Morsdag


Publicerat den: 2015-05-31 [15:56:50]


Morsdag tillbringas självklart med grabbarna i mitt liv. 
Blev serverad frukost, fick vackra rosor och en grabbarna slog på stort, vilken morsdagpresent, om ett par veckor ska jag få bo på hotell. Slappa, glo på tv och bara få vara. Helt själv med spa och mys!
En sväng i butiker med alla andra blev det sen. Fullt ös löningshelgen. 

Nu är vi hemma och ska mysa, snart kommer min mamma och tillbringar söndagskvällen med oss.


Nytt bord


Publicerat den: 2015-05-30 [15:52:45]


Imorse åt vi frukost vid vårt nya matbord som jag och Jimmy skruvade ihop igår. 
Kändes så härligt att kunna sitta vid ett bord och jag är otroligt glad över att vi valde ett vitt bord det gjorde sig så himla bra där. 

Det finns egentligen gott om plats för ett bord med fyra stolar i köket men vi valde ett större bord i vardagsrummet och har har en skänk i köket istället. 

Som ni säkert förstått är jag inte mig själv just nu. Bearbetar saker som sitter djupt och gör fruktansvärt ont. Så jag är ledsen att jag är frånvarande här. 
Förhoppningsvis blir det enklare efter nästa vecka när jag är hemma igen och kan fokusera helt på mig och familjen och släppa jobbet. 
Alla mina jag, att åka känslomässig berg-och dalbana


Publicerat den: 2015-05-26 [21:31:26]


Jag jobbar mycket med mig själv just nu. Mina olika jag, mina roller i livet. 
Tampas enormt med demoner från förr och vardagselände i nuet. 

Försöker hitta en tillfredsställelse i min kropp som jag till viss del tycker är så jäkla snygg och jag till viss del inte tål. 

Usch, nu lättar jag på locket rejält, är ni med? Sluta läs annars! 

Kombinationen av att jag är en känslosam människa med alla mina tillstånd utanpå kroppen och det faktum att jag är gravid är en farlig kombo.
Alla dessa känslor som bara bubblar inom mig, extrem lycka, glädje och kärlek blandat med ilska och självförakt.

Att jag förtillfället gräver upp gammalt som legat under ytan i så många år, att det får ta plats i mitt liv igen, i mitt sinne gör mig så fruktansvärt jävla förbannad! 
Fy fan vad skit jag har behövt vara med om! Varför har jag behövt ta allt det? Jag är en bra människa...

Sen tänker jag, fy fan vad häftig jag är! Jag är så jäkla grym som varit med om allt det som hänt mig och fortfarande står jag stark kvar. Jag har tagit det, kippat efter luft i flera år och skapat mig ett starkare och lyckligare liv. 

Nu ska jag bara orka lyfta upp allt igen, fundera på hur det egentligen har påverkat mig. Fundera över hur eländet som jag med enbart envishet har tagit mig igenom har på satt sina spår i mig och dom beslut jag tar idag. 
Denna smärta, smärtan som jag grävt ner, gömt undan och bedövat istället för att ta tag i. Känna smärtan är för tungt, hade jag känt in den genom åren hade jag inte orkat andas. 
Energin hade dött, plånats ut. Luften hade i ett sista ljudlöst andetag lämnat min kropp om jag hade tillåtit mig att känna smärtan när jag stod mitt i den, när den var som värst.

Men nu då? Det gör plågsamt ont och jag vill bara gräva ner allt igen. Känner mig starkare att jag grejar det nu. Känner förhoppningar att jag en gång för alla ska ta mig igenom det på riktigt. Inte gömma, inte förtränga, inte bedöva. 

Bara känna! Låta mig slukas av smärtan och slå den ifrån mig. Jag är bättre, jag förtjänar bättre! 
Utan att sätta på mig offerkoftan och tycka synd om mig själv faktiskt kunna säga att jag inte har förtjänat det. Att smärtan som orsakats mig inte var väntat. Jag är en bra människa! 

Jag är värd att titta mig i spegeln och gilla den jag är. Känna mig värdefull, känna mig älskad och känna mig sexig. 


Kunna le och känna att jag är vacker. För jag är det, jag är verkligen vacker på riktigt!  
Inga bortförklaringar eller svävande svar, inga ursäkter.
Jag är vacker, inombords och utanpå! 

Kunna skrika "titta på dig själv du makalösa kvinna! Titta vilken fantastisk människa du är idag. Hur snygg du är! Med alla dina härliga rynkor, bristningar. Ditt lockiga hår och blå ögon.  Ditt häftiga temperament. Din ödmjukhet, omtänksamhet och jävlar anama. Pysslig, praktisk och smart. Mamma, fru, syster, vän och dotter. Givmild och rar. Men titta då! Du är allt det där och du är värd att vara bra!" 

Ja, det är jag. Jag är sprallig och glad i själen och det är dags att den sidan får ta plats i rampljuset. Så ikväll tittar jag mig i spegeln och börjar med att i alla fall viska till mig själv "Du är så jäkla bra Jennifer"


Min tid med dig är magisk


Publicerat den: 2015-05-26 [06:56:44]


Den lilla minivarianten är stormförtjust i sås! Ju mer sås, desstu bättre. Helst ska man använda händerna och försöka få in så mycket som det bara går. 
Spelar ingen roll om det är fiskdressing eller mango-chilisås han ska ha!

Mitt mammahjärta värker av kärlek när vi var sånna stunder som på kortet ovan. Han är så nöjd, så glad och skrattar och pratar med mig. 
Säger mamma och visar mig såsen och sen äter han lite och säger mmmmmm som för att visa hur mycket han tycker om det! 

Jag är fortfarande helt förundrad över hur mycket kärlek man överfylls med när det kommer till ens barn. 
Att vara förälder är så sagolikt! Ja självklart har det massor av tunga, jobbiga sidor också med sömnbrist och tillfällen där man skulle döda för egentid i soffan med en tidning och ett glas rödvin. 
Men fasiken, den tiden kommer igen den också. Just nu är det så mycket underbara saker som kretsar kring att ha en liten människa i sitt liv att allt annat får helt enkelt vänta, det får sin tid igen. 

Ville inte gå upp idag, ville ligga kvar bredvid min son som låg med sin nalle under armen och ena handen på min arm. Jag ville ligga kvar där, bara en liten stund till och lyssna på hans andetag. 

9 arbetsdagar kvar sen får jag vara hemma med lillmonster igen.Vecka 25 (24+0)


Publicerat den: 2015-05-25 [07:09:17]
Tankar senaste veckan:
Oj vart tog den här veckan vägen? Obegripligt att vi redan kliver in i vecka 25 känns som jag berättade nyss att vi väntar barn! 
Lilla fröken sparkar och far där inne, mycket och ofta. Vilket är en ren fröjd att känna. Tidigare har jag bara känt ner mot vänstra sidan men nu börjar det kännas mer över hela magen och kickarna är så hårda att det emellanåt syns på magen att det rör sig.

Jag är så nyfiken på vem hon är och funderar på det varje dag. Samtidigt som jag verkligen vill njuta varje sekund av sommaren, kan jag inte låta bli att längta efter hösten och tillfället då jag äntligen får träffa min dotter!

Vikt och träning:
Träningen har hamnat efter och två pass i veckan hinner jag med ungefär. 
Vågen står på 65,0 kg och ökar alltså markant just nu. Jag vet inte hur mycket viktuppgång som är själva graviditeten och hur mycket som är att jag rör mig dålig och knappt tränar. 

Jag har sen graviditetens början gått upp 4 1/2 kg. 

Gravidsymptom:
Foglossningar helt klart! Det domnar i höfterna och knakar i mitt bäcken. 
Gör inte alls så ont än men viss domnande smärta på nätterna. 


En lördag i maj


Publicerat den: 2015-05-23 [22:32:51]


Vår kväll har tillbringats i Knivsta på grillparty. Solen värmde skönt och det bjöds på riktigt god mat. 


Sen var ju dessutom det lilla barnet extra lyckligt över att just mormor, morfar och morbror var där också. Kan man önska sig mer av en lördag?Med syster i magen


Publicerat den: 2015-05-23 [14:22:01]


Kommer ni ihåg att jag gjorde en hel fotobok med tiden när jag väntade Noah?
Självklart gör jag samma sak för fröken i magen men jag försöker att göra lite i taget under graviditeten den här gången istället för att göra hela från början när hon är född.
Så idag har jag tillbringat lite tid med att lägga till bilder och text. 

Vecka för vecka är såklart med, men även bilder och känslor från första sparkarna, KUB och RUL. Reaktioner från nära och kära och annat smått och gått. 

Jag älskar att titta tillbaka och bläddra i Noahs bok och för mig känns det så självklart att även lillasyster ska få en.
Det är ett fantastiskt sätt att minnas tillbaka på graviditeten. Idag för ett år sen


Publicerat den: 2015-05-22 [06:57:32]


Idag för ett år sen var det böljande sommarvärme. Jag minns hur jag och Danielle svettades och frustade i värmen när vi promenerade mot BVC för Noahs 3 månaders vaccination. 

Sen låg vi på Rissneängen i bikini och solade. Vilken dag det var! 

Jag har en känsla av att dagen inte kommer vara fullt lika varm idag, men man kan ju alltid hoppas. Kanske att jag ska trotsa vädret och hoppa över strumpbyxorna idag? Vad tror ni, jag ska ju ändå bara sitta på ett kontor så inte hela världen om det visar sig vara för kallt! 

Jag vill ha sommar nu!


Torsdags sandaler och inbillningar


Publicerat den: 2015-05-21 [08:03:18]


Jag jobbar stenhårt på att om jag låtsas att det är sommar då blir det sommar snart. 
Så i riktig sommaranda är jag idag barfota i öppna sandaler. 

Nu ska vi ta oss igenom torsdagen för då är det snart fredag och helg. Efter det två arbetsveckor kvar och sen får jag äntligen vara hemma med min familj!

Jag har en obeskrivlig längtan efter att få vara ledig med mitt barn hela sommaren. När jag hade varit hemma ett helt år förstod jag inte riktigt hur jag skulle klara av att jobba, nu har jag jobbat 5 månader igen och tiden har verkligen sprungit iväg! Det känns som att jag aldrig varit hemma utan att jag jobbat hela tiden. Men nu när det närmar sig minns jag hur härligt det var att få vara med Noah hela dagarna och tiden går väldigt långsamt. 
Att vinka hejdå


Publicerat den: 2015-05-20 [07:44:47]


Att behöva vinka hej då till dom här två på morgonen är inte det enklaste. Det flesta mornar sover dom och jag smyger iväg. Men dagar som dessa när det lilla barnet vaknar och vi hinner busa en stund gör det extra ont i hjärtat när man säger hej då och han vinkar med tårar i ögonen och ropar mamma. 

2 1/2 vecka till sen får jag äntligen gå på föräldraledighet igen. Som jag längtar efter att få vara med min familj. Hitta ro i vår nya lägenhet tillsammans, förbereda för att lilla fröken ska komma. Ha en mysig sommar med utlandssemester, Astrid Lindgrensvärld och Kolmården. 

Men framför allt bara vara hemma i vardagen med familjen. Promenader och lekparken. Äta vattenmelon på en filt och varje dag få vara med på nära håll och följa Noahs utveckling. 
Tänk att min lilla bebis börjar på dagis om ett par månader, känns helt obegripligt! Min fina lilla unge! 

Nu har jag varit sentimental nog tror jag, sitter på jobbet och bör ta tag i dagens uppgifter. Då gör vi onsdag då gott folk.

Sjukt nöjd


Publicerat den: 2015-05-18 [20:26:37]


Såhär blev det. Känner mig riktigt nöjd! Vecka 24 (23+0)


Publicerat den: 2015-05-18 [07:02:24]


Tankar senaste veckan: Min längtan efter lilla fröken där inne växer sig allt starkare. Magen har fått många klappar senaste veckan och jag älskar att ligga i soffan på kvällarna och känna henne sparka. 

Midjan är utplånad och magen börjar komma på riktigt, även om jag fortfarande tycker att det är liten.

Vikt och träning: 
Ingen träning alls har det blivit senaste veckan, flytten har tagit all tid så där har mitt fokus legat, tanken är att kicka igång den här veckan med dubbelpass ikväll och hoppa tillbaka på träningståget. 
Vågen står på 65,0 kg. Dålig mat och lite träning har resulterat  i svaga muskler och ökande våg. 

Gravidsymptom: Tror jag sparkade igång foglossningarna genom att flytta. Har haft ont och varit enormt öm i ländrygg och höfter senaste veckan. 

Det var den väggen


Publicerat den: 2015-05-17 [16:33:06]


Nu ska jag bara bestämma vad vi ska ha i ramarna. Är lite inne på svartvita motiv. Väggen ska så fort vi får tillfälle byta färg och bli en lite ljusare nyans. 
Slut på självömkan


Publicerat den: 2015-05-17 [13:29:08]


La ner mitt pity-party och bestämde mig för att ta tag i saker istället. 
Plockade ur bilbarnstolen, fällde sätena och begav mig till Ikea i regnet.

Köpte en spegel och ett avlastningsbord. Hann bli ruggigt blöt innan jag fick in allt i bilen men nu jäklar ska det byggas möbler. Att tjura och tröstäta


Publicerat den: 2015-05-17 [09:47:22]


Ligger på sängen och tjurar. Så jäkla less just nu. Vill köra struts-style och stoppa huvudet i sanden. 

Hade egentligen velat fly en kväll, dricka
vin och röka några cigaretter. Låtsas vara 20 och singel igen när saker var enklare. Men eftersom den typen av självskadebeteende inte är tänkbart när man är på smällen blev det tröstäta istället, 3 cocosbollar till frukost smart drag, verkligen, resulterade enbart i illamående.

Borde vara så vuxen och förståndig, men det har jag ingen lust med just nu. Jag vill ligga här, illamående efter min värdelösa frukost, tycka synd om mig. Spela för hög musik och gråta lite. 

Varför blir saker aldrig som man tänkt sig? Man tror att man har sån jävla koll på läget och så skiter det sig brutalt! 

Jag vill bara skrika för full hals! skrika mig hes och hoppas på att allt bara går över sen. Att jag kan återgå till att vara jag. Slippa känna såhär. 

Om jag blundar en stund, är det borta när jag öppnar ögonen igen? 

Är det över nu?

E18


Publicerat den: 2015-05-16 [08:22:56]Trodde aldrig att jag skulle ligga nyvaken i sängen och säga "mamma är inte en motorväg"

Ledigt mitt i veckan


Publicerat den: 2015-05-14 [10:49:41]


Så jäkla skönt och välbehövligt med en ledig dag sådär mitt i veckan. 
Men slappa blir det inget av med, flänga affärer och införskaffa saker hem står på agendan idag. 

Hela lilla familjen är inpackade i bilen och nu är vi påväg mot Barkarby.


Jag skäms lite...


Publicerat den: 2015-05-13 [07:01:37]Det här måste vara den mest osmakliga bilden som tagits på mig tror jag nog men måste bara visa den för er! 

Jag är verkligen så fasligt trött och när jag toksomnade i soffan framför fotbollen igår passade min make på att föreviga det. Gullig han är va? Jag var tydligen "så söt" så han var tvungen. Söt var nog kanske inte rätt uttryck på den där charmiga sovställningen. 

Jag hade lite ont i nacken när jag väl vaknade. 


Intar soffläge


Publicerat den: 2015-05-12 [20:53:57]


Idag bojkottar vi allt vad det heter packa upp och ställa i ordning. Idag ligger vi på soffan och glor fotboll. 

Ingen lust med något annat än slappa idag! Det ska bli så skönt att vara ledig på torsdag. Vi ska åka och titta på lite heminredning, såklart vad annars liksom. Sen plocka i ordning det sista här hemma. 

Vecka 23 (22+0)


Publicerat den: 2015-05-11 [08:27:30]


Tankar senaste veckan: 
Dagens bilder blev inte alls bra, kände mig bara stressad. Men bilderna visar i alla fall den lilla magen. Nu börjar det faktiskt synas på riktigt att det är en bebismage och nästan vad jag än sätter på mig ser jag gravid ut. 

Det känns super härligt att det äntligen börjar synas! Jag tycker tiden går väldigt långsamt just nu och jag längtar så mycket efter henne där inne!

Har börjat känna att den lilla kulan är hård och att magen tar emot i vissa rörelser. 

Vikt och träning: Det har blivit otroligt mycket slarv med maten sista veckan och vågen visar det, 64,8 står vågen på nu. Vilket betyder en viktuppgång på 4 kg under dessa 23 veckor. Känns okej, men jag hade hoppats på att inte gå upp mer än 5 kg innan vecka 30. 

Varit mindre träning pga flytten. Två pass har hunnits med senaste veckan. 

Gravidsymptom: Efter flytten i helgen har jag så fruktansvärt ont i ländrygg och bäcken. Jag hoppas på att foglossningarna inte gör sig påminda utan att det bara är tillfällig över ansträngning. 

Eftersom jag gått upp i vikt och magen börjat puta har även mitt navelbråck jag fick med Noah tryckts ut igen och det gör lite ont. Man ser rätt tydligt på bilden hur naveln trycks ut i överkant. Jag hoppas att det inte blir värre och att det går tillbaka efter att lilla fröken är ute. 

Känner mig matt i kroppen och blir väldigt andfådd vid ansträngning. 


Flyttade och så trötta!


Publicerat den: 2015-05-10 [19:58:37]


Åh herre jisses!!
Vi började 9 igår morse. 7 personer, två släp och två bilar som körde skytteltrafik. 
Släpa, bära och försöka organisera. Nu är vi nästan färdigflyttade lite kvar här, lite kvar där. Lite trasigt, rätt rörigt och lite osämja. Att byta plats på två hela hushåll var inte det lättaste jag någonsin varit med om! 
Våra bröder och en flickvän ställde upp och slet hund igår! Vi hade aldrig grejat det utan deras hjälp. 

Vi är för evigt tacksamma till mina föräldrar för det här bytet! Det känns helt makalöst att vi äntligen har en större lägenhet! 
Mycket kvar att fixa i lägenheten, trots att jag har hållt på sen 7 imorse. Så fort sonen somnat ska jag försöka få upp alla mina kläder så jag slipper gå naken till jobbet imorgon. 

Jag kommer vara så fruktansvärt trött imorgon så det är helt galet! 


När flytta stavas kaos


Publicerat den: 2015-05-06 [19:30:22]


Alla som har flyttat någon gång räcker upp en hand.
Alla som tyckte att det var svin kul räcker upp en hand. Nu åkte händerna ner va? Misstänkte det.

Alltså, fy fan. Ja, fy, jävla fan till och med. Att flytta stavas kaos!
Allting huller om buller, kartonger, packtejp och saker man glömt att man har ligger i en salig blandning med ren tvätt och smutstvätt. 

Allt porslin är bortplockat så när som på att vi har varsin uppsättning kvar. Sjukt irriterande när man vill ha fler gafflar helt plötsligt eller att man för första gången på sjukt länge var i behov av rivjärnet. Ja, behov av rivjärnet hur ofta händer det liksom?!

Hur mycket man en packar så dyker det upp nya saker hela tiden. För helskotta, förökar sig skiten i ett rum medan jag packar ett annat? 

Suck! Nedräkning pågår till flyttlasset bär av och sen är det dags att börja plocka upp igen då. 

Har jag verkligen gått upp redan!!


Publicerat den: 2015-05-05 [05:52:36]


Vaken 05:50 för att dra till jobbet. Ja, det är faktiskt frivilligt inget tvång utan jag tyckte att vi hamnade rätt mycket efter i vårt jobb igår så jag vill åka in och hinna ikapp lite. 

Ska borsta tänderna och sen dra är planen, få jobba ostört ett par timmar. 

Och ja, jag tycker att bilden ovan är hysteriskt rolig! Vecka 22 (21+0)


Publicerat den: 2015-05-04 [09:44:04]


Tankar senaste veckan:
Senaste veckan har jag funderat mycket på hennes egenskaper. När storebror gör något som jag ser är från mig eller Jimmy kan jag inte låta bli att undra om fröken i magen kommer vara likadan. 

Jag tillbringar rätt mycket tid på kvällarna med att ligga i soffan och känna hennes rörelser. Buffarna inifrån är en skön tillfredställelse att hon mår bra. Det sparkar främst på vänstersida i magen. 


Vikt och träning:
Behövde hoppa över ett pass förra veckan då vi var bortresta men annars så är jag fortfarande på gymmet flera gånger i veckan. 
Igår hade jag väldigt svårt att få luft under passet och jag kände av lite yrsel. Håller tummarna att det var tillfälligt och att det går bättre idag, men jag känner mig överlag lite mer andfådd. 

Vågen står på 63,8.

Gravidsymptom: 
Allt bärande och packande och packa upp har gjort att jag fått lite ont i ländrygg och bäcken. Det strålar ut över skinkorna på samma sätt som foglossningarna gjorde när jag väntade Noah. 
Själva rörelsen att böja upp och ner och ta saker ur en kartong gör ont. 

Så jag tror nog att överansträngning har gjort att foglossningarna kommer krypande. 

Flytta och packa


Publicerat den: 2015-05-03 [10:26:35]


Det bloggas dåligt, varit i Åtvidaberg och Söderköping. Kom hem igår och nu kör vi skytteltrafik till nya lägenheten med saker och står mitt i renoveringen. 

1 vecka kvar sen går stora flyttlasset och vi har officiellt flyttat! Pjuh vad det här tär på krafterna.