Mitt första äventyr


Publicerat den: 2022-04-18 [18:12:59]

(null)Nu ska ni få höra om mitt första äventyr i livet. Är ni redo? Då kör vi…
2 timmar gammal var jag när barnmorskan tyckte att jag andades konstigt, mamma och pappa hann knappt förstå vad som hände så hade ett läkarteam hämtat in mig i ett rum. 

Jag fick inte tillräckligt med syre, så jag fick en syrgasmask och sedan fick jag sitta i mammas knä till neonatalavdelningen där jag fick en ännu större mask som heter CPAP. Den skulle hjälpa mig andas. Jag blev röntgad och det visade sig att jag hade ett hål på lungan så det samlades luft i min bröstkorg. 

Jag fick flytta in i ett akutrum på neonatalen, mamma och pappa i ett rum bredvid. Jag fick en slang (dränering) in opererad mellan revbenen rätt in i lungan och jag har i flera dagar legat med dygnet runt övervakning, fått massor av medicin, röntgats otaliga gånger och haft fler infarter än ni kan föreställa er. 
Successivt har dräneringen tagits bort, CPAPen byttes mot annan mask som också togs bort när jag andades bättre. Nu, en vecka efter att jag föddes behöver jag sola lite också, läkarna tycker att jag är lite för gul. Men jag mår så mycket bättre och är snart en frisk bebis.

Det är därför det varit så tyst från mamma och pappa sedan jag föddes, de har varit så oroliga och rädda. Ja inte orkat annat än att vaka över mig dygnet runt. 
Det i näsan är en sond som jag fått mat i, men den ska också plockas bort för jag kan äta själv nu. 

Vilken jäkla start jag fick i livet, jag, mamma och pappa är helt slut nu och längtar bara hem! 

Så håll tummarna att min sista röntgen ser bra ut så vi får komma hem. Hälsningar /Colin

Kommentarer

Kommentera inlägget här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback