Sjunde dosen


Publicerat den: 2015-08-31 [23:41:29]

Så var dom precis här. Plockade bort CTG som suttit i 4 timmar äntligen, det är så obehagligt! Och jag har fått sjunde dosen med cytotec. Nu har jag släckt lampan och tänkte försöka sova 1 1/2 timme tills CTG ska på igen. Jag hoppad verkligen att jag vaknar om någon timme av extrema värkar. Vilken fröjd det vore! 

Usch vad länge jag hållt på nu, det är oerhört frustrerande! 
Ska vi hoppas på att när ni vaknar imorgon och forsätter följa mig har det hänt mer och det är aktivt förlossningsarbete! Eller helst vore det trevligt om ni vaknar och tittar in här och det finns en bild på min lilla dotter, vi kan ju alltid hoppas. 

Bakslag och tårar


Publicerat den: 2015-08-31 [22:33:30]

Har fortfarande inte fått sjunde omgången cytotec då lilltjejen har stökiga hjärtljud. Så då måste jag vänta.  Denna eviga väntan gör mig galen.

Gjorde dessutom en undersökning med enorma bakslag. 1 cm öppen men 2-3 cm kvar på tappen så det är bara fortsätta cytotec!! 

Det jobbiga är inte att vara här och vänta. Det jobbiga är att jag är ifrån Noah och för varje timme som det inte kommer något barn ökar avståndet tills jag får komma hem till Noah så nu ligger jag och gråter efter min son. 

En väntan


Publicerat den: 2015-08-31 [21:31:49]


Smärtan tilltar, äntligen! Det var skiftbyte vid 21 så just nu väntar jag på att nattpersonalen ska bli redo och sen ska det göras en ny undersökning och en ny bedömning för att se om mina sammandragningar gett så pass mycket att det går att byta metod och ta nästa steg eller om jag behöver dricka ytterligare dos med cytotec. 


Smärtan


Publicerat den: 2015-08-31 [20:31:43]

Sen jag fick senaste dosen för ca 30 minuter sen har styrkan ökat. Det gör ont i ländrygg och trycker som tusan när sammandragningarna kommer. Får tänka på andningen för att inte hålla andan. 

Sjätte kuren cytotec


Publicerat den: 2015-08-31 [20:18:16]


Sådär, lite längre CTG kurva för att kontrollera för att mina sammandragningar tilltar lite. Och jag har fått den sjätte kuren med cytotec. 

Det mysko pappret ni ser på bilden sitter bara där för att jag inte vill ha glidmedel i hela byxlinningen från CTGn.

Så då väntar vi lite till då. Nu håller vi alla tummarna för att det verkligen händer något snart! Många timmar vi har hållt på med det här nu.  Det gör lite ont


Publicerat den: 2015-08-31 [18:29:30]

Sammandragningarna har ökat senaste halvtimmen och gör nu nästan lite ont. Låter knäppt jag vet, men jag hoppas att ni där hemma håller tummarna för att det gör riktigt skit ont snart, haha! 

Nu hoppas vi på att det blir en natt med aktivt förlossningsarbete.

Orkar ni köra lite gissningslek med mig. Vad tror ni att hon väger och hur lång kommer hon vara? 

Femte dosen cytotec


Publicerat den: 2015-08-31 [18:04:23]


Okej kompisar, femte dosen med cytotec drucken. Sammandragningarna har helt klart ökat i styrka och det känns mer. Det gör ont ner över vänster skinka och ner i benet, ömmar i ländrygg och trycket i magen är mer intensivt.

Nu är vi påväg för att äta lite mat. Fjärde kuren


Publicerat den: 2015-08-31 [16:20:29]

15:50 fick jag fjärde kuren cytotec efter att jag suttit i CTG ca 30 minuter. Fortfarande samma status, starka sammandragningar stundvis men inget mer än så.

Ni förstår att jag har tröttnat va!

Tredje kuren


Publicerat den: 2015-08-31 [14:01:44]

Sitter i CTG igen och har tagit tredje kuren med cytotec nu. Usch så långdraget det här är! 
Det kommer nog definitivt bli en september bebis i alla fall. Ska väl mycket till att det här hoppar igång och det kommer en bebis innan dagen är slut! 

Jag vill bara få värkar, hoppa i sjukhusskjortan och göra det här. Denna väntan gör mig tokig. Jag är rastlös och saknar Noah dessutom. 

Det känns


Publicerat den: 2015-08-31 [13:11:05]

Det har börjat kännas sen en stund tillbaka. Magen är stenhård och det är ett enormt tryck nedåt. Känns super att det börjar hända något, om än lite är det bättre än inget alls. 

Jag dansar just nu runt inne på förlossningsrummet och Jimmy ligger och spelar fotbollsspel på telefon. Så kul har vi det. Jag vill föda barn nu. 

Kur två 11:50


Publicerat den: 2015-08-31 [12:23:07]


11:50 drack jag omgång två med cytotec. Det har blivit lite molvärk och tryck, men inte mer än så. 
Vi begav oss till restaurangen för lunch innan nästa vända med CTG och cytotec. 

Ska sitta i CTG 13:30 men nästa kur 13:50. Uppdaterar om det händer något mer där emellan. 


Cytotec


Publicerat den: 2015-08-31 [09:58:07]

Kommer bli en lång dag! Livmodertappen är lite hård och ligger fortfarande så pass bakåtlutad så det blir cytotec!
Håll tummarna nu för att min kropp ger en bra respons och att det bara krävs ett par doser. 

Varannan timme ska jag alltså dricka hormoner i princip för att mjuka upp och starta förlossningen. Där emellan bara massa väntan på att värkarna ska starta! En kvart innan nästa dos blir det ny CTG. Uppdaterar när något händer eller efter nästa dos. Nu börjar väntan.

Jag vill föda barn nu!!! 

Uppstartssträcka


Publicerat den: 2015-08-31 [09:07:10]


Fina hjärtljud, CTG satt. Väntar på att få infart för dropp om det skulle behövas. 
Kaffet serverat och vi inväntar läkare för undersökning och bedömning av tillvägagångssätt för igångsättningen. 


Ringt in


Publicerat den: 2015-08-31 [07:48:39]

Vi har fått en tidig tid så vi ska åka in alldeles strax! Nu känner jag mig lite nervös! 

Vecka 39 (38+0)


Publicerat den: 2015-08-31 [06:50:33]


Här kommer sista magbilderna, idag är det igångsättning! 

Tankar senaste veckan: Veckan har varit den längsta i mitt liv, men samtidigt gått så otroligt fort! 
Mycket förvärkar som strålar ut i hela ryggen och trycker ner i mitt underliv. Den här veckan har magen haft växtspurt och blivit mycket större. Jag har njutit hela veckan och klappat mycket på magen. Känt in varje liten spark. Bara ätit gott, längtat och förberett mig för förlossning. 

Vikt och träning: Varit väldigt lite träning den här veckan, förvärkarna har gjort det näst intill omöjligt att träna, men några pass har jag fått till och bortsett från förvärkarna känns det fortfarande bra och träna och det gör inte ont. 
Vågen står på 68,0 kg, vilket innebär en total viktuppgång på 7,2 kg under den här graviditeten. 

Gravidsymptom: Milda foglossningar, gör mest lite ont ner över höger skinka. Varit lite öm över blygdbenet senaste veckan. Lite vätska, ringarna sitter fortfarande på.

Sammanfattning: Jag är otroligt nöjd med att jag kunnat fortsätta träna under hela graviditeten och det har varit en ren fröjd att inte ha ont och känna mig stor och tung. Helt klart en annan sak att vara höggravid på sommaren än på vintern. Jag har klarat mig väldigt bra från vätska i kroppen och värme har inte påverkat mig alls. 
Att ha en graviditet där jag sluppit illamående och foglossningar har varit underbart och gjort det enklare att vänta barn. 
En liten viktuppgång och en liten mage. Det känns väldigt skönt att fortfarande känna mig stark och vältränad trots att jag är gravid i vecka 39. 


Nu ser jag bara fram emot att träffa min dotter. Då kör vi då, dags att föda barn! 

En natt på förlossningen


Publicerat den: 2015-08-30 [07:20:19]

Hade hemska sammandragningar hela dagen igår. Vid 19 ungefär övergick dom i att vara regelbundna och var 10:e minut ungefär hade jag extremt starka förvärkar. Åkte in till förlossningen för att kolla läget. Om det var inbillning eller om kroppen faktiskt jobbade. Jag har ju egentligen två veckor kvar till BF så det kändes lite tidigt. 

Kom in och mycket riktigt visade CTG regelbundna sammandragningar. En undersökning och det visade sig att jag faktiskt är öppen 2-3 cm redan, dock inget aktivt förlossningsarbete. 
Dom tyckte att lilltösen for runt för mycket där inne så dom ville övervaka henne lite extra.

3 timmar på en brits på förlossningen sen började jag fullkomligt ledsna. Eftersom det ändå inte var aktivt förlossningsarbete ville jag bara hem till Noah, få krypa ner bredvid honom. 
Läkaren kom äntligen till mig, efter att jag helt ärligt ringt 2 gånger inom loppet av en timme på klockan och tjatat. Sån där hemskt jobbig patient. 
Var trött, kall, ensam och ville gå därifrån. Ett snabbt ultraljud, eftersom hon kände av att jag var stressad, men allt såg jättebra ut, hjärtat slog fint och det fanns fostervatten. 
Jag tror jag sprang förbi läkaren i dörren och knappt sa hej då. Stackarna, var ju egentligen inte meningen att vara otrevlig med vad är det för mening att jag ligger där när det bara är sammandragningar och inga aktiva värkar? Då kan jag ju lika gärna ligga hemma i min säng liksom. 

Idag ska jag försöka vila. Eller jag måste dammsuga och förbereda lite mat som ska finnas här hemma när vi är iväg till min mamma och lilleman, men i övrigt ska jag ta det lugnt och ladda inför imorgon. 

Är ni med mig imorgon här eller? Ska försöka uppdatera så gott jag bara kan. Ställ frågor och bomba mig med sms så jag blir peppad! 
Vi kör tvärtom mot vad vi gjorde med Noah, ni får fråga hur många gånger ni vill hur det går och om hon inte är ute snart. 

Så fort jag bara kan sen dyker det självklart upp bild på henne! 
Känner mig lite nervös faktiskt och förväntansfull. Framför allt, vilken längtan. Vill träffa henne nu. 

Mina mirakel


Publicerat den: 2015-08-29 [13:25:54]


Ska bli gott


Publicerat den: 2015-08-28 [09:56:56]


Vet ni, nästa vecka får jag äta brieost!!!


Ursäkta tystnaden


Publicerat den: 2015-08-27 [10:51:28]


Magen och jag ska strax dra på lunch men tänkte köra en snabb uppdatering. 
Noah lämnades själv på förskolan i måndags, sen har det gått hur bra som helst!! Över all förväntan. Han stormtrivs  och det är en ren fröjd för mig att se honom så glad när han hämtas.
Han går 9-15 om dagarna. 

Mina dagar fylls med bara roliga saker och gymmet. Försöker att bara ta hand om mig själv just nu. Göra det jag vill, äta det jag vill och bara vila och vara. 
Det har varit väldigt skönt att ha den här veckan för mig själv om dagarna. 
Lite välbehövlig egen tid nu sådär innan jag ska ta hand om en liten pluttis igen dygnet runt.Man märker verkligen skillnad i hur lugn man känner sig med tvåan. Eller jag har gjort i alla fall. I slutet på vecka 38 med Noah stod alla väskor packade och klara. Nu har jag lagt fram en amningsbh och Purelan kram på byrån så långt har jag kommit och då vet jag ändå att det är dags på måndag! 
Så i helgen blir det till att packa i ordning väskorna som ska med in på BB. 

Ni som har barn kom gärna med tips på vad ni hade i väskan, slarvig som jag är finns det nog massor av saker jag inte tänker på även fast jag gjort det här en gång redan. Både till mig, barn och pappa. Vecka 38 (37+0)


Publicerat den: 2015-08-25 [09:43:08]


Igår gick vi in i vecka 38 (37+0) så en dag försent kommer här magbilderna, fanns inte riktigt tid igår. 

Tankar senaste veckan: Veckan har gått så himla fort och det känns så skönt att vi äntligen är inne i 37+0 och bebisen nu mer räknas som helt klar där inne. Pjuh vilken lättnad att vi tog oss hela vägen hit med henne på insidan. Jag tycker att magen verkligen har vuxit senaste veckan. Har fortfarande inte känslan av att den är stor eller ivägen, men helt klart vuxit. 

Jag har haft extremt mycket förvärkar, framförallt på nätterna vilket känts lite tufft för nattsömnen har blivit lite störd. 
Fruktansvärda ilningar och stickningar ner i underlivet, det känns som hon fullkomligt skruvar ner huvudet i mitt bäcken! Inte helt tokigt att hon fixerar sig såklart men det är ingen skön känsla. 
Varit hos barnmorskan och SF mått på 31. 

Vikt och träning: Varit dåligt med träning senaste veckan, bara ett par tillfällen på gymmet har blivit av. 
Vågen har ökat drygt 1 kg senaste veckan och står nu på 67,8 kg. Håller tummarna för att det är lilltjejen som lagt på sig, vore ju strålande. Men mina ringar sitter trängre så det är nog lite vätska också. 

Gravidsymptom: Milda foglossningar,  och börjar nog samla lite vätska. I övrigt förskonad just nu från gravidrelaterade krämpor. 
Att börja förskola


Publicerat den: 2015-08-21 [11:17:37]


Igår förrgår hade min pluttis sin första dag på förskolan. Jimmy var med honom och dagen hade gått jättebra. Noah trivdes tydligen väldigt bra med sina fröknar och andra barnen. Han ville knappt vara med Jimmy utan ville sitta, leka med och bli matad av fröknarna. Han hade busat som en galning hela dagen och när det var dags att gå 14:30 hade Jimmy stött på stort motstånd och ungen skulle inte gå hem. 
Samma sak igår och Noah trivs som en fisk i vattnet på förskolan! 

Idag är jag med honom. Hans fröknar är helt underbara och det är härligt att se hur bra det går. Han tyr sig till dom och är gärna där dom är.
Noahs pedagog heter Linn och en otroligt rar tjej som Noah vill hänga med hela tiden.
Just nu sover pluttis. Han la sig ner och lät mig bädda ner honom, vilket aldrig händer annars. Men idag ville han ligga under täcket, jag la mig bredvid då lutade han pannan mot min, höll mig i handen och somnade blixtsnabbt. 
Det var länge sen han somnade så och det kändes himla mysigt att få ligga så nära. 

Så nu sitter jag här med en kopp kaffe mitt bland leksakerna och har rätt ont i, ja hela kroppen efter att ha tillbringat förmiddagen på golvet. 

Känner mig väldigt bekväm och trygg med att lämna honom här på måndag själv. Han kommer få det strålande här!


Redan över!


Publicerat den: 2015-08-18 [19:40:59]


Så passerade vår sista lediga dag hemma tillsammans. Vi var på sumpan, en sväng till Kista och sen hängde vi i parken och åt glass.
Imorgon börjar Noah förskola och på måndag börjar Jimmy jobba igen. Helt obegripligt att våra veckor tillsammans hemma redan är över. Hur kan tiden ha gått så fort jag förstår det inte. Sommaren bara sprang iväg! 12 dagar kvar sen är vi 4 i familjen. Det är verkligen så himla svårt att förstå vart tiden tagit vägen! Det känns lite vemodigt att vår tid tillsammans är över redan, samtidigt som det är superkul att Noah börjar imorgon vill jag inte att det redan ska vara över! Vilken sommar vi haft. 


Att känna sig gravid


Publicerat den: 2015-08-17 [15:10:44]


Idag känner jag mig verkligen höggravid. Trots att jag sov hela natten och knappt ansträngt mig idag känner jag mig trött och orkeslös. 
Satte mig precis i ett bad med datorn och glor på film. Får lite panik över att jag förlorar tid med Noah, bara idag och imorgon kvar och sen är det förskola för honom men jag orkar ingenting idag känns det som. Sova några timmar hade varit skönt också. 

Det är nog en av dom första gångerna under den här graviditeten som jag verkligen på riktigt känner att jag är gravid. Min kropp vill ingenting och jag har en extrem längtan efter min dotter. Sitter bara och klappar på magen och vill att hon ska vara här nu. Började plocka iordning lite i BB väskan idag, satt och höll i hennes filt vi köpt och längtar efter att få hålla i henne. 
Dom här två veckorna som är kvar känns som en evighet just nu! 


Vecka 37 (36+0)


Publicerat den: 2015-08-17 [09:05:27]


Tankar senaste veckan: Att få en tid för igångsättning och veta att det snart är dags har gjort att jag längtar ännu mer! Två veckor är så kort tid och det känns helt obegripligt att jag snart ska få träffa min lilla dotter. Jag drömmer massor om henne och undrar hur hon ser ut och vem hon är. 
Jag försöker minnas hur det är att ha en liten nyfödd hemma, även om Noah bara är 18 månader känns det som en evighet sen vi kom hem från BB med honom. 
Mycket rörelser inifrån när jag ligger still och framförallt på kvällarna. Kan vakna på natten av att det kickar och far därinne. 

Vikt och träning: har tränat på som vanligt senaste veckan och fått till några pass på gymmet. Det känns fortfarande bra och gör inte ont någonstans. Däremot blir jag superandfådd jättefort vilket är lite halvjobbigt. 
Vågen pendlar mellan 66,8-67,2 kg. 

Gravidsymptom: Foglossningarna har varit milda och lugna senaste veckan knappt märkt av dom. Blivit plötsligt illamående då och då när hon trycker sig uppåt i magen. Mina ringar sitter lite trängre när jag vaknar på morgonen så lite vätska har jag nog samlat på mig men det är inget jag märker av i övrigt och det är inte än så pass att jag behöver ta av ringarna. 

Otroligt törstig på nätterna, men får sova flera timmar i sträck utan toalett spring. 
Hänger med sonen


Publicerat den: 2015-08-16 [22:28:13]


Umgåtts med mini- varianten och hittar inte tiden att blogga. Ska försöka uppdatera er imorgon. Natti, natti. Ett tillväxtultraljud och igångsättning


Publicerat den: 2015-08-14 [21:14:29]Då var det bestämt, på grund av diverse anledningar jag helst inte går in på kommer jag bli igångsatt tidigare. 
När och om jag känner mig redo för att berätta anledningen kommer jag göra det, men inte just nu. 

Måndagen den 31 augusti har jag en tid inbokad. Jag kommer då vara i vecka 39 (38+0). 
Det här är ett beslut jag tagit i samråd med min barnmorska och läkare på specialistmödravården. Det känns helt rätt för oss och jag mår väldigt bra i det här beslutet. 
Vi har vägt alla för-och nackdelar, konsekvenser, osv men det här blir rätt för mig och den här graviditeten. 
Så nu börjar nedräkningen, två veckor kvar sen får jag träffa min dotter! 
Känns helt obegripligt, två veckor bara tills hon är här. Ska jag föda barn igen om två veckor, på riktigt? 
Som jag längtar efter henne. 

Vi var dessutom på tillväxtultraljud idag. Det är ingen stor flicka jag väntar inte. Just nu beräknas hon väga 2143 g (normalt är ca 550 g till i vecka 36) så hon är liten, men ligger inom tillväxtkurvan fortfarande. Läkaren och barnmorskan på mottagningen såg ingen anledning till oro, men det är såklart önskvärt att hon skulle öka lite till. Kommer hinna med ett tillväxtultraljud till om 1 1/2 vecka så får vi se hur mycket hon hunnit öka. 

Min dotter, min älskade dotter! Nu längtar jag som en galning. Snart är jag tvåbarnsmamma. Dagarna bara passerar


Publicerat den: 2015-08-13 [19:21:34]


Vi har hängt med mormor och ätit pizza medan pappan var på fotboll.


Vi har umgåtts med pappas barndomskompis som varit på besök i Stockholm. 
Jag har varit på jobbet och hälsat på och fikat för att komma fram till att jag saknar att jobba och saknar mina kollegor.


Självklart har jag varit på gymmet några gånger. Kämpa, kämpa! 


Noah har vaknat för tidigt och skrikigt på mamma för att sen krypa supernära vilket var underbart! 

Nu väntar soffan och imorgon har jag ett tillväxtultraljud som väntar och ett läkarbesök. Håll tummarna för att hon växer där inne trots att SF måttet är lågt. 
Det är fasiken inte långt kvar nu, snart är hon här! Vi längtar efter vår dotter.


Vecka 36 (35+0)


Publicerat den: 2015-08-10 [09:10:15]


Tankar senaste veckan:
Längtar efter att den här graviditen ska vara över och jag är tvåbarnsmamma. Det börjar kännas som att jag varit gravid för alltid. 
Jag tycker inte att magen vuxit nämnvärt senaste veckan. Enligt kontrollen hos barnmorskan i fredags har jag ett SF mått på 30 cm och har ramlat ner lite på kurvan så det stämmer nog att den inte har blivit större.

Det är mycket rörelser innifrån framför allt på kvällarna och när jag ska gå och sova. Dagtid är det rätt lugnt i magen. 

Vikt och träning: Tränar på 5-6 gånger i veckan. Känns fortfarande väldigt bra och gör inte ont någonstans. 
Vågen står på 66,8 kg.

Gravidsymptom: Foglossningarna känns, men är inte direkt plågsamt och har inte blivit värre. Får sammandragningar när jag går långt men det gör inte ont, blir mest kissnödig. 
Känner fortfarande inte av någon vätska i kroppen, mina ringar sitter som dom ska. Kan få lite ont i fötterna efter en hel dag på språng. 

4H gård


Publicerat den: 2015-08-09 [17:19:12]


Idag har vi varit iväg på 4H gård. Noah somnade lägligt tills vi kom dit så jag och Jimmy satte oss vid vattnet och drack kaffe. 
Sen var det lunchdags för liten och sen gick vi runt och tittade på djuren.

Åkte till Ica, handlade lite och sen grillade vi utanför oss.


Nu sitter vi i parken. Noah gräver sandlåda och vi hade med oss kaffe ut och sitter och tittar på honom och pratar. Snart dags att gå in och börja göra i ordning för kvällen. Att förändra


Publicerat den: 2015-08-07 [20:15:37]


Det är otroligt roligt att se hur mycket man kan förändra sitt utseende med smink. 
Hur man kan få påsar under ögonen, fräknar, finnar att bara försvinna. Men jag skulle få bryt på att ha sådär mycket smink i nyllet! Föredrar fräkniga, naturliga Jennifer faktiskt. Även om hon har påsar under ögonen. 

Jag tycker helt ärligt att det är obekvämt att ha för mycket smink. Använder aldrig någonsin foundation eller puder, på sin höjd att jag sätter lite täckstift över en väldigt röd finne. 
Sen målar jag mina ögonbryn, lite beige ögonskugga, ibland en ljusbrun i ögongloben. Och sen mascara. Har jag ork målar jag ibland en tunn eyeliner rand på övre ögonlocket. 
Är det fest "slår jag på stort" och använder en lite mörkare brun skugga som jag tar lite mer av. 
Jag använder ytterst, ytterst sällan någon annat än läppsyl. Ibland lite rött läppstift men jag föredrar läppsyl. 

Vad tycker ni? Använder ni mycket smink?


Barnprogram


Publicerat den: 2015-08-07 [18:13:21]


Tittar på barnprogram med mina bebisar. 

En tigerunge


Publicerat den: 2015-08-06 [08:55:59]


Vi har en liten tigerbebis här hemma som älskar att städa!
Otroligt praktiskt måste jag säga hihi. 

Idag väntar en sväng till tippen med kartonger, en vända till Ikea och köpa ramar och sen gymmet såklart. 
I övrigt ska jag avlasta Noah och ta tag i städningen här hemma, började igår och dammtorkade allt så nu har vi toalett och badrumstädning, dammsugningen och torka golv kvar. 
Underbart att bo stort, mindre spännande att städa 101 kvm. 
Bara göra... 

Då kör vi!

Hagaparken och lekland


Publicerat den: 2015-08-05 [15:05:32]Igår åkte vi till Hagaparken och hade picknick. Några timmar i solen och värmen. Noah sprang runt på gräset och sen åkte vi hem.
Jag åkte till gymmet såklart vad annars sen blev det en kväll i soffan.


Idag har vi varit på Andys med Danielle och Alicia.
Busat runt och ätit korv. Sen gick vi en sväng i butiker men trötta barn i vagn. 


Just nu ligger jag i soffan men ska strax åka mot gymmet. 

Den enorma skillnaden!


Publicerat den: 2015-08-04 [07:05:31]


Tänk att det kan vara sådan enorm skillnad i två olika graviditer!
Bilden till vänster är med Noah vecka 35 bilden till höger är nu. 
Med Noah var jag stor och tung. Vägde över 75 kg och kunde knappt röra mig, jag hade så ont och magen var verkligen ivägen. Sov dåligt på nätterna och hade kroppen full med vätska. 

Nu i vecka 35 känner jag mig stark och vältränad. Väger knappt 67 kg och tränar varje dag, sover bra på nätterna och krämporna är i princip obefintliga! Jag är så tacksam över att jag har hållt ut och fortsatt träna jag tror nämligen att det har gjort enormt mycket! 


Jag tycker att det är makalöst att se hur min kropp kan reagera så annorlunda den här gången. Hur det kan vara sån skillnad. 

När känslan infinner sig


Publicerat den: 2015-08-03 [20:09:14]


Ibland infinner sig den där känslan av att nu är det så underbart som det kan bli, bättre än såhär går det inte att få. Stunden gör livet fulländat på något sätt. Jag kände så ikväll. 

Vi åkte till Djurgården och åt middag. Sitta där i solen och det var lugnt och mysigt. Noah var rolig, åt sin mat och var lätt att ha att göra med. 
Maten var god och allting kändes bara super. Sen tog vi en liten promenad och då, när min son utbrister "titta" och med alla medel försöker fånga fåglarna. En leksaks sopkvast i högsta hugg, världens leende och sen springer han efter en drös med fåglar då kunde jag inte låta bli att bara skratta och livet kändes perfekt. 

Stunden kändes så enkel. Inte tillgjort eller falskt utan bara enkel. Min 17 månaders unge sätter fart i full kareta för att fånga fåglar. Färgat lite till


Publicerat den: 2015-08-03 [16:40:51]


Tog en vända till på håret idag. Lite ljusare, lite kortare. Mycket nöjd! 
Nu dröjer det nog ett tag innan jag har möjlighet att gå till frissan igen. 


Vecka 35 (34+0)


Publicerat den: 2015-08-03 [09:09:15]Tankar senaste veckan: 
Jag har tyvärr känt mig väldigt less på att vara gravid senaste veckan. Jag vill bara ha min dotter i armarna nu. Jag har tänkt mycket på förlossningen som komma skall och eftersom jag bara har positiva erfarenheter i bagaget tittar jag på det med förväntan och spänning.
Hennes rörelser har förändrats från sparkar till mer buffar och vågrörelser. Hon ligger och trycker upp med rumpan under mina revben ibland vilket är lite jobbigt. Upplever en ilande känsla "där nere" flera gånger i veckan, det nästan bränner och går som elektriska stötar. Upplevde samma sak när Noah fixerade sig. 

Känner fortfarande inte av någon vätska i kroppen, mina ringar sitter som vanligt. 

Vikt och träning: 
Vågen står på 67,1 kg. Jag tränar på varje dag och det känns fortfarande väldigt bra och jag känner mig stark. 
Ibland när jag står på crosstrainern lägger hon sig långt ner och jag blir lätt kissnödig annars går träningen väldigt bra, det gör absolut inte ont någonstans. 

Gravidsymptom: 
Milda foglossningar, sura uppstötningar men sparsamma mest när hon trycker sig uppåt. 

Sådär va...


Publicerat den: 2015-08-02 [20:49:35]


Idag var vi på Andys lekland. Var nog typ bara vi där och Noah älskade det såklart! Det var otroligt skönt. 

I övrigt har jag varit på gymmet, såklart vad annars?

Bortsett från det känns saker och ting sådär just nu. Vet inte men har en gnagande ångest, är less på att vara gravid och vill ha ut ungen nu. Egentligen ska jag inte klaga, mått som en prinsessa hela vägen hitils och har knappt någon mage som är ivägen ännu, trots att jag går in i vecka 35 imorgon.
Men jag är verkligen less nu! Vill ha tillbaka min kropp, stoppa i mig brieost och dricka rödvin. Inte behöva tänka på vad jag äter och dricker hela tiden. Inte behöva fundera så mycket, vara rädd för hur bebisen där inne mår hela tiden. Ja ni fattar, framför allt ni som varit gravida vet ju den där oändliga känslan man har när man hela tiden väntar på buffar och sparkar, funderar på när det rörde sig sist, funderar på vad som är säkert att göra, vad kan påverka mitt barn där inne. Osv, osv! Jag är bara less! 
Vill lägga mig i sängen, dra täcket över huvudet och gå upp när det är dags att föda typ. Att vänta ett barn är verkligen alldeles för många månader. Nu när jag dessutom är på sluttampen känns det som att tiden går hur långsamt som helst. Speciellt eftersom vi har gjort allt roligt den här sommaren och nu ska jag "bara" sitta av tiden liksom. 

Försöker hitta delmål att sikta på för att tiden ska gå. Den här veckan är vår sista helt "lediga" vecka och försöker att bara njuta av att vara med grabbarna. Nästa tisdag är det introduktionssamtal på dagis, så det är första målet jag siktar på för då är jag inne i vecka 36 redan. Sen veckan efter det är det inskolning med Noah vilket jag ser fram emot, delmål två för då är jag i vecka 37. 

Sen har vi delmål tre, Jimmy börjar jobba när jag går in i vecka 38 och jag ska försöka hitta rutin på att gå upp och gå och lämna Noah på dagis. Noahs dagis ligger verkligen nära, 0,34 km för att vara exakt dörr till dörr. Ni förstår lyxen! Men vi ska hur som hitta rutin på att gå upp men vår morgontrötta unge. 

Sen får vi se. Börjar att ta ett par veckor framåt. Men jag är verkligen, verkligen less på att vara gravid! 
En stund i skogen


Publicerat den: 2015-08-01 [20:18:03]


Idag har vi varit på landet och lämnat tillbaka takboxen och umgåtts med min familj. Suttit på altan i flera timmar och bara druckit kaffe, snackat skit och njutit av lugn och solsken. 


Sen åkte vi hemåt och jag åkte till "gör det själv hall" i hallonbergen. Dammsuga, skrubba fäljar och andra små utrymmet. Polerat instrumentpanelen och sen tog jag och körde bilen genom biltvätten. Det behövdes och nu skiner pärlan igen!

Efter det åkte jag till gymmet och fick till ett par timmar där också. Mina ben och rumpan fick en rejäl utmaning och mjölksyran brände i benen när jag gick därifrån. 
Det var verkligen bara jag på hela gymmet! Fast, hade jag inte varit preggo hade jag nog föredragit ett glas rosé i solen före gymmet en solig lördag. 

Några veckor till sen får morsan käka brieost och dricka rödvin igen!! 


Stugan på Öland


Publicerat den: 2015-08-01 [08:48:33]


Här kommer lite bilder på stugan vi bodde i på Öland.
Vi hittade den av en slump när vi spontant bestämde oss för att åka till Öland.
Den låg på Hälluddens stugby uppe vid Byxelkrok.


Utanför huset fanns en stor gräsmatta, alla bilar stod på parkeringen vid receptionen vilket kändes tryggt och lugnt.

Vi hade ett kylskåp med frysfack, två plattor och diskho. På en byrå brevid stod en micro. Det fanns även en grill per stuga. Dörren till vänster är toalett och dörren till höger sovrum. Precis ovanför matbordet hängde det en gammal tv. Det fanns bara 3 kanaler men vad gör det, vi var ju inte där för att titta på tv. Däremot var det skönt att det visades lite gamla, svenska kriminalare på kvällarna som vi kunde glo på när Noah somnat.


Dusch fanns i ett hus 1 minut bort och var mynt duschar. Helt okej, har aldrig varit kinkig med att duscha bland andra människor (typ simhallar) så mig stör det inte att ha gemensam dusch. Däremot är det väldigt skönt med egen toalett. Framför allt för en gravid som springer och kissar på nätterna. 


Vi sov i varsin underslaf, Noah hade sin lilla låda mellan oss. Helt perfekt! 

Jag känner mig otroligt nöjd med vårt beslut att åka dit, även om det blev några kronor mer på vår resa än vi räknat med. Vi hade en jättemysig vecka och superhärliga dagar på Öland, nästan så det tog emot att åka hem faktiskt. 
Hade varit skönt att stanna några dagar till men nu blev det inte så den här gången. 

På området fanns det gungor, sandlåda och gungbräda. 
Havet var en 200 m lång skogspromenad bort bara. 

Hade det varit fint väder så ligger Böda strand bara en liten bilresa bort.