Fantastisk morsdag


Publicerat den: 2020-05-31 [20:12:02]

En fantastisk morsdag med strålande väder som spenderades med att jobba i skogen.
Men vilken dag vi haft! Sen att jag fick vara med både barnen och min mamma, bästa. 

Man blir uppvaktad med både blommor, presenter och teckningar från barnen. 
Självklart uppvaktades även min mor. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Lördag


Publicerat den: 2020-05-31 [07:55:16]

(null)

Började gårdagens tur till landet med konsert i baksätet. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi Fick en hel del gjort. Målade massor. Jag med lite hjälp av noah grundmålade alla fönster och dörrfoder.pappa,  Kalle och Eric jobbade på stora huset. Mamma och barnen skötte trädgård. Barnen mumsade våfflor till lunch.

Idag ska vi tillbaka till landet och måla igen. Hela vår nya tillbyggnad ska målas med lackfärgen och samma sak med fönster/dörrfoder. Vi hoppas på att hinna klart med det utvändiga idag. Pappa ska bygga en trappa så vi slipper klättra in i huset. Vi ska äta lite snabb frukost och dra så vi kommer dit och kan börja jobba. 
Fortfarande massor kvar både utvändigt och invändigt. Men det här löser vi.

(null)


Fredag!


Publicerat den: 2020-05-29 [23:41:44]

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Att äntligen ha fredag


Publicerat den: 2020-05-29 [07:56:29]

(null)

Så var det äntligen fredag! Några timmar arbete och möten ska man ta sig igenom innan jag får hämta dom små människorna. 
Barnen har önskat taco till middag så det blir det ikväll. 
Jag fortsätter nedräkning till att ta bort gipset ... 19 dagar kvar!

Promenad


Publicerat den: 2020-05-28 [17:53:50]

(null)

Jag och Lily gick och hämta Noah och Hailey. Sen gick vi hela vägen till Ica Maxi 1,7 km. Vi handlade, åt glass och sen med ryggsäcken full och en tung matkasse begav vi oss hemåt igen. Vi gick till Tuletorget för att hämta paket (1,4 km från Ica) där kom Kalle och hämtade oss då började det bli för tungt!
Ryggsäck med 3 liter mjölk och två liter yoghurt, en full självscanning påse i bara vänsterhand inte bära med höger, skulle inte gå även om jag ville.
Barnen hjälpte mig att bära ett storpack hushållsrullar, potatisen och två paket bröd. På något sätt gick det, men jag är helt slut!  Barnen var så himla duktiga, jag är så stolt. Det var dagens äventyr det. 

Vet inte hur jag lyckades, ibland är jag nog för envis för mitt eget bästa. Men kul hade vi. 
Vi gick där och sjöng hela vägen.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


En vecka


Publicerat den: 2020-05-28 [08:18:12]

(null)

Idag är det en vecka sen jag ramlade av den där jävla stegen och bröt handleden. 
Första dagarna var helt klart värst, inte bara smärtan utan även känslan av att vara instängd i ett gips. Inte kunna röra sig, ha ont i varje liten rörelse man gjorde med högerhand.
Börja vänja sig är fel ord, för det gör jag inte, jag tänker flera gånger om dagen att jag bara längtar efter att ta av skiten. Jag börjar däremot hitta sätt att ta mig fram i vardagen trots gipsad hand och dessutom min dominanta hand. Det är inte lätt att vara högerhänt och ha den gipsad.
Jobba är knöligt men det går. Ibland skriver jag bara med vänsterhanden, ibland lutar jag gipset lite så jag kommer åt att skriva med ringfinger på högerhand också. 

Sova är fortfarande nästintill omöjligt. Det är obekvämt, svullnar och sticker i fingrarna. Jag blir jättestel och vaknar flera gånger varje natt och måste röra på armen, fingrarna. 
Igår lyckades jag faktiskt både tvätta, föna och platta håret med en hand.  Vette sjutton hur jag bar mig åt men på något sätt löste jag det. 

Känner att jag behöver försöka stretcha mer för jag blir stel i nacke och rygg av att inte kunna röra mig i sömnen. 

Jag har övningar man ska göra under fixeringingstiden. Dom gör jag flera gånger i timmen för att hålla igång blodcirkulationen, inte blir stel i fingrar, armbåge och axel. 
Har haft armen i högläge nästintill hela tiden sedan förra veckan. Så armbågen är helt blå, tydligen enligt ordopeden ett bra tecken. Man har en blödning där frakturen uppstått, håller man armen tillräckligt i högläge så faller blodet till lägsta punkten i det här fallet armbågen. Så är jag blå betyder det att jag sköter att hålla armen tillräckligt i högläge.
(null)

(null)

(null)

Benen då? Jag vet inte riktigt om jag tycker att det börjat läka nämnvärt. Bilden ovan är tejpningen sjukhuset gjorde förra veckan, det har jag inte kvar.
Jag har både försökt hålla rent, använda antiseptisk kräm i såren, skydda så kläder inte skaver inte haft benen i sol, vill inte riskera fula ärr. 
Men ja det är svårt, någon gång lär det ju läka och det har bara gått en vecka. Men skulle gärna vilja se mer åt läkhållet.
(null)

(null)

(null)

Håller koll och sköter om det för att inte riskera infektion i såren. Det är svårt att fånga på bild, men är värre än det ser ut. Vissa sår är väldigt djupa. Det på knät öppnade upp sig igår igen. Jag är öm, blå på benen och vill bara att det ska försvinna nu. 
Spenderat massor av tid med att läsa om hur man sköter om sår. 
Jäkligt tacksam att jag ska ha långklänning på bröllopet för benen kommer ju inte vara snygga närmaste månaderna. 
Varit jävligt bitter på mig själv att jag lyckades med det här. Det känns så hopplöst, senaste året av mitt liv har ju inte alls varit speciellt kul. Känns som eländet bara byter av varandra hela tiden. 

Nu ska jag dricka en kopp kaffe, med vänsterhand och hoppas på att närmaste 20 dagarna går fort! 

Ja ni


Publicerat den: 2020-05-27 [22:55:58]

(null)

Mycket tack vare dessa två har jag stått ut en dag till med gipset. 21 dagar kvar, imorgon är det en vecka sedan olyckan.  
Vi åt även mellis i parken idag det var mysigt. Sen kom mamma och Eric då åt vi ugnspannkaka och umgicks. 
Kalle och Eric gick till gymmet, noah åkte med mormor och jag och tjejerna läste bok sen var det sova.

Sen har jag tittat på film. Kalle åkte på att se slutet på den när han kom hem. Nu är det läggdags. Eller ja, jag ska lägga mig i sängen och våndas att allt är obekvämt och gör ont. Hoppas på lite sömn. Jag blir så trött på mig själv och hur klantig jag är!

(null)

(null)


Tisdag


Publicerat den: 2020-05-26 [22:46:54]

(null)

(null)

Dom två, bästa på hela jorden! Varit fotbollsträning idag också för lilleman
(null)

(null)


Aj orkar inte


Publicerat den: 2020-05-26 [07:48:42]

(null)

Idag har jag ont! Svullen som sjutton efter natten, öm och värk. 
Har en extrem känsla av panik för gipset över att det är 3 jävla veckor kvar. Vill bara ta bort det! Står inte ut. Har ångest över att det blev såhär. 

Usch veckorna får gärna gå fort nu 

23 dagar


Publicerat den: 2020-05-25 [11:21:48]

(null)

23 dagar kvar, 24 med idag. Ja jag har absolut nedräkning! 
Gör mina övningar flera gånger om dagen och har armen konstant i högläge. Försöker jobba så gott det går med en hand.

Men vill bara ha bort gipset! Får panik ibland och vill slita av det

Aj


Publicerat den: 2020-05-24 [19:28:30]

(null)

Mina "snygga" ben. Syns ju inte riktigt på bilden hur djupa alla sår är. Stramar och gör ont. Sitta på knä/ligga på mage är omöjligt. 
Handen har gjort ont som fan senaste timmen. 

Vi var hemma vid strax efter 15, då gick vi och satte oss i solen på puben en stund. Sen har Kalle lagat mat och vi har tittat på tv. Nu ska jag plasta armen och duscha.
Det är sjukt jobbigt att skriva på telefon faktiskt...
Bara 24 dagar kvar .. suck!
(null)


Söndag


Publicerat den: 2020-05-24 [10:42:05]

(null)

Jaha då var det söndag. Den här långledighet blev ju inte som jag tänkt mig direkt. 
Mitt elände till trots har rätt mycket blivit gjort här ute. Det har varit härligt att vara på landet i fyra dagar och känns konstigt att vi ska åka hem idag.

Jag har ganska ont i handen till och från. Den svullnar massor när jag sover och jag vaknar med klämmande panikkänsla och vill bara slita bort gipset. Dagtid är det lättare att hela tiden hålla högläge och röra och göra övningar som håller svullnaden borta. Röra tummen är svårt och gör ganska ont. Inne på fjärde dagen med gips och vill redan slita av det. Hur ska jag klara 24 dagar till?!

Igår blev det sent, vi satt uppe till 3:30 och lyssnade på musik. Så himla trevligt. Nu är klockan snart 11 och det är bara jag som är vaken. Dags att skaka liv i resten snart och ta tag i dagen. Lite att fixa innan vi kan åka mot stan. 

Första riktiga helgen här ute för i år.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


25 dagar kvar


Publicerat den: 2020-05-23 [13:15:46]

(null)

Var på sjukhuset igår igen och röntgade. Träffade sen en ortoped. Jag har enligt henne haft änglavakt. Ett så högt fall och handleden är rakt av och behöver därför inte opereras eller fixeras. Anledningen till änglavakt? Hon berättade att fall skador hon brukar se från den höjden och man tar emot sig med handen brukar inte vara raka snygga benbrott utan krosskador. 

Försökte måla lite igår sen var vi hos grannen och drack bubbel. Sen fortsatte vi kämpa med huset. 

17e juni ska gipset bort, bara 25 dagar kvar
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Bruten handled


Publicerat den: 2020-05-21 [21:45:08]

(null)

Ja ni, blir korta inlägg i 4 veckor. Jag stod och slipade hus på en stege, den välte... jag har brutit handleden suck!
(null)

Helt plötsligt så inser jag att faaaaan jag välter och jag kommer inte kunna stoppa det här så jag for rakt i backen! 
Blev livrädd gjorde ont som fan, skrapat upp båda smalbenen, jacket i knät ville dom först sy, men i sista sekund ångrade dom sig och ville prova att tejpa först. 
(null)

(null)

Även skrapat halva jävla hakan! Så 4 veckor gips nu, svårt att gå, svider och gör ont och jag har svårt att använda högerhanden!
Jag blir så trött!!

En eftermiddag med H


Publicerat den: 2020-05-19 [15:53:49]

(null)

Fick en fantastisk stund med lilla H idag innan läkarbesöket. Vi gick och fikade tillsammans så himla mysigt att bara vara hon och jag!
(null)

(null)

(null)

Sen var vi på BVC och vikten såg mycket bättre ut nu. Jag hann även träffa min vackra, älskade son lite!
(null)

(null)

Nu känner jag mig fulladdad igen efter att ha träffat barnen! 

Mina barn


Publicerat den: 2020-05-19 [11:01:23]

(null)

(null)

Mina barn! Noah & Hailey det finns verkligen inga andra människor på hela jorden som är så viktiga som ni är. 
Ni är hela min värld, mitt allt. Jag gör allt för er alltid oavsett! Spelar ingen roll vad det är eller vad det kostar mig det finns inget jag inte gör för er. 
Jag älskar er två så obeskrivligt mycket, varje liten del av min själ, mitt hjärta älskar er för alltid. Jag skulle ge allt för er två. Även om ni ibland driver mig fullkomligt vansinnig så är ni det bästa på hela jorden. Världens finaste och bästa människor. Inget och ingen kan ta er plats hos mig. 

Tänk att just ni är mina barn! Underbaraste som finns! 
Mamma älskar er så mycket Noah och Hailey! 

Sovit kasst


Publicerat den: 2020-05-19 [08:40:11]

(null)

När man sovit jättedåligt och känner sig som äppelmos i huvudet försöker sambon väcka en med 0,5 liter energidryck. 

Gymmet fullt


Publicerat den: 2020-05-18 [20:04:02]

(null)

Vilken konstig bild haha, mina ben och fötter ser ju helt skeva ut..
Never mind.. vi hade "dejt" med lillebror vid gymmet idag 18:30. Kommer dit till en skylt "nu är gymmet fullt"

Jag vet. Jag fattar, jag köper läget att Covid 19 är allvarligt och farligt. 
Jag håller helt med om att hålla avstånd, vikten av det och det är grymt att gymmet tar ansvar men jag är såååå less på allt det här nu. 
Det får gärna vara över snart. 

För övrigt går jag just nu runt på Ica och garvar högt åt podden i mina lurar. Alltså typ kiknar av skratt vid mejerihyllan. Personalen tittar knäppt på mig Hahaha. 

Vi fick komma in på gymmet efter 30 min, vi tränade jag blev för hungrig och gick i förväg för att gå hem och laga mat. Men lite träning fick jag gjort

Tyst och tomt


Publicerat den: 2020-05-18 [14:43:16]

(null)

Den fruktansvärda tystnaden och tomheten på måndagar när barnen åkt. Ekar i hjärtat och själen av saknad. Det är lika jobbigt fortfarande efter snart 4 år att lämna dom när jag vet att jag inte ska hämta på en vecka. 
Inte höra deras skratt, känna deras varma kramar och sitta nära i soffan. Det är så jävla svårt att leva utan sina barn halva tiden. Det är obeskrivligt hur jobbigt det faktiskt är!

Jag vet ju att dom har det hur bra som helst hos sin pappa, dom stormtrivs där och skulle aldrig missunna dom eller deras far lika mycket tid som jag har med barnen. Men mitt egoistiska mammahjärta vill ju alltid ha dom hos mig. 

Imorgon får jag dock se barnen en snabbis när jag och lilla H ska till BVC. Sen får jag träffa Noah lite snabbt när jag ska lämna Hailey till Jimmy. Men ändå, det är inte samma sak som att få ha dom hemma hela kvällen. 

Nej usch nu bränner tårarna.. 

Lockat hår


Publicerat den: 2020-05-17 [20:17:11]

Jag vill ha lockigt hår som dig Jennifer det är så fint. 
(null)

Okidoki vi kan locka håret... responsen "åååh wow!" 

Parkhäng


Publicerat den: 2020-05-17 [13:53:55]

(null)

(null)

Förmiddagen bjöd på parkhäng i solsken. Ljuvligt sätt att starta söndagen. Sen har jag planerat en till murgröna på balkongen.
(null)

Och enda gången någonsin vår lägenhet känns som en herrgård det är när det är dags att putsa fönster. Tänker liksom aldrig på hur många fönster vi faktiskt har fören jag börjar putsa dom..

(null)

Fick även för mig att vända på vårt bord. Vet inte om jag tyckte om det. Men vi provar ett tag. Ska vi vara fler än 6 personer vi bordet är det bara att vrida tillbaka och lägga i iläggsskivorna.
(null)


En dag hos familjen W


Publicerat den: 2020-05-17 [13:50:32]

Igår var vi hemma hos familjen W. Vi grillade korv, badade bubbelbad, lekte i trädgården, drack vin, ja vi vuxna då drack vin. Blåste såpbubblor, hoppade studsmatta.. timmarna bara flög förbi! Vilken superdag vi hade. 

Ingen av oss var redo egentligen när det var dags att säga hej då. 

(null)

(null)


(null)

(null)


Fredag!


Publicerat den: 2020-05-15 [11:09:09]

(null)

Det är äntligen fredag! Så himla skönt. Ser fram emot att hämta barnen för helg tillsammans.
Hailey låg igår kväll i sängen och drog sina fingrar längs mina rynkor runt ögonen, så säger hon "går dom här inte bort mamma?"
Varpå jag svarar "nej rynkor försvinner inte, det får man ju äldre man blir och fler och fler blir det med åren. Det är så vi människor är skapta" 
Då säger hon "vad bra för du är vacker med dom, min mamma"
Det tyckte jag var jättegulligt! 

Kidsen och familjen


Publicerat den: 2020-05-13 [21:19:38]

(null)

(null)

Varit fullt ös här hemma ikväll. Både mormor och morbror Eric här varit här och käkat fiskpinnar och hängt med oss. 
Lika underbart och fantastiskt som alltid att omge sig med familjen. 
Noah åkte med mormor hem för att sova där, Kalle och Eric drog till gymmet och jag nattade tjejerna och bänkade mig framför tv sen.
Helt slut alltså!

(null)

Här går han lilla knodden, hand i hand med mormor, hans bästa kompis! 
Min mamma tog Noah i famnen när han var bara ett par dagar gammal och har nog inte släppt honom sen dess. 
Alltid varit Noah och mormor mot världen. 
Här har vi den, första bilden på Noah och mormor..
(null)


Fina barn


Publicerat den: 2020-05-13 [20:33:44]

(null)

Hon som tappade en till framtand igår. Hon ligger i sin säng och när jag går för att pussa på henne en sista gång säger hon "Jennifer jag vill ha mer egentid med dig, bara du och jag. Du är världens bästa bonusmamma det är så roligt att vara med dig!"

Jag smälte!! Älskade vackra underbara bonusdotter. Tänk vilken tur jag har att det är just du som är min bonusdotter och en del av vår familj. 

Chokladbollar


Publicerat den: 2020-05-13 [15:14:41]

(null)

Jag gjorde chokladbollar till barnen, jag undrar om dom ens tuggade?
Swosh sa det så var chokladbollar slut och tre barn kladdiga haha. Mina chokladbollar fick 10 tummar upp (vad nu det innebär) för både smak och utseende. Mycket vackra  enligt barnen.. tänk vad lite strössel kan göra.
Räckte dock bara till 6 chokladbollar, strössel av hjärtan och silver. 
Resten blev pärlsocker, man tar vad man har när man spontant vill överraska kidsen. 

Min dotter


Publicerat den: 2020-05-13 [07:35:57]

(null)

När hon igår eftermiddag kommer och säger "jag är hungrig kan jag få havregrynsgröt?"

Ja kan du väl få, nyttigt mellanmål som önskas då tänker jag inte säga nej. Hon slukade allt dessutom. 

Jag har verkligen nedräkning till semestern nu, längtar så mycket efter sommar och ledigt. 
Vi fick höra igår att vi förmodligen kommer jobba hemma ända till semestern. Vet inte riktigt hur jag ställer mig till det, på gott och på ont. Det har ju sina fördelar att jobba hemifrån helt klart. Slippa pendla, kunna sova längre. Enklare med hämtningar/lämningar. Mer tid över efter jobbet för att man faktiskt är hemma redan när man slutar. 
Men samtidigt, saknar kollegorna, saknar att kunna äta lunch med folk och man ser ju insidan på lägenheten ganska mycket. 

Vi får väl se hur det blir, om direktiven ändras eller inte. 

Tisdag


Publicerat den: 2020-05-12 [19:20:18]

Jobbat, hämtat barnen, stått på regnigt IP och tittat på Noah spela fotboll. 
Kom hem och maten var klar. 
(null)

Disken är klar, tvätt vikt och undanplockad. En tvättmaskin som ska köras imorgon laddad. 
Barnens små klädhögar inför morgondagen framplockat. Dom är så söta på morgonen, går i något halvt sovande tillstånd, greppar sin hög på bänken på väg mot vardagsrummet och sätter sig framför tv och klär på sig. Samma rutin varje morgon. 

Familjelivet, om än något rörigt är det fantastiskt och underbart. Skulle inte byta ut det för allt i världen!

Balkongen


Publicerat den: 2020-05-11 [09:28:36]

Försökte fixa balkongen lite i helgen, vi har ju typ ingen balkong att prata om egentligen.
(null)

Liten och ganska trist helt enkelt. Men tyckte ändå att det blev ganska mysigt.

(null)
Satte upp lite typ "insynsskydd", bytte solcellslampa och planterade lite murgröna. Hoppas på att den ska växa till sig och hänga fint på sikt. 
Tänkte nog plantera en i krukan också och ställa på högersida, se om jag kan få den att vilja klättra uppåt. 

Vad tycker ni? Blev det bra? Någon som är duktig på sånt där och kan komma med något bra tips på hur jag kan göra det mysigt där ute?

Golvet börjar bli ganska slitet, men har ingen lust att lägga pengar på att byta det just nu. Kanske blir till nästa år. 

1 år sedan


Publicerat den: 2020-05-10 [10:03:59]

(null)


10 maj 2019, värsta dagen i mitt liv. Dagen då jag fick samtalet att min Dotter fått en stroke och sitter i ambulans på väg in till sjukhus. 
Dagen då min värld ställdes på ända, dagen jag slutade andas. Tänk om hon inte skulle klara sig? 
Komma in där på akuten, höra hennes illvrål av rädsla och smärta genom dörren. Sitta bredvid hennes säng och se henne uppkopplad i maskiner, undra om jag skulle få lämna sjukhuset med min dotter eller om jag skulle åka där ifrån med ett änglabarn. 

Den rädslan, sorgen, oron och smärtan som följde närmaste dagarna. Inte veta, bara kunna ta en minut i taget. Hålla fast henne och se henne få sprutor, infarter, bli halvt förlamad, ner sövd, röntgad, undersökt. Dag ut och dag in. 
Äntligen få lämna sjukhuset och hantera månaderna som följde med sjukhusbesök, mediciner, mer röntgen, ovetskap och oro. 

Det har gått ett år. Hon är fortfarande inte frisk, hennes inflammation är kvar i hjärnan och det finns inget läkarna kan göra. Vi kan bara fortsätta medicinera henne på daglig basis och hoppas att det räcker till för att förhindra fler strokes. Att det är tillräckligt tills hennes kropp kan och orkar ta hand om inflammationen. 
Varje dag, 365 dagar har vi levt med oron för nya strokes, bestående men eller den värsta tänkbara rädsla en ny stroke hon aldrig vaknar upp ifrån. 

Det går inte riktigt att förklara eller sätta ord på hur det är att leva med ett allvarligt sjukt barn, hur det är att alltid vara rädd och orolig men samtidigt försöka leva som vanligt. 
Att varje gång man säger hej då fundera på om det är sista gången jag ser henne, sista gången jag hör henne skratta. 

Hon har gjort mig så makalöst imponerad senaste året, hur stark hon är, klok och förståndig. Hennes vilja, hennes ork att kämpa. 

Vi går fortfarande och hoppas och väntar på att nästa röntgen då kanske det blir gången vi får höra att hon är frisk, då kanske vi äntligen kan slippa den dagliga oron. 

Det här året är ett år jag trodde att jag aldrig skulle behöva uppleva eller gå igenom. Jag trodde aldrig att jag skulle behöva vaka vid mina barns sjukhussäng, jag trodde aldrig att jag skulle behöva hålla dom i famnen och vara rädd för att det är sista gången jag hör deras andetag. 

Det har redan gått ett år, längsta men samtidigt kortaste året av mitt liv. 

Starka, älskade underbara fantastiska dotter! 10 maj 2021 hoppas jag av hela mitt hjärta att vi äntligen fått höra att du är frisk. 
Jag älskar dig Hailey, jag kan inte föreställa mig livet utan dig i det. 

Mammas fina dotter, vackraste bästa tjejen på hela jorden!

(null) 

(null) 

(null) 

(null) 

(null) 

(null)     

Landet


Publicerat den: 2020-05-09 [14:50:45]

(null)

Det är underbart att vara ute på landet, framför allt sådana här soliga varma dagar. Vi har försökt plocka och städa en del efter snickaren. 
Det är ganska mycket kvar både på vårt hus och stora huset. Börjar bli rädd för hur han ska hinna färdigt med allt! 
Hur vi ska hinna färdigt med allt efter, målning och så. Jaja det löser sig nog. 

Naglar


Publicerat den: 2020-05-08 [18:08:48]

(null)

Här är dagens naglar. På högerhanden har jag glitter på pekfinger och ringfinger istället, så är olika på händerna. 
Mycket nöjd! 
(null)


Snabb chokladmousse


Publicerat den: 2020-05-08 [17:34:27]


(null)

Du behöver:
3 dl vispgrädde 
2 1/2 msk kakao
2 msk strösocker

Vispa alla ingredienser fluffigt. Häll i skål, ställ kallt.
Jag har garnerat med fint riven mörk choklad med mint smak, färska hallon och mynta. 

Klart! Du har chokladmousse! Mums 


Morgonprommisen


Publicerat den: 2020-05-08 [08:08:19]

(null)

Morgonpromenad avklarad, idag blev det 5,1 km med Kalle. Det är verkligen ett fantastiskt sätt att starta dagen, speciellt nu när solen skiner. Man vaknar verkligen till liv! 


Det här med vikt och träning


Publicerat den: 2020-05-07 [12:53:25]

(null)

Senaste året har som de flesta av er vet lagt krokben för mig rätt rejält gällande kost och träning. Av förklarliga skäl har varken ork, motivation, tid, engagemang eller vilja funnits att bry mig om min hälsa. 
Min kost har bestått av energidryck, kaffe, cigg, alkohol, godis och all mat som kommer färdig på kartong. Träning? Ja, gå runt med gymkortet i plånboken väger väl lite eller?

Nej, jag har inte levt som jag brukar. Jag som alltid tränat och rört på mig, klart jag har både käkat skit och druckit alkohol och så, men det har aldrig varit överdrivet eller i samband med brist på motion. 

Så vad händer? Jo man blir svag, går upp i vikt, får dålig kondition, dålig hy, dåligt självförtroende. För att inte tala om fattig när inget man har i garderoben längre passar och man på riktigt funderar på om onepiece är ok outfit dygnet runt för att slippa köpa nya kläder. 

Men det är så ja jag vet inte orättvist hur det fungerar. Gå upp 1 kilo i veckan? Gör bokstavligt inget. Sitt still i soffan, käka en 200g chokladkaka om dagen utöver din vanliga kost, POFF grattis du har gått upp 1 kilo på 7 dagar. 
Gå ner 1 kilo på en vecka utan att svälta sig och samtidigt träna? 
Man måste ligga på ett kaloriunderskott på ca 1000 kcal per dag för att bli av med 1 kilo på en vecka. 
Ska man dessutom träna behöver jag minst 120 g protein per dag, ungefär 130 g kolhydrater. Sen behöver man en allsidig kost som ni vet med alla fetter kroppen behöver, vitaminer och mineraler. Så hur fasiken ska man få ihop det och samtidigt äta typ 6 jävla gånger på en dag för att inte vara hungrig, låg, trött och håglös men inte äta mer än 1000-1200 kalorier per dag? 

Så vad gör jag, jo jag får väga och föra all mat jag äter. Räkna kalorier, gram protein, gram kolhydrater, känner mig som en piller knaprare med alla burkar med vitaminer, omega 3 och fan och hans moster. 

Sen får vi inte glömma allt slit, svett och tårar som tillkommer med träningen också. 

Jag veeeet fan vad jag gnäller! Lata fanskap om jag bara skött mig senaste året så hade jag inte haft det här problemet. Får skylla mig själv när jag misskött mig så länge. Men nu blev det så. 

Så nu sitter jag här, x antal kilon tyngre, i onepiece, med dålig kondition och tycker synd om mig själv medan jag äter grönkål och halloumi.

Det är lätt att vara efterklok va... 

Solsken


Publicerat den: 2020-05-07 [07:36:44]

(null)

Blev en morgonpromenad i solskenet idag också. Dock bara 3,2 km, började göra ont i höften och ryggen så kändes dumt att pusha 2 km till. Valde att känna mig nöjd med att jag faktiskt kommit ut över huvudtaget på promenaden. 

Det känns skönt i huvudet, man vaknar liksom till. Plus att det verkligen är ljuvligt i solen. Tanken var att jag skulle ta mig till gymmet ikväll med grabbarna också. 1,1 mil


Publicerat den: 2020-05-06 [22:09:07]

(null)

Bestämde mig för att gå en sväng efter jobbet också. Nästan 1 timme med ljudbok i lurarna och totalt har jag knallat över milen idag. Så himla skönt verkligen! 

Magisk morgonpromenad


Publicerat den: 2020-05-06 [08:06:57]

(null)

Vi gick upp 6:45 idag och gav oss iväg på en 5 km morgonpromenad i solen. 
Fåglarna kvittra, det luktar gott från den blommande häggen och det var ett härligt sätt att starta dagen. 
Nu sitter vi med en kopp kaffe vid våra bord och ska påbörja arbetsdagen. 


Jobba jobba


Publicerat den: 2020-05-05 [12:31:52]

(null)

Sitter och jobbar och sjunger falskt till gamla Darin låtar. 
Kalle är hos ögonläkaren han är alldeles rödsprängd i ena ögat och varit det i flera dagar. Så han slipper min falsksång..
Jag vill dock bara att han ska ringa och berätta vad läkaren sa lite orolig. 

Träna


Publicerat den: 2020-05-04 [19:26:55]

(null)

Tog oss iväg till gymmet efter jobbet, jag och grabbarna. En skön bastu blev det efter. Nu har vi precis ätit middag och sitter helt färdiga i soffan!
(null)


Skor


Publicerat den: 2020-05-03 [16:38:12]

Hittade skor till mig själv till bröllopet igår också. Ha klack är ju inte på tal eftersom vi ska vara på landet, kan inte springa runt där i gräsmattan med klackar liksom. 
Jag är egentligen ingen ballerina skor tjej heller, tycker mina fötter ser så jävla platta ut då. 
Var lite inne på att ha något med kilklack först, men vill inte riskera att vara längre än Kalle på bilderna haha.

(null)

Hur som haver blev dessa. Fick dock köpa storlek 38 vilket jag aldrig har annars men 37orna var supersmå verkligen.
Tyckte dom var söta, eftersom jag hittade dom på skopunkten och köpte stövlarna till Hailey där också får man ju 50% på billigaste paret så hela 75 kronor betalade jag för skorna. Känns som ett helt okej pris måste jag säga. 
Får se hur det ser ut med klänningen sen. Kanske tycker att det är jättefult ihop och ångrar mig. Återstår att se. 
Vad tyckte ni? Var skorna fina?


En härlig lördag och söndag


Publicerat den: 2020-05-03 [13:31:36]

(null)

(null)

Igår var vi först iväg på Ikea och köpte grejer till bröllopet och sen skopunkten och handlade gummistövlar till Hailey. 
Sen satte vi oss på puben i solen och barnen lekte i parken. Fantastiskt att sitta där och kunna hålla koll på dom, barnen är nöjda och glada över att få vara "själva" i parken. 
Vi åt potatisgratäng och revbensspjäll till middag, mums! 

(null)

(null)

(null)

Idag har vi varit iväg i mulle meck parken. Lyckades pricka 3 1/2 soliga timmar, en glass hann vi med också. 
Sen kände vi att det började bli mulet. Klev precis innanför dörren när regnet kom och nu har vi dragit ner alla persienner, poppat popcorn och satt oss ner i soffan tillsammans allihopa för att titta på lejonkungen. Blir film mys eftermiddag nu när det regnar. 

Slänga skräp i regn


Publicerat den: 2020-05-01 [20:27:46]

Vi gick upp 7:30 åt frukost och drog till landet. Få ner allt skräp till vägen lasta, åka till tippen och lasta av. 2 vändor blev det. 
(null)

Sen kom världens jävla ösregn, mamma ringer i panik för att presseningen över vårt hus läcker som ett durkslag!
Det tog 4 personer 45 minuter i spöregn att få upp pressening över allt. Vi klampade runt där i lervällingen, regnet pissade på oss, kallt som fan var det också. Jag klättrar upp på taket och tar tag i presseningen, vinden tar tag i den och jag är på väg att lyfta så får sätta mig ner/halvt ligga längs med taket medan brorsan tar sig upp med skruvdragaren. Pappa och Kalle klättrat runt och drar nedifrån.
(null)

När vi väl hade fått det på plats och tömt den lilla poolen som han samlas var vi dyblöta in på underkläderna och genomfrusna. 

Gjorde lite lunch och ritade med barnen som hade suttit inne med mormor och mumsat våfflor. 
Vi åkte hem vid 16 tiden, helt slut har vi varit hela gänget. Så blev pizza till middag framför tv.
(null)

(null)