Mina barn


Publicerat den: 2019-10-31 [23:49:14]

(null)

Ni är det absolut viktigaste på jorden för mig! Jag älskar er Noah & Hailey

Noah


Publicerat den: 2019-10-31 [22:18:40]

(null)

Han har byggt helt själv! Min duktiga, fina son!

STRESS


Publicerat den: 2019-10-28 [22:33:42]


Dagens "moderna kvinna" och idealet vi ska leva upp till. 
Engagerade, närvarande mammor, med sprudlande karriärer, hemmet i tipptopp, vi ska värna om miljön, satsa på ekologiskt, närproducerat, gärna också en vegetarisk rätt i veckan. Laga ordentlig varierad kost enligt tallriksmodellen, lämna barnen sent och hämta tidigt samtidigt som vi ska jobba heltid och gärna jobba över lite. 
Vara pedagogiska, lugna och harmoniska. Vi ska vara vältränade, fitness medvetna modelejon. Fixa håret och naglarna. Alltid ha rakad bikinilinje och gärna vilja ha vilt sex flera gånger i veckan. Vi ska vara glada, trevliga och positiva koordinatorer av livet, hemmet, fridtidsaktiviteter, kalas, högtider, bemärkelsedagar. 
Gärna till skön bakgrundsmusik och doften av nybakade kanelbullar. 

Allting bara ekar i huvudet! Sov bättre, rör på dig mer, vila mer, ta hand om dig själv!
Men va? Har du en ledig dag utan barnen? Gör du något för din egen skull nej en riktig mamma är alltid med sina barn. 
En bra sambo tar hand om sin man, litar på honom och låter honom leva fritt annars är man svartsjuk bitch. Klart han ska på aw/fotboll/spela FIFA med grabbarna/chilla i soffan/diverse annat som är kul i livet. 
Kvinnan ska bara le och se glad ut, jag sköter hemmet älskling, jag tar barnen älskling, jag klonar mig och flänger 800 aktiviteter och har tvättstugan och lagar maten och städar. Klart du ska hänga med grabbarna älskling.

Dygnets timmar räcker inte till, slutar med att man planerar matlistan för kommande vecka, gör ett virrigt flödesschema av allting som händer, medan man har sex och gör utfall och slår in paket till alla jävla kalas man ska flänga emellan i helgen. 
Allt med ett leende på läpparna. För gud förbjude att man känner sig lite trött eller stressad! 

"Är du stressad? Du behöver prova mindfullness" nej jag behöver inte någon jävla mindfullness, jag behöver ett break!

Det känns man volontär arbetar på ett all inclusive bed and breakfast! 
Pressen och hetsen...
Vara en bra mamma, engagerad, närvarande, pedagogisk, kärleksfull, uppmuntrande, pysslig och stöttande. Aldrig bli arg, aldrig tappa tålamodet. Vara rättvis, lyhörd, ge uppmärksamhet och alltid vara där utan att vara curlande. 
Vara en bra bonusmamma, ta hand om bonusbarnet som mitt eget(se ovan), men inte ta för mycket plats, inte ha åsikter, inte trampa biomamman på tårna, men ändå behandla barnet som mitt eget. 
Vara en bra sambo, positiv, upplyftande, stöttande, närvarande, intresserad utan att vara kontrollerande eller svartsjuk. Ge utrymme och ha tillit utan att kräva eller vilja ha. 
Vara en bra syster, dotter, vän. Höra av mig, kolla läget, bjuda in, aldrig tacka nej, alltid stötta, lyssna, finnas. Vara glad, rolig och upplyftande. 
Vara en bra medarbetare, lojal, ställa upp på företaget! Jobba mycket och ofta, vara glad och drivande. Ta mycket ansvar och gärna flera arbetsuppgifter. 
Vara husfru, ta hand om hemmet, handla, laga mat, diska, städa, tvätta, vika in tvätten, rensa vattenlås, vattna blommor, byta däck på bilen, fylla spolarvätska, rensa bland leksaker, plocka, fixa, laga, ordna, dona! 
Vara medveten om sig själv, ta hand om sig själv, ta sig tiden att träna och vila. Sova mycket, utan att för den delen någonsin tumma på något av oavanstående eller vara ego! 

Sen får jag alltid höra "men du har ju BARA barnen varannan vecka!" 
Ja för jävlar i min låda vad fritid jag har då! Chillar som aldrig förr varannan vecka! (Läs med enormt med sarkasm

Mindfullness släng dig i väggen! Jag behöver arbeta deltid på fulltidslön, ha en privat städerska, kock och pt. 
Inleda detta med en vecka eller två själv på maldiverna med en bra bok, skön paraply drink och fötterna i sanden. 

Nej för jag är inte bitter och stressad! Mundiarré på högnivå just nu. 

Bara så ingen tror något annat, jag älskar mina barn, egna som lånade! Jag älskar min sambo, mina föräldrar min bror och mina vänner! Mer än allt annat! Annars hade jag inte varit så stressad över att jag inte räcker till...

Nu ska jag och barnen pyssla medan jag tar några djupa andetag. 

Ett djupt andetag


Publicerat den: 2019-10-28 [14:52:06]

(null)

Min lilla älskling! Röntgen avklarat men vi får inga besked idag. En groggy tjej ligger här hemma i soffan. Så knepigt det här, all väntan. All oro och ängslan. Alla timmar och dagar vi suttit på sjukhus hittills i år. Man brukar säga att man är "en erfarenhet rikare" men i det här läget hade jag föredragit att vara den här erfarenheten fattig... skulle inte önska min värsta fiende att gå igenom känslan av att ha ett allvarligt sjukt barn. Nu håller jag andan tills samtalet från Anna F, neuroläkare och specialist på kärlmissbildningar hos barn ringer och jag hoppas då att få höra att Hailey är frisk! 


Ett djupt andetag och väntar fortfarande på att få andas ut. 

Nu har vi hållt andan sen början på maj...


Röntgen


Publicerat den: 2019-10-28 [07:53:55]

(null)

Så var vi här igen. Ingången som ger mig hjärtklappning och alla fruktansvärda minnen från i våras kommer farande. 
Alla stunder jag satt här gråtandes, all oro och ängslan. 
Idag är det röntgen för lilla H. Hon är så stark och modig. Betydligt modigare än jag är, hon bara skrattar och är helt med på noterna. Hon ska sova lite så ska läkarna med konstig stor kamera kolla i hennes huvud, innanför håret. 

Jag är nervös, stressad, inte bara för själva grejen att söva henne och så, utan även för resultatet. Vad som kommer efter. Jag vill så gärna höra att hon är frisk nu, att inflammationen är helt borta. 

Hjälp mig att hålla tummarna idag att vår lilla älskling är frisk nu. 

(null)

(null)


Hemåt


Publicerat den: 2019-10-27 [12:53:00]

(null)

Vi kom fram till igår att jag är värdelös på dart! Alltså på riktigt kass, mina pilar mest studsade och fastnade i golvet. Ooops!
Men vi hade en superbra kväll, hängde på puben, spelade spel, pratade och bara hade det bra. 
Här nedan är en bild på vårt rum. 

(null)

Sen åkte vi och gick i lite affärer i Enköping, åkte till Nacka och hämtade Kalles bror och hans tjej och nu är vi hemma hos svärföräldrarna. Käkat middag och har nu bänkat oss allihop i deras soffa för att titta på fotbollsmatchen. 

(null)


I Sala med min kärlek


Publicerat den: 2019-10-26 [21:01:35]

(null)

Jag och kärleken är i Sala, eller ja strax utanför Sala i Sätra brunn. Varit på spa (där av mosiga osminkade bilden ovan) 
Haft duobehandling. Suttit tillsammans i ett rum med sån där kling klong avslappningsmusik och fått massage av ansikte, skalp, händer och fötter. Sen lite bubbelpool och ångbastu. 
Gick iväg för afternoon Tea.
(null)

(null)

(null)

Gjort oss i ordning, hängt i baren och spelat yatzy och sen käkat en tre rätters middag!
Så mätt!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu är vi tillbaka i baren och ska hänga lite, Kalle försökte precis visa sina skills i dart.. gick sådär. 

Älskar det här, bara vara iväg han och jag. Bort från vardagen och bara njuta av varandras sällskap. Han är verkligen min stora kärlek och min absolut bästa vän. I hans sällskap mår jag som bäst. 

Råbiff


Publicerat den: 2019-10-25 [20:39:23]

(null)

(null)

Hackat råbiff till middag idag. Blev så jäkla gott! Till det en flaska pinot noir, trevligt sällskap och skön musik i bakgrunden.
Proppmätt, belåten, ska packa klart väskan och hoppa i duschen. 

Bra fredagkväll måste jag säga

Dans i stegen


Publicerat den: 2019-10-25 [17:28:39]

(null)

Vilken mysko bild det blev, min hand ser ju super konstig ut haha. Det jag ville visa var mina nya naglar. Blev massa färg den här gången. 

Jag är på väg hem, känner mig sprallig och glad. Rycker i nerverna att dansa med till musiken i mina lurar i varje steg jag tar. 

Det är helg!

En fredag


Publicerat den: 2019-10-25 [10:20:52]

När jag vaknade idag kände jag mig som att någon kört en ångvält över mig. Helt slut verkligen. Varit några ruskigt intensiva dagar. 

Men den här kursen då. Dels hamnade jag i en grupp där vi passade med varandra som handen i handsken. Vi bara klickade, vårt teamwork funkade så bra och vi hittade direkt våra "roller" i gruppen. Vi har skrattat så tårarna sprutat när vi suttit och jobbat. 
Så det var ju ett enormt plus på den här upplevelsen. Vi har redan en egen fb grupp där vi redan skickar skämt och pepp. 

Sen var kursledsrna underbara, pedagogiska, roliga, drivande och engagerade. 
För att inte tala om innehållet i kursen. Hur viktigt det är att arbeta med arbetsmiljö och varför vi faktiskt har lagar kring att det är ett krav att arbeta med arbetsmiljön. Så himla fantastiskt. 
Jag känner mig peppad och sjukt taggad på att dra igång det ordentligt på jobbet. Låg i går kväll och spånade på hur jag ska lägga upp det, hur jag ska få till en bra samverkan med arbetsgivaren och hur vi ska driva vår arbetsmiljö till kreativa och glada medarbetare. 

Nu ska jag fixa naglarna, behövs för en nagel gick av helt igår också. 
Imorgon åker jag och Kalle till Sala en natt för att gå på spa och bo på hotell. Ska bli så mysigt, längtar massor efter det. 

Men just nu ser jag mest fram emot att komma till kontoret, träffa kollegorna jag inte sett på flera dagar. Deras sällskap på jobbet förgyller min vardag. 

3 härliga dagar


Publicerat den: 2019-10-24 [16:27:00]

Jag har haft några riktigt grymma dagar! Lärt mig massor med nytt på kursen, träffat mycket härliga människor.

Jag har även hängt med både Sara och brorsan. 
(null)

Ja, berättar mer sen. Orkar inte nu, helt slut i huvudet. 

BAM


Publicerat den: 2019-10-22 [22:36:18]

(null)

BAM - bättre arbetsmiljö. Dag 1 av 3 avklarad. Spännande, utmanande och lärorikt. Jag och en av tjejerna klickade redan 8.10 när vi hade problem att "blippa" oss genom grinden. Vi avslutade vår dag med ett glas vitt ihop i väntan på våra respektive. 

Bra första dag! 

Fartränder


Publicerat den: 2019-10-21 [23:36:36]

Idag kom inte mindre än två personer fram till mig på jobbet och hade åsikter om fartränder i toaletterna. 
Ja, jag håller med, jag tycker att det är oförskämt att lämna efter sig, går jag in på en toalett med fartränder känner jag mig tvungen att åtgärda det så inte nästa efter tror att det är jag som lämnat kvar det. Det är inte speciellt fräscht att ta bort någon annans bajs. 
Man kan tycka att det är överflödigt att behöva säga till vuxna människor att slänga ett öga i dass och ta bort eventuella spår att nummer 2 gjorts precis. 

Men tydligen så behövs det. Så vad gör man? Jag är arbetsmiljöombud, allas arbetsmiljö ur alla aspekter är viktigt, för vissa kanske det påverkar arbetsmiljön massor med icke fräscha toaletter. Så, jag kan inte bara låta det passera, det är oförskämt av mig när jag ska värna om allas arbetsmiljö. 
Men jag kan inte heller tala om för folk att sluta bajsa på arbetstid, inte heller är jag nämnvärt sugen på "tisdags kurs i användning av toalettborste".

Det bästa sättet att uppnå resultat är i regel att vara vänlig och trevlig. Så jag försökte hitta en mellanväg, inte ignorera mina medarbetare som upplever detta som problematiskt, inte heller gå till attack mot medarbetarna som skyr toalettborsten. 
Jag satte helt enkelt upp lite lappar idag på toaletterna när det bara var jag kvar på kontoret.

Jag hoppas att mina försök till vänlig hint når fram till kanske i alla fall någon. För jag tror inte att jag kan åstadkomma underverk på den här fronten. 

(null)

Vad tycker ni? Kunde jag gjort mer eller borde jag gjort mindre? Någon som har en annan lösning?

Vegetarisk lasagne


Publicerat den: 2019-10-21 [19:35:38]

(null)
Kombinerade massa olika recept med lite egna idéer, smaker och ingredienser. Resultatet, en otroligt god vegetarisk lasagne!  Här kommer receptet 

Vegetarisk lasagne 

Du behöver:
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine 
  • 500 g quornfärs
  • 2 burkar mutti krossade tomater
  • 1 rödlök 
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • Lasagneplattor 
  • 200 g chèvreost
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
Salt
Peppar
Tabasco 
Olivolja, smör till stekning

Gör såhär:
Finhacka rödlök, riv moroten fint. 
Fräs rödlöken mjuk i lite olja och smör, pressa i vitlöksklyftorna. Stek sedan med quornfärs, riven morot och blanda i krossade tomater, krydda med salt, peppar och tabasco efter smak och tycke. 

Skiva zucchini och aubergine. Stek lätt så skivorna får yta. 

Mosa chèvreosten och blanda med matlagningsgrädden till en fin smet. 
Varva färsen, den skivade zucchinin och auberginen med lasagneplattor och ostsåsen. Avsluta med ostsås högst upp. 

Så skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter.

Hoppas det smakar! 

Söndag


Publicerat den: 2019-10-20 [15:35:00]

(null)

(null)

Vi glömde bort tvättstugan igår kväll så vår tvätt blev inlåst där över natten. Vi hade tur och första passet idag var ledigt så bokade det och Kalle var stjärnan som gick upp 7 idag och fixade tvättstuga och tog kidsen sen, så jag fick sova till nästan 10! Så jäkla skönt och välbehövligt.

Kl 13 var det dans för lilltjejen, sen när vi kom hem skulle Kalle och Lily till simskola och vi till Kista. Sket sig brutalt då tunnelbanan var avstängd pga olycka. 
Så vi ryckte in och har precis kört Kalle och Lily till stan och vi sitter nu och äter en cheeseburgare i Sköndal. Sen ska vi åka hemåt igen. Förbereda för middag och söndagkväll. 
(null)

Jag känner mig på skithumör, jävla gnäll på ungarna, alla tre håller på konstant och piper och grinar. Blir vansinnig snart!

Mulle Meck park och lördag


Publicerat den: 2019-10-19 [20:13:38]

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

Vi spenderade några timmar i Mulle meck parken idag. Barnen lekte, vi satt i solskenet och njöt av solen. Sen fikade vi, lite varm choklad och lussebulle. 
Sen åkte vi hemåt framåt eftermiddagen. Världens bästa Sara kom förbi, med ballonger hon lovade barnen för flera månder sen. Så jäkla söt som gör sånt för våra ungar. Alltså mitt hjärta svämmar över av kärlek!

(null)

Hon hade även massa begagnade kläder med sig till tjejerna från deras dotter. Men vet ni vad den här fina människan gör? Hon får dåligt samvete för att det inte finns något i påsen till Noah så hon går och köper lite till honom!! Så onödigt men så himla fint och omtänksamt! Jag blir liksom mållös, vet inte hur jag ska kunna tacka min fina vän för det hon gör för barnen. 

Sen har vi ätit middag, mina föräldrar kom förbi med Shiloh (katten) päronen ska ut på galej ikväll och jag tyckte synd om kissen som ska vara själv så tyckte att hon kunde vara hos oss över natten. 
Till saken hör att katten bor på landet med pappa, men ikväll ska dom sova i stan. Mina päron har alltså en lägenhet i stan och huset på landet. Mamma bor i stan mån-tors närmast till hennes jobb, helger och övrig ledighet på landet. Pappa bor heltid på landet. I allra högsta grad gifta fortfarande bara mer praktiskt så. 
Men katten skulle alltså med hem till stan nu lör-sön, men då kunde hon vara hos oss eftersom vi ska vara hemma hela kvällen så får hon sällskap. 
Men då var dom sena, så jag körde dom till stan. 

När jag kom tillbaka gjorde vi fruktsallad med vaniljvisp och passade på att busa lite också..
(null)

Suddig bild men ni fattar galoppen. 

Barnen är riktigt stökiga idag, jag tror jag blivit extra rynkig och blivit gråhårig bara idag! Tre barn som konstant tjafsar, gnäller, gråter och är i luven på varandra.
Snart är det äntligen läggdags så man slipper se/höra dom på några timmar! Hoppas på att vi vaknar på trevligare humör imorgon för idag har deras sällskap inte direkt förgyllt vår tillvaro. 

Exakt så


Publicerat den: 2019-10-19 [10:19:53]

(null)


Trevlig helg


Publicerat den: 2019-10-18 [21:19:08]

(null)

Trevlig helg från oss 

Höstbukett


Publicerat den: 2019-10-18 [17:37:17]

(null)

(null)

Med alla barnens vackra löv som plockades igår har vi nu en ljuvlig höstbukett som pryder vårt hem!

(null)

(null)

Nu ska vi göra fisk i ugn med dillsås och kokt potatis till middag. Sen blir det fredagsmys.

Även internationella champangedagen idag, vad nu det innebär haha, men jag och kärleken ska dricka champagne i alla fall. 
Vi får väl fira att vi tagit oss igenom en vecka vab med gott humör och glada barn. Att hösten är ljuvligt vacker just nu och ja vad vet jag, att vi har varandra och vår familj. 

En vecka hemma


Publicerat den: 2019-10-18 [11:45:58]

Vi har varit hemma hela veckan, igår trodde jag att ungarna var på bättringsvägen. 
Kalle skulle på aw så vi var och hämtade Lily. Klädde på oss ordentligt och gick ut i skogen och plockade löv, pratade om nypon och rönnbär och filosoferade.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hailey ville också fota, nedan ser ni resultatet. Kombon av att jag inte fastnar på bild och hon behöver öva lite tror jag...
(null)

(null)

(null)

Sen hade Noah fotboll, efter det åkte vi till McDonalds för middag. Jag var lat och gjorde det enkelt för mig. 
Kom hem, barnen gjorde sig i ordning. Vi läste bok. Lily somnade först vilket aldrig händer, Hailey somnade sist, det händer aldrig heller. 
I vanliga fall när jag ska natta alla tre brukar jag få natta Hailey först vilket brukar ta ett par minuter sen byter jag plats och klappar på de andra två. 
Men igår hann barnen bara lägga sig ner så hörde jag hur Lily sov, hon som brukar knöla runt 30 minuter innan hon kommer till ro. 
20:44 lämnade jag deras sovrum för lite te och ett par avsnitt av min serie. Till min stora förvåning kom Kalle hem ganska prick 22:30, trodde han skulle bli senare än så. Men det var såklart mysigt att hinna se honom innan det var dags att sova.

Vi vaknade imorse, inte alls på bättringsvägen men idag känner även jag mig hängig, hostig och inte alls fit for fight. Så kan det gå.
Men idag hade jag faktiskt längtat lite efter kontoret, få ha den där känslan av att längta hem för fredag. 

Några timmar kvar så är vi hela familjen samlade igen för helg. 

En blå matta och en grön hantel


Publicerat den: 2019-10-16 [19:18:21]

(null)

Slängde mig på mattan på sovrumsgolvet och gjorde lite magövningar nu på kvällen.

Vi har haft en till dag av VAB och VOB här hemma idag. Ytterligare en blir det imorgon då 2 av 3 barn fortfarande har feber. 

(null)

Lily är feberfri och ska till skolan imorgon, de andra två får underhålla sig själva imorgon förmiddag, för jag måste jobba fram till vi startar lönekörningen. Kan inte lämna kollegorna i sticket mitt i lönekörning liksom. 

Sen får vi åka tillsammans och hämta Lily för imorgon ska Kalle på aw så jag och kidsen har en kväll för oss själva. 

Snart är det helg igen, längtar efter det. Även om jag kommer ha varit hemma majoriteten av veckan så har jag suttit klistrad framför datorn, ser fram emot att vara hemma och ledig! 


VAB och VOB


Publicerat den: 2019-10-15 [12:09:53]

(null)

Inte mindre än 3 sjuka barn här hemma, jag vobbar, mitt i lönekörning kan liksom inte vara helt off då, Kalle vabbar så jag får space att jobba också. 
Rörigt ibland att få ihop det med 3 ungar och heltidsjobb. 
Det är bara himla tur att jag kan jobba hemifrån. Som ni ser på bilden pågår just nu utfodring här hemma. Sen ska jag fortsätta med retroaktiva förmåner. Känns som jag behöver klona mig. 


Vinterkläder till mig själv


Publicerat den: 2019-10-14 [19:40:34]

(null)

(null)

(null)

Morsan har shoppat nya vinterkläder till sig själv, i den praktiska färgen ljusrosa! För det lär hålla sig rent i vinter... not! Men fin som tusan. Hittade på rea och kunde inte låta bli. 

(null)

Bästa ungarna är dessutom hemma igen, äntligen! Dock har två av tre (Noah och Lily) feber, hög sådan!
Jag pushade mig själv till jobbet idag, lönekörning med migränanfall from hell. Gick hem strax efter 12, kräktes och sen har jag bara legat typ. 
Fortfarande lite yrsel och huvudvärk men det värsta är över. När man har migrän är inget kul alltså, kände mig som Stevie wonder idag när jag satt på kontoret med solglasögon och jobbade. 
Sen när jag kom hem när det var som värst kan man liksom inte göra någonting. Titta på tv, ljud, ljus inget går. Det gör bara ont. Så ligga i sängen och blunda och hoppas på att lyckas somna är det enda man kan göra. 

Imorgon blir det vab för hela slanten här hemma. Jag ska försöka jobba hemifrån, är ju mitt i lönekörning så har en del att göra. Men kan ju inte skicka lilleman till förskolan med 39 graders feber. 
Hailey och Kalle har varit iväg och köpt alvedon och glass. Kidsen ligger i soffan och glor tv, snart dags för sängen. 

Håll tummarna att vi får sova något inatt!!

Ögonmask


Publicerat den: 2019-10-13 [22:19:24]

(null)

Ja, man ser ju jäkligt skum ut med detta i nyllet. I vanliga fall är det bara Kalle och kidsen som "tvingas" se mig i alla mina konstiga ansiktsmasker jag pysslar med, men idag får även ni förmånen med denna bild. 

Garnier eye tissue mask idag, måste säga att den kändes fantastisk och linjerna runt ögonen kändes mindre synliga efter. 
Jag vet att min rökning knappast bidrar till mindre rynkor, påsar och svullna ögon. Och rökningen är ju ett enormt minus på alla fronter för kroppen. 
Men senaste tiden har jag känt mig rynkigare och mer blå runt ögonen än någonsin förr. 
Så, jag har börjat äta kollagen tabletter, köpt speciella ögonkrämer, masker och håller på med huskurer. Försöker sova bättre och dricka mer vatten. Bara rökningen kvar att lägga av med. 
Jag vet att man inte kan bli av med rynkor man en gång fått och jag vet att det tillhör och är en del av livet, att bli äldre, få rynkor och att huden tappar sin spänst.

Men jag hoppas och tycker faktiskt att det reducerats lite senaste veckorna. I alla fall en bit på väg. För det är inte kul att känna sig skrynklig och rynkig och se konstant trött ut. 

Livet med kids


Publicerat den: 2019-10-13 [19:53:03]

(null)

Livet med kids är att ha publik i duschen.. känna dessa två creepy looking figurer stirra på en när man sitter i badkaret. 

Städa flänga fixa


Publicerat den: 2019-10-13 [18:20:57]

(null)

I snyggaste träningskläderna från sambon har det städats idag. Flängt, handlat, tvättstuga, storstädat. 
Det behövdes vill jag lova! 
(null)


Nu ska vi strax äta, spenattortellini med creme fraiche sås och quorn. Till det en sallad på stekt grönkål, tomat och mozarella. Mums! 

Väntas några avsnitt av Black sails också. sen ska jag ta ett bad, lägga ögonmask och tvätta och fixa håret. 

Njuta av vår städade fina lägenhet och krypa ner i en nybäddad säng. 
(null)

Kört musik på hög volym i flera timmar. Så jäkla nice. 

Löven


Publicerat den: 2019-10-12 [22:00:19]

(null)

I fluffig jacka mot den vackra höstpaletten. Spenderat dagen i soffan med kärleken. Fick vakna imorse och ligga i hans varma famn och mysa. Bästa med lediga dagar, morgon när vi kan ligga i sängen och gosa. Igår kväll var jag ute och käkade middag och drack vin med Nettan och Frida. Så mysig fredagkväll.  Vi har varit och handlat idag och ätit gott till middag. Just nu tittar vi på black sails. 

Jag längtar efter att sova. Så trött! 

Lingonvecka


Publicerat den: 2019-10-11 [09:18:21]

(null)

Så var det dags igen. Jag har haft mens i 20 år, men ändå vänjer man sig aldrig riktigt vid det. PMS, smärtor. 
Alla väskor, fickor och påsar svämmar över av tamponger. Satt på toaletten igår, torkar mig och tänker "blod?!" jag hinner alltså bli lite orolig där någon sekund innan polletten trillar ner, ja juste jag är vuxen kvinna, mens 1 gång i månaden ja. 

Ibland är det bra tröttsamt. Jag vet att man kan se det från andra hållet, det är ett friskhetstecken, jag har möjligheten att vänta barn, osv osv. 
Men det är fortfarande jobbigt att ha mens. Det är jobbigt att behöva tänka sig för, inte glömma tampongerna, känna på olämpliga ställen vid olämpliga tillfällen att det läcker. 

Men men, 4-5 dagar kvar då innan man kan känna sig normal igen. 

En liten Noah


Publicerat den: 2019-10-11 [08:04:04]

(null)

Den här dök upp i mina minnen på Facebook, en liten, liten Noah. Han var drygt 1 1/2 år där. Tiden går så jäkla fort, jag hänger inte med. Mina lilla älskling! 

Kosttillskott


Publicerat den: 2019-10-10 [20:46:45]

(null)

Det kan vara så att jag äter lite kosttillskott varje dag. Haha... sväljs dessutom med c-vitaminbrus. Helt sjukt egentligen. 

Kollagen, järn, omega-3, betakaroten, sen är det växtbaserat lugnande eftersom jag har så fruktansvärt svårt att somna/sova. 

Onsdag med råraka


Publicerat den: 2019-10-10 [08:36:59]

(null)

Träna blev det inget av med igår, mitt fel ska tilläggas, hade så satans ont i ryggen så vi möttes på torget efter jobbet, gick till lokal puben och tog en öl och pratade lite. Sen gick vi hem och gjorde råraka på potatis, morot och halloumi. Till det en avokado salsa, så himla gott! Det var verkligen obeskrivligt gott. Tittade på ett avsnitt black sails, sen badade vi tillsamman, hur mysigt var inte det liksom!

Idag ska vi däremot se till att komma iväg till gymmet efter jobbet. Bröst och axlar ska tränas. 
Snart är det äntligen helg igen, barnfri helg och min älskling är hemma. Det är 4 veckor sen vi hade en ledig dag tillsammans bara han och jag, ser fram emot det. 

Men först nu väntar jobb ett gäng timmar..

Dumplings


Publicerat den: 2019-10-09 [12:27:59]

(null)

Världens bästa kollega hade med sig hemgjorda dumplings till mig till lunch idag! Så himla gott, kändes riktigt lyxigt!
Tusen tack Linda 

Förlossning


Publicerat den: 2019-10-09 [08:57:24]

Lyssnat på ett podavsnitt precis om förlossningar, självklart börjar jag tänka massor på mina förlossningar. 

(null)
Förlossning med Noah

Mina förlossningar med ungarna var så otroligt olika. Med Noah tog det 22 timmar från första värken tills han var ute, med Hailey drygt 2 1/2 timme. 
Med Noah hann jag med alla möjliga olika smärtlindringar, med Hailey hann jag knappt med ett par andetag lustgas. 
Med Noah var det 45 minuter krystvärkar och jag blev tillslut klippt, med Hailey hade jag 8 minuter krystvärkar sen var hon ute. 

Var jag rädd? Nej det skulle jag nog inte säga, klart jag var nervös inför första förlossningen eftersom det var något helt nytt jag aldrig gjort. Med Hailey var det mer känslan "lets do this!" 

Jag har liksom aldrig tänkt tanken "det här gör jag aldrig om" den känslan fanns aldrig hos mig. Klart det var tufft som fasiken att föda barn, det gjorde ont men det är också det absolut häftigaste jag någonsin gjort. 
Jag, med min kraft och styrka har satt två barn till världen. Hur coolt är inte det liksom?

(null)
Förlossning med Hailey

Ibland när jag tänker tillbaka på förlossningarna så har jag svårt att förstå att jag har gjort det. Jag har väntat och fött två barn. 
Känslan är så svår att beskriva, hur man tar i för allt man är värd, känner hur kroppen jobbar och bebisen förflyttar sig närmare sina första andetag. 

Jag är så ofantligt tacksam att jag har fått uppleva det, inte bara en men två gånger! 

När bebisen är ute, samma sekund som man tar i, sista krystvärken och man känner hur bebisen faktiskt möter världen, drar ett andetag och ger ifrån sig ljud. 
Sen kommer belöningen, den här nya lilla människan, bara sekunder gammal ligger tungt mot bröstet och sover. 
Makalöst, fantastiskt, underbart! Mina barn!

(null)
Noah 

(null)
Hailey 

Höst


Publicerat den: 2019-10-08 [17:29:08]

(null)

Hösten är verkligen här på riktigt nu igen. Tiden går så himla fort, hänger inte riktigt med känner jag. 

Står utanför porten och tittar på träden. Nu ska det ätas lite middag och sen bär det av till gymmet. 

Med färg i tillvaron


Publicerat den: 2019-10-08 [10:51:00]

  (null)

Med uppsatt hår och en färgglad jacka med mysigt foder känns livet lite roligare.
Tack mamma för den superhärliga, fodrade regnkappan, så skön!

Träningsvärk utan dess like idag, ikväll väntar ett till träningspass. Så imorgon kommer väl träningsvärken vara ännu värre. 

Längtar redan till helgen. Främst längtar jag faktiskt efter vår resa i januari. Sol och värme, känns avlägset just nu men tiden går fort. 

Vissa dagar önskar jag att jag var ekonomiskt oberoende. Packa väskorna, ta med mig familjen och dra till varmare breddgrader ett par veckor. 

Min Hailey


Publicerat den: 2019-10-07 [22:04:39]

(null)

Vi pratar inte om det längre, jag tror helt enkelt inte att vi vågar. Vi vågar inte prata om det vi gick igenom i våras, hur nära vi var att förlora vår dotter. Vi har fortfarande inte fått henne friskförklarad, nästa röntgen är om några veckor. Jag har en enorm klump i magen, orolig över vilka besked vi kommer få nästa gång. Lever på hoppet att vi snart kan andas igen efter månader av att hålla andan. Varje dag är fortfarande så svårt, även om vi inte nämner det högt, varje nattning jobbig och tanken ligger där och skaver inombords, tänk om hon inte vaknar? Vi lever med det här, har gjort i flera månader. Även om vi inte visar det utåt pågår det fortfarande en kamp. Vi klistrar på en fasad, mest för vår egen skull. "Syns det inte så finns det inte" för hur tacklar man egentligen att nästan förlora sitt barn och sen gå flera månader och vänta på beskedet att det inte längre är någon fara? Hur tar man sig som mamma förbi den största rädslan som finns.. tänk om jag förlorar mitt barn?


Blodsmak i munnen


Publicerat den: 2019-10-07 [08:53:42]

(null)

Fy fan alltså! Blodsmak i munnen, noll muskler, tiden när jag körde 80 kg benböj är ju långt jäkla borta alltså.
Jag visste att fysiken var kass men trodde inte att den var så himla dålig. Det här måste jag ändra. Nu får jag fasiken skärpa till mig och börja träna ordentligt igen. 

Gymma


Publicerat den: 2019-10-07 [07:21:57]

(null)

Kolla vart jag är! Idag fick jag äntligen tummen ur, det är fan på tiden. Jag som brukade träna 5-6 gånger i veckan har inte varit här på månader. 

Vilken känns och syns! Min form nuförtiden är blobb. Inte en antydan till muskler eller kondition. Det är hemskt och jag har bara mig själv att skylla. 
Jag kommer ha brutal träningsvärk imorgon, men det är jag värd när jag varit lat så länge. 

Mina barn


Publicerat den: 2019-10-06 [21:21:58]

(null)

(null)

Har inte ens lämnat er än för pappavecka och saknar er redan! Det är så svårt att leva utan er halva tiden, jag vänjer mig aldrig vid att vara ifrån er! Jag älskar er mer än allt annat på jorden!


Älskade barn


Publicerat den: 2019-10-06 [18:51:19]

(null)

(null)

(null)

Systrarna L fyller år båda två år i oktober och det har vi varit och firat idag! Som alltid trevligt sällskap och gott fika.
För er som inte vet är tjejerna Alicia och Amelia alltså Danielles (och Mickes såklart) döttrar. Och den här lilla fröken på bilden under, Amelia har jag dessutom äran att vara gudmor åt!
(null)


A star is born


Publicerat den: 2019-10-06 [11:32:02]

(null)

Vi såg den här igår kväll. Vilken makalös, fantastisk film! Ni som inte sett den, se den. Alltså jisses, så underbar. Jag skulle kunna se den idag igen så bra är den. 

Frukost


Publicerat den: 2019-10-06 [10:56:33]

(null)

Tappert försök till mysfrukost med familjen. Ibland är våra måltider bara helt enkelt jävligt knöliga, så kan vi beskriva det.
Resultatet, mätta familjemedlemmar och ett berg av disk som väntar mamman. 
(null)

Sen ska vi göra oss i ordning, först har Hailey dans, sen ska vi på kalas. Kalle och Lily åker direkt därifrån till simning, jag och kidsen får åka hem och ansvara för middagen. 
Snart är helgen över igen. Jag vet att jag har en vecka med mycket jobb framför mig. 

Den här veckan ska jag fasiken komma igång och träna också! Det är dags. 

Juuuuste


Publicerat den: 2019-10-05 [19:37:59]

Btw, glömde visa er det här. Jag vek 3 veckors tvätt idag som legat i påsar i vårt vardagsrum. Nej vi har inte orkat, ja vi har absolut bara hämtat tvätt ur påsarna istället för att lägga in det där det ska vara.  Det tog mig på riktigt 50 minuter att vika och lägga in allt på rätt ställen.
Farligt att låta det stå så länge och bara bygga på det. #latafamiljen
(null)

(null)


Kista med familjen


Publicerat den: 2019-10-05 [19:20:27]

(null)

Vi tog en tripp till Kista gallerian hela flocken på eftermiddagen. 

(null)

Händer en del konstiga saker när våra barn är på bushumör vill jag lova.

Shoppade byxor till Noah, han har typ inga i rätt storlek. Vi köpte även en ny lampa till barnens sovrum, det blev så fint! Gått och sneglat på den ett tag och tänkt att den nog skulle göra sig bra där inne och det gjorde den.
(null)

Sen åkte vi hem, lagade mat. Tonfisksås och tagliatelle, otroligt gott. Ett glas vitt fick vi vuxna till middagen också.
Kidsen sitter i soffan och tittar film och mumsar linschips och dipp. 

Vi diskar... roligt att vara vuxen. Om ett tag kanske vi faktiskt får ungarna i säng så vi kan ha lite lugn och ro kväll också. 

Älskade son


Publicerat den: 2019-10-05 [14:26:38]

(null)

(null)

När man får sådana här fina bilder skickade till sig när lilleman är iväg och fiskar. Som han ser ut att trivas där vid vattnet med fiskespöt i hand. 
Så mysigt att dom kom iväg några timmar idag och dessutom har fint väder, om än lite kyligt. Men i fodrat galon lär han inte frysa. 

En fiskelördag


Publicerat den: 2019-10-05 [10:46:03]

(null)

Här har vi en supertaggad kille som är iväg nu för att fiska med bonusfarsan denna soliga lördag. 

Ett intresse dom två delar som vi andra inte riktigt förstår charmen med. Så då har dom två dragit iväg för att fiska, dricka lite varmchoklad och prata drag eller vad man nu gör när man fiskar. 

Ny pyjamas


Publicerat den: 2019-10-05 [09:06:02]

(null)

Köpte ny pyjamas igår. Ja vår spegel är såå smutsig, ni får bortse från den. Hur som, pyjamasen. 
Ser ut som att det är en sparkdräkt på bilden såg jag nu, det är det alltså inte, det är en tröja och byxor. 
Men jag tyckte att den var så himla fin, så jag kan kunde inte låta bli helt enkelt. 
Kalle tyckte den var väldigt Jennifer, sen fnissar han lite och säger "blommig" 
Det kan hända att jag gillar blommiga pyjamasar. 

Sen att den är långärmad, jag som är så jäkla frussen och framförallt när jag ska sova. Har invigt den i natt och jag är mycket nöjd. 

Fredag


Publicerat den: 2019-10-04 [20:55:17]

(null)

(null)

(null)

(null)

En fredagkväll hos oss. Tacos, massa bus, tvättstuga, frisörsalong, godismys i soffan. 
En bra fredagkväll. Soppåsar som dräller i köket, allmänt kaos och stökigt efter en vecka med alla kids hemma och jobb. 
Men vad gör väl det? Nu ska ungarna sova, sen ska vi krypa upp i soffan för lite vuxenfredagsmys. 
Längtar efter att krypa upp i famnen på min älskling och äntligen ha helg.

Lilleman


Publicerat den: 2019-10-04 [19:49:33]

(null)

Lilleman bakar kanelbullar, kanelbulledagen till ära. 

Bio med småstjärnorna


Publicerat den: 2019-10-04 [13:26:28]

(null)

En ledig eftermiddag och bio med mina alldeles egna småstjärnor! Helt fantastiskt verkligen. Känns som jag svävar på moln när jag får umgås med dessa två människor. Så jäkla mysigt.

Magiska personer och bästa människorna på jorden!

Fotbollsträning i regn


Publicerat den: 2019-10-04 [08:41:43]

(null)

Igår hade Noah fotbollsträning i regnet. Det här gjorde Hailey under tiden. I vanliga fall är jag väldigt anti att sitta och titta på telefon, alla andra träningar har hon fått roa sig på annat sätt. Men igår när det var så himla ruggigt tog jag med filt och vagn och hon fick ligga där och ta det lugnt medan Noah spelade. 
Jag, mamma och Jimmy stod där under våra paraplyer och frös. 

3 gånger är det kvar på fotbollen för den här terminen och det blir bara kallare för varje vecka vi står där. Men Noah tycker att det är så himla kul så det är så värt det!

Idag väntar bio, bara jag, Noah och Hailey. Var så länge sen bara vi tre gjorde något, ska bli så mysigt!

Sen ikväll har jag lovat kidsen tacos till middag. Blir väl lite fredagsmys också. 

2 min extra


Publicerat den: 2019-10-03 [08:38:28]

(null)

Ansträngde mig faktiskt idag och gjorde en antydan till uppsättning i håret. 
Jag har i regel mitt hår inlindat i min rosa scrunchie i en boll på huvudet. Händer sällan nu förtiden att jag gör något med håret. Ibland flätor. Men idag så.. barnen tyckte det var fint i alla fall. 

På dåligt humör


Publicerat den: 2019-10-03 [07:31:00]

(null)

Trött, vi sov för länge, fick bråttom, det skulle tjafsas. Någonstans där blev mitt humör kasst. 
Sen när man kommer i kontakt med människor som får en att tänka enligt bilden ovan.
Vissa människor alltså! 

Och det regnar! Dagen kan bara bli bättre i alla fall. 

Mormor och tokiga fiskpinnar


Publicerat den: 2019-10-02 [19:48:18]

(null)

(null)

(null)

Tänk vilken tur vi har som har dig mormor! Som cyklar hem med oss i regnet, skalar potatis och gör potatismos. Umgås, leker och skrattar med oss. Våra onsdagar är alltid lite extra underbara för att du är här med oss. 

Jag försökte även vara lite kreativ vid matbordet idag. Noahs middag kom i form av en.. ja vad kan det vara någon slags kanin kanske? 
(null)

(null)

Han var nöjd och road av mitt konstverk i alla fall som ni ser.

Hailey klagar på ont i örat, får se vart detta bär av. Hoppas, hoppas det har gått över imorgon! Hon somnande för kanske 45 minuter sen. En ruskigt trött liten tjej. Noah och Lily gick och la sig nyss. Mormor och Kalle nattar där inne just nu. (Klockan är 19:46 när jag skriver detta)

Imorgon är det äntligen torsdag, vilket blir som min fredag den här veckan, för den riktiga fredagen ska jag faktiskt vara ledig. Mycket semester kvar och tänkte ta en dag och hänga med kidsen. Nästa vecka sätter vi fart på riktigt med lönekörningen igen och då finns det inte utrymme att vara ledig, så det gäller att passa på! 


Ost och soffmys


Publicerat den: 2019-10-01 [21:53:21]

När kidsen hade somnat överraskade sambon med ostar, marinerade kronärtskockshjärtan och favorit läsken. Så vi har haft ett par timmar mys på soffan med lite gott och han tände lite ljus. 
Så himla trevligt initiativ, gjorde mig väldigt glad. Välbehövligt efter en natt utan sömn och sen en lång dag på det. 
Vi började titta på Black Sails. Ska ge det ett par avsnitt, brorsan tipsade om det. 

Nu ska vi krypa i säng. Kalle bar in Hailey till sin säng strax efter 19 när hon hade slocknat på soffan. Noah och Lily somnade snabbt strax före 20. Vi är nog alla rätt trötta efter nattens stök. 
Jag ser fram emot sängen nu. 

Att cykla till föris


Publicerat den: 2019-10-01 [15:56:16]

(null)

Min stora kille cyklade idag till förskolan för första gången!  Han är så duktig och tyckte det var superkul att cykla till föris. 
När blev min förstfödde så stor? 

Vill sova!


Publicerat den: 2019-10-01 [15:09:25]

(null)

Vad skrev jag igår, att jag hoppades på mer sömn? Tji fick jag!
Gick och la mig 22:05. Kände mig tillbaka i svårigheten att komma till ro och låg och snurrade runt, hostade och kände mig obekväm. 23:15 hade jag fortfarande inte somnat när Hailey börjar skrika på mig. Sen höll hon på... gråta, skrika, knöla första timmarna försökte jag klappa, trösta, fråga vad som var fel. Satt med henne i famnen typ 1 timme. Klockan 1:55 var måttet rågat och mitt tålamod brast. Jag började höja rösten, blev arg. Huvudet dånade av trötthet och orken var bortblåst. Hon blev såklart ännu mer ledsen. Jag gav upp vid 02:15 och lät henne sova i vår säng. Hon kom till ro men jag låg vaken en stund till med ångest och dåligt samvete att jag blev arg.
Så typ 31/2 timme har jag sovit inatt. Går på sparlåga, försökt ta mig igenom dagen så gott det går. 

Nu ska jag hämta ungarna och försöka ha en mysig eftermiddag efter natten som var. Avskyr mig själv när jag blir arg sådär, men när man varit vaken nästan ett dygn finns liksom ingen ork kvar, vara tålmodig och lugn existerar inte för mig då. 

Men småspringer nästan nu för att jag saknar henne så mycket. Avskyr att vara osams med barnen. Även om både jag och Hailey sa förlåt imorse och kramades mycket är det så svårt att lämna dom på föris när det blir sådär. 

Hoppas på en lugn eftermiddag/kväll och att jag får sova inatt. Jag vet att man inte "kan ta igen" sömn, men jag kanske i alla fall kan ladda om. Fortfarande ett gäng dagar kvar på den här veckan (se bild ovan hur jag känner för det).

Händer mycket på jobbet just nu. Mycket roligt, men det är det eviga dilemmat att räcka till överallt. Vill göra fler timmar på jobbet, vill ha fler timmar med ungarna, fler timmar till att vårda mitt förhållande till både sambo, vänner och familj, fler timmar att sköta om hemmet och fler timmar att vila. Mina dygn skulle behöva 10 timmar till tror jag. 

Konstigt att man är stressad?!