Cykelbyxa


Publicerat den: 2021-10-29 [11:47:26]

(null)

Mina shorts jag använder när jag cyklar på motionscykeln hemma började klämma över magen och rullade sig uppåt mot ljumsken så jag fick typ skavsår på insidan av låren av sadeln.
Så min fantastiska make beställde gravid cykelbyxor till mig, hur snällt?
(null)

Förresten fantastiskt fenomen, ser på bilderna att spegeln i badrummet är skitig igen. Jag städar på riktigt den där spegeln varje dag, jag börjar fundera på om min familj typ spottar på spegeln när dom borstar tänderna. Ser era badrumsspeglar också ut sådär? 

Sitter på cykeln och skriver det här, lunchträning blir det idag så fredagkvällen är fri sedan. Blir ingen överdriven träning, bara röra på mig och få upp pulsen en stund.
Jag har inte mått illa alls idag, håll tummarna att det håller i sig.

Vad ska ni göra i helgen, något kul? Det är ju halloween. 

Vi firade som ni vet förra helgen när barnen var här, så nu i helgen åker vi till landet för att njuta av skogen och lugnet. 

Nej vet ni, nu börjar jag bli andfådd så ska fokusera på cyklingen. 

Vecka 15


Publicerat den: 2021-10-28 [11:38:57]

(null)
 

Välkommen vecka 15 (14+0) torsdagen den 28 oktober 2021


Mammas tankar: Du har börjat lägga dig som en liten boll ibland som jag och pappa kan klappa på. Det är så himla mysigt och härligt att vi nu kan börja se att du finns där inne. Vi längtar efter dig vansinnigt mycket.
Den här veckan har jag mått illa massor igen, igår var en dag när jag kräktes nästan hela dagen och i princip allt jag åt kom upp igen. Går och hoppas att det ska ge med sig snart. 
Mina tuttar har blivit enorma! Eller ja, stora för att vara jag. Hade vant mig vid mina små, skrynkliga tuttar jag haft senaste åren. Är liksom inte van vid att tuttarna tar emot. 

Den här veckan och förra har maken hjälpt mig fotografera med kameran istället för att jag har fotograferat själv med självutlösare till telefonen. Jag tyckte att det blev lite trevligare bilder. Vi är ju inga fotografer någon av oss. 

Symptom: Fortsatt illamående, en del kräkningar. Vikt 66,7 kg

 

Pappas tankar: Tiden går och din mamma har börjat få en liten knöl i magen ibland man kan känna på, jag kan nu liksom "ta på dig" känns det som. Vi längtar efter dig här ute och hoppas att du har det mysigt där inne.


Som en halvjäst kanelbulledeg


Publicerat den: 2021-10-27 [17:37:47]

(null)

Som en halvjäst kanelbulledeg känner jag mig. Ni som följt mig länge eller känner mig vet att min vikt är något jag tampats med i flera år.

Nej förresten så ska jag inte skriva, för det jag kämpar mot är mina tankar kring min vikt och mitt utseende. 
Mitt liv har präglats flera år vid rädslan för att bli tjock. 

Jag var inskriven på Stockholm center för ätstörningar när jag väntade Hailey och ett tag efter. Jag trodde att jag hade hittat en hälsosam balans, men det hade jag verkligen inte. 
Så fort kilon på vågen ökar är jag där, jag står framför spegeln klämmer på valkarna och är elak mot mig själv. 

Jag gick upp 5 kilo när jag slutade röka i somras, sen blev jag gravid och började tokkräkas. Så jag började äta allt jag kunde behålla för att jag var så hungrig. 
Träna har jag inte kunnat utan att jag kräks. 

Det här har som ni kanske förstår då varit skit för mig. Vågen står på 66,7 kg. För mig är det vansinnigt! Jag har gått upp 7 kg sedan maj! 

Inga kläder sitter bra, allt klämmer och skaver, trosorna är för små och jag ser i mitt ansikte också att jag gått upp i vikt. Det är så jobbigt för mig! 

Nu kanske ni tänker, men eftersom du vet om att du har en ätstörning varför slutar du inte bara tänka så om dig själv?
Ja, tänk om det vore så enkelt. Bara i en handvändning ändra sättet man tittat på sig själv i flera år, lära sig älska sin egen kropp, lära sig vara snäll mot sig själv. 
Leva med det här, den konstanta avskyn mot sin egen kropp den är inte rolig ska ni veta. 

Nu har jag börjat kunna träna igen, men vågen har ju redan skenat iväg. Jag får inte gå ner i vikt när jag är gravid, jag måste tänka på vad bebisen behöver.
Och nej, en ätstörning upphör inte bara för att man är gravid och medveten om att barnet behöver näringen. 

Jag har dessutom den enorma rädslan av alla kommentarer jag fick efter graviditeten med Noah.
Ni vet alla dessa hemska "är inte mammakilona borta än? Bebisen är ju flera månader"  eller "jag trodde man gick ner i vikt av att amma" eller folk som klappar på magen "jag trodde du hade fött redan."
Vill bara skrika MEN LÅT MIG VA!  Jag är livrädd för att få dessa kommentarer igen nu till våren, jag är livrädd att jag inte ska våga visa mig i badkläder nästa sommar, att jag ska känna stress att hetsbanta för att inte bli shamad på badstranden. 

Ja, jag önskar att jag kunde tänka men vad fan skit i alla sådana kommentarer, det är inget att bry sig om. Men när man är en person som redan avskyr varje extra gram på sin egen kropp blir sådana kommentarer inte roliga eller lätta att tackla och vifta bort.
Det letar sig in som gift i själen, kommentarer om min vikt skrattar jag åt i det öppna sen går jag hem och gråter och hoppar över nästa måltid bakom stängda dörrar. 

Och en del människor verkar inte förstå det här, vad skoja om andra människors utseende kanske gör mot dom. Hur ont det gör i själen och hur ledsen man är sedan när ingen ser. 

Så nu sitter jag här, kräktes hela morgonen och förmiddagen. Åt McDonalds till lunch, hälften av det kom upp igen också. Framåt eftermiddagen kommer ångesten krypande, alla kalorier en Big Mac innehåller, jag börjar slå på mig själv inombords, kallar mig själv för dum i huvudet och känner ett tvång att träna. Inte för att jag egentligen orkar eftersom jag spytt hela dagen men för att jag känner mig tvungen.

(null)


Ja det blev väldigt mycket text. Behövde bara skriva av mig. 

Halloween


Publicerat den: 2021-10-24 [09:22:20]

(null)

Igår firade vi Halloween hemma hos oss. Vi och hela hemmet var utklädda och  pyntat. 
Vid 17 kom familjen L, vi åt massa god mat, tårta och lekte kurragömma i mörkret med våra barn till deras stora glädje. 
Pratade, skrattade åt snacks, barnen lekte.  Vi hade en grym kväll helt enkelt. 

Ni får en bildbomb som får beskriva vår kväll. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null) (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Ingen alkohol ..


Publicerat den: 2021-10-23 [16:20:26]

(null)

En alkoholfri öl. Ja det är det jag får nöja med mig 5 månader till. 
Bara för att ha det sagt, vara gravid är själv valt, jag är jättetacksam och lycklig att jag får förmånen att bära mina biologiska barn. Jag är medveten om hur lyckligt lottad jag är som kan bli gravid.

Men, jag tycker att det är ganska segt att vara gravid. Jag vill hemskt gärna ha det här barnet, det är väldigt önskat och efterlängtat.
Men att vara gravid är för mig ett nödvändigt ont för att få vara förälder. 

Jag tycker det är 40 långa, dryga, trista veckor. Man ska vara tung, ha ont, må pyton, bli stor. Allt vad heter kvinnliga former försvinner, jag ser ut som en rektangel. 

Och inte får jag glädja mig med rödvin och goda ostar, det godaste jag vet!
Jag har inte alkoholproblem, jag har inte abstinenser och min lycka hänger inte på nästa starköl.

Men jag tycker det är gott med rödvin eller en starköl. Jag gillar att kunna ta ett glas bubbel.

Jag kan lika gärna vara utan, men i nästan ett helt år. Ja det är lång tid. 

Jag är en av dom kvinnorna som inte tycker det är super duper mega, freaking awesome att vara gravid. 
Jag kan nästan höra alla som har svårt att bli med barn skrika åt mig och vilja slå mig i huvudet med något hårt, det är okej. 
Jag lider med alla som är ofrivilligt barnlösa det måste vara fruktansvärt och så sorgligt.

Men det betyder inte att jag måste dansa mig igenom 9 månader graviditet och älska varje minut, varje kilo, varje spya, krämpa, smärta, vaken timme på natten. Att jag måste älska att titta när alla andra tar ett glas vin och tycka att det är kul att vara chauffören med ramlösa i glaset. 

Det ena utesluter inte det andra. Jag är glad och lycklig över mitt barn i magen, det är önskat, efterlängtat och jag längtar vansinnigt efter att bli mamma igen till ett tredje barn. Ja jag är så ofantligt tacksam att jag får vänta mitt tredje barn.

Men jag gillar inte att vara gravid. Jag gillar att hoppa över frukost och dricka 3 koppar kaffe.
Jag gillar att dansa runt med ett glas rödvin i handen en fredag när jag lagar mat, jag gillar att äta ostar till lördagsgodis. Jag gillar att träna utan att behöva ha ont. 
Jag gillar att köpa skinka utan att kolla förpackningsdatum. 

Jag gillar min öl med alkohol… 

Men jag älskar mina barn, jag älskar mitt ofödda barn mer än allt på jorden älskar jag mina barn. Alla tre planerade, önskade och efterlängtade. 
Så jag dricker min alkoholfria öl, jag klappar min mage på den rektangulära kroppen och jag suktar efter osten ett tag till.Vecka 14


Publicerat den: 2021-10-21 [08:00:00]

(null)
 

Välkommen vecka 14 (13+0) torsdagen den 21 oktober 2021


Mammas tankar: Det var så underbart att se dig på ultraljudet i måndags! Hon ändrade även BF datum så nu byter vi veckor redan på torsdagar framöver. Får se vad som händer vid RUL. Jag längtar efter dig så mycket!

 

Symptom: lite illamående. Vikt 66,3 kg

 

Pappas tankar: Att få se dig i måndags var magiskt. Att se ditt lilla hjärta pumpa gjorde mig alldeles varm i kroppen och lite fuktig i ögat av kärlek. Det är en märklig nästan obeskrivlig känsla av lycka att på en skärm få se en varelse jag till 50% har skapat, en liten människa som jag tillsammans med din mamma gjort och längtar efter något oerhört. Du är enormt älskad redan nu din lille rackare.


Blogga om livet med en hemlis


Publicerat den: 2021-10-19 [16:26:54]

(null)

Som ni säkert förstår har det varit svårt att blogga senaste tiden med en enorm hemlis som har påverkat vårt liv väldigt mycket. 

Första veckorna gick bra, jag märkte inget alls. Mådde bra och livet rullade på, ja bortsett från att våra fredagar brukar det stå rödvin och brieost på bordet det har det ju inte gjort då.

Men sedan, i vecka 7, då slog det till från ingenstans vaknade mitt i natten och mådde så illa att jag behövde gå upp och kräkas.
Första 4 dagarna med illamående låg jag i soffan. Allt smakade äckligt, doften av mat gjorde mig illamående. Allt kom upp hela tiden.
Jag var så ledsen. Så frustrerad. Försökte äta allt jag kunde, var tacksam när jag fick behålla maten. Dag 5 kunde jag ta mig upp ur soffan, mer mat gick ner men jag mådde illa hela tiden. Dygnet runt dessutom. Var  och kräktes dag som natt. 

Träna gick absolut inte minsta fysiska ansträngning vände det sig i magen. Sen kom tröttheten också. Vid 13 tiden varje dag var jag redo att sova. 
Förutom på nätterna då när jag var antingen kissnödig eller illamående en gång i timmen. 

Men det har varit svårt att blogga när jag inte kunnat berätta hur jag mår och varför. 
Nu är vi i vecka 13, 12+6 idag onsdag. Sedan förra fredagen har illamåendet börjat lätta. Jag mår inte illa och jag kräks inte. Sedan i lördags har jag börjat kunna träna igen.

Men nu vet ni om vår stora men kärleksfulla hemlis och det blir enklare för mig att kunna dela med mig av mitt liv igen här.

Hoppas ni vill vara med på den här resan med oss. 

Bland färgglada löv


Publicerat den: 2021-10-19 [16:22:20]

(null)

Vi stannade till på vägen till skolan idag, njöt av att kasta färgglada löv rakt upp i luften och se hur det långsamt föll till marken igen.
(null)

(null)

Vi hade väldigt roligt i alla fall ska ni veta.


KUB


Publicerat den: 2021-10-19 [09:50:35]

(null)

Igår måndag den 18 oktober gjorde vi KUB testet. 
Jag låg på britsen och höll Kalle i handen genom hela undersökningen. 
Det första vi såg var hjärtat som slog, vilken lättnad. Sen fick vi se den lilla bebisen, barnmorskan guidade oss runt och vi tittade på alla armar, händer, ben och fötter. Vi kollade huvudet och ryggraden. 

En jättehärlig och glad barnmorska hade vi som verkligen tog sig tiden. 
Dock ville inte bebisen alls lägga sig så vi kunde få en fin bild. Men ett gäng bilder har vi med oss  där man kanske kan se lite. 
Vi fick även ett gäng filmer med oss, mysigt att kunna titta fler gånger på hur det rör sig där inne. 

Vi fick väldigt bra resultat på själva KUB testet. 

Vi var så lyckliga när vi gick därifrån, rörda till tårar. Vår lilla bebis studsade runt där inne och mådde bra. 

(null)

(null)

Första bilden på oss tre. Vår kärlek har skapat en annan människa! 

Det magiska pluset


Publicerat den: 2021-10-19 [09:19:50]

(null)

Det magiska pluset fick vi måndag morgon den 16 augusti. 
Jag smög upp tidigt, barnen sov deras sista sommarlovsmorgon.

När pluset började visa sig kom tårarna. Jag var gravid! 
På andra försöket fungerade det. Jag var så rädd och nervös att det inte skulle gå. Jag var så ofantligt tacksam när jag satt där och såg pluset. 

Jag tog en bild, skickade till Kalle med en text. Sen smög ja in i sovrummet igen för att se hans ansiktsuttryck. 
Han tittade på telefon sen tittade han på mig och log. Han sa "är det så, coolt"

Där började vår resa med det här barnet.  Vårt kärleksfulla äventyr. 
Det är ett som ni säkert förstår planerat barn och vi är jätteglada.

Under kategorierna vecka för vecka med 3an och gravid med 3an har jag börjat fylla på med bilder och så från första veckorna.
Och intention är såklart att jag kommer lägga upp bilder varje vecka med även det här barnet hela vägen. 

Vi berättade för barnen den 23 september, men det får bli ett eget inlägg, för det var en helt magisk stund vi delade vår familj.

Vi är så förväntansfulla allihopa och längtar massor till april! 


Baking a baby


Publicerat den: 2021-10-18 [19:10:28]

(null)

Som jag längtat efter att berätta det här för er, vi ska bli en till i vår familj i april!

En helg


Publicerat den: 2021-10-17 [21:55:53]

(null)

Vi har haft en lugn och skön helg. Tittat på tv, lagat och ätit god mat tillsammans. 
Varit ute på promenad både lördag och söndag. Igår var vi på gymmet också.

(null)

Idag har vi stortstädat, sen cyklade jag hemma på motionscykeln nästan en timme. Efter det har vi varit på bio och sett nya Bond filmen. 

(null)

Veckan har sprungit förbi. Vet inte riktigt vad vi gjort förutom jobbat. Varit ute och gått nästan varje kväll ungefär en mil. 
Kalle bjöd ut mig på middag i veckan, det var supertrevligt verkligen. 
Annars har vi bara varit hemma, vilken också kan vara bra skönt och välbehövligt ibland. 

Vecka 13


Publicerat den: 2021-10-15 [09:08:00]

(null)
 
 

Välkommen vecka 13 (12+0) fredag den 15 oktober 2021


Mammas tankar: Det har varit en jobbig vecka, jag mår inte bra, jag är ofta väldigt illamående, ibland hela dagarna och jag sover dåligt. Jag kan inte träna så vågen rusar iväg uppåt vilket jag tycker är väldigt tufft. Längtar vansinnigt mycket till på måndag när vi ska göra ultraljud.

 

Symptom: Trötthet, illamående. Vikt 66,9 kg

 

Pappas tankar: Nu är det nästan dags att få se dig på bild för andra gången, som jag längtar! Annars rullar det på, veckorna går och din mamma mår fortfarande illa ganska ofta och är trött, förhoppningsvis blir det lättare för henne under det kommande veckorna.


Dåligt bloggande


Publicerat den: 2021-10-12 [21:25:29]

(null)

Jag vet jag bloggar dåligt. Har inte haft ork. 

I torsdags hade jag egentid med lilleman, vi var i mall of Scandinavia och åt buffé tillsammans. Vi hade jättemysig verkligen. 

(null)

(null)

(null)

I fredags var jag och Hailey på äventyr halva dagen på Astrid Lindgrens sjukhus. Besök av olika slag för hennes rehab utredning. 

Lördagen hade barnen önskat mysfrukost, så det fick dom.
(null)

(null)

Sen var vi hos familjen L på eftermiddagen/kvällen för att fira tjejerna som fyllt år. Mycket trevlig dag hade vi. 
Söndagen var vi i mall of Scandinavia hela familjen, sen åkte vi in till stan och medan Hailey var på dans gick vi andra och fikade.
(null)

Kvällen avslutades med fisk och potatis. Sen tv innan läggdags.


Vecka 12


Publicerat den: 2021-10-08 [09:08:00]

(null)
 

Välkommen vecka 12 (11+0) fredag den 8 oktober 2021


Mammas tankar: Veckorna går sakta, längtar till KUB ultraljudet den 18 oktober. Medicinen hjälper sådär. Mår illa och är otroligt trött. Har knappt kunnat träna eller röra på mig.

 

Symptom: Trötthet, illamående. Vikt 66,1 kg

 

Pappas tankar: Veckorna går sakta fram och nu kan man lite smått börja se och känna en liten bula på mammas mage. Spännande tider för nu kan vi snart berätta för alla i vår omgivning att du är på ingång i vårt liv.


Älskade Hailey


Publicerat den: 2021-10-07 [08:22:07]

(null)

Hailey tappade taget i klätterställningen igår, slog pannan rätt i en kant innan hon föll.
Det blödde rejält (ungen äter ju blodförtunnande)

Och med hennes medicinska historia så blev det självklart en tur till akuten igår för att kollas att det var okej. 

(null)

Det märks att Hailey är veteran på sjukhus, inget gnäll eller tjurande.
Gör exakt som hon blir tillsagd av läkarna och oavsett om det är blodprov, blodtryck, tester eller kolla mun osv bara nickar hon och gör det som ska göras utan protester eller miner.

Det var dock enormt psykiskt påfrestande för mig för vi spenderade ganska lång stund i samma rum som vi var i den där natten för 2 1/2 år sedan. Jag sa inget till Hailey, men jag låg där inne och kunde höra alla tårar, skrik och känna samma ångest igen vi hade den natten när hon åkte in akut. 

Hon tittade på svanprinsessan mellan undersökningarna och sen vid 20:30 fick vi ok på att gå hem.


(null)


Usch vilken tung och jobbig kväll vi hade igår. Men himla tur att det gick bra allting!

En lördag


Publicerat den: 2021-10-03 [10:13:50]

(null)

Igår var vi först på landet en sväng, vi skulle hämta Kalles fiskesaker och säga hej. Där var det full fart att fälla träd. 
Efter en fika åkte vi vidare till andra sidan stan för middag hos svärföräldrarna.
(null)

Så hade redan hela den här helgen passerat också. Veckorna bara springer förbi känns det som. 

Imorgon kommer alla barnen hem jag längtar! Idag måste jag städa och handla inför veckan. På fredag väntar läkarbesök med Hailey och till nästa helg ska vi träffa familjen L. 

Jag behöver ta tag i att sy upp tjejernas klänningar också till Halloween. Jag har en del att göra alltså i veckan. 

Vecka 11


Publicerat den: 2021-10-01 [09:06:00]

(null)
 
 

Välkommen vecka 11 (10+0) fredag den 1 oktober 2021


Mammas tankar: Jag har fått receptbelagd medicin mot illamåendet, fungerar ganska bra så jag har kunnat börja träna lite igen senaste veckan. Det har varit en rolig vecka för att dina syskon nu vet och vi kan prata om dig vilket vi gör massor. Du är så efterlängtad!

 

Symptom: Illamående, ömmar i höfterna lite. Vikt 65,8 kg.

 

Pappas tankar: Din mamma har fått medicin mot sitt illamående så det har gjort hennes tillvaro mycket lättare. Dina syskon vet ju nu om att du finns så vi har pratat mycket om dig och hur det kommer bli när du kommer till världen, alla är så glada.