Presenter


Publicerat den: 2020-08-31 [20:42:22]

(null)

Presenterna inslagna och klara och blommorna är klara. Hon fyller 5 år imorgon min lilla älskling. Världens vackraste, finaste, underbaraste tjej på jorden har funnits i 5 år redan! 

Familjen samlad


Publicerat den: 2020-08-31 [20:07:24]

(null)

Så är allt i sin ordning igen när familjen åter är samlad. 
Imorgon fyller lilla loppan hela 5 år! 

En huslig söndag


Publicerat den: 2020-08-30 [16:11:44]

(null)

Idag känner jag mig huslig. Vaknade 8:20 av ont i ryggen. Gjorde mig kaffe och bänkade mig i soffan framför gamla sex and the city avsnitt.
När Kalle vaknade åt vi frukost och sen har vi varit på tippen, storhandlat och nu har jag bakat bröd och städat kaklet i köket. 

Ska snart börja med kvällens middag och morgondagens middag. 
Sen funderar jag på att ta ett bad ikväll. 

Nya naglar


Publicerat den: 2020-08-29 [13:08:17]

(null)

Var och gjorde nya naglar igår. Blev lite annorlunda den här gången. 

Bilder från bröllopet


Publicerat den: 2020-08-28 [13:35:17]

(null)

Igår kom några av tavlorna jag beställt med bilder från bröllopet.
En stor härlig canvastavla hänger nu över soffan och i sovrummet kan vi nu titta på vackra bilder på våra älskade barn.

(null)

Har fortfarande ett par tavlor som är påväg. Det var så mycket fina bilder skulle kunna tapetsera väggarna med bilderna!

Min älskling


Publicerat den: 2020-08-27 [10:39:39]

 
Jag älskar dig mer än ord kan beskriva. Min fantastiska make! 

Att behärska kommunikation


Publicerat den: 2020-08-26 [11:33:03]

 

Kommunikation, vad är det egentligen? Prata kan de flesta av oss göra, höra kan de flesta. Men kommunicera, verkligen lyssna på vad den andra säger och ha förståelse för innebörden. Öppna sig och vara mottaglig för den andra personens upplevelser och känslor.

Ja det är betydligt knepigare.

 

Anledningen till att ämnet dyker upp idag, jo vi fann oss i en situation igår där vi gjorde raka motsatsen till att kommunicera. Vi förutsatte att den andra utvecklat förmågan att läsa tankar istället för att använda ord. Behöver jag berätta att telepatiska förmågor inte är något vi kan skryta med än?

Jag nämner sällan att vi hamnat i dispyter här hemma, inte för att jag tycker att en lycklig fasad i sociala medier är trevligare utan främst för att vi väldigt sällan hamnar i konflikt.

 

Men nu stod vi där igår, efter en väldigt härlig kväll i varandras sällskap blev det pannkaka av allt på grund av missförstånd. Situationen hade kunnat undvikas om vi båda stannat upp och funderat lite, ställt frågan vad den andra faktiskt menade och varit villiga att verkligen lyssna på svaret.  

Lyssna, inte bara höra orden som kommer ur den andres mun utan faktiskt lyssna på det, ta det till sig.

 

Kommunikation är ett ämne som fascinerar mig, framför allt hur en och samma mening kan uppfattas så olika av olika personer. Hur vet vi egentligen hur vi ska använda orden, i vilket sammanhang, för att mottagren inte ska uppleva det som nedlåtande eller aggressivt?

Ett ord som för mig är helt avväpnat kan för en annan upplevas som hotfullt. Men hur vet man det? Kan man ens veta det, även om man noggrant överväger sitt ordval innan man börjar prata, man tänker på tonläget man använder och ändå försvinner nyanserna i mottagarens öron. Det man skulle säga fick helt plötsligt en annan innebörd när orden landade.

 

Men när ska vi lära oss, inklusive undertecknad, att det är okej att ställa frågan Förlåt, men missförstod jag dig nu? För såhär uppfattade jag det du sa…

Jag funderar på hur många situationer där folk känner sig kränkta, sårade och stötta som kan undvikas om man lägger på minnet att ingen av oss (vad jag vet i alla fall) kan läsa tankar, att saker kanske uppfattas på ett annat sätt än det var menat och att scenariot där man går iväg med en klump i magen inte behöver existera om man ställer frågan, missförstod jag dig nu?

 

Jag har läst många böcker och artiklar om att kommunicera, fördelarna med att använda uttryck som jag känner såhär  istället för du gör.

 

Du gör..   är ett direkt påhopp som får mottagaren att gå in i försvarsställning och redan där har man tappat kommunikationen och övergått i bråk.
Medan jag känner är mer den egna upplevelsen av situationen som ger den andra personen i samtalet en chans att förklara sig och sin uppelvelse.

 

Att applicera det här i vardagliga konversationer, framför allt i scenarion där man har mycket känslor inblandat är lättare sagt än gjort.

Ingen lär sig cykla på första försöket, man börjar öva med stödhjul, när man plockar av stödhjulen håller någon i pakethållaren innan man tillslut, helt plötsligt har fattat galoppen och sedan sitter det, man kan cykla.
Jag tänker att kommunikation, framför allt i ett förhållande är lite samma sak. För att lära sig kommunicera med varandra på ett sansat sätt som leder till lösningar behöver man börja med stödhjul. Kom-ihåg lappar, ett manus, kanske till och med tillsammans skriva regler för hur vi pratar till varandra för att nå lösningar när vi är oens.

När man grejar det, lägger man undan sitt manus, men på en armslängdsavstånd, släpp inte pakethållaren riktigt än. På sikt sitter det där i bakhuvudet, våra regler för konstruktivkommunikation.
Sorgliga bråk med tårar och skrik är ett minne blott när lösningsorienterad kommunikation får ta plats.

 

Vem vet, jag kanske lever i en drömvärld full av enhörningar och glitter, men jag väljer att stanna där. För alla proffesorer som skrivit avhandlingar kring kommunikation kan bara inte ha fel. Min åsikt, om du uppfattar det på ett annat sätt säg gärna till så vi inte missförstår varandra…

 

Så vad gjorde vi igår kväll då? Vi pratade och lyssnade på varandra, vi berättade våra respektive sidor av upplevelsen utan att anklaga den andra för att göra fel.
Kontentan av det hela var att vi båda två hade blivit sura i onödan för att vi missförstod varandra och upplevde situationen på två helt skilda sätt.

Vi är absolut inte redo att plocka av stödhjulen, men vi lyckades i alla fall trampa några meter framåt i medvind.

Sedan hade vi sex och ord var inte längre nödvändiga…

 

 


Hantera ett ex


Publicerat den: 2020-08-25 [12:37:00]

Åren gick och livet gick vidare och där sitter man nu med ett liv av ex som ska ha åsikter, vara involverade och delaktiga. Så hur gör man egentligen för att livet ska fungera med före detta partners som ska vara delaktiga i den privata sfären?

 

Alla beslut ska gå via minst sju anhalter innan man kan klubba igenom det slutgiltiga beskedet, fritidsaktiviteter, matvanor, högtider som ska kompromissas om, alla ska få ha åsikter, ingen ska bestämma. Alla vill ha mycket, ingen vill ge mindre.

 

All den respekt, acceptans och förståelse som behövs för att detta ska fungera, vart hittar man den? Tänk om man kunde köpa den per hg på närmaste matbutik och dela ut lika mycket till alla involverade. Vad enkelt allt skulle bli om alla stod på samma bas när beslut ska fattas kring dessa små levande varelser som lever ett liv med flera hem och flera vuxna.

Relationer som borde komma med en High voltage varning! Spänningen ligger tät i luften och man funderar på när det kommer smälla. Öppnar proppskåpet och letar efter en avstängningsknapp, men känner mig mer förvirrad än någonsin alla knappar är rödmarkerade och jag vet inte vilka jag vågar trycka på. Vilken knapp ger stötar, vilken kommer göra det kolsvart och vilken knapp neutraliserar spänningen?

Spenderat år med att få stötar när jag försöker hitta rätt knapp i hopp om att kunna plocka ner varningsskyltarna för gott. Överväger starkt att drämma igen luckan till skåpet och bara vänta istället på att det smäller rejält. Fått så många stötar att jag börjar tröttna på den här stickande känslan som hänger kvar efter.

 

Jag har alltid trott att jag har en ganska bra bild av hur mycket jag klarar av att ta innan jag ryter ifrån. Men jag har blivit väldigt förvånad av min egen tolerans senaste åren, i vissa lägen verkar jag ha en hinna av teflon på mig där allt bara rinner av som vatten på en gås. Vissa saker tränger igenom och jag känner mig som ett durkslag då när energin sipprar ur mig.

 

Jag har en pågående mind map i mitt huvud med texten "hantera ex" i mitten. I varje situation som uppstår där jag är på väg att tappa det, återgår jag till den och letar efter ord som hjälper mig eller fyller på med nya, tålamod, acceptans, distans, välja fighter and so on…

 

Så hur löser jag ekvationen där hans och mitt liv+ hans ex = trevlig relation? När man har valt ett liv där man vet att det kommer någon på köpet man inte kan fly i alla fall närmaste decenniet är man verkligen naiv då om man förväntar sig att alla vuxna har samma inställning, att livet är enklare att hantera med respekt och förståelse?

Brukar anse att jag är en rimligt begåvad individ men frågeställningen ovan har fått mig att känna mig både korkad och född i farstun när man får kaskader kastade i ansiktet som visar att alla inte har samma tankebanor kring respekt som jag har.

 

High voltage.. försöker leva ett liv med gummistövlar som skydd för att isolera strömmen, men känner mig mer ofta än sällan som att jag står med ett paraply på ett öppet fält mitt i ett åskoväder.

 

Så, hur gör man egentligen för att livet ska fungera med före detta partners som ska vara delaktiga i den privata sfären?

 
 


Tiden går för fort


Publicerat den: 2020-08-24 [17:06:51]

(null)

Tiden går så fort! Vi har redan varit gifta i 2 veckor. 2 veckor sen våra makalösa, fantastiska och underbara bröllopsdag! Vår perfekta dag. Jag förstår inte riktigt vart tiden tar vägen! 
Är fortfarande lite på våra rosa moln sen dagen, tänk att vi är gifta! 

Måndag förbi


Publicerat den: 2020-08-24 [16:11:51]

(null)

Måndagen är snart förbi, gröten ovan stark rekommendation så himla gott! 
Promenad och middag väntar när Kalle kommer hem. Saknar barnen så himla mycket redan.

En söndag


Publicerat den: 2020-08-23 [18:28:39]

(null)

Ja ni vad blev det av dagen egentligen? Jag och Hailey gav oss iväg runt 11 för att köpa nya danskläder och sen åka på dansen.
Kalle hade varit i parken med dom andra två medan vi var borta. 
Jag och Hailey tog en sväng till Ica maxi också efter dansen. Sen har barnen lekt hemma, vi har tittat lite på tv. 
Alla barnen har badat och tvättat håret, ätit pannkakor till middag, Kalle har varit och tränat och nu ska vi sätta oss och titta på film innan det är läggdags. 
Det var vår söndag det, den bara sprang förbi i en väldans fart. 

Jag är väldigt trött och har väldigt ont i ryggen, haft det i typ två veckor nu, framför allt nätterna är hemska, vaknar och kan knappt vända mig om i sängen för att det gör så ont! 

I veckan är det dags att börja träna igen och hoppas att det kanske hjälper lite om jag sätter fart och börjar få lite magmuskler igen. 
Sommaren har varit fantastisk men ohälsosam. Tillbaka till vardagen och börja ta hand om kroppen igen. 

Just nu längtar jag lite tills barnen har somnat så jag får slänga mig i soffan och glo på serier innan jag ska sova. Imorgon väntar jobb igen..

Dans


Publicerat den: 2020-08-23 [12:48:42]

(null)

Idag börjar äntligen den efterlängtade dansen! 

Dagen till ära och den nya terminen har vi idag även varit och köpt nya danskläder. En uppsättning svart och en uppsättning rosa. 
Behöver jag berätta att vår älskade lilla H är överlycklig! 

(null)

(null)


Vår fina lördag


Publicerat den: 2020-08-22 [23:52:51]

Vi började med fika hos svärföräldrarna när vi var och hämtade Lily vid 13, sen åkte vi till Kallhäll och hämtade Noah och Hailey och sen åkte vi bort till Roger och Isabelle.
(null)

Solsken, glada barn, härliga vänner. Många skratt, mycket god mat. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

21:45 var vi ju tyvärr tvungna att tacka för oss och åka hemåt med tre små barn som behövde komma i säng. 
Men det blev en sådan sjukt bra eftermiddag och kväll, underbart på alla sätt och vis verkligen! 

Fira lillebror


Publicerat den: 2020-08-22 [10:46:54]

(null)

Igår kväll var vi på Farang för att fira lillebrors 30 års dag! Så mycket god mat att jag tillslut inte kunde äta mer!
Vi var först på plats så vi satte oss i baren med ett glas vin/öl och åt en liten snacks tallrik med räkor, chili, koriander, ärtskott och lite grejer så gott!
Sen kom mamma och pappa, sist födelsedagsbarnet Och Johanna. 
(null)

(null)

En liten drink i baren innan vi satte oss till bords. Nästan 4 timmar satt vi och bara åt, drack bubbel och vin, skrattade och pratade. 
Konceptet på Farang är att man delar på maten. Det är thailändskt och malaysisk mat. Vi beställde varsin Farang meny som sen då kommer ut i omgångar 9 olika rätter som man delar. 
Så mycket mat, så fantastiska smaker, så gott!
(null)

När sista rätten kom in bara smakade jag en liten tugga för sen fick det inte plats mer det var tvärstopp!
(null)

Efterrätten var också något fantastiskt gott persiko-vattenmelon sorbet med en sorts asiatisk fruktsallad. 
Vi drack kaffe, Eric öppnade lite presenter sen nästan rullade vi iväg på promenad ner till Stureplan där vi hamnade på Brillo för en ett sista glas tillsammans. Vid strax efter 1 delade vi en stor taxi mot Sumpan tillsammans. Alla så mätta, helt slut av en härlig kväll med många skratt. Passar som handen i handsken


Publicerat den: 2020-08-21 [13:34:36]

Måste säga att jag och min man passar varandra som handen i handsken, lika konstiga och knäppa båda två.. 
det händer så konstiga saker när vi är hemma tillsammans.

(null)

(null)


Eric 30 år


Publicerat den: 2020-08-21 [08:05:30]

(null)

Lillebror Eric 30 år! 

Världens bästa brorsa, morbror, människa och vän fyller år. Ingen är som du, ingen annan sprider sådan glädje, ingen annan fyller tillvaron så mycket. Du är killen som erbjuder en axel att luta sig emot när det är tungt, du är killen som får en att skratta så man kiknar, du är killen som alltid ställer upp, engagerar dig och tar dig tiden. Du är killen man kan dela en chipspåse med i tystnad framför en film, killen man kan skrika sig hes med i en berg-och dalbana. Du är killen man kan skogsvandra och prata om livet med och killen man kan hinka för många öl med på puben.

Du är min absolut bästa vän här på jorden, idag är det precis 30 år sedan jag fick äran att bli storasyster åt just dig du fantastiska människa. Jag skulle ge dig världen om jag kunde!
Stort grattis på din 30-års dag baby bro! 

Fotboll


Publicerat den: 2020-08-20 [20:46:32]

(null)

Idag har min lilla prinsessa gjort sin allra första fotbollsträning! 
Jag var en stolt tårögd mamma som tittade på när hon drev boll och vaktade målet.
Bästa tjejen på hela jorden, allt du vill kan du göra! 
(null)

(null)

(null)

Även mormor och morbror var där för att stötta och heja.
(null)

Mina barn, lyckligt lottade små stjärnor som har familj som ställer upp i alla lägen! 
Även pappa var såklart där och tillsammans vandrade vi därifrån sen. Barnen omgivna av människor som skulle ge dom världen om vi kunde. 
(null)


Barnen


Publicerat den: 2020-08-20 [15:27:34]

(null)

Jag älskar verkligen att spendera tid med mina barn! Det är det absolut bästa som finns! 
Igår efter skola/förskola åkte vi och badade med Sandra och Vera. Så fantastiskt att få njuta av några timmar i solsken med vänner och glada barn. 
Idag efter skolan/föris gick vi till parken tillsammans. Gungade lite, åt en glass och bara satt och pratade. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Kladdiga barn som får äta glass i stora gungan! 
Nu är vi hemma igen och snart ska vi åka på Haileys första fotbollsträning.. får vi se hur det går. 

Juridiskt


Publicerat den: 2020-08-20 [10:37:02]

(null)

Nu har det gått igenom på Skatteverket också att vi är gifta och vårt namnbyte!
Så nu är det juridiskt klart också. Så himla fantastiskt!
Mitt "lammkött" är min make nu på papper också. 

(null)

Vi ville gärna heta samma sak som gifta, men eftersom våra barn har våra respektive efternamn ville vi inte ta bort det helt. 
Så vi valde dubbelnamn istället. Jag ville inte ha bindestreck i namnet och Kalle fick välja ordning. Så det blev Kirkevold Betzén. 
Undra hur många gånger vi kommer få bokstavera den framöver haha. 

Sen tyckte vi att det kändes kul att ta varandras så vi heter samma sak som barnen. Barnen byter ju inte efternamn men nu heter jag samma sak som Lily och Kalle har samma efternamn som Noah och Hailey. 
Kändes bra för då blev vi verkligen familjen Kirkevold Betzén. Saker jag önskar


Publicerat den: 2020-08-19 [12:29:36]

(null)


Jag kan inte vara den enda som ibland sitter och funderar på alla saker man önskar var annorlunda. Saker som skulle göra livet enklare och smidigare. 

Jag önskar :

Att jag hade mer tid med mina barn, mer ledig tid. Känns som all tid försvinner på jobb, skola, förskola och alla måsten.

Att deras pappa kunde få en lägenhet närmare snart (vilket han också vill) för att mina barn ska slippa pendla så mycket och att deras tid med deras pappa kunde få bestå av mindre restid och mer kvalitetstid. 

Att vi bodde större, med fler rum och framförallt fler badrum/toaletter. 

Att relationen till Kalles ex var smidigare, mindre komplicerad och trevligare. 

Att vi hade en trädgård, närheten och enkelheten till att komma ut utomhus! 

Att jag hade mer pengar, inga stora summor egentligen bara några tusenlappar till extra varje månad. 

Att jag och Kalle hade mer ledig tid bara han och jag. 

Men å andra sidan så är jag extremt tacksam för allt jag har här i livet! Jag är lyckligt lottad! 
Men ibland är det skönt att tänka lite på allt man skulle vilja. 
Steka pannkakor


Publicerat den: 2020-08-19 [10:45:31]

(null)

Jag avskyr att steka pannkakor! Vi har dessutom bara en stekpanna, det är typ ett heldagsprojekt att steka pannkakor till fem personer, smeten verkar typ föröka sig i bunken för varje minut. 
Allt luktar flott och stekos. Roar mig med att titta feel good kärleks -tonårsfilm samtidigt som jag står här i den varma, kvava flott luften och våndas. 

 Vad gör man inte för sina barn?

Dags att lira boll


Publicerat den: 2020-08-19 [07:00:07]


(null)

Efter skolstart blev det bad. Men vattnet i poolen var så obeskrivligt kallt! Inte ens noah ville bada och han tycker typ aldrig att vattnet är kallt. Så vi drog till Kallhällsbadet istället. 
Det var moln på hela himlen precis ovanför oss när vi kom dit och dessutom kom det lite regn. 
Men det hindrade inte barnen från att bada. 
(null)

(null)

(null)

Solen hann titta fram en liten stund innan vi skulle dra. Sen var det dags för första fotbollsträningen för Noah. Men det måste ha blivit en miss någonstans för det var bara tre barn som dök upp.
(null)

(null)

(null)

Föräldrarna ryckte in och Kalle och Eric som var där var att titta och det blev lite match och lite passningslekar. Dom tre barnen som var där verkade ha kul i alla fall. Men det var så varmt!
Mormor var också där och tittade. Eric gör grimaser för Noah är dyngsur jag tömde hans vatten flaska över huvudet på honom för ingen typ kokade av värme. Sen åkte vi hemåt för middag, dusch och tv en stund innan läggdags. 
(null)

(null)

(null)

När barnen sov tittade vi lite på serier sen la vi oss i sängen och lyssnade på podd en stund tillsammans. 

Obligatorisk närvaro


Publicerat den: 2020-08-18 [09:03:12]

(null)

Nu är det på riktigt! Obligatorisk närvaro i skolan till 2030. 
Bröööl, man vill ju grina lite när ungen ska springa iväg och gå in för sin första lektion någonsin! 
Det är obegripligt att min lilla son börjar skolan nu. Vart tog tiden vägen egentligen?


Ja ni


Publicerat den: 2020-08-17 [19:53:00]

(null)

Såhär kan man också sitta och titta på tv tillsammans när båda barnen ska sitta med mamma. 
Kommer väl en dag när det inte alls lockar att gosa med mamma framför film så får väl passa på medan dom fortfarande vill. 
Perfekt avslut på dagen i alla fall måste jag säga. 

En dag med barnen


Publicerat den: 2020-08-17 [19:14:48]

Sista dagen på sommarlovet, den började med att Hailey någon gång strax efter 7 kröp upp i min säng och vi somnande om.. bildbevis taget av Karl på väg till jobbet 
(null)

Vet inte vem som ser mest utslagen ut jag eller Hailey. 
Sen åkte vi till Kallhällsbadet ganska tidigt. Byggt sandslott, badat till och med jag har badat flera gånger. Hade med oss både lunch och massa gott. Sandra kom förbi en stund och badade med oss, hon överraskade även med glass till barnens stora lycka! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Många timmar var vi där så himla skönt! Sen åkte vi och handlade och gjorde paj till middag. 
Nu tittar vi på Gruffalon innan läggdags. För imorgon börjar allvaret, Noah har obligatorisk skola från imorgon och Hailey ska tillbaka till förskolan. 
Så glad att vi fick en härlig strand dag sista dagen på sommarlovet. 

En stund med podd


Publicerat den: 2020-08-16 [12:12:12]

(null)

Packat allting på landet. Nu tar vi några timmar på stranden innan det är dags att åka hem från landet. Suga ut verkligen det sista av sommarvärme och skogen. 
Vi sitter här i varsin stol och lyssnar på podd. En av fördelarna med när man inte har sina barn, man kan faktiskt få ta det lugnt på stranden. 

Ingen av oss vill åka hem, vi vill vara kvar här ute. Vara i skogen är det bästa som finns. Drömmen om hus är enorm just nu!

1 vecka


Publicerat den: 2020-08-15 [19:34:48]

(null)

1 vecka har vi varit man och fru nu. Känns verkligen så underbart! Dagen till ära har vi varit och badat, sen suttit på altanen med mamma, pappa, Dennis och Agneta och druckit bubbel. Nu är vi och fiskar. Njuter av den varma och sköna sommarkvällen.
(null)

(null)

(null)


Älskade landet


Publicerat den: 2020-08-15 [10:35:44]

(null)

Kom ut till landet vid 18 tiden igår. Mamma dök upp strax efter 19 och då satte vi oss på altan tillsammans med pappa och åt Thai till middag. 

Sen blev vi sittande där ett gäng timmar, strax före 4 kom jag och Kalle i säng en gäng glas med vin innanför rocken. 
Jag vaknade 7:30, det är något fel på mig jag kan inte sova! Huvudet är ganska tungt idag men nu har jag varit inne och väckt maken (10:30) för nu tycker jag att vi ska göra oss i ordning och åka till stranden. Här uppe på tomten kan vi ju inte sitta när det är strålande sol och 27 grader, det går inte för sig. 
Huvudvärken släpper nog så småningom skulle jag tro. Får sova lite i solstolen och doppa huvudet i den kalla sjön sen så blir det nog bra. 

Värsta med att vara lite bakfull man vet att inget hjälper förutom tid, bara vänta ut det...
Skulle nog däremot må lite bättre om jag någon jävla gång kan sova på morgonen!

Maja Gullstrand


Publicerat den: 2020-08-14 [13:08:14]

I lurarna har jag Maja Gullstrand och låten Här för mig själv. 
Passar mig alldeles utmärkt just nu. Har lite lunchrast här hemma för mig själv. Äter pizzarester på stående fot och försöker plocka och städa lite innan jag ska jobba igen. 

Ikväll åker vi till landet igen, njuta in i det sista av skogen och lugnet. Ska även plocka ihop allting från sommaren och förra helgens äventyr.

Omväxling förnöjer eller?


Publicerat den: 2020-08-13 [21:17:31]

(null)

Fick för mig att göra om hemma och göra ett byte på möbler och dörr.
För dörren på bilden har det nämligen stått en bokhylla i flera år, den dörren har vi inte alls använt. Bänken har stått i hallen.
(null)
Bokhyllan har jag flyttat till hallen och ställt för den dörren in till sovrummet. Bakom stora bokhyllan finns alltså en dörr, den har vi alltid använt in till vårt sovrum. 
Ni som har varit här ni vet, men många vet inte att det finns två dörrar in till sovrummet för den från vardagsrummet är det inte många som sett. Den har det stått möbler för från båda hållen i flera år. 
Men vi provar nu ett tag och ser hur det känns. Känns det inte bra ja då byter vi helt enkelt tillbaka. 

Vår kväll igår


Publicerat den: 2020-08-13 [10:41:52]

(null)

En helt vanlig onsdag drack vi champagne och tittade på våra bröllopsbilder. 
Vi ska vilken dag som helst återgå till vardagen.. ska bara rida på våra lyckovågor lite till innan vi hoppar tillbaka in i ekorrhjulet. 

Samtidigt så är det ju ekorrhjulet man vill ha, bröllopet är startskottet på resten av livet tillsammans. Ett liv som består till stor del av vardag, vilket egentligen inte gör något när det levs lyckligt. 
Men alla som någon gång gift sig vet att dagarna efter bröllopet är man så sanslöst nykär igen. Allt det där i vardagen är som bortblåst, man är nykära igen utan några som helst problem. 
Eller problem, det har vi väl egentligen inte men vi är inte alltid överrens såklart. Vi är två olika personer som delar samma liv, man kan inte alltid tycka lika. 
Men just nu, på våra rosa moln finns bara vi och vår kärlek. 
Allting är likadant fast ändå inte, att ta klivet och gifta sig, lova varandra inför lagen att vara vid varandras sida är ganska stort och speciellt, i alla fall för oss. 
Två personer som varit gifta tidigare och vet att det kan spricka, att det man lovat kanske man inte kan hålla, att göra det igen är ganska stort för oss.
Men å andra sidan vet vi båda vad vi behöver av ett förhållande för att det ska hålla, vi vet vad vi vill ha av varandra för att kärleken ska bestå, för att attraktionen inte ska mattas av och vad vi söker hos varandra för att fortsätta känna känslan av att vilja somna bredvid varandra varje kväll. 

Ett äktenskap är jobb men det ska inte vara jobbigt. Man ska vilja kämpa för varandra men samtidigt kunna landa i trygghet att den andra alltid finns där. 
Man ska acceptera den andra för den man är, inte trots dåliga sidor utan med dom utan att vilja förändra personen. 
Samtidigt ska man vilja vara en människa beredd att kompromissa och förändras inte för någon annan men tillsammans med någon annan. Vilja tänka längre än sig själv, vilja se saker ur ett annat perspektiv än sitt eget. 

Min mamma sa under talet på vårt bröllop att kärlek är som en fågel, håller du för hårt dör den, men håller du för löst flyger den iväg. Det stämmer så fantastiskt bra, kontrollera inte personen du lever med och lås in den, men ta det inte heller för givet. Kärlek är en färskvara, om man inte underhåller den blir den dålig. 

Men när man lever med någon där man varje dag älskar personen, varje dag är lycklig, inte hela dagarna varje dag, men varje dag då blir det enklare att kämpa för att det inte ska dö. 

Min make är min bästa vän, livet utan honom vid min sida skulle vara på tok för tomt. Min älskling


Publicerat den: 2020-08-12 [20:59:49]

(null)

Leva med dig är en dröm, livet är så fullt av lycka och skratt. 
Varje dag med dig ett äventyr, varje dag så kärleksfull. 
Jag älskar dig varje sekund av varje dag, varje stund vi delar, alla små ögonblick. 

Jag kommer värdesätta vår tid och vårt liv ihop så länge jag lever. Min älskling, min make. 

Börja jobba igen


Publicerat den: 2020-08-12 [08:09:08]

(null)

Jag vill inte jobba, jobbat en dag och längtar redan efter mer semester. 
Lata sköna dagar på landet med barnen, sova, dricka morgonkaffet ute i solen. 

Ingen stress, inga måsten. Bara lugnet från skogen och göra vad man vill av dagarna. 


Mina fina barn


Publicerat den: 2020-08-11 [16:27:02]

(null)

Hittade denna 2 år gamla bild på systemkameran nyss som jag glömt att jag tagit. Så himla fin bild på Noah!
Hittade även bilden nedan på Hailey. Bra att man tar massa vackra bilder på sina barn som man sedan glömmer bort att man tagit...


(null)


Ett telegram från exmaken


Publicerat den: 2020-08-11 [15:17:06]

På vår bröllopsdag dök det upp ett "telegram" som min mor läste för oss under middagen. Det var ingen mindre än Jimmy som tagit sig tiden att lämna några ord av kärlek till oss på vår bröllopsdag. 
Det var så enormt vackert, jag blev så rörd av det att jag tänkte låta er andra få ta del av det också. Att ha barn tillsammans med en person som man kan ha en sådan fantastisk, respektfull och kärleksfull relation till fast man inte längre är gifta är förunnat få. 
Tusen tack Jimmy för att du fortfarande väljer, varje dag att vi ska fortsätta vara vänner och visar sådan enorm respekt och acceptans för mig och mitt liv! 
 
Här kommer det: 
 
 
Nämen tjena brudparet!
Exmannen i huset som dyker upp från ingenstans med en liten hälsning på er dag. 
 
Hoppas dagen har varit fin och att fåglarna sjöng som på en äng utanför Normandie. Om fåglarna sjunger extra vackert utanför just Normandie vet jag inte men det lät romantiskt. 
Vid detta lag har Jennifer kallsvettig panna och händerna darrar av nervositet. Vad är det här? Vad ska han säga nu?
Men du kan vara lugn. För en gångsskull ska jag hålla mig hyfsat kort och försöka vara tillräckligt politiskt korrekt även för de smås öron.
 
Vill bara ta tillfället i akt och tacka dig Kalle att du valde att kliva in i Jennifers liv vid den tidpunkt du gjorde. En ganska mörk period för både mig och Jennifer. Vi hade nått vägs ände och det fanns inget kvar att hämta. Vi var inte längre osams utan ville leva på varsitt håll. 
Det är inte en överdrift att jag var orolig för hur livet skulle bli. Vi har barn ihop och jag visste dessutom att Jennifer är ungefär lika bra på att leva själv som Anders Frisk var domare. 
Men då klev du snabbt in i hennes liv och visade henne den kärlek hon förtjänar. Den lycka hon så länge velat uppnå. 
Att se er tillsammans är ren lycka! Många förstår inte hur jag kan vara så glad att min exfru hittat en ny kille men mitt svar är alltid 
-ni känner inte henne, hon vill bara vara lycklig och varför skulle jag inte låta en person jag fortfarande älskar, om än på annat sätt, kanske mer som syskon kärlek få vara lycklig?
Det vore rent vansinne! Hon är desutom mor till de personerna jag älskar mest på denna jord och det banden skulle jag aldrig vilja bryta. 
 
Du Kalle, är betydligt bättre än mig på mycket. Lugn (nåja hyfsat lugn och kontra mitt svallande blod är du faktiskt en filbunke). Du trivs på hemmaplan, något jag vet är viktigt för Jennifer. Du uppskattar överlag samma saker som Jennifer och det gör mig lycklig att se att ni har kul tillsammans.
För vad fan vore livet utan lycka!? 
Oj förlåt barnen, pappa slänger en tia i svärburken på en gång.

Du Kalle, visar förståelse och respekt att Jennifer och jag fortfarande har en stark relation till varandra. Inte en gång har jag tvivlat på att du bara känner lycka över att jag och Jennifer fortfarande är goda vänner. Även om det givetvis ibland brakar loss mellan henne och mig kliver du snyggt undan och låter oss lösa vår konflikt på vårt sätt.. ja som två treåringar alltså!
 
Men min största respekt till dig Kalle landar i hur du tar hand om mina barn. De är mitt allt och jag har aldrig någonsin under dessa år känt mig det minsta otrygg i att du är med dem. De pratar alltid väl om  dig och berättar gärna om hur illa du fiser!
Nåja, jag nöjer mig med att jag ser kärlek i deras ögon när de pratar om dig hemma på vår gata i Järfälla. Och skulle dagen komma när jag skulle bli tvungen att lägga mig i en skyttegrav för mina barns rättigheter, vet jag att du kommer befinna dig i samma skyttegrav på en arms avstånd från mig. Vad mer kan jag begära?
 
Så tack Kalle för att du inte bara förgyller Jennifer liv. Du gör faktiskt mitt enklare att leva också. 
 
Säg Oh-Ah-Kennedy!
 
Skål och ha en fantastisk kväll!
 
 

Min dag


Publicerat den: 2020-08-10 [22:56:18]

(null)

Vi gick ner till skolan i morse, mötte Jimmy och min mamma (som jobbar på skolan där Noah ska gå) på skolgården.
Pratade en stund, Noah fick gå upp i klassrummet med sin fröken och då var det info möte för föräldrarna på gården.
(null)

(null)

(null)

Sen gick mamma in för att jobba och jag och Jimmy tog med den andra lilla filuren och fikade innan det var dags att gå tillbaka och hämta Noah.
(null)

(null)

(null)

Sen har jag försökt börja plocka lite hemma efter att inte ha varit här på 5 veckor mer än typ någon natt och mest dumpat grejer och/eller hämtat annat till landet. 
Vi åkte till Kista när Kalle kom hem och lämnande tältet vi lånat till vår vandring vi gjorde.
Sen gick vi till lokalpuben och åt middag och tog en öl på deras uteservering. Efter det blev det film hemma i soffan och nu måste jag sova. 
För imorgon är det dags att börja jobba igen efter flera härliga, underbara lediga veckor! 

Usch, vill ha mer semester. 

Dukningen


Publicerat den: 2020-08-10 [14:31:44]


(null)

Tänkte berätta lite om dukningen från bröllopet. 
Ville försöka hålla det enkelt, lantligt men ändå fint.
Linnedukarna är min gammelmormors från början som mamma lånade ut dagen till ära. Löparna är juteväv med spets, beställde även en smalare mindre variant det är den som sitter på vaserna. 
Vaserna är burkar som det var skivade rödbetor i från början som jag gjort i ordning och klätt med juteväv. 

Besticken och vinglasen kommer hemifrån oss, vattenglasen köpte jag på Ikea förra veckan, 6 pack för 39 kr/st som hittat. Ljuslyktorna kommer också från Ikea dom valde Kalle, han som säger att han inte kan visualisera, men hans val av ljuslyktor blev perfekt till dukningen! Tallrikarna är dollarstore.
Placeringskorten är beställda tillsammans med servettringarna och festprogramen från kortdesign.se.

Blommorna på bordet är en blandning av rosor som blev kvar från det till brudbukett och corsager och resten är plockat i trädgården. 
Mellan mig och Kalle ställde jag en tom vas och ställde ner min brudbukett i till middagen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Stolarna är 3 olika uppsättningar. Dom bruna tillhör matbordet inifrån huset. Dom vita är olika sorter men jag och mamma har renoverat dom under sommaren, slipat, målat om och klätt om alla dynor med likadant tyg. 
Vimpeln är beställd på nätet. 

Det blev verkligen allt tillsammans precis så vackert enkelt och lantligt som vi ville. Med personlig touch.


(null)


Första dagen i skolan


Publicerat den: 2020-08-10 [11:18:49]

(null)

Min stora, fina fantastiska son gjorde sin första dag i skolan idag! 
Han var lite nervös imorse men när vi väl stod där på skolgården och fröken ropade på alla sina silvertärnor (avdelningens namn) släppte han min hand och gick vinkades iväg med ett leende på läpparna.

Det gick hur bra som helst första timmarna! Min stora älskade son, mamma är såå stolt över dig.


Den här lyckan...


Publicerat den: 2020-08-09 [21:37:39]

(null)

Alltså jag drunknar i lycka! Jag går runt i något slags lyckorus och bara pussar på min man!
Tittar på bilder och filmer från igår och bara skrattar och gråter av glädje om vartannat. 
(null)Ringar


Publicerat den: 2020-08-09 [15:58:28]

(null)

Mina fina, vackra ringar. Den med diamanterna är förlovningsringen och den släta guldringen är vigselringen. 

(null)


Brudbukett


Publicerat den: 2020-08-09 [13:37:23]

(null)

Min fantastiska vackra brudbukett gjord av min fina mor! 
Hon gjorde alla blommor till igår, corsager och buketter. Så makalöst vackra, min brudbukett blev precis som jag önskade och var helt magisk!

Min make


Publicerat den: 2020-08-09 [12:59:48]

(null)

Som jag älskar honom, jag är så sanslöst kär i min make! 
Jag får vara fru till världens bästa man!


Familj


Publicerat den: 2020-08-09 [09:35:39]

(null)

Familj måste ju utan tvekan vara det absolut bästa som finns! Framför allt min familj. 
Vår tokiga, underbara och fantastiska familj, vi fem som flätats samman där vi kompletterar varandra, lyfter varandra och ger varandra så mycket kärlek, varje dag! 

(null)


Vårt bröllop, vår dag


Publicerat den: 2020-08-09 [08:43:34]

(null)

Jag vet knappt vart jag ska börja! Hela dagen var sagolik! Strålande sol, 28 grader varmt är väl dumt att klaga på när man får det på sin bröllopsdag.

Klockan 14:30 kom fotografen då tog vi ett gäng gruppbilder, sen dök vigselförrättaren upp och klockan 15:00 stod vi framför vår vackra rosenbåge redo att vigas. 
Vi lyssnade på vår låt, Perfekt-Bendik, sen läste jag en dikt för Kalle som han inte visste att jag skulle läsa, när han började gråta ja då kom mina tårar också. 
Vi sa JA till varandra, växlade ringar, tog vår första kyss som äkta makar och sen förklarades vi man och hustru. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Hurra rop och riskastning. Kolla den här "snygga" bilden jag fick av fotografen när Noah kastar ris..
(null)

(null)
(null)

Sen sprang vi runt lite med fotografen och tog bilder medan min fantastiska bror och mamma fixade lite gott tilltugg och våra gäster kunde vila och mingla i skuggan. 

(null)

(null)

Vi började förbereda middag, en liten enklare trädgårdsbuffé med grillat, potatisgratäng och annat smått och gott.
(null)

(null)

(null)

Sen satte vid oss vid vårt otroligt vackra dukade bord för middag.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vackra, härliga tal. Våra underbara barn hade köpt en present till oss som vi fick. Med ett kort som dom själva skrivit sina namn i alla tre såå vackert! Tack till min älskade mamma som tog med barnen och organiserade det!
Vi fick även massor av fina presenter av våra gäster trots att vi hade sagt att vi inte hade önskat oss något! 
(null)

(null)

(null)

Sen var det dags för lite tårta och kaffe. Vår fina bröllopstårta som var så god! Hallonmousse och vitchokladmousse tårta.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi röjde av och möblerade om. Sen kom några av släktingarna och grannarna här ute förbi en stund. Vi dansande oss svettiga i den härliga sommarkvällen. 
Ungarna hängde med långt in på småtimmarna och dansade.
(null)

Vid 02:30 var det jag, Kalle, Eric, mamma, Sara och Torbjörn vakna. Vi avrundade dansgolvet och satte oss på altanen och tände en brasa.
04:00 sa vi god natt och det hade börjar ljusna ute. Hur trötta vi än var när vi la oss ner i sängen hade vi en liten stund för oss själva... 
så någonstans där strax före 05 sa vi god natt och somnade som man och hustru!

Vår dag blev över all förväntan! Så magisk och fantastisk på alla sätt och vis. Ett underbart bröllop och många härliga minnen. 
Vi hade inte kunnat önska oss mer av dagen!

Tänk att nu är vi gifta! Jag och min Kalle, min make!

Vårt bröllop


Publicerat den: 2020-08-09 [03:00:10]

(null)

Ska berätta allt, imorgon. Just nu är klockan 02:59 och vi har haft världens bästa dag!

(null)

(null)


Herr & Fru Kirkevold Betzén


Publicerat den: 2020-08-08 [16:58:46]

(null)

Nu är vi Man & Fru! Herr och fru Kirkevold Betzén!
Har inga ord, bara så lycklig!

(null)
Vår bröllopsdag!


Publicerat den: 2020-08-08 [08:46:47]

(null)

Men alltså det är dags, det är vår bröllopsdag idag! Det spritter i hela kroppen just nu. 
Skulle behöva få i mig något att äta men är så nervös. Snart ska jag åka iväg och fixa håret.

Vi höll på till 01:27 inatt och fixade och donade på tomten, med blommor och dukning. 
Det kommer bli så makalöst bra det här. Jag längtar så in i bänken nu. Men först köra försiktigt till frisören. 


Exakt ett dygn


Publicerat den: 2020-08-07 [15:06:59]

(null)

Om exakt 24 timmar blir vi man och hustru! Som jag längtar!


Vi gifter oss imorgon!


Publicerat den: 2020-08-07 [08:49:36]

(null)

Det är här ju helt galet, vi gifter oss imorgon! Känns helt otroligt. 
Vi ska bli man och fru. Min älskling, som jag längtar efter att stå där och säga ja till honom imorgon. 

Nu ska jag strax iväg och fixa naglarna och sen hämta tårtan. Sen blir det tillbaka till landet och ställa i ordning och fixa allt. Hjälp hur ska vi hinna allt?!

Rörd till tårar


Publicerat den: 2020-08-06 [16:20:27]

(null)

Danielle och Micke överraskade på landet med en hel korg med godsaker, en gåva för att vi på lördag blir man och hustru. 
Jag blev så rörd att jag stod där och grät! Vilken fantastiskt och makalöst vacker gest! Så himla omtänksamt och fint gjort, hur kan jag ha turen att ha så fina vänner i mitt liv?!


Nä nu börjar jag gråta igen! Mitt hjärta svämmar över. Att jag dessutom får en stund med mina vänner och deras barn över en kopp kaffe det gjorde min dag! 

Underbar blivande make


Publicerat den: 2020-08-05 [18:10:54]

(null)

Min underbara blivande make kommer hem från jobbet och smyger dit en present på min säng. 
Han hade köpt massa fina underkläder och en super vacker vit kimono med spets! 
Var ett par vackra vita spets trosor med i paketet. Han hade tidigare uttryckt önskemål om att få köpa trosor till mig som jag ska ha under klänningen på vår bröllopsdag. 
(null)

Så fina underkläder! Jag tror jag bara har ett enda par trosor kvar jag köpt själv, resten av alla mina underkläder, både bh:ar och trosor har Kalle köpt genom åren. 
Jag tycker det är alldeles underbart och fantastiskt att bara använda underkläder han valt åt mig. 
Han brukar skoja om att han köper det mer för sin skull än min, vet inte om det betyder att jag har dålig smak eller att han bara älskar att se mig i underkläder, hoppas på det sista. 

Hur som var det en fantastisk överraskning som gjorde mig så glad! 

Frukost


Publicerat den: 2020-08-05 [10:37:34]

(null)

Glädjen när man får lyxen att äta frukost i stora sängen framför film. 

Läsa saga


Publicerat den: 2020-08-04 [20:57:49]

(null)

Lyckan att få läsa saga med mormor på landet. 

Bada bada


Publicerat den: 2020-08-04 [18:31:05]

(null)

Dagens frukost åts på berget. Sen åkte vi och badade.
(null)

(null)

(null)

Vägrar(!!) ta ur luften ur ringen och blåsa upp den igen varje gång. Så den får åka baklucka 

Snart dags


Publicerat den: 2020-08-03 [20:16:13]

(null)

Jag är säkert hur tjatig som helst, men... jag är så spänd och förväntansfull på vårt kommande bröllop. Idag provade barnen alla kläder, accessoarer och skor en sista gång och allt tillsammans och dom var så fina, så jag ville smälla av!
Dom själva älskade sina kläder och har pratat hela dagen om bröllopet! 
Pappa har byggt klart på altan så vi tillfälligt kan förlänga taket på lördag. Mamma har snart klätt om alla stolar. 
Blommor är beställda, det mesta är förberett, vi har provklätt rosenbågen.
Imorgon ska vi provduka och ska börja förbereda servetterna som ska fixas med tryckta servettringar. 
Var och köpte vattenglas idag. Vi håller på allihopa och fixar och donar inför lördag. 

Men det jag längtar allra mest efter är att stå där med Kalle. Vår lilla stund när vi blir man och fru. Igår kväll när han kysste mig och sa "jag älskar dig, snart är du min fru" då rös jag av välbehag i hela kroppen. Han, min fina kille, min kärlek, bästa vän, min partner in crime och livskamrat ska bli min make! 

Jag längtar så mycket till lördag!

Tillbaka på landet


Publicerat den: 2020-08-03 [16:53:18]

(null)

Lyckliga barn är tillbaka på landet, vi har varit och badat några timmar idag.
Eller, först vaknade vi hemma i stan, åkte till Ikea och sen till landet. Bada och sola, sen springa runt i trädgården, äta vinbär, leka. Lina kom förbi min sin höna en stund. Haha ja, sin höna. Så olika det där. 

Nu sitter jag i Brottby och väntar på Kalle som är på väg med bussen från jobbet. 
4 dagar kvar till bröllopet börjar bli så nervös. 

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)


Sista semestern


Publicerat den: 2020-08-03 [14:45:29]

(null)

Njuter av sista dagarna semester för i år. 

Dragningskraft


Publicerat den: 2020-08-03 [08:37:15]

(null)

Min kloka son som undrar vart det varma i vulkaner kommer ifrån och varför vi stannar kvar på jorden och inte flyger iväg ut i rymden.
Mitt tappra försök att förklara dragningskraft, jordens mitt och magma.
Han lyssnade intensivt och intresserad med massor av följdfrågor, så fick sätta min egen kunskap på prov också. 

1-års kalas


Publicerat den: 2020-08-03 [08:11:56]

(null)

Igår var vi på 1-års kalas för finaste Vera. Solen sken, vi var ute i deras stora härliga trädgård, Sandra och Patrik hade förberett massa god fika. Trevliga människor, fina barn och många skratt fick vi några timmar i solen.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Dagen avslutade vi med att gå på Kina restaurang med barnen. Barnen var så glada att se varandra efter en vecka utan varandra.
Sen gick vi hem och tittade på Sune i Grekland och åt glass.
(null)

(null)

(null)


Att njuta av vackra ting


Publicerat den: 2020-08-02 [09:07:01]

(null)

Att få möjligheten och lyckan att få njuta av vackra ting i vår värld, som den spegelblanka sjön igår kväll och rosa moln på himlen. 
I sällskap av min fina sambo och tillsammans få skratta i denna vackra stund. Ord kan inte riktigt beskriva egentligen känslan av dessa småsaker, hur mycket lugn och glädje det skänker. 
(null)

Få stå där med Kalle och fiska, lyssna på hur han med stor glädje pratar med mig om fiskegrejer, olika drag, linor och ja, allt sånt där som har med fiske att göra. 
Jag kan tycka att det är mysigt att fiska lite ibland, men är egentligen ganska ointresserad. Men jag tycker om att höra honom prata om det, det är intressant att låta honom få dela det med mig, det han tycker om, hans intresse. 
Är det inte lite det som är grejen med att leva med någon också? Att lyssna och visa intresse för det den andra tycker om. 
Man behöver inte dela allt, göra allt tillsammans och tycka om exakt samma saker, men att genuint lyssna eller ta del av den andras intressen tycker jag är viktigt. 

Sen är det ju som sagt fantastiskt vackert att få stå vid en sjö tillsammans med den man älskar en lugn sommarkväll och skratta tillsammans. 
(null)

Idag är det söndag. Vi ska snart åka från landet och hämta Noah och Hailey sen ska vi på 1-års kalas. Tänk att Vera redan är ett helt år!
Senare ikväll kommer Lily hem också. Kalle jobbar mån-Tors den här veckan. Men imorgon förmiddag åker jag och barnen tillbaka till landet, Kalle kommer pendla denna vecka. 
Jag och kidsen är lediga och med lite tur ska det ju faktiskt vara fint väder nu några dagar. 
Sen på fredag är Kalle ledig, då har vi massor att göra och förbereda för på lördag är det äntligen dags, vi ska gifta oss! 
Känner mig lite stressad över det men tror vi har koll på läget. På fredag ska jag fixa mina naglar och hämta tårtan. Vi ska förbereda dukning, mat, tomten, partytält och diverse annat. 
Men jag längtar så mycket nu, ofattbart att jag om mindre än en vecka är Kalles fru!
Igår var jag och köpte en rosenbåge till platsen där vi ska gifta oss. Jag och mamma höll på länge och provade idéer hur den ska fixas. Min mamma är min hjälte! Som hon hjälper mig! 
Sen monterade vi ett party tält och ställde över. Så vi har ett allternativ för fint väder och ett för värsta senario REGN! Håll alla tummar att det inte regnar nästa helg! 
Vill mycket hellre gifta mig framför en blomklädd rosenbåge än under ett party tält! Men vi har i alla fall en plan OM det gud förbjude är dåligt väder. 
Pappa, min andra stjärna ska bygga i ordning på altan för att förbereda för eventuella väder vi inte kan rå för. Han och mamma har spenderat massor med tid på att göra i ordning och fixa inför bröllopet. Jag är så tacksam att vi får gifta oss här ute på landet. Vi båda två älskar det här stället och kan inte föreställa oss en bättre plats att bli man och fru på. 

Nej, nu måste jag börja göra mig i ordning och packa ner dom få sakerna jag behöver hemma i stan över natten. 
Jag hade nog kunna snöa iväg massor och berätta om allt inför bröllopet. 

Dubbelhakor och bok


Publicerat den: 2020-08-01 [18:09:29]

(null)

En liten stund i solen med bok fick jag och mina dubbelhakor idag. Var i arninge och köpte rosenbåge, byggde partytält. Nu ska vi grilla. 

Hylla


Publicerat den: 2020-08-01 [11:39:59]

Vi har en bänk inne i vårt hus som konstant blir överbelamrad av småsaker, jag har ledsnat och ville få upp en hylla. 
Grävde fram en gammal längst inne i förrådet, den hängde på väggen på altan från början när vi köpte huset, den tidigare ägaren lämnade kvar den. Det är alltså närmare 20 år sen. Frågan är hur gammal hyllan egentligen är.
Vi använde några år sen har den hamnat i förråd. Den har varit ommålad en gång redan från brun till vit. 
Lite sprucken här och där men vad gör väl det. 
(null)

Jag har borstat och skrapat av lite gammal färg och sen sprayat den svart. Så här blev den.
(null)