6 liter fiskgryta


Publicerat den: 2014-03-31 [17:39:03]
Idag har vi tagit en promenad till Willys och sen gjort 6 liter fiskgryta. Matlådor för några dagar med andra ord. 

Igår var vi på landet och min fina mamma grädde våfflor till oss allihopa som vi satt på altanen och åt. Riktigt mysigt att kunna sitta utomhus, våren närmar sig med stormsteg. 

Strax kommer mamma hit och gosar bebis och äter middag med mig. Jimmy jobbar över idag. 

Noah ville inte ha suffletten uppe när vi var på Willys, han ville ligga och titta på dom fina lamporna i taket, 

Att amma och resan dit


Publicerat den: 2014-03-30 [19:08:02]

Att amma kan vara väldigt svårt, göra ont och är inte alls så smidigt, enkelt och smärtfritt som jag alltid trott att det ska vara. 

För en del mammor fungerar det på en gång. 
För en del krävs tid smärta och mycket engagemang. Vissa behöver hjälpmedel och tillmatning genom hela amningen och för vissa går det bara inte och ersättning och flaskmatning blir verkligheten. 

Här är min amningshistoria om hur vi fick det att fungera. 

Första dagarna: När Noah läggs på mitt bröst börjar han genast med "Stevie Wonder-rörelser" han söker flitigt och duktigt och hittar fram till bröstet, men han får inte tag. 
Barnmorskan hjälper mig sedan att "struta" bröstet genom att trycka ihop bröstvårtan/vårtgården med tumme och pekfinger. Noah greppar och suger. 
Min smärta: Aj! Nej usch vad ont det gjorde! Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle göra så ont. Det sved i bröstvårtan och pulserade genom bröstet. 
Känslan: wow! Här ligger min lilla son till bröstet. Smärtan till trots var det precis så mysigt som jag hoppats.

Första dagen: Noah lyckas inte alls få bra tag. Jag tillbringar timmar i vårt rum på BB med att han ska få tag. Barnmorskor och undersköterskor hjälper flitigt till då jag plingar och ber om hjälp. Alla berättar att första dagen behöver dom inte mat utan har reserver. Jag börjar dock bli väldigt stressad över att om ett dygn behöver han mat och vi lyckas inte. 

Andra dagen: Nu börjar jag bli riktigt stressad, mitt barn behöver mat!
Plingar och ber om mer hjälp. Får rådet att rulla en binda och lägga under bröstet för att det ska komma upp lite. Får tips om att struta bröstet och barnmorskorna visar och stöttar. Det fungerar i alla fall inte. Han får bara tag om bröstvårtan. Jag kan pga mitt klipp inte sitta ordentligt utan måste sitta framåt lutad, det gör att jag "doppar" ner bröstet i Noahs mun och han får snålskjuts till fel tag. 
Min smärta: Min smärta stiger i takt med frustrationen. Brösten ömmar, är röda och svullna.

Natten mellan dag två och tre: Noah är jätte hungrig och skriker hela natten. Jag försöker amma på båda brösten fram och tillbaka. Det fungerar inte, han får inte tag! Ju hungrigare han blir, desstu svårare blir det. Vid 3 tiden handpumpar jag ut råmjölk på tesked och matar honom. Det stillar lite, men räcker inte hela vägen. 
Vid det här laget har jag fått såriga bröstvårtor pga att han inte får till rätt tag. 
Min smärta: Smärtan är obeskrivlig. Mina bröstvårtor är röda, spruckna och såriga. Jag kan inte ens ha sjukhusskjortan emot, kontakt med tyg gör ont! 
Det här hände sen: klockan 7 plingar jag på hjälp igen. Jag gråter och är hysteriskt upprörd över smärtan och frustrationen över att mitt barn är så hungrigt. Jag ber om ersättning. Vi koppmatar Noah men inser att han behöver mer. Han får 20 ml Semper ersättning på flaska. För första gången på flera timmar slutar han skrika och somnar.

Dags att åka hem: Tillsammans med barnmorskan på BB pratar vi igenom hur jag vill göra. Jag berättar att jag gärna vill amma och vi lägger upp en plan. 

Planen: Noah kommer flaskmatas med ersättning tills mina bröstvårtor läkt. Jag kommer pumpa för att få igång mjölkproduktionen, antingen med bröstpump eller för hand beroende på smärtan. Mitt mål är att kunna ge honom även av min egen mjölk tillsammans med ersättning för att han ska få i sig alla nyttiga bakterier och liknande. 

(Vi åker hem från BB måndag eftermiddag) 

Måndag-torsdag: Noah flaskmatas med ersättning (baby Semper 1)var tredje timme. Jag pumpar även var tredje timme. 
På vänster bröst med pump, får ut ca 20 ml/dygn och ger Noah de någon gång under dagen tillsammans med ersättning.
Höger bröst är så fruktansvärt sårigt att det blöder om jag använder pump. Det bröstet handpumpar jag ut. Måndag-torsdag smörjer jag bröstvårtorna med Medelas Purelan kräm och luftar mycket och länge.

Torsdag kväll: Känner mig redo att prova amning igen. Det är läskigt och jag känner mig väldigt rädd för att få ont igen. 
Använder Medela amningsnapp och det fungerar bra. Det gör ont trots amningsnapp med hanterbar smärta. Noah blir inte mätt utan får tillmatas med ersättning. 

Fredag-lördagkväll: Vi ammar med amningsnapp pluss tillmatar var tredje timme. Det är mycket skrik och panik på ungen. Han blir hysteriskt hungrig och slutar skrika först när han får ersättning. 
Mina känslor: Brösten gör inte längre ont men jag känner mig oerhört misslyckad, ledsen och frustrerad över att jag inte kan göra mitt barn mätt och belåten. 
Jag vet att det inte är något fel med att mata med ersättning och att dagens ersättning är fullgod för barnet. Men jag vill ju så gärna amma och har verkligen sett fram emot och längtat efter att amma mitt barn! 

Söndag: Noah blir mätt på att bara amma. Jag använder fortfarande amningsnapp, den har blivit en trygghet för att undvika smärta och sår. 
Jag känner att jag vunnit en enorm seger när vi kan släppa flaska och ersättning och bara amma.

Måndag: Har bokat besök på Danderyds amningsmottagning. Åker dit och får hjälp att lägga honom rätt till bröstet och få bra tag.
Jag är livrädd för att plocka bort amningsnappen! Men när han tar rätt tag så gör det faktiskt inte ont!

Tisdag-måndag: Jag vågar inte släppa amningsnappen, trots utbildning på mottagningen. Det sitter psykiskt och jag tror att jag ska få stora sår igen eller att det ska göra jätte ont. 
Jag är glad över att vi ammar och tycker att det räcker bra. Samtidigt som jag verkligen vill amma utan hjälpmedel för enkelhetens skull. 
På måndagen är vi på BVC, Noah har ökat nästan 400 g senaste veckan på enbart amning och vi får OK på fri amning. Alltså sluta amma efter klockan var tredje timme och börja amma när han visar att han vill ha mat.

Kommande två veckor: Vi ammar med amningsnapp. Han äter varannan timme på dagarna och var tredje på natten. 
Det fungerar bra och han ökar bra i vikt. Det flyter på smidigt och jag tycker att det känns bekvämt och mysigt att amma.
Amningsnappen vågar jag inte släppa. Det sitter så djupt rotat att släpper jag den får jag sår igen. 
Jag tänker att jag kanske ska fortsätta använda amningsnapp genom hela amningen trots allt.
Smärta: Med amningsnapp gör det inte ont, men lite öm är jag i bröstvårtorna ändå eftersom dom utsätts för hårt sug flera gånger dagligen. Det gör inte ont men det känns liksom lite.

Fredag 21 mars: Noah blir en månad på lördagen, vi har i två veckor ammat på bra med amningsnappen och måltiderna är smidiga och mysiga. 
På fredag kvällen bestämmer jag mig för att plocka bort amningsnappen.
Det som fick mig att släppa den var irritationen jag kände när jag satt på Ikea tidigare under  dagen och skulle mecka dit amningsnappen, kände mig så frustrerad över hur osmidigt de är. 

Känslan av att släppa amningsnappen: Fruktansvärt läskigt! Det hade blivit så bekvämt, det fungerade och jag visste att jag inte skulle få sår. 
Jag fokuserade på alla tips och råd jag fått och de jag lärt mig på vägen om hur han ligger bäst och hur mina bröstvårtor sitter i förhållande till hans mun när han ligger vid bröstet. 

Jag tänkte att det fick bära eller brista, jag måste i alla fall ge de en chans. 

Fredag-söndag: Hela helgen övar vi jag och Noah. Vi släpper amningsnappen helt dag som natt och kör på. Det tar lite tid.
Jag måste släppa stressen och rädslan så han inte känner de och han behöver jobba mycket hårdare än med amningsnappen.
Fredag och lördag ligger han mest och "pickar" och får inte tag. Han slänger med huvudet och vet inte riktigt hur han ska göra, men han gapar stort och fint. Jag får hålla handen bakom hans huvud, hålla undan hans händer och föra honom nära och nästan trycka honom mot bröstet när han gapar för att han ska ta tag. 
Han släpper hela tiden och varje måltid tar lång, lång tid! 

Noah hinner emellanåt bli jätte hungrig och sliter och river mig över bröstet och bara flänger med huvudet. 

Hur jag känner mig: Jag känner mig super frustrerad och arg över att det inte går, jag vill ju att de ska fungera! 
Vid ett tillfälle lägger jag ner Noah brevid mig i soffan gallskrikandes och säger mycket argt "men var hungrig då om du inte tänker hjälpa till!" 
Som att min bebis på 1 månad förstår det. 
Under hela lördagen morrar jag och fräser varje gång han ska äta. Det är så himla svårt! Jag förstår inte varför de inte går han är ju för gudsskull en bebis ska dom inte kunna det här? 

Men vid varje måltid lyckas vi efter mycket om och men, han tar rätt tag och äter sig mätt. Han är väldigt glad och vaken mellan målen. Bajsar och kissar så jag antar att han får i sig de han behöver och är mätt, trots att det är krångligt.
Smärta: Han tar rätt tag så de gör inte ont. Ömmar lite lätt i bröstvårtorna men de är ingen fara och inget jag tänker på. 
Smörjer med Purelan efter varje amning för att återfukta. 

Söndagkväll: Nu börjar de fungera. Han tar rätt tag relativt snabbt och smidigt. Varje mål tar fortfarande sin lilla tid och vi måste kämpa på båda två. 

Måndag-Söndag: Från måndagen börjar de rulla på rätt smidigt. Noah är alltså 1 månad och 2 dagar gammal. 
Han börjar förstå vad han ska göra, gapar stort och tar tag. 
När han börjar bli mätt eller är jätte trött blir han lite lat och gapar inte så stort, då måste jag vara där och peta lite under hakan och korrigera.
Annars blir det att han tar tag i bara vårtan och det gör ont.

Jag får i mellan åt hjälpa till och struta bröstet, eller hålla in det lite. Jag har rätt stor byst så ibland blir det lite mycket tutte och jag måste hålla undan för att han ska ha näsan fri. 

Han äter oftast på ena bröstet ca 5-15 minuter och sen släpper han och är nöjd eller släpper och somnar.
Då och då släpper han, jag lägger upp honom på bröstet och han visar att han inte är mätt, då byter vi bröst. Han äter ca 5-15 minuter på andra bröstet också sen är det bra.
Han äter med två timmars mellanrum, ibland tre.

Från BB till fungerande amning: Det tog alltså 5 veckor för oss att få igång en helamning utan tillmatning eller hjälpmedel.
Det har varit oerhört frustrerande i mellan åt och jag har varit på god väg att ge upp flertalet gånger. Nu hade jag turen att Noah lärde sig ta rätt tag, jag vet att en del bebisar aldrig gör de och därför behöver amningsnapp hela amningen för att få tag. 
Jag vet även att en del bebisar aldrig blir mätta på enbart bröstmjölk, just nu blir Noah det och jag hoppas att min kropp fortsätter att anpassa mängden efter hans behov.  
Annars blir det till att återuppta tillmatning.

Mål och ambition: Mitt mål är att kunna helamma Noah i 6 månader. Men minst 4 månader kommer jag kämpa på så länge det fungerar. 

Vi ska om ett par veckor pröva att ge honom pumpad bröstmjölk på flaska och se om amningen fortfarande rullar på om vi kombinerar med flaskmatning då och då, anledningen är att Jimmy ska kunna ta honom längre stunder och att jag ska få sova fler timmar i sträck på helgerna. 
Men går det inte att kombinera amning med flaskan kommer jag återgå till att bara amma. 

Jag vill amma för att: Anledningarna till att amma är för mig att jag alltid har med mig maten och den är rätt tempererad och det går fort att få i honom mat om han blir hungrig. 
Bröstmjölk innehåller mycket antikroppar som inte finns i ersättning. Ett stort plus är att amning gör att hans mat är gratis. 

Fördelar med ersättning: Att mata med ersättning eller flaskmata bröstmjölk har såklart sina fördelar. 
Man behöver inte visa brösten offentligt, man slipper oroa sig för att andra människor blir stötta (tyvärr tycker ju inte alla att offentlig amning är accepterat).
Man kan sitta i öppet sällskap och mata sitt barn. 
Andra än jag kan mata vilket betyder att man som mamma har en mycket större frihet. 

Sammanfattning: För mig fungerade amningen tillslut för att jag var envis och kämpade på och för att mitt barn lärde sig ta rätt tag.
Det var inte lätt att fortsätta kämpa när det gör ont, barnet inte blir mätt och frustrationen stiger vid varje amning. Men om barnet har rätt tag, tror jag att alla kan få igång en fungerade amning om man ger sig fan på det. 

Amningsmottagningar är toppen! Har man svårt med amningen ska man ta hjälp för det finns massor att få. 

Att amningen inte fungera är väldigt vanligt och det är inget som är pinsamt eller dåligt av mamman om det strular i början. 

Jag har även lärt mig att det är helt okej att välja bort amning om man inte vill! Att amma är nyttigt och bra, ja! Men dagens ersättning är fullgod och alldeles strålande för barnen. Fungerar inte amningen har man rätt att hitta sitt sätt och det finns inga rätt och fel. Huvudsaken är att barnet mår bra. 

Jag är glad att jag inte gav upp. Det tog sin lilla tid och mycket svett och tårar men äntligen efter 5 veckor kan jag sätta mig i soffan med mitt barn till bröstet och amma honom mätt. Det som jag sett fram emot så mycket att göra. 
Barnvagnar i mängder


Publicerat den: 2014-03-30 [12:25:25]

Vi köpte en helt ny vagn från början som vi importerade från Tyskland. Där gick vi bet när vi insåg att vagnen inte går in i vår bil utan att fälla sätena!

Så jag började leta begagnat på blocket. Hittade en svart vagn med både ligg och sittdel och gav mig i väg för att köpa den. Hon var stressad, jag tittade inte så noga så köpte grisen i säcken och insåg att jag hade köpt en trasig vagn. Suffletten gick inte fälla upp utan man fick skruva fast den och sittdelen hade trasigt bälte. Däcken gick inte att pumpa pga invända ventiler och dom svängbara hjulen gick inte att låsa och stack liksom iväg ibland. Korgen inunder satt med kardborrband och släppte om man la lite för tungt i. 

Tänkte Jaja, det får vara så. Får stå ut med suffletten och löser sittdelen senare.

Men jag har inte kunnat låta bli att fortsätta titta efter andra vagnar ändå.
Kan ju inte låta bli att vara enormt avis på alla med nya fina vagnar! Jag vill också ha en fin ny brio go! Avundsjukan sipprar ur porerna på mig när jag är på BVC! 
Men, verkligheten är att även om jag skulle lyckas få ihop pengarna skulle jag nog ha ångest över att ha en vagn som kostar mer än min förra bil! 
Som som sagt avundsjuk som tusan är jag! 
Skulle kunna tänka mig en begagnad Brio go, en begagnad buggabo eller Emmaljunga men dom kostar fortfarande skjortan!
Och nej, jag köper fasiken inte en barnvagn på avbetalning! 

Sen hittade jag en begagnad Brio igår. Inte en sån jag egentligen vill ha, men den här hade i alla fall hela delar.
Så nu har vi en begagnad Brio istället.
Sitt+liggdel 600 kronor.

Den är väldigt fin, men jag känner mig fortfarande inte nöjd.
Sålde den svarta för 500 kronor nyss så de känns bra. 

Nu ska jag försöka sälja den andra vagnen som är helt ny och sen ska vi se om jag kan lyckas omvandla dom pengarna till en ännu finare, nyare begagnad vagn.
Jag tänker inte ge upp de här med att få den perfekta barnvagnen! 

Min man tycker självklart att jag är helt knäpp! Men vi har dealen att så länge jag säljer vagnar och köper för dom pengarna får jag byta vagn hur många gånger jag vill.

Kampen fortsätter! Noah lär ju gå innan jag är klar med projekt barnvagn!
Magträna eller ta de lugnt


Publicerat den: 2014-03-30 [09:41:57]Jag tänkte magträning, Noah tänkte det här var mysigt, här lägger jag mig en stund och tar det lugnt.
Fullt ös!


Publicerat den: 2014-03-29 [21:45:33]Idag har vi gosat med pappan i huset massor, vi har gjort lasagne och varit på kalas!

Det har varit fullt ös hela dagen och jag och Noah kom hem nyss.
Vi är helt slut båda två, han ligger och sover och jag ska tvätta av mig och hoppa i säng jag med.

Skulle vilja sova sådär till imorgonbitti runt 10, men med tanke på att jag har världens finaste 5 veckors som vill ha mat varannan timme kan ju jag fetglömma så många timmars sömn. 
Bara bita ihop, hoppa i säng tidigt för att skrapa ihop många timmar totalt och hitta energin i all kärlek min son sprider kring sig. 
Det räcker med att jag tänker på att han finns så är det värt sömnbristen! Jag skulle kunna gå upp varannan timme resten av livet bara jag får ha Noah i mitt liv.

Nej nu tar tröttheten över och jag blir sentimental. Måste hoppa i säng! 


Min kompis & jag


Publicerat den: 2014-03-28 [22:36:35]Här ligger Noah och hans kompis Alicia i matchande pyjamasar! 
Dom var så fullkomligt bedårande att hjärtat värkte av kärlek! 
Dom log och "pratade" med varandra.

Alicia är 5 månader, Noah är 5 veckor och dom är nästan lika stora! Lilla fröken kom 8 veckor tidigt och vår lilla gosse vägrade komma ut stannade 16 dagar på övertid. 

Åh våra vackra, underbara barn! Den stunden dom låg brevid varandra på sängen och all den kärleken kommer jag kunna leva på länge! Plocka fram det minnet en regnig dag och bara njuta! 

Visst är dom söta! Ni skulle se när Alicia fyrar av sitt stora leende mot en, hon är så go att man vill äta upp henne!Älskade fina barn


Publicerat den: 2014-03-28 [17:30:19]Mitt hjärta värker av kärlek när han slänger sina leenden emot mig!

Äntligen fredag


Publicerat den: 2014-03-28 [10:47:36]Alla dagar är ju ledig dagar för oss, men fredagar är bäst för då kommer pappan i hushållet vara hemma med oss i två dagar också! 

Idag gick vi upp 6:30. Bytte blöja och Noah passade på att kissa ner hela skötbordet och sig själv, men de gick ingen nöd på honom han bara flinade så glatt. 
Sen hoppade vi ner i sägnen igen för lite gos.
När jag ska amma honom är de sånt tryck i bröstet och det läcker massor när jag tar bort skyddet, resultat - blött linne. 
Dock verkade Noah tycka att de var kul trots att han blev blöt för han fortsatte le glatt åt sin mor.


Just nu ligger han brevid mig i soffan och sover. Vi har haft en mysig förmiddag med massor av gos och bus.
Det är så härligt för nu börjar han liksom förstå till viss del när man busar med honom. 
Har upptäckt att han är kittlig på magen och under fötterna.

Jag funderar på att städa lite här hemma medan han sover. Sen ska vi nog ta oss ut en sväng i de fina vädret. 

Restaurang besök med pruttis


Publicerat den: 2014-03-27 [19:35:12]Vi tog en promenad till Sundbyberg och åt på Kina restaurang idag.
Det gick jätte bra med Noah. Han satt i mitt knä och kikade runt. 


Sen låg hans hos pappa en stund också. 20 sekunder skrik blev det men inte mer än så! 
Duktiga lilla älsklingen! Det var riktigt mysigt att sitta ute och äta tillsammmans, ett glas vin blev det också faktiskt! 


Nu är vi hemma igen och ska natta Noah och sen själva hoppa i säng tidigt om han tillåter.Min bebis är glad idag


Publicerat den: 2014-03-27 [10:34:07]Vi har sovit många timmar och gott inatt! Han vaknade 1:30, 3:30 och sen vaknade jag av att han ville ha mat 5:30 och sen lyfte jag över honom i vår säng. Vi somnade om och sov till 8:20! 

Måltiderna inatt var små och korta. Han nöjde sig med dryga 5 minuter på ett bröst och sen släppte han och somnade gott i mina armar.
En mycket behaglig natt med andra ord. 

Sen är de ju bara så himla mysigt att vakna av hans små läten, vrida huvudet och mötas av ett leende och två stora blå ögon!pruttis är klängig


Publicerat den: 2014-03-26 [13:43:59]

 
 
Åh min lilla solstråle... idag är han inte sådär glad.  Han är ledsen och klängig. Vill inte sitta själv, vill bara ligga i mina armar, vill bara äta.
Idag är en mamma och Noah dag. Vi gosar och kelar och bara är. Idag går vi nog inte ens utanför dörren. Vi skulle dock verkligen behöva ta oss till Willys och köpa blöjor och sallad.
 
Just nu sover han så kanske ska göra mig i ordning så får vi ta bilen ner och bara springa in och handla det vi behöver sen när han vaknat och fått mat.
Jag skulle egentligen behöva lite mer saker men jag vill inte bära tungt och jag kommer ju inte lyckas bära både honom och varor från bilen.
Ska jag släpa med mig barnvagnen då för att handla? Nej för omständigt... suck! Kanske får skicka maken eller åka och handla när han kommer hem?
Men blöjorna är snart slut och jag vägrar handla de på hemköp som ligger närmare det är alldeles för dyrt.
 
Jag är otroligt glad att jag har en make just nu, att vi är två om det här. Jag vill inte börja bära tungt än och riskera framfall och hade jag varit ensam hade jag inte haft något val, då är det bara att göra.
Jag är så imponerad av ensamstående mammor, hatten av för er!
 
försökt skriva klart det här i 3½ timme.. ger upp och trycker publicera...
 
 

Dagen som suger musten ur mig


Publicerat den: 2014-03-25 [16:56:11]Vaknar 03:20 av konstiga ljud från spjälsängen, ska kolla vad han pysslar med och världens kaskadspya flyger ut över hela honom och sängen.

Bara byta allt ihop och tvätta honom. Han blir super orolig och vill inte somna om. Välkommen dagens onda spiral. 

Vi provar allt men liten är alldeles för orolig och vill inte sova. Pappan går till jobbet och vi går så småningom ur sängen. Gör morgon rutin och stoppar Noah i vagn för att gå till BVC. Han sover knappt i vagnen heller! Han sover alltid i vagnen ju!

Hem från BVC inte sova då heller, sen började min övertrötta bebis bli klängig. Vill inte ligga själv, vill inte sova men är så himla trött.

Nu har han fått bada, vilket satte ett leende på hans läppar och sen somnade han äntligen i babysittern! 

Behöver jag berätta hur slut jag är nu! Knappt någon sömn och sen en bebis som ska sitta hos en hela tiden. 
Men vad gör man? Vill han vara hos mamma får han vara hos mamma. Jag vill ju att han ska få den trygghet han behöver. 
Så vill Noah gosa och ligga på bröstet då får Noah de.

Men nu längtar jag verkligen efter en varm dusch på min onda rygg och att få sova ett par timmar. 

Stackars min fina bebis, tycker så synd om honom när han blir sådär orolig. 


Gammalt gör entré


Publicerat den: 2014-03-25 [09:12:02]Dom här sängkläderna sydde min mamma till mig för drygt 26 år sen.
Visst är dom fullkomligt bedårande!?

Så himla kul att kunna använda saker till min lilla skrutt som jag haft en gång i tiden.

Ser ni den fina kaninen i sängen med hans namn på? Den har han fått av mormor och morfar. 

Hos sjukgymnast och en sväng i morbrors famn


Publicerat den: 2014-03-24 [20:29:51]Noah har en "favorit sida" att ligga på så hans huvud blir lite snett så idag har vi varit hos sjukgymnast. 
Det gick jätte bra och han var så duktig under besöket.

Sjukgymnasten blev väldigt glad över alla leenden Noah slängde i hennes riktning, trots att hon bökade och bråkade på honom. 
Hon berättade att dom flesta bebisar i hans ålder mest skriker hos henne genom övningarna, så hon tyckte att det var en fröjd att jobba med en glad bebis idag.


Sen gick vi och mötte morbror Eric för en soyalatte och lite skit snack!
Noah mådde strålande i sin morbrors armar. Jag mår så bra när tiden räcker till och jag och Eric kan umgås.
Min lillebror är min bästa vän och jag behöver träffa honom då och då och tanka kärlek. 


Sen kom J och hämtade oss och nu har vi ätit middag och håller på att natta Noah. 

En mycket bra måndag med andra ord. 

Mitt hjärta smälter


Publicerat den: 2014-03-24 [08:24:22]


Mitt bedårande lilla marsipan troll, mamma vill bara äta upp dig när du är såhär söt!


Sov morgon hos Betzén


Publicerat den: 2014-03-23 [16:39:54]

Det här blev aldrig publicerat igår, konstigt! Så började i alla fall vår lördag. Publicerar de nu för de var så söta bilder på mina grabbar Idag lät pruttis oss sova till 7:30. Då vaknade jag av att han låg och tittade på mig och när jag sa hej, började han le!
Åh så underbart sätt att börja dagen.

Sen gick Jimmy och bytte blöja och sen låg dom och gosade lite.Solsken och familjpromenad


Publicerat den: 2014-03-23 [16:30:54]Det gäller att passa på, solskens promenad hela familjen blev de idag. 
Sjöarna runt. 
En strandad val i apdräkt


Publicerat den: 2014-03-23 [07:36:58]Ungen har somnat med armar och ben spretandes rakt ut på mitt bröst.

Jag tror han känner sig lite ensam, han har sovit jätte duktigt i sin egen säng inatt. Inte skrikit en enda gång! Vi har totalt sovit nästan 9 timmar inatt! Och jag har då dessutom sovit själv i min säng. Jag känner något som kan liknas med att vara utvilad idag. 

Jag har börjat vänja mig vid att bara sova 4-6 timmar/natt och då dessutom utspritt, det blir liksom verkligheten på något sätt.
Så kommer en sån här underbar natt när vi verkligen sover och jag minns igen hur skönt det är med många timmars sömn. 

Just nu känns det avlägset och otänkbart att inte vara med Noah, men när dagen kommer då vi ska ha barnvakt över natten första gången, då ska jag se till att utrymme finns för att sova många timmar i sträck! 


Mitt älskade barn!

Tar hojen runt lötsjön


Publicerat den: 2014-03-22 [14:24:56]Hoppade på cykeln och trampade runt lötsjön och hem.
Det var riktigt, riktigt skönt att röra på mig. Jag känner hur min kropp skriker efter att aktiveras igen. 
Dessa månader utan träning har varit tuffa för min kropp och mitt psyke. 

Jag tycker ju att det är otroligt roligt att träna och längtar verkligen efter att få ställa mig på crosstrainern och svettas. 

Den 14 april ska jag till barnmorskan och hoppas verkligen på att få klartecken på att få börja köra lite mer konditionsträning.
Men tills dess blir det fortsatta promenader, lite hemma övningar för bålstabilitet och lite armar och några korta, lugna cykelsvängar.
1 månad


Publicerat den: 2014-03-22 [14:11:29]Kan ni förstå att Noah redan är en månad!?
1 hel månad har jag varit mamma till världens vackraste lilla kille.

Den senaste månaden har varit den bästa i hela mitt liv! Jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur underbart livet som mamma skulle vara.
Hur mycket kärlek man känner till sitt barn och hur innehållsrikt livet känns varje sekund. 

De är 1 månad sen jag tog i för kung och fosterland och fick upp min son på bröstet. Åh den magiska känslan när jag för första gången fick möta Noah. 
Som vi väntar och längtat. Som vi hade funderat och undrat över hur han skulle se ut, låta och kännas.

Dom första timmarna av hans liv när vi satt i förlossningssalen och bara förundrades över det lilla livet vi skapat.

Nu är han 1 månad gammal. Han skriker inte nämnvärt, mest när han är hungrig och vi(jag) inte hinner uppfatta hans första tecken på hungern.

Han vill inte sova i egen säng utan ska sova hos oss. Han sover med båda armarna över huvudet och "pratar" och smackar massor i sömnen.

Han ler sedan ett par veckor tillbaka och vissa leenden är redan nu sociala.
Han skrattade första gången här om dagen. 

Noah gillar mat! Han äter varannan timme, ibland på nätterna kan han hålla sig 3 timmar det händer att det går 4 timmar oj vad lycklig hans mor blir då över lite extra sömn.

Babysittern är det bästa som finns! Där kan han sitta i evigheter och bara titta sig runt. Om det börjar bli tråkigt och han blir gnällig räcker de med om man sätter på musik så kan han sitta en stund till. 

De är så fantastiskt att redan nu börja urskilja hans personlighet. Små glimtar av Noah specifika saker. 

Jag minns inte längre livet utan Noah. Jag förstår inte hur jag kunnat fungera utan honom tidigare. Han är det absolut bästa och härligaste som någonsin har hänt mig!

Jag fick aldrig baby blues när han kom. Däremot har jag då och då nu börjar gråta av lycka för att jag blir överväldigad av kärlek. Jag kan sitta och hålla honom och hans blick möter min och tårarna sprutar! Ungen måste ju tro att hans morsa är knäpp!

Älskade unge! 1 månad har jag varit din mamma och jag ser så mycket fram emot att få vara din mamma i många, många år framöver! 
Noah du är mitt allt!

Du käre lille snickerboa


Publicerat den: 2014-03-22 [09:17:01]Sjunger snickerboa med mamma och pappa.
Astrid Lindgren går hem hos den här ungen! 

Han ler och tittar på oss med stora ögon. Fast... Han kanske inte gillar Astrid Lindgren han kanske bara funderar på vad de är för konstiga föräldrar han har. 

Så gick vår fredag


Publicerat den: 2014-03-21 [17:26:44]Idag har vi varit på Ikea med fina Sandra. Vi satt länge och gottade oss med kaffe och gott. 

Tittade på kök och drömde oss bort till större hem och större plånbok. Handlade lite ramar och sen vinkade vi hej då.


Jag och pruttis åkte och hämtade Jimmy sen en sväng till affären.

Idag har vi ätit lyxmiddag, det här serverades med pestopotatis och baugett. 

Nu ser vi fram emot helg! 


Ge mig mera köttbullar


Publicerat den: 2014-03-21 [08:45:29]Noah hänger över min axel och ser sig själv i spegeln. Vi lyssnar på "Ge mig mera köttbullar" jag sjunger med och dansar fram och tillbaka... Då började han skratta! 

Det var nog ett av det mest underbara ögonblicken någonsin i hela mitt liv! För tidigt!


Publicerat den: 2014-03-21 [06:06:53]Ni förstår hur tidigt min son vill gå upp när de står "sändnings uppehåll" på teven när man startar den.

För tidigt, alldeles för tidigt. Den här mamman vill sova!

En kropp efter en förlossning


Publicerat den: 2014-03-20 [20:15:54]


På lördag har det gått en månad sen förlossningen. 

Jag är så stolt över min kropp. Jag håller huvudet högt och visar mer än gärna upp min mammakropp!

Jag har burit ett barn. Jag har fött ett barn. Den här kroppen har skapat en ny människa. Ni förstår hur magiskt det är va? 

Jag väger 72 kg idag. 72 härliga kilon. Magen är degig, slapp och putar ut. 

Jag önskar att den här kroppen var accepterad av samhället. Jag önskar att kroppar som precis genomgått graviditet och förlossning fick applåder och stående ovationer. 

Jag är en riktig kvinna, med en riktig kropp. Jag känner mig både snygg och sexig i den här kroppen. 

Som jag skrivit tidigare tycker jag att de finns alldeles för lite bilder ute på kroppen efter graviditeter. Riktiga kroppar, inte kändiskroppar, inte den lilla klicken vars kroppar drar ihop sig och blir platt och muskulös direkt (dom finns men är få). Jag vill se fler degiga, lite mulliga kvinnor, med bristningar och skrynklig mage. Så jag börjar med att dela med mig av min kropp. 
Jag vill att alla som väntar barn ska få känna lycka och glädje över vad deras kroppar klarar, inte känna pressen över att blixtsnabbt hoppa i storlek 36 och vara tight och rippad inom loppet av ett par månader.

Det finns som sagt kvinnor som återhämtar sig makalöst fort och det missunnar jag dom verkligen inte!
Men de flesta behöver mer tid än så och för många kommer kroppen alltid att visa att den burit barn. 

Jag har fått bristningar. Inte direkt på magen, men på höfter, rumpa, stuss och lår.
Ränder som för alltid kommer vara där och visa för omvärlden att min kropp är makalös och i min kropp bor det även en mamma. 

Något många inte vet:
Det tar ungefär 6 veckor för livmodern att dra ihop sig.

Den raka magmuskeln(den som ger "sexpack") delar sig för att barnet ska få plats. Det kan ta månader för muskeln att återställa sig. För en del går den aldrig ihop igen. Att den raka magmuskeln delat sig gör att magen putar ut och man kan se gravid ut fast barnet är ute. 

Där moderkakan suttit är det ett sår i livmodern. Ett öppet sår som blöder. Blödningen heter avslag och kan hålla på upp till 12 veckor. Att konditionsträna när man har avslag kan vara farligt då det gör det svårare för livmodern att läka såret.

När man bär och föder barn gör trycket och tyngden att bäckenbotten musklerna i princip utplånas. Man tränar upp dessa igen successivt med knipövningar och övningar för inre magmusklaturen. 
Om man tränar, bär tungt eller tex hoppar för tidigt efter en graviditet finns risken för framfall. Livmodern trillar alltså "ner" och trycker på urinblåsan för att bäckenbotten musklerna som ska hålla upp det inte är tillräckligt starka för att orka hålla emot under hög belastning. Framfall kan orsaka urinläckage och smärta, det försvinner sällan av sig självt utan behöver opereras. Även kvinnor förlösta med kejsarsnitt sitter i samma båt, trycket från graviditeten räcker för att försvaga bäckenbotten. 

Om man ammar är det förenat med livsfara för bebisen att banta! En allsidig kost enligt tallriksmodellen krävs för att det ska produceras bröstmjölk av god kvalité som ger barnet allt det som behövs.

Så med detta sagt. Det kan alltså ta upp till 3 månader om inte mer innan kvinnor kan börja träna igen. 

Kroppens omställning efter att ha burit ett barn kan göra att vissa aldrig kan få en platt mage igen. (Ingen kvinna vill någonsin höra kommentarer som antyder att vi ser gravida ut!)

En bebis är ett heltidsjobb! Nej förresten, två heltidsjobb där passen är dygnet runt. Så även om kroppen återhämtar sig fint och man kan börja träna är det inte säkert att tiden finns till. 

När bebisen väl sover ska man komma ihåg att vila själv, äta, duscha, bajsa, borsta tänderna. Nej man kan inte göra allt det när ens partner kommer hem.

När ens partner är hemma ska man städa, tvätta, handla, laga mat, umgås som familj och som par. 
Ens partner behöver egen tid med bebisen då kanske man kan passa på att träna? Ja, men om man helammar kan det vara ont om tid(vissa barn tar inte bröstet igen om man blandar med flaskmatning) 

Livet med barn är magiskt men ett svårt pussel med många tusen bitar att lägga.

Så beröm kvinnors kroppar och förstå hur otroligt det är att dom klarar hela vardagen! 
Extra kilon och förslappade muskler kan bli kvar länge på grund av tidsbrist. 

Jag hoppas och önskar att samhället kan bli mer accepterande av kvinnokroppen efter graviditet. Att den större massan fick förståelse för att kroppen behöver tid och utrymme att återhämta sig. 
Jag önskar att idealet var kroppar med valkar och skavanker. Att bilderna som spreds och pratades om som "sexigt" var bilder på riktiga kvinnor, med riktiga kroppar. 

Det blev ett långt inlägg, tack för att ni orkat läsa. Men de här är viktigt för mig. 


Då var det bekräftat...


Publicerat den: 2014-03-20 [17:19:42]Nu har handkirurgen tittat. Höger långfinger och ringfinger sitter ihop med enbart hud. 
Det är de vanligaste fingrarna som sitter ihop. Det är inga skelettdelar mellan fingrarna och han har en komplett handfunktion. Det är jätte bra att det inte sitter ihop hela vägen upp, de gör det enklare att separera. Han har dessutom två fingertoppar och två naglar, på en del barn sitter även dessa ihop. 

Om ett år kommer vi bli kallade för att separera fingrarna. Han kommer bli sövd, de är en enkel operation och det tar drygt 2-3 veckor för det att läka. 

Att fingrarna sitter ihop kommer inte påverka hans utveckling under kommande år och det kommer inte påverka handens utveckling. 

Mamman i mig är lugnad och super nöjd med bemötandet och den snabba hanteringen. 

Handkirurgen med fiskpojken


Publicerat den: 2014-03-20 [11:20:57]Så var det dags för en handkirurg att titta på pruttis fingrar. Så just nu befinner vi oss på SÖS.

Det är så mysigt att vara bland folk för alla kikar nyfiket ner i vagnen och utbrister med stora leenden "oj vad söt! Han kan inte vara gammal!"
Som mamma är de svårt att inte känna sig stolt när främmande personer ger ens arvsmassa komplimanger!


Han sover så gott i sin vagn och då och då kommer de små ljud när han drömmer. Man måste vara fin när man ska träffa kirurger så idag matchar killen från topp till tå! Visst är han fin!

Mamma älskar dig Noah


Publicerat den: 2014-03-19 [21:46:30]

 

Hos barnmorskan


Publicerat den: 2014-03-19 [17:36:41]Visst har dom en underbar fondvägg i väntrummet hos min barnmorska? Jag blir glad av att se den där bilden av en soldränkt skog. 

Hur som... 

Besöket då, det gick super bra! Barnmorskan och läkaren tittade och ingen infektion, det läker jätte bra och de såg fint ut inuti också. 
Dom tyckte att det var riktigt bra för att bara vara 3 veckor och jag fick beröm för att jag skött de bra. Bytt binda ofta, sköljt med varmvatten undvikt tvål, gjort knipövningar.

Kändes skönt att gå dit och få en läkare som tittade på de så jag inte riskerade att gå flera veckor med något som man kan få hjälp med tidigt om de hade vart så. Jag ska tillbaka den 14 april och kolla status igen. 

Titta taket och gurgla halva natten


Publicerat den: 2014-03-19 [11:17:40]Pruttis har somnat mellan 20:15-20:45 i flera dagar nu!
Sen har han vaknat vid 23 och somnat om till runt 02. 
Men inatt ville han inte somna om efter maten vid 02. Nopp, han var piggelin! Låg i sitt babynest mellan oss, tittade i taket och gurglade och snackade med sig själv. Sprattlar som en fisk på land gör han också. 
Jimmy pussade honom på handen och sen satte han i öronproppar, vilket jag inte kan göra så jag låg med världens spänningshuvudvärk och klappade på min sprattlande, pigga bebis och bara hoppades på att han skulle somna om.
Klockan 03:45 hörde jag att han bajsa så vi gick upp och bytte blöjan och tänkte att om han får amma lite blir han nog trött, de brukar han bli....Det funkade och han somnade om. I ungefär 20 minuter sen var han vaken igen. Klockan 05:20 började han skrika och jag lyfte ur honom ur babynestet och la honom brevid mig, vi somnade och fick nästan 1 timmes sömn. 
Sen kaskadkräktes han över hela min sida av sängen. Dags att gå upp alltså.

Sen har han suttit i sin babysitter hela förmiddagen. Med undantag för ett par blöjbyten, lite mat och gos. 

Nu ska vi snart ge oss iväg till vårdcentralen igen.  Jag ska träffa barnmorskan och kontrollera mitt klipp. Känns som att de är lika bra att göra de, det är ändå 3 veckor kvar till den vanliga kontrollen som görs. Känns dumt att vänta om de är något som är fel som kan fixas redan nu.Som sagt... Trötta


Publicerat den: 2014-03-18 [17:36:24]Såhär hittade maken oss när han kom hem. Bebis sover i babysittern och mamman har somnat medans hon gungat babysittern. 

Tror ni vi är super tröttisar eller?

Pruttis och jag


Publicerat den: 2014-03-18 [15:43:13]


Vi är så trötta idag jag och pruttis. Vi har legat i soffan hela dagen!Arg bebis


Publicerat den: 2014-03-17 [12:57:31]
Arg och kelig bebis gör det svårt för mamman. Hade massor av planer idag, det var bara till att lägga allt åt sidan och fokusera på bebis.

Nu ska vi strax åka till BVC och mäta/väga liten. 

Tröttheten slår till


Publicerat den: 2014-03-16 [14:24:41]Ligger ner i soffan och gungar babysittern genom att dra i skärp till min morgonrock som jag knutit fast. Mycket smidigare än att sitta och stampa med foten.

Tröttheten slog till precis jag är så trött att jag ser i kors.
Önskar så mycket att jag bara kunde lägga mig i sängen och sova några timmar!
Nackdelen med att helamma är jag inte kan lämna det till Jimmy och sova flera timmar.

Min bröstpump har lagt av, värdelösa piece of crap för flera hundralappar. Så även om jag hade tyckt att det var okej med lite flaskmatning för att jag ska kunna sova ikapp kan jag ändå inte pumpa och jag tänker inte (!) börja ge honom ersättning igen. I alla fall inte just nu. 
Jag vet inte om jag vill börja blanda amningen med flaskmatning igen riktigt än heller. Tänkte att vi ska helamma några veckor till så det verkligen sitter och sen börja pumpa så Jimmy kan ta några mål också. 
Men nu måste jag lösa pump eländet också. 

Nej ni det är ingen vidare eftermiddag för mig idag. Skulle vilja ta ett långt varmt bad, vilket jag inte får (avslags blödningar fortfarande) jag skulle vilja sova, vilket jag inte kan. 

Åh det är så himla underart att vara mamma, men vissa stunder kan det vara väldigt påfrestande på kroppen. 

Nu kom Jimmy upp från tvättstugan, ska powernappa innan han ska gå ner igen. 

Solen skiner på oss


Publicerat den: 2014-03-16 [13:13:11]Vi gav oss ut på promenad, två sjöar runt blev det idag. 
Det blåste lite kallt men det var mysigt att gå med näsan i solen.

Det är dessutom extra mysigt att vara ute på promenad med Jimmy, kommer sakna honom imorgon när det är dags för honom att jobba igen. 

Nu ska vi äta lunch och titta lite på tv. Har tvättstuga och jag ska åka till Kista en sväng sen.

Underbara lördag


Publicerat den: 2014-03-16 [08:02:43]

Förlåt jag hade inte tid att blogga igår. Det var så himla mysigt att ha Jimmy hemma att vi njöt av varje sekund tillsammans vår lilla familj.

På förmiddagen åt vi frukost och tittade på tv. Jimmy gosade som tusan med vår lilla älskling och då passade jag på att träna lite.

Sen gick vi ut på promenad i snålblåsten. Fy det var inte skönt alls! Men vi gick runt lötsjön och sen till Willys och handlade lite och vi lyckades skrapa ihop 6,5 km, vilket kändes som en lagom promenad. 

När vi kom hem tittade vi på tv en stund och åt lunch. Duschade, gosade mer med son, fick en liten stund där jag kunde få luta mig mot maken och gosa lite man och hustru tid. 

Sen gjorde jag en grönsakslasagne som vi packade och åkte till landet för att äta med mina föräldrar.
Mormor & morfar är så förtjusta i sitt lilla barnbarn och det sprutade kärlek och ännu mer gos över min son.

Här sitter Noah och busar med sin morfar. 

Han har det bra där i armarna på morfar 


Mormor måste också få tanka kärlek!


Sen började det bli lite sent för pruttis. Så vi satte på honom pyjamas och började med kvällsrutinerna.

Jag är så himla glad att jag helammar honom sen två veckor tillbaka, ingen ersättning alls. Det är så mysigt att amma honom på kvällen när han är super gosig och lite trött. Han ligger och tittar mig i ögonen en stund och sen somnar han in vid bröstet. 

Vi packade in oss.i bilen vid 21 och när vi kom hem lyckades Jimmy klä av honom och lägga honom i sängen utan att han vaknade.
Till 01:18 sov han och sen har det stökats! Velat komma upp en gång i timmen och vara nära och snutta. Nappen dög inte skulle bara vara tutte. 
05:20 såg jag att han faktiskt åt på riktigt och svalde mjölken så han fick sitta till han släppte och 05:50 och sen tog Jimmy honom så jag kunde få sova.

Jag vaknade nyss av hans hungerskrik och strax efter öppnade Jimmy dörren och Noah fick mat.

Nu sitter dom i vardagsrummet och jag ligger i sängen och drar mig. Tanken var att sova mer men jag är så himla hungrig så jag måste gå upp och äta.

Idag är det fint väder så en lång promenad med familjen väntar och sen har vi tvättstuga. 
Satan vad skönt det skulle vara om vi fick plats med tvättmaskin hemma. Men det gör vi inte så de kan jag sluta fantisera om. 

Nej, magen kurrar måste gå upp nu.
Mycket umgås lite blogga


Publicerat den: 2014-03-15 [19:13:30]Vi är på landet och njuter av varandras sällskap.
Uppdaterar mer här när jag kommer hem. 

Där allt började...


Publicerat den: 2014-03-14 [17:02:18]Första gången Jimmy och jag pratade med varandra var på ett café i Tyresö centrum.
Idag åkte jag och Noah och hämtade honom när han slutade i Skogås och sen åkte vi ut till Tyresö och återupplevde lite stunder. 
Vi åt lunch på "vårt café" och det kändes nästan magiskt att sitta där tillsammans, gifta med vår lilla son.

Vi var liksom tillbaka där allt började på något sätt. Tillbaka på platsen där de sa klick och vi inte längre hade något annat val än att vara med varandra. 
Mina grabbar, min älskade lilla familj! 

Första gången vi satt där hade jag aldrig kunnat föreställa mig att Jimmy skulle ge mig ett sånt fantastiskt liv. Jag trodde inte att man kunde älska på det här viset. Att kroppen kunde vara så fylld av så mycket kärlek.
Tänk att han visade sig vara min stora kärlek och att han skulle ge mig världens vackraste son! 
Nej, jisses vad känslosam jag känner mig, lyckotårarna faller! 

Vi jobbade tillsammans ute på Tyresö några månader så idag när vi var där åkte vi en sväng runt och skrattade gott åt alla roliga saker som hände där ute under tiden vi jobbade tillsammans.
Vi jobbade på hemtjänst så man rörde sig liksom runt på hela Tyresö och träffades på olika platser när man hade rast eller lite och göra. Vi var ett litet gäng som brukade ses på rasterna och fördriva tiden. 


Ammade offentligt idag för första gången. Det gick bra, men jag var lite rädd att någon skulle komma med en åsikt. 
Det finns ju rätt många som tycker att det är äckligt och totalt oacceptabelt att amma bland folk.
Jag har aldrig förstått det, vadå bebisen behöver äta och det är ju bara lite tutte. Man kanske ser någons bröstvårta en sekund eller två men vad gör det? 

Nej, jag är i så fall mer äcklad av folk som pratar med mat i munnen eller stör mig på folk som är högljudda eller ovårdade. 

Vad säger ni, är det okej att amma offentligt?

Inge mer sömn för den här mamman


Publicerat den: 2014-03-14 [07:33:39]Kolla in påsarna under ögonen! Skulle behöva en 8-10 timmar sammanhängande sömn. Någon med bra tips mot trötta ögon?

Noah bestämde sig för att vi hade sovit klart 6:30, gäsp!!
Nu ska han sitta i knät och titta sig runt, de är så mycket bättre än att sova. 

När motivationen tryter


Publicerat den: 2014-03-13 [17:48:46]Idag var vi i Kista på förmiddagen, handlade lite och hälsade på Jimmy som jobbade där ute idag.

Min motivation till träning var noll. Jag köpte Olga Rönnbergs bok- träning för nyblivna mammor.
Tryckte i mig 100 g choklad på vägen hem. Läste i boken och kom ihåg hur lång väg jag faktiskt har tillbaka till en stark och mindre kropp, så då kom chokladångesten krypande. Gick en liten promenad, men med lite högre tempo och nu ska jag göra lite övningar för att stärka kroppen lite. 

Mitt jäkla sötsug är helt ohanterbart! Är det någon som sitter på ett bra tips för att kunna låta bli?

Tillägg: direkt när jag hade publicerat det här mulade jag munnen full av salta pinnar också! Suck! 


När han bara vill snutta...


Publicerat den: 2014-03-13 [15:22:34]När Noah är mätt och bara vill ligga och snutta då spottar han ut mjölken!

Tack älskade gullunge för att du blöter ner din mor! 

Någon mamma som känner igen sig?


Publicerat den: 2014-03-13 [14:58:15]Ungen vill inte vara ensam, inte ligga själv utan vill bara vara i famnen. 
Man behöver göra nummer 2 helst... NU!

Ner med barn i babysittern och sen gungar man den med ena foten medans man gör de man ska.
Jag trodde att mammor som berättade sånt här överdrev.,, de gör dom inte! 

Jag undrar om man kan styra sina tarmrörelser så nummer 2 sker efter 18 när barnets pappa är hemma.
Men sån tur lär man ju inte ha. 

Med en fot på babysittern känner jag mig verkligen som småbarnsförälder

Känna sig ompysslad


Publicerat den: 2014-03-13 [07:28:11]Igår var som sagt min mamma här. Hon hade handlat och lagade mat, stekt torsk med potatis, räkor och skirat smör!
Ni förstår vilken jäkla lyxmiddag vi fick! Inte bara det, hon tog lilleman så jag och Jimmy kunde äta ihop och så jag kunde färga mitt hår.

Underbara mamma som pysslar om oss så mycket! 


Ryggont, skavsår och promenad


Publicerat den: 2014-03-12 [18:19:42]Idag blev det en promenad i lugnare tempo, har ont i ryggen och lite skavsår på ena hälen.
Men vi gick runt sjöarna och sen till prisextra och köpte blöjor.


Nu är min mamma här och gosar bebis och vi ska äta middag ihop.
Jag ska försöka passa på och färga mitt hår idag tänkte jag. 
Tiden har bara inte funnits till att blogga, min son är mammig och klängig och vill vara nära mest hela tiden. 

Jag har faktiskt hunnit städa idag, den ni! Tacka vet jag bär sele, där satt han och sov genom dammsugare och städning. Sovande bebis


Publicerat den: 2014-03-11 [17:44:14]Såhär har Noah legat nästan hela dagen. Om jag lägger ner honom sover han själv ungefär 10 minuter sen vill han upp i famnen igen. 
Får han ligga på mitt bröst innanför morgonrocken sover han riktigt gott!


Det är väldigt underbart men det skulle vara skönt att kunna göra något annat en liten stund.. Kanske gå på toaletten eller dricka en kopp kaffe

I det fina vädret


Publicerat den: 2014-03-11 [16:19:16]Vi var ute på en 1 1/2 timme lång, härlig och solig promenad idag. 
Noah älskar att åka vagn och sover som en stock när vi är ute.

Jag tog mig runt både lötsjön och råstasjön. 8,2 km blev det totalt, det är jag mycket nöjd med! 

Det är så skönt att jag kan gå igen! Har inte riktigt vågat säga något med risk för att det inte skulle vara sant, men mina foglossningar försvann faktiskt i samband med förlossningen. Om det är skönt att det är borta! 

Att kunna promenera är något jag verkligen saknat!
Stora magen gav fina bebisen


Publicerat den: 2014-03-11 [06:46:49]


Bilden till vänster är tagen dagen innan  Noah kom och bilden till höger är tagen i söndags. 
Det är så magiskt att tänka på att i den där stora magen låg världens finaste Noah. 

Magen fortsätter att dra ihop sig lite för var dag, livmodern behöver ju ungefär 6 veckor på sig för att gå tillbaka helt. 
Sen förlossningen har -10 kg försvunnit från kroppen. Så det som är kvar nu är nog fettkilona jag gick upp.

Jag tittar på min kropp på ett helt annat sätt idag och jag har en enorm respekt för min kropp.
Nu vill jag bara få tillbaka min styrka och smidighet. Vill inte känna mig såhär svag och orklös.

Det är klart jag vill ha en snygg kropp, jag ljuger om jag påstår något annat. Men att se bra ut väger inte lika tungt som att känna sig stark och frisk. Sen kommer ju den snygga kroppen lite på köper när man värnar om att hålla sig stark och välmående.

Jag jobbar fortfarande flitigt medknipövningarna. Sen två dagar har jag börjat träna armarna med hantlar och stretchar.
Sen har jag kommit igång med promenaderna nu.
Jag har försökt gå en liten sväng varje dag men det var först igår jag kände att kroppen orkade öka tempot och gå längre sträcka. 

Jag längtar så mycket efter gymmet och crosstrainern. Få flåsa och svettas ordentligt!
Jag hoppas på att allt läker fint som det ska så jag får ok på att börja gymma efter återkontrollen.

Ni som har barn, hur snabbt in på förlossningen kunde ni börja träna riktig kondition? 

Vilken promenad!


Publicerat den: 2014-03-10 [15:33:24]Idag har vi varit på BVC. Jag gick dit och hem vilket blev en promenad på 1,3 mil!
Åh vad jag känner mig nöjd med mig själv. Så långt har jag inte kunnat gå på flera månader! Det var så himla skönt att komma ut och gå! 

Nu är min brorsa här och vi har ätit omelett och nu gosar vi bebis och dricker kaffe. 


Lilla skiten väger nu 4,2 kg! Han har alltså passerat sin födelse vikt med drygt 200 g! Jag tycker fortfarande att han är jätte liten. Han var 54 cm lång nu, alltså vuxit 2 cm och har vuxit 1 cm runt huvudet. 

Jösses vad tiden går fort, de får gå lite långsammare nu hinner ju inte med! Onödig pryl eller användbar?


Publicerat den: 2014-03-10 [08:32:08]Jag köpte vår babysitter på tradera för 200 spänn.
När jag köpte den var det flera stycken som sa att det var onödigt och "tänk om han inte gillar den, ska du inte prova först och köpa sen?"

Det är ju just därför vi handlade begagnat, om ungen inte gillar den hamnar den i källaren till nummer två och efter det skänker vi den till behövande om den fortfarande är fräsch. 
200 kronor har man råd att "kasta i sjön" 

Idag vaknade Noah klockan 6:30 och efter lite mat och ren blöja var han fortfarande piggelin, sova mer kunde jag se mig om. Så vi satte oss i soffan och busade och tittade på starka färger och ljus i lägenheten. Min mage kurrar som sjutton och jag börjar bli illamående men lägger jag ner ungen då skriker han.

Så jag satte honom i babysittern. Han satt där nöjd och belåten och tittade sig runt under hela tiden jag gjorde och åt frukost. 
Så även om han aldrig mer vill sitta i den, känner jag att jag fått valuta för pengarna. Jag fick äta en hel frukost, min första dag själv i lugn och ro. Det är i min värld verkligen värt 200 spänn!

Jimmy har börjat jobba idag och vi saknar honom här hemma helt otroligt mycket! 
Veckan innan Noah föddes var Jimmy hemma sjuk och sen har han varit hemma 2 veckor med oss. Så hela 3 veckor har jag haft min älskling hemma.
Tycker inte alls om att han är på jobbet idag! 

Snart ska vi göra oss i ordning och promenera till BVC och väga/mäta pruttis och kolla att han går upp som han ska. Sen ska vi träffa morbror Eric. Min älskling är redan 16 dagar gammal, helt otroligt! 

Vet att jag lovade bild på kroppen. Det kommer, saker går inte alltid som man planerat när man har en liten hemma. 

Mammas favorit farbror


Publicerat den: 2014-03-09 [16:59:48]Idag har min farbror och flickorna i hans liv varit här på besök och tankat kärlek. 
Noah är så bortskämd och fick jätte fina kläder, tack! 

Han trivdes mycket bra i Nettans famn och satt där och tittade sig runt.


Lite gos hos min kusin Frida blev det också. 
Noah visade sin bästa sida och var vaken och tyst när vi hade besök. 

Det är så underbart för mig som mamma och se hur mycket kärlek min son får. 
Tusen, tusen tack alla underbara familjmedlemmar, släkt och vänner som överöser min son med kärlek, blommor och presenter! Det är så uppskattat att jag med ord inte kan uttrycka min tacksamhet! Det är så fantastiskt att ens barn blir välkomnat till världen med så mycket värme. 

Älskade unge


Publicerat den: 2014-03-09 [14:20:51]Du är det absolut vackraste i min värld. Jag älskar dig mer än jag trodde var möjligt! 
Mammas fina skatt! 

Morgongosa i mängder med Noah


Publicerat den: 2014-03-09 [09:56:12]I natt fick Noah sova mellan oss och då sov han faktiskt riktigt bra. Men ikväll  blir de till att prova egen säng igen. 
Det är så himla mysigt att ha honom nära men vi sover bättre om han ligger för sig själv och jag tror att ju större han blir, desstu jobbigare blir de om han är van vid att sova hos oss.

Våra mornar är så fantastiskt mysiga när han har vaken stund och vi kan ligga och gosa i sängen. 

I natt var vi uppe vid 1, 4 och 6 för mat så vi har sovit rätt mycket, 7 timmar lyckades jag skrapa ihop ungefär.

Vi har precis ätit frukost och Noah sitter och kelar med sin pappa så jag tänkte passa på att hoppa in i duschen. Sen ska vi ta en promenad.

50 år, ravioli och aj i klippet


Publicerat den: 2014-03-08 [20:32:26]

Min moster fyllde 50-år igår så idag har vi varit på kalas och mumsat smörgåstårta.
Noah stod rätt mycket i centrum kan man säga. Men är man två veckor och fullkomligt bedårande får man mycket uppmärksamhet!

Vi var väldigt, väldigt dåliga med kameran idag tyvärr! Men här är Noah med min moster Lisa och min morbror Anders.Hon tyckte att det var väldigt läskigt, men när hon väl vågade hålla sög hon åt sig Noahs kärlek och värme och det med all rätt! Vår skrutt ligger i armarna på min vackra kusin Evelina. 


Vi var otroligt fina och piffade idag vår familj, attans att jag inte bad någon ta kort på oss! Dumma mig måste dokumentera vår familj bättre! Vår son är så söt i sin nya overall, han ser ut som Ewok, ni vet dom små björnarna i Star Wars filmen. 

Lill prutten är så sällskapssjuk och vägrar ligga för sig själv. Just nu sover han på mitt bröst sen 1 timme tillbaka. Jimmy matar mig med ravioli, ljuva småbarnsliv!
Jag tittar på Noah där han sover i mina armar och en och annan tår av lycka och kärlek faller. Herregud vad jag älskar mitt barn! 

Jag tror att något hänt med mitt klipp, att det gått upp eller blivit infekterat för det gör så djävulskt ont! Det började göra skit ont igår kväll och har liksom inte riktigt avtagit, inte blivit värre heller men det gör riktigt ont. Det har såklart gjort ont sen förlossningen, men det har avtagit lite varje dag och det gör ondare nu än vad det gjorde dagen efter förlossningen. Har försökt läsa på och har pratat med vårdguiden och dom säger bara att så länge det inte rinner var eller jag har feber så kan man inte göra mycket. Utan jag ska skölja med varm vatten, lufta, byta binda ofta och ta det lugnt. Jag tänkte ringa min barnmorska och be henne kontrollera det så jag får ett läkarutlåtande om statusen.

Jag tycker att jag varit så himla duktig och ordentlig med att tvätta, byta binda och lufta men det har tydligen inte hjälpt. Suck hade ju hoppats på snabb läkning. Att det ömmar lite sen kan jag ta men bara såret liksom läker så jag slipper ha ett öppet sår på ett sånt känsligt ställe. 

Jaja, bara följa vårdguidens rekommendationer, boka en tid hos barnmorskan och i övrigt ta värktabletter och titta mycket på mitt vackra barn så kanske jag glömmer lite av smärtan. 

Nu ska jag titta klart på tråk melodifestivalen och sen försöka se om vår son vill ge oss några timmars sömn. 

Så somnade liten


Publicerat den: 2014-03-08 [09:49:20]Lill skrutten tok däckade på mitt bröst nu. Får se hur länge det håller i sig, jag skulle gärna vilja lägga ner honom och göra en kopp kaffe och en smörgås. 

Samtidigt som det här är de bästa som finns, känna hans värme och andetag. 
Varför sova när man kan stöka?


Publicerat den: 2014-03-08 [08:38:10]Vilken natt! Vår bebis vägrar sova! Han sov mellan 21-01 sen vaknade han. Vi bytte blöja matade, vaggade och sen sov han... I 20 minuter sen började vi om. Klockan 6 tog Jimmy honom så jag fick sova 2 timmar och nu har Jimmy hoppat i säng och jag är vaken. 

Han sov knappt något i går heller, han var vaken större delen av dagen. 
Nu är vi så trötta och vi ska på kalas idag, hur sjutton ska det här gå?
Tur att smink finns så man kan göra sig lite fräsch. 

Nu ska jag återgå till att mata mitt barn. 

Födelsetavla


Publicerat den: 2014-03-07 [16:54:14]Jag har gjort en tavla till Noah och hängt ovanför hans säng. Med hans namn, datum, klockslag och vikt vid födseln. 


Jag blev faktiskt väldigt nöjd, men jag ska nog göra om 4:orna tycker dom blev lite otydliga. Sen fundera jag på att byta ut Musse mot en svart/vit bild på Noah istället. Vad tycker ni?

Ramen var de dyraste och kostade strax över 100-lappen. Allt det andra kostade 26 kronor och är inhandlat på panduro. 
Jag köpte sakerna för att bara ha något att pyssla med för att jag tycker att det är avkopplande. Så från början spelade det inte så stor roll om det inte blivit bra, men det blev helt okej och den sitter ovanför skruttens säng.
Att ha funnits i hela två veckor!


Publicerat den: 2014-03-07 [14:15:03]Idag är det två veckor sen jag låg på Danderyd med värkar och extremt förväntansfull. 
Aldrig hade jag kunnat föreställa mig all denna kärlek och hur vacker han skulle vara mitt lilla barn.

För att inte tala om all kärlek som sprudlar mellan mig och maken. Tacksamhet gentemot varandra att vår fina kärlek resulterat i ett sånt fint barn.
Lyckan i att ha varandra och nu en familj! 

Tänkte lägga upp lite bilder senare idag på kroppen nu när det gått två veckor. 
Och om liten tillåter försöka sammanfatta förlossningen i en förlossningsberättelse. 

Vi har kommit en bra bit påväg med amningen nu. Han har inte fått flaska eller ersättning sedan i lördags, alltså snart en vecka. Alla mål på dagen ammar vi utan amningsknappen men på nätterna använder vi knappen eftersom vi måste jobba lite hårdare båda två för att det ska fungera utan, men vi är snart där. För varje mål så går det lättare och lättare för oss båda. 

Jag vek mig igår kväll och började med napp. Vår unge är så himla snuttig och i 9 av 10 fall är det bara bröstet som lugnar honom. Man ska inte börja med napp för tidigt för att de kan förstöra amningen, men jag kände att eftersom han snuttar så himla mycket började jag få ont. Och får jag sår är vi tillbaka på ruta ett med flaskmatning och då är amningen lite förstörd i alla fall. Så jag tog beslutet att det blev napp nu. 
Jag tycker att amningen fungerar relativt bra faktiskt och jag tror nog att det kommer fungera bra ändå fast vi börjat med napp. Han gillar nappen och tycker att de är mysigt, mina bröst får vila lite och det är enklare för Jimmy att trösta honom när han är snuttig. Så jag det inget negativt i de. Vi kanske får jobba lite hårdare med amningen, men fasiken vi har ju jobbat stenhårt i 14 dagar då orkar vi väl lite till?Vi besökte barnsjukhuset


Publicerat den: 2014-03-06 [15:03:02]Idag har vi varit på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Noah har nämligen två fingrar som sitter ihop. Långfinger och ringfinger på höger handen har inte separerat sig i magen.
Han har hela handfunktionen men de är lite simhud mellan fingrarna. 

Så idag har vi träffat en arbetsterapeut som har gått igenom lite saker med oss och berättat vad som kommer hända. När Noah är tillräckligt stor kommer fingrarna att separeras.
Vi ska på nästa besök i slutet på mars för att bestämma nästa steg och när det kommer ske. 

Jag upptäckte att fingrarna satt ihop första dagen på BB. Behöver jag säga hur upprörd, rädd och skärrad jag blev som nybliven mamma?
Usch så rädd jag var att det skulle påverka hans handfunktion och hans framtid. 

Min fina lilla älskling, det gör så ont i mitt mamma hjärta. Vill ju bara att han ska vara hel och må bra! 
Men det var skönt att få bekräftat idag att det inte kommer påverka honom alls och att de går att fixa. 


Nu är vi hemma igen och lill-fis sover. Vi köpte en ny overall till honom igår visst är han söt i den!
Fika med päronen


Publicerat den: 2014-03-05 [18:52:25]Idag har vi varit på Rusta i Barkarby och köpt hantlar till mig, och sen gick vi in på plantagen och tog en fika där.

Vår lilla älskling somnande som en stock när vi satte honom i bilen och sen sov han tills vi klev innanför dörren hemma igen.

I barnvagnen sover han otroligt gott den lilla skrutten. Det är så mysigt att ha Jimmy hemma jag vill absolut inte att han börjar jobba igen på måndag. Varför kan vi inte ha skit mycket pengar så vi båda kan vara hemma med vår lilla älskling. 

Bada kanske är okej ändå


Publicerat den: 2014-03-05 [18:35:20]Idag har vi badat igen. Den här gången låg han och njöt av vattnet, sträckte ut sig och skumpade med. 
Kanske inte är så tokigt att bada trots allt. 

Vår lilla kille verkar dock inte må så bra. Han är orolig och gnällig. Ingenting fungerar riktigt. Jag hoppas att han bara är på lite dåligt humör så de inte är något allvarligt.

Mitt mammahjärta gör så ont av att se honom ledsen och upprörd. 

Min familj


Publicerat den: 2014-03-05 [09:25:57]Behöver jag berätta hur mycket jag älskar dom här två?

Min lilla älskling


Publicerat den: 2014-03-05 [09:12:35]Det är så underbart att vakna till det här. Noah har sovit i vår säng sen klockan 6:30 när han blev sällskapssjuk. 

Nu har han haft en vaken period så vi har legat och gosat en stund. 
Jag förstår inte hur jag någonsin har kunnat leva utan honom. 

I snart två veckor har han berikat mitt liv på fler sätt än jag trodde var möjligt!

10 dagar


Publicerat den: 2014-03-04 [09:19:59]Han blir 10 dagar i dag vårt lilla hjärta. Helt obegripligt att vi redan haft honom hos oss i 10 dagar. 

Han sov mellan 7:30-00:15 sen matade vi och bytte blöja. Han somnade om 20 minuter och sen sa det sprak i byxorna och han blev lite upprörd. Bytte blöja och ingen annan tröst än bröstet fungerade. Sådär höll vi på var 30:e minut till 4:35 då bytte Jimmy blöjan och sen la vi honom brevid mig i sängen. 
Han har vaknat till ett par gånger och ätit lite och sen somnat om. Han ligger tätt, tätt inpå mig och andas tungt. 


Min älskade lilla unge!

Iväg utan pappa


Publicerat den: 2014-03-03 [20:13:26]Jag och Noah har varit iväg på kvällen själva utan Jimmy. Det var väldigt läskigt, första gången jag var iväg med honom själv. 

Vi var på amningsmottagningen på Danderyd sjukhus och fick guidning i hur vi ska göra för att han ska ta rätt grepp.
Jag fick jätte mycket beröm och pepp för att jag fortsätter kämpa på. Nu har vi massor med tips, information och knep. En form av plan för att avvänjning av amningsknappen. Det här kommer gå så bra. 
Noah är så duktig, tar stora tag, hittar rätt och jobbar med mig. 

Han var helt slut när vi kom hem och toksov i vagnen. Nu har han fått mat, ny blöja, pyjamas och massor av gos och ligger i sin säng och sover.
Vi tänkte börja få in lite rutiner, att han ska ligga i sin säng mellan 20-21. 
Nu helammar vi och han går upp i vikt och mår jätte bra så nu kommer vi inte ställa klocka och mata var tredje timme utan nu kommer vi bruka "fri amning" vilket innebär att barnet får säga till när det är hungrigt och får då mat oavsett hur ofta eller hur sällan. 
Om 1 vecka ska vi på kontroll igen på BVC och se så att den positiva trenden håller i sig och att fri amningen fungerar och han mår bra. 

Jag ska alldeles strax hoppa i säng jag är så trött! Får se hur många timmar i sträck jag får i natt nu när vi ska ändra matschemat, men han brukar vakna själv ungefär var tredje timme innan klockan ringer. 


Åka bil


Publicerat den: 2014-03-03 [08:30:06]Jag gillar att åka bil det skumpar så skönt och mitt babyskydd är så mysigt!

Men usch så tidigt vi skulle vara iväg, mycket mysigare att vara hemma på morgonen! Ligga i pappas armar när han sjunger. 

Kram Noah

Kissa igenom allt...


Publicerat den: 2014-03-03 [06:14:35]Min stackars lilla älskling hade kissat igenom blöjan och var helt blöt. Men inte skrek han inte, utan han bara gnydde lite så vi skulle förstå att han var vaken. 

Så nu har vi tvättat bebis och babynest och så fick vi sällskap i vår säng en stund innan vi ska göra oss i ordning och åka till BVC. 
Så får vi se om han gått upp något mer i vikt. Jag har helammat sedan i lördags kväll, han har inte fått någon tillmatning med flaska alls och verkar väldigt nöjd och glad, han både kissar, bajsar och kräks, vilket dom brukar göra för att få bort överskott så jag tror han får i sig allt han behöver. 

Nu ska jag pussa på mitt barn och min man och njuta av deras värme och närhet innan jag måste kliva ur sängen.
Heja magen och kroppen!


Publicerat den: 2014-03-02 [21:40:30]Då har det gått lite mer än 1 vecka sedan jag satte vår skatt till världen. Vågen visar -9 kg. 
Styrkan i ryggen börjar komma tillbaka och magen drar ihop sig väldigt fint. 

Mina vigselringar fick jag inte ens på mig för ett par dagar sen, nu får jag på dom men jag ska nog vänta lite till så fingret inte svullnar. 

Jag känner mig starkare och starkare för varje dag som går. Kroppen är fantastisk vad den klarar! Jag jobbar stenhårt med mina knipövningar varje dag och jag tror faktiskt att det är en bidragande anledning till att jag känner mig starkare i ryggen och att magen drar ihop sig. 
Jag rekommenderar gravida tjejer att jobba med sina knipövningar under graviditeten man behöver dom i utdrivningskedet och dom är svåra att hitta efter när ungen är ute. 

Det känns helt makalöst att jag precis gått igenom en graviditet, gått över 2 veckor och sen gått igenom en 22 timmar lång förlossning. Jag trodde att jag skulle vara mycket svagare i kroppen men den återhämtar sig fint. Som jag skrev i det förra inlägget är jag stolt över min kropp. 
Vilken häftig grej att skapa en ny människa! 

Madde och blåbärspajen


Publicerat den: 2014-03-02 [19:01:00]Idag har vi träffat Madeleine. Madeleine och lilla 25-veckors magen har nyss kommit hem från bröllopsresa och vi har saknat henne. 
 
Vi fick inte bara njuta av hennes sällskap utan Noah fick fina kläder och mamman fick blåbärspaj, mums! Tusen tack för att du skämmer bort oss Madde! 
 
I juni kommer Noahs kompis till världen, det längtar vi efter. Madde strålar i sin graviditet och det gör mig så lycklig att se min vän så vacker! 

Min mamma och jag...


Publicerat den: 2014-03-02 [09:01:00]Han har varit så himla duktig inatt. Vi sov mellan 23-2:30 sen blev de lite mat. Sen gick vi upp igen 5 och sen sov vi till 7:30!
Det här är alltså många timmar för den här trötta mamman. 
 
Det senaste 4 målen har jag dessutom ammat helt utan tillmatning med flaska efter, det känns så himla bra! Nu börjar jag känna att det är påväg åt rätt håll. Jag tänker inte ge upp än, jag vill verkligen att det ska fungera. Nu tar han nästan rätt tag och får i sig det han behöver,pjuh! Nu ska vi bara få honom att ta helt rätt tag på en gång och få in den rörelsen så jag kan sluta använda amningsknappen också. En amningsknappen är alltså en siliconkåpa man sätter över vårgården för att skydda mot skavsår. Jag tycker att det fungerar super bra, men tanken är ju att dom ska bort så småningom.
 

Jag kan ju säga att det här med att amma var mycket hårdare än jag trodde. Jag hade väntat mig lite ont och vissa svårigheter men jag hade inte väntat mig såriga bröstvårtor och ett hysteriskt barn som man bara vill äta och snutta. Eller en seg start att få igång mjölkproduktionen. 
Den där bilden man har av att man bara slänger fram bröstet så käkar ungen, jag är så glad för alla mammor som lyckas med det där det kommer enkelt för det är här är ju lite av en pärs faktiskt. Men nu har jag kämpat sen förra lördagen tänker inte ge upp nu inte!
 
Kan ni förstå att vi redan haft vår lilla plutt i en hel vecka? Det är helt otroligt! Vi börjar hitta varandra i det hela alla tre. Hitta vår respektive roll och vad som fungerar bäst för oss. 

Jag fick lära mig i torsdags att alla nyfödda bebisar fjällar första veckan/veckorna för dom byter liksom den yttersta huden dom haft i magen. Noah är nästan färdig fjällad men han har fortfarande runt ögonen och jag tror inte att han tycker att de är så skönt stackarn för han gnuggar sig helt galet i ögonen så han blir röd och svullen. Och inte "får" man smörja heller ska man göra något kan man ta lite bröstmjölk på det. Sätter får inom "" för att vi får faktiskt göra som vi vill eftersom de är vårt barn men BVC avråder starkt från att smörja för att då drar man bara ut på tiden då bebisar fjällar. 
 
Vi har upptäckt att han älskar musik och inte imse, vimse spindel utan rock. 
Han somnar när vi spelar rock den knäppa lilla ungen. Just nu sitter Jimmy och spelar och sjunger till Posion- Every rose has its thorne och ungen toksover! 
 
Nej, nu har jag inte tid att sitta här måste göra mig i ordning vi måste åka och handla, finns ingen mat här hemma ju. 

Den makalösa kvinnokroppen


Publicerat den: 2014-03-01 [21:37:00]Jag var inte helt säker på om jag skulle visa såhär mycket av mig själv men bestämde mig för att göra de för jag är stolt över min kropp!
 
Det flesta bilder som finns på kvinnokroppar efter graviditet är så himla missvisande. En del har ofantlig tur, går knappt upp i vikt och bara någon dag efter förlossningen är magen ett minne blott. 
Men för dom flesta av oss så är inte det sanningen.
Magen putar efter förlossningen och det ser ut som man fortfarande har en liten bebis i magen. Skrynklig hy, bristningar och degig är vad dom flesta upplever. 
 
I 9 månader har livmodern vuxit och skapat ett litet barn. Jag önskar att samhället var mer accepterande och tillät mammor att få vara lite degiga utan att man ska behöva skämmas! 
Så därför delar jag med mig av min makalösa kropp såhär efter förlossningen. Jag hade tänkt fota redan från dag 1 men var lite för upptagen med annat på BB så 4 dagar efter förlossningen är första bilden jag har på min kropp. 
 
För varje dag som går drar magen ihop sig mer, styrkan återkommer successivt.  
Idag är det en vecka sedan förlossningen. Jag har gått ner 8 kg hitils, men det man tappar är bebis, fostervatten, vätska i kroppen osv. När vi åkte in förra fredagen hade jag gått upp precis 20 kg sedan dagen jag fick veta att jag väntade barn. 
 
Såhär är den. Min makalösa kropp. Den är degig, jag har bristningar på rumpan och jag har valkar lite här och där. Men jag är så stolt över min kropp! Den har burit min son, skapat ett litet friskt gossebarn. Min kropp har gått igenom 22 timmar förlossning och har sedan på rå, naturlig styrka krystat ut ett barn.
Ni förstår ju hur häftig min kropp är egentligen som grejar det!
 
Nej vet ni vad, jag vill verkligen dela med mig av min degiga kropp, vara med och sprida hur en kvinnokropp kan se ut efter förlossning.
 
Imorgon ska jag ta en bild nu efter att en hel vecka har gått. 
 
Häftiga, makalösa kroppen tack för att du satt min son till världen, var nu degig och återhämta dig i din egen takt för det är du värd. Så kommer jag bära hela min härliga kroppshydda med tillhörande bristningar med en enorm stolthet.
 
Min kropp rockar! 

På promenad i skogen


Publicerat den: 2014-03-01 [17:10:00]Idag är vi ute på landet. Främst för att fira morfar som fyllde år i veckan men även för att de är mysigt. 
En liten promenad med morbror och mormor fick vi även till.
 

Jag klarar inte riktigt av långa promenader men att komma ut en liten sväng är så skönt.
Min kropp måste få läka men jag ser verkligen fram emot hurtiga promenader och motion. 
Och jag längtar så mycket efter gymmet!
 

Mysa med mormor sker i massor! Tack morbror!


Publicerat den: 2014-03-01 [09:51:00]


Tack världens bästa morbror Eric för min snygga outfit! Nu är jag fin när vi ska fira morfar idag! 
 
Kram Noah

God morgon världen


Publicerat den: 2014-03-01 [08:08:00]Inatt har det varit lugnt och skönt. Mat vid 23 sen sov vi till 2:30 då fick jag till och med väcka lillskrutten för de var dags för mat. Sen somnade vi om och sov till 5:30 då var det mat som gällde, den här gången vaknade han själv och började skruva på sig i sängen.
 
Efter de ville han inte riktigt somna om så nu är vi vakna och äter frukost. 
Jag börjar vänja mig vid att få sömnen utspridd över dygnet och mindre än vanligt. Jag hoppas på att vi snart hittar bra rutiner så vi får maximalt med sömn. Kanske blir enklare när amningen fungerar ordentligt och Jimmy börjar jobba så vi måste komma i säng tidigare.
 
Det är väldigt mysigt att sitta såhär i soffan men de är lite svårt att äta frukost dock. 
Ska vi se om jag kan lyckas lägga ner honom utan att han vaknar. Igår skrek han i princip hela dagen, orkar inte en till sån dag. 
 
Men även när han skriker så de känns som att öronen kommer trilla av är han det vackraste jag någonsin sett!