Kroppen


Publicerat den: 2022-08-04 [16:21:36]

Här kommer bilderna jag nog kanske egentligen inte är super bekväm med att dela med mig av. Men det behövs.
(null)

Vågen står på 69,6 kg. 

Jag har gått ner 8 1/2 kg av det 14 kg jag gick upp när jag väntade Colin.
Däremot har jag inte gjort någon kraftansträngning alls för att få bort det sista. 
Jag hade en tung och smärtsam graviditet och bestämde mig för att kroppen skulle få vila ett tag. 
Jag har tagit en hel del promenader, men inte mer än så. Jag bestämde mig för att min kropp skulle få sommaren och 4 månader att återhämta sig. Att jag skulle få äta och dricka allt jag kände för och inte lägga fokus och energi på träning, kalorier och utseende. 
Utan lägga min tid på det psykiska välbefinnandet och njutningen medan kroppen fick läka i lugn takt. 

Jag som alltid haft ganska mycket problem med ätstörningar och lagt otroligt mycket fokus på vikt och kroppens utseende har behövt det här. 
Behövt utrymmet att få leva med att min kropp ser ut som den gör, lärt mig gå och handla kläder i en större storlek. Lärt mig vara bekväm på stranden i bikini oavsett vad jag väger.

Det har varit några otroligt viktiga månader för mig och mitt psyke. Några otroligt viktiga månader för min kropp att inte behöva utsättas för kaloriunderskott och hård träning. 
Nu blir Colin lägligt nog 4 månader nästa vecka och vi flyttar hem från landet för att återgå till vardag. 
Då känns det som ett ypperligt tillfälle att börja ta tag i att bli av med sista mammakilona. Jag har en hel del kläder jag saknar att kunna använda och jag längtar efter att känna mig stark igen.

Men det ska få ta tid, jag tänker börja tänka på kosten och börja gå på gym igen. Att vikten och omfånget kommer minska i och med det, det vet jag. Men jag ska tillåta mig själv att inte stressa tillbaka i form utan fortsätta att uppskatta min kropp för resan den gör, en dag och vecka i taget. 

Jag känner mig otroligt tacksam mot min kropp, att den fortfarande orkar, att den burit 3 barn. Att den trots allt och det faktum att jag är 34 år gammal orkar med livet, vardagen,  barnen och hemmet. 
Kroppen som låter mig leka med barnen, ha ett aktivt sexliv, träna och röra på mig. Simma och hoppa från bryggan. Gå långa, långa promenader, bära mina barn när dom slår sig, vagga min bebis till sömns. 
Min kropp är ganska makalös och fantastisk vad den klarar. 

Men nu är det dags att börja träna och ta hand om kroppen igen så den orkar många, många år till. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback