Livet med barn


Publicerat den: 2016-08-29 [14:15:49]

Bajsa med stängd dörr. Det händer aldrig längre! Även om jag stänger dörren öppnas den snabbt igen och man får frågan vad man gör. Sen får man lyssna på "mamma bajsar!" Den kommentaren upprepas otaliga gånger tills man bekräftar det, "ja mamma bajsar"

Dricka varmt kaffe, klyschigt med sant händer aldrig. Häller upp kaffet, flyttar muggen mot munnen... Vad brakade nu? vem skriker? byte av en bajsblöja, 15 minuter fight om varför man inte får ha skorna inomhus. Juste mitt kaffe, det var varmt och gott!

Gå lite snabbt till Ica och handla mjölk, nej nej. Här krävs eftertanke. Först kolla av vädret, har barnen kläder som motsvarar temperaturen eller behövs mer? Har vi nappar och favoritnallen som det kommer frågas efter 1 meter utanför dörren?
Vad har jag på mig? Risken finns att både ditväg och hemväg ska kantas av titta på lastbil, prata med hund, undersöka intressant sten, diskutera varför "pinnen" stor som en 200 år gammal ek inte får följa med hem. Tidsåtgång dörr till dörr ca 45 minuter. (Vi ser Ica från balkongen)

Gå till tvättstugan kräver mer engagemang än en dag på Gröna Lund. Sortera tvätt, ja ni vill hjälpa till, tack då barn. Röd tröja bland ljustvätt, handduk i 30 tvätten. Det är lugnt, mamma sorterar om.
3-4 tvättpåsar, en bebis, en 2 1/2 åring, en trappa. Tappa inget, snubbla inte, nej du ska inte gå själv håll mamma i handen.
Marathon i källaren, nej nej hitåt ska vi. Varje plagg ska lyftas upp innan det åker in i maskin. Vems är det? Jaaa preciiiis bra! Efter varje plagg med samma glädje och entusiasm.
Upp för trappan, ner för trappan, ett till marathon, kom kom hitåt ska vi. Upprepa proceduren med att lägga in tvätt. Hänger tvätt, barnen river ner, hänger igen..
Ger mig själv en mental high five och klapp på axeln varje gång tvätten ligger vikt i skåpen.

Tugga min mat är något som inte sker nämnvärt ofta. Skyffla så fort det går för att äta maten varm handlar det mer om nuförtiden.

Sitta still, ja det vore skönt. Rör sig barnen är man själv i rörelse. När barnen sitter still rör man fortfarande på sig och gör allt det man inte hann när barnen var på språng.

Alla fickor, bilen, handväskor, nattduksbordslådan är en skattkista av nappar, strumpor, begagnade snorpapper, våtservetter och skräp.

Gå hemifrån i rena kläder var nog ett tag sen. Även om det sista jag gör är klär på mig är det alltid någon som ska tröstas, snor på axeln, krama mamma med banan i handen. Barnen är alltid kladdiga och mamma är optimal att torka av sig på.

Livet med barn är verkligen ett äventyr. Men ständigt fyllt av kärlek och skratt.

Har ni något roligt som händer i er vardag ni vill dela med er av? Vore kul för mig att läsa.


Liten blir lite större


Publicerat den: 2016-08-29 [07:00:00]

Jag har lite svårt att greppa att du fyller 1 år på torsdag lilla fröken. Det här året sprang förbi i rasande fart. Det känns som det var här om dagen jag satt med dig och dina ynkliga 2,7 kg i armarna på BB.
Det har varit magiskt att få vara din mamma lilla dotter, snart ett helt år har jag varit tvåbarnsmamma. Obegripligt!

Envis som få, alltid glad och otroligt matglad. Du busar mycket och ofta med din hjälte och storebror.
Jag ser så mycket fram emot att få lära känna dig och tillbringa många, många år framöver med att vara din mamma!
Jag älskar dig Hailey!


Hitta sin plats i hemmet


Publicerat den: 2016-08-28 [11:49:00]

I hallen har vi en bänk. Den pryds av två kandelabrar. Ovanför tavlor, under tydligen ett avslappnat barn, med napp i mun, favvonallen under armen och tittandes på tåg på youtube.
Min finaste inredningsdetalj tror jag bestämt.


Att städa..


Publicerat den: 2016-08-28 [10:25:05]

Det här med att hålla rent runt sig. Jag har sen jag flyttade hemifrån tyckt att det är rogivande att ha rent och snyggt runt mig i hemmet. Det behöver inte se ut som en sida ur valfri heminredningstidning, men det ska finnas någon form av röd tråd i inredningen. Det ska vara rent, men man ska fortfarande leva.
En dammråtta eller två, en klädhög på soffan eller en undangömd påse i skåpen tillhör. Men det ska vara rent.
Strumporna ska inte bli svarta på undersidan, det ska inte vara matrester på spisen eller fartränder i toaletten.

Jag plockar, dammar, städar, torkar, dammsuger dagligen. Men med två barn, en barnvagn som körs in och ut och bara det enkla faktum att man lever i lägenheten råder det alltid någon form av kaos.

Jag slänger dagens kläder på soffan när jag går och lägger mig, alla våra glas tycks alltid stå på diskbänken och mina barn har satt i system att riva ner alla soffkuddar, medvetet eller omedvetet dumpa valfri leksak där dom råkar stå för att inte tala om att allting man äter ska alltid slutföras med att en tredjedel ska ligga på golvet när man är klar.

Men så är det. Livet ska inte tas över av städning. Den ständiga balansen mellan att hålla rent, men kunna välja det roliga före städning och låta dammråttorna vara.

Strunta i disken några timmar och gå ut och låta solen skina på en istället. Oftast tycker jag att jag lyckas bra. Jag tycker att mitt hem är rent men jag väljer inte bort det roliga.
Jag kan slänga mig på soffan när ungarna sover och glo på serier utan dåligt samvete.

Med det sagt började jag min söndag med att städa. Om några timmar kommer barnens farbror med tillhörande sambo och ska passa ungarna några timmar medan vi ska på fotboll. Så för att slippa skämmas över oredan här hemma tyckte jag att det behövdes städas lite.
Ungarna varvar att titta på tv, riva lägenheten, busa med varandra för att sen slåss lite.

Jimmy är iväg och jobbar några timmar. Jag ska nog sätta på mer kaffe först och sen ska jag plocka fram dammsugaren för hmm ... Ja låt oss se 1034e gången den här veckan.
Snart ska det serveras lunch, tacka vet jag rester och sen ska vi se om kidsen tänkte sluta sina ögonlock en stund så morsan får lite egentid med chokladen som lockar i skåpet och ett avsnitt av The good wife.

Hepp, hepp. Hoppas ni får en bra söndag.


Att putsa fönster


Publicerat den: 2016-08-22 [10:23:18]

Putsa fönster, enda gången en fyra på 101 kvm känns som en herrgård!


Lilla mästerkocken!


Publicerat den: 2016-08-18 [17:34:56]

"Noah också steka korv!"
Ropar han högt medan han drar stolen mot spisen för att hjälpa mamma med matlagningen.


En tur ner till tvättstugan...


Publicerat den: 2016-08-18 [12:10:24]

Mitt barn är lyriskt! Tvättstuga är enligt Hailey en ypperlig torsdagsaktivitet.


Strike a pose


Publicerat den: 2016-08-18 [09:19:16]

Vissa dagar extraknäcker jag som fjortis och fotar mig själv med plutmun och peace tecken.

Japp så rullar jag...

Idag väntar hushållsarbete. Tvättstuga, dammsuga, vattna blommor och sortera ut kläder barnen vuxit ur.

Men Hailey somnade precis in sin förmiddags vila så nu blir det macka, kaffe och ett avsnitt av The good wife.


Den minsta flyttar ut


Publicerat den: 2016-08-14 [19:32:08]

Idag har jag flyttat ut Hailey ur sovrummet och in i barnens rum. Det har gått super att ungarna delat rum under sommaren när vi varit iväg så nu ska vi se hur det går här hemma.

Det känns skönt att ha sovrummet fritt från spjälsängen för första gången på snart ett år! Det vore en ren fröjd om det kan fungera bra nu att dom delar rum.
Visst att dom kommer vilja komma över någon gång under natten, det räknar jag med.
Noah sover vissa nätter hela natten i egen säng, men kommer oftast över mellan 2-4.
Hailey sover oftast i sin egen säng, men vissa nätter funderar det inte att stoppa i nappen och klappa lite och då brukar jag ge upp och lyfta över henne till mig, allt för att man själv ska få sova så mycket som möjligt.

Håll tummarna för mig nu att det här fungerar bra!


En höstig torsdag


Publicerat den: 2016-08-11 [09:06:56]

Hösten hänger i luften och idag blev det fleecetröjan på när jag lämnade Noah på föris.
Hur kan sommaren redan vara över, den började väl nyss?

Är det redan dags att lägga undan shortsen för i år? Nu tänkte jag bänka mig i soffan närmaste timmarna, idag blir det inte många knop innan träningen.

Är det fler än jag som vill ha mer sommar?


Förbannade app!


Publicerat den: 2016-08-10 [19:53:44]

Alltså den här appen gör mig knäpp det är därför jag inte bloggar. Det bara laggar, jag får inte till radbryt och får inte upp bilderna!

Jättetrist verkligen! Saknar att blogga!

Nu sitter jag och lyssnar på musik och snart är det dags för att gymma lite.
Vad säger ni, vill ni ha lite bilder och uppdateringar om träningen och kroppen om ett par veckor när Hailey fyller 1?

Wow, 1 min dotter är snart ett år. Vad hände där liksom?