat.

Klockan blev 16:30 och jag slutade och gick från jobbet, kom upp till simhallen och tog mig igenom 20 längder. Det låter inte mycket, men för någon som knappt rört på sig på 4 månader, har foglossningar och en kula på magen var 20 längder allt jag orkade igår.
Åh vad nöjd jag var och sista längden låg jag och tänkte på hur skönt det skulle bli att äntligen få komma in och sätta mig i bastun.

Jag går upp ur bassängen och går in i omklädningsrummet mot mitt skåp, alla har "sticky fingers" där uppe så vill inte ha schampo och så framme när jag simmar.
Men vad upptäcker jag när jag kommer dit? Jo, jag har tagit fel nyckel till låset, den andra är i det låsta skåpet!!
Suck!

Ut i reception i bara handduk och ber dom komma in och knippsa upp låset, jag hinner springa bort och bara skölja av mig lite snabbt men vad hjälper de utan tvål och klor i hela huvudet?
För när dom väl hade knippsat upp låset var de ju bara att klä på sig och åka, jag kan inte lämna alla mina saker i ett olåst skåp och inte var jag så sugen på att ta med det till duschrummet.

Jaja tänkte jag, jag ska bara åka bilen hem kan duscha hemma sen. Halvvägs börjar det klia över hela kroppen och i hårbotten, tror inte att det var optimalt att jag gick från simhallen utan att duscha, så ser jag garaget och börjar tänka på att snart ska jag få duscha bara lite till.... Grannens bil har dött, utanför garageporten så ingen kommer in eller ut. Hon visste inte när hon skulle få hjälp så jag ringde Jimmy och bad om hjälp, jag tror inte att de blir så bra i mina stackars fogar om jag knuffar bil, men min man kom till undsättning och innan jag visste ordet av det stod jag äntligen i duschen!

Jag bestämde mig för ett varmt bad istället och låg där till skenet av värme ljus och såg hur vattnet rörde på sig när pyret sparkade.

Min lugna sköna tisdag jag skulle ha, blev ett helt litet äventyr i i sig. Men vad gör man? Jag har packat väskan och tänker gå till simhallen idag också!


Måndag .. Igen


Publicerat den: 2013-10-07 [19:18:21]

Det känns som måndag morgon återkommer oftare än 1 gång per vecka. Jag vet att det inte gör det, men det känns så. Man säger trevlig helg och vips så är man tillbaka på jobbet.

Den här dagen har varit tung och jobbig. Gick inte hem för än strax efter 18. Inte alls som jag tänkt mig. Jag hade väskan packad för att åka och simma 16:30 när jag slutade.

Nya tag i morgon. Nu blir det sill och potatis till middag, mums!

Blir lite bortskämd av maken också, ligger här och slappar och får fotmassage! Härligt!


När vi promenerade i höstlandskap


Publicerat den: 2013-10-06 [17:55:34]

Vi tog en promenad i den vackra hösten. Det går inte så fort för mig med foglossningarna och sista biten hem var tung.
Men jösses så skönt det var att gå hand i hand med min man i det vackra vädret.

Här kommer en bildbomb!


Vi hade ont om matlådor


Publicerat den: 2013-10-06 [17:40:14]

Så jag köpte mig några nya. 2 st för 10 kronor på Willys. Kan frysas, diskas i diskmaskin och köras i micro.


Vecka 23 (22+2)


Publicerat den: 2013-10-06 [11:08:00]


 

 

I fredags gick vi in i vecka 23, så idag är vi alltså i 23 (22+2).
Varje dag tänker jag att jag ska göra en ny kategori som heter vecka för vecka och börja ta ordentliga bilder, men som med allt annat kommer jag aldrig riktigt dit. 

Ska se om jag får tummen ur och göra det ikväll. Tycker ni att det är roligt att följa magens utveckling vecka för vecka? 

Jag måste hur som bli bättre på att ta bilder för att kunna spara till framtiden. 

Pyret: Din bebis väger ca 500 g och är 20 cm lång. Den fortsätter lagra fett, men huden är fortfarande alldeles rynkig. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar insulin och hormoner. Bukspottkörteln ger ifrån sig mer insulin så att blodsockret hålls på en normal nivå.

Mamman: Viktökning omkring 5 till 7 kg, om inte mer. Livmoderns mått är mellan 21 och 24 cm från pubisbenet och livmoderns topp. När livmodern växer trycker den mot urinblåsan och du blir kissnödig oftare. I denna period kan en del gravida drabbas av graviditetsdiabetes.

 


Nageldax


Publicerat den: 2013-10-05 [12:18:47]

Det här har jag längtat efter, så trasiga som naglarna varit senaste veckan!
I lite mer en två år har jag gjort gelénaglar men idag är det wild and crazy, kör på akryl den här gången.

Mina gelénaglar har alltid suttit som berg, men senaste två gångerna har det släppt. Jag funderar på om det är hormonerna som gör det?
Hur som föreslog hon att vi provar akryl och varför inte?

Så skönt att fixa naglarna i alla fall! Sen blir det lunch med mamma och bror, mamsen kommer hem från sjukhuset idag.
Kvällen blir nog en bra film och kanske lite grönsaker och dipp. Det händer inte mycket i mitt liv längre.

Det slog mig igår att om 1 1/2 månad ska jag få gå på bröllop! En av mina bästa och äldsta vänner ska få bli fru åt sin stora kärlek. Jag längtar jätte mycket efter deras dag, ska bli så himla roligt!
Men jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig! Så himla svårt att hitta kläder när man dels är på smällen och dels inte vet hur stor man är en månad framåt.
Jag har räknat ut att vi kommer vara i vecka 29 vid tillfälle, gud vet hur stor jag kommer vara då liksom!

Aja, det löser sig, längtar hur som haver massor till deras bröllop, är verkligen förväntansfull. Mysig höstlördag och all den kärleken i luften!
Få nu inte panik älskade Modie ;) ert bröllop kommer bli strålande, ser bara fram emot att få se dig stå brud!

Nä, nu ska jag studera när hon gör mina naglar.


Maken fixar


Publicerat den: 2013-10-04 [21:46:33]

Min make lagar tonfisk med potatis och hemgjord salsa.
Lite Idol på tv och vi har en mysig och bra fredag.

Återbesöket gick bra idag, allt såg bra ut både med mig och pyret.
Lugn och ro och ingen stress ordinerar läkaren.


Show för pappan


Publicerat den: 2013-10-03 [21:48:00]


 

Älskade Lill-killen har varit super snål mot sin pappa. En liten ynka spark och en liten buff har han gett sin far. Men nu ikväll då hände något.

Jimmy la handen mot magen och vilken show han drog igång där inne. Sparkade, buffade och snurrade runt hejvilt! Han snurrade så han tryckte sig mot Js hand!

Det är en lycklig pappa som kryper i säng ikväll.


Rosa och fluffigt


Publicerat den: 2013-10-03 [21:19:49]

Vilken lättnad det skulle vara om allt var rosa och fluffigt. Vilken skön känsla det skulle vara om allt var fröjd.
Det skulle vara så härligt om min vardag och framför allt min graviditet skulle kantas av mys och gos.

Min vardag har nog alltid varit väldigt stormig, det har alltid hänt mycket runt mig. Hur jag är och ser på saker har så klart stor del i de, men det har alltid hänt mycket.
Att min graviditet inte bara flyter utan problem kom inte som någon chock egentligen.

Jag hade tänkt att jag skulle träna flitigt, inte öka så mycket i vikt och ta mig igenom de här utan problem.
Saker blir inte som man tänkt sig. Första 14 veckorna blev jag kapad vid fotknölarna av illamående, kräkningar och trötthet.
Jag ökade snabbt i vikt och ta sig till gymmet gick bara inte! Jag försökte så många gånger, men jag sprang bara fram och tillbaka mellan crosstrainer och toaletten och kräktes så jag lade ner.

Illamående och tröttheten släppte och jag gav det ett nytt försök. Promenader till och från jobbet och träning skulle ske, nu jäklar! Men, då kom foglossningarna i vecka 16. Suck! Promenaderna gick inte utan att jag fick timmar av smärta och vånda som följd!

Försöker med alla medel att röra på mig mellan vecka 16-22, sen kom den läbbiga historien med sammandragningar. Nu väntar jag på återbesöket imorgon och besked om jag kan simma eller inte och hur mycket jag får anstränga mig.

Genom det senaste 23 veckorna har jag dessutom tampats med förstoppning, enorm viktökning och känslan av att vara instängd i min egen kropp.

Det är jobbigt för mig att vara gravid. Men, det finns alltid ett men, min son som jag bär på är på alla sätt älskad, önskad och efterlängtad.
Vi valde det här, vi vill det här! Jag är så tacksam att jag är gravid, jag är så tacksam för att det gick fort för oss att bli med barn. Jag är så lycklig, förväntansfull, exalterad och glad över att jag ska bli mamma till en liten kille. Att jag och min stora kärlek ska få möjligheten att bli biologiska föräldrar till en son.

Men lyckan över barnet och smärtan över graviditeten är inte nödvändigtvis samma sak. Det är för mig två olika saker, helt skilda från varandra. Det är så jobbigt för mig att vara gravid, men längtan efter min son och lyckan över att vänta honom är det bästa som hänt mig.

Allt blir inte som man tänkt sig, min graviditet blev det inte.
Men varje gång han sparkar där inne blir jag alldeles rörd och till mig.
På sitt egna lilla magiska vis är det rosa och fluffigt för oss, situationen är rosa och fluffig. Men själva vägen till destination är tuff!

Man kan inte ens förställa sig hur det är att ha en jobbig graviditet fören man själv går igenom det.

Här kommer bilder från två av dom absolut bästa dagarna i mitt liv. Först fick jag killen jag älskar, sen fick jag veta att jag skulle bli mamma. Jag ångrar inget, jag vill inte göra något ogjort. Alla krämpor till trots jag älskar mitt liv som fru och gravid.
Nu ska jag och foglossningarna ta oss igenom en sömnlös natt till!


Lilla mamma


Publicerat den: 2013-10-03 [19:55:41]

Min mor har genomgått knäoperation nummer 2 nu. Så idag har vi varit och hälsat på henne på sjukhuset.

Vi hänger ofta på sjukhus nu förtiden i vår lilla familj.
Hon mådde bra, men var trött. Det var mysigt att träffa mamma en stund, hon verkade uppskatta lite sällskap.

Nu kokar potatisen, pyret sparkar och som vanligt ligger jag helt still i soffan medan min make flänger runt.


All denna drama


Publicerat den: 2013-10-02 [19:34:31]

Tredje gången jag ska försöka skriva något här.
Jag var så rädd igår, så fruktansvärt rädd. Vaknade natten mellan måndag-tisdag och hade, som jag uppfattade de jätte starka sammandragningar som gjorde ont. Somnade om, gick upp på morgonen, sammandragningarna var kvar. Gick till jobbet och sammandragningarna höll i sig. Det som kändes värst var att det aldrig släppte, utan var konstant spänt, hårt och gjorde ont.

Ringde barnmorskan, fick order om att gå hem. Vilade, sov och badade inget hjälpte.
Ringde gynakuten och innan jag visste ordet av det satt jag i en ambulans på väg till sjukhuset.
Min rädsla för att något skulle vara på gång och allt skulle gå åt helvete var enorm!


Ambulanspersonalen och sjukhuspersonalen var så himla go. Många undersökningar senare fick jag betryggande beskedet att jag absolut inte var påväg att öppna mig eller något sånt, vilken lättnad! Hon hittade inget fel men var lite småbekymrad över mina starka sammandragningar.

Idag har jag varit och lämnat urinprov och på fredag ska jag tillbaka till Danderyd för fler undersökningar.

Vilken enorm ängslan och oro som slog mig och har legat idag och gnagt! Han måste stanna där inne, i alla fall till efter årsskiftet, så klart helst hela vägen, men i alla fall till efter årsskiftet.

Det blir ingen stress och bara lugn och ro och rå om mig själv fram över.
Min älskade lilla son! Vad gör jag om något går fel? Vad tar jag mig till om jag aldrig får lära känna honom?

Nej usch inte tänka så, måste tänka positivt!
Om man är så här orolig nu, hur orolig kommer man inte vara för sitt barn resten av livet?

Så nu vet ni det. Jag har haft lite svårt att sätta ord på det, bara varit ängslig igår och idag.
Trött som attan är jag också, gick och la mig 20:11 igår kväll och det blir nog samma sak ikväll.

Kvällen har tillbringats i soffan, trött och ängslig om ni inte uppfattat det än.
Nu sparkar pyret så nu ska jag njuta av det.