Planera, projektleda, delegera, utföra


Publicerat den: 2021-06-10 [13:19:45]

(null)

Jag älskar min familj, jag älskar min man. Skulle inte byta ut dom eller det här livet för allt i världen!

Så nu har jag förtydligat det, här kommer gnället.

Att vara den som planerar, projektleder, koordinerar, ser behov och sen även utföra allt från hushållet till skolavslutningar till kalas och vardagen tar ibland knäcken på mig! 
Jag delegerar och Kalle hjälper till massor när jag ber honom helt klart. 
Men även om jag delegerar vissa uppgifter är planeringen bakom utförandet ibland lika slitsamt och tungt. 

Att driva ett hushåll med fem personer är fasiken ett heltidsjobb! Och då har jag redan ett heltidsjobb där jag ska infinna mig mån-fre 8:15-17:00. 
Få ihop allt är verkligen en pärs ibland. 

Imorgon ska vi ha lite firande för barnen eftersom dom har skolavslutning och pandemin sätter P för firande på skolan. Det är så självklart för mig att barnen ska uppmärksammas. Men det krävs ju en hel del planerande.
Vi ska vara i parken och grilla/fika. Det måste planeras vad vi ska äta, dricka och fika. Även den ekonomiska aspekten vad har vi råd med?
Lägenheten ska städas om vi skulle tvingas vara inne/någon vill låna toaletten. 
Allt ska förberedas, tårtan bakas, grönsaker skäras. Tallrikar, muggar, bestick, dricka, kaffe. Är kylklamparna verkligen i frysen? 
Allt ska handlas, förberedas och packas i ordning. Allergier ska tas hänsyn till. 

Så mellan mitt heltidsjobb jag får lön för ska jag utföra heltidsjobbet att få ordning på allt i hemmet.
Hujedamig!! 

Sen stannar ju inte vardagen, det ska handlas övrig mat, vattnas blommor, tvätta. Hålla koll på att det finns toalettpapper, tandkräm, sköljmedel och disktrasor. Hämta och lämna barn, hålla koll på allt som ska med till förskola och skola. Vilket väder, vilken temperatur, vad behöver barnen? 

Och där emellan blir det stopp i vattenlåset, ett glas åker i golvet och bilen behöver tankas. 

Min hjärna går ibland på högvarv och jag ska försöka sortera, hålla reda på och reda ut vad som är vad, vilket datum det är och allt som händer. 
Köpa toalettpapper är inte bara köpa toalettpapper, det är hålla koll på vilken sort, billigast pris på vilken butik på det toalettpappret man vill. Ha en uppskattning om hur mycket som går åt och hålla koll på när det är på väg att ta slut, inte när det är slut för då sitter någon där och har bajsat och pappret är slut. 
Och det är bara toalettpappret, den tanken gäller för allt i hemmet. Vad som behövs, när, vilket behov, i vilken mängd till vilket pris och när det ska införskaffas för att det inte ska bli kris och man står utan. 

Blev ett långt rörigt inlägg. Var bara helt slut efter att ha flängt till Ica maxi på lunchrasten för att hinna med allt idag då jag är själv, Kalle är på aw och vi ska fira imorgon så behövde skriva av mig! 
Det där med att planera, projektleda, delegera och sen utföra.
Idag fick jag göra allt medan Kalle äter smörgåstårta och dricker öl i solsken. Missunnar honom inte det på något sätt men ibland är det inte kul att känna att jag blir kvar med hushållet när han är på det roliga.  

Sitter alltså här och tycker lite synd om mig själv. Men nu måste jag jobba, på det där jobbet som betalar min lön. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback